Evropski državljani bomo maja izbirali svoje predstavnike v Evropskem parlamentu. A kaj pravzaprav pričakujemo od njih?

Evropske volitve bodo v vseh članicah EU potekale med 23. in 26. majem – v Sloveniji bomo svoje glasove oddali v nedeljo, 26. maja. Gre za priložnost, da izrazimo svoje mnenje in soodločamo o naši prihodnosti. 

V luči bližajočih se volitev so o svojih pričakovanjih, ki jih imajo od evropskih poslancev, v Lendavi spregovorili mladi iz različnih evropskih držav. Na terenu pa smo preverili tudi razmišljanja Pomurcev.

Kaj so povedali, si oglejte v priloženem videu.

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Vis mi dol visijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Suzukiiiii (nepreverjen)

Kujpi si srmaček viagro ga de ti gor glejdo (gost25 )(v tvojo nouro pamet.

Gost8 (nepreverjen)

Ka bi pa en pomurski poslanec napravo za Pomurje v 1000 članskon evropskon parlamenti ?
Samo strošek za Pomurje, nika drüjgo..
Glij tak kak 8 slovenskih poslancov nika nemre napraviti za Slovenijo.
Lejko pa dosta napravi za sejbe; 12.000 evrov na mejsec x 12 mejsecof x 4 lejta = prejk 500.000 evrov na svojon računi. Nej slabo, nej slabo, za nika dela.

Starejše novice