Volitve v Evropski parlament so pomembna priložnost, da izrazimo svoje mnenje, povemo, v kakšni družbi želimo živeti, in soustvarjamo našo prihodnost.

S kakšno zavzetostjo se Pomurci udeležujejo volitev in kaj pravijo o pomenu udeležbe na volitvah, preverite v priloženem video posnetku. 

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Štajerska zbudi se (nepreverjen)

Starejše novice