Za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanja novih delovnih mest državni denar.

Vladni odbor za gospodarstvo je pred dnevi odločil, da se v Načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021 uvrsti tudi šest projektov iz pomurske regije

Z javnim razpisom za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanja novih delovnih mest na območju izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji je bilo razpisano 1.400.000 evrov.

Na osnovi javnega razpisa je bilo tako odobrenih sedem projektov, katerih skupni znesek sofinanciranja je 1.190.259,55 evrov od tega 625.000,00 evrov v letu 2018 in 565.259,55 evrov v letu 2019. 

Glede na vrednost projektov, uvrstitev šestih projektov v Načrt razvojnih programov Vlade Republike Slovenije, potrjuje Vlada Republike Slovenije enega pa Ministrstvo za finance.

Prijavljenih kar 53 projektov

Sicer se je na omenjen javni razpis prijavilo 53 vlagateljev, vrednost prijavljenih projektov pa je znašala nekaj več kot 19 milijonov evrov, medtem ko je bilo zaprošenih za dobrih šest milijonov evrov. 

Od 53-ih projektov je bilo enajst zavrnjenih zaradi vsebinskih razlogov, štirje zaradi prenizke ocene, za 30 projektov pa ni bilo dovolj sredstev za sofinanciranje. En vlagatelj je sporočil, da odstopa od podpisa pogodbe.

Finančno podporo bodo dobili naslednji projekti:

Večnamenski kuhinjski pripomoček Šumi-U1 ( Šumer d.o.o.)

Namen projekta je nakup nove stružnice in stroja za brizganje plastike, ki ju podjetje še potrebuje za dokončanje zaključene tehnološke linije. Investicija bo omogočila začetek proizvodnje novega izdelka – večnamenskega kuhinjskega pripomočka ŠUMI-U1, ki je plod lastnega razvoja. V okviru projekta je predvidenih dvajset novih zaposlitev. Investicija v vrednosti 608.170 evrov bo izvedena v letu 2018. 124.625 evrov bo financirano s strani državnega proračuna, ostalo pa s strani vlagatelja Šumer d.o.o. 

Proizvodna hala za montažo gasilskih komponent (Rosenbauer d.o.o.) 

Namen projekta je gradnja nove proizvodne hale, ki bo namenjena montaži komponent za gasilska vozila in opremo. Investicija bo omogočila povečanje proizvodnje in posledično tudi prodaje ter doseganje višje cene kot posledico stalnega povečevanja kvalitete in iskanja inovativnih rešitev. V okviru projekta je predvidenih petnajst novih zaposlitev. Investicija v vrednosti 908.357,24 evrov bo izvedena v letih 2018 in 2019. 200.000 evrov bo financirano s strani državnega proračuna, ostalo pa s strani vlagatelja Rosenbauer d.o.o.

Razširitev proizvodnih kapacitet v Črešnjevcih (ODELO Slovenija d.o.o.)

Namen projekta je nakup brizgalnega stroja in regalnega sistema za skladiščenje. Investicija bo omogočila razširitev proizvodnega obsega na področju novih, zahtevnejših izdelkov (projekta Mercedes CX 118 in Audi A6) in povečanje količinskega obsega proizvodnje. V okviru projekta je predvidenih petindvajset novih zaposlitev. Investicija v vrednosti 998.896,96 evrov bo izvedena v letu 2019. 200.000 evrov bo financirano s strani državnega proračuna, ostalo pa s strani vlagatelja ODELO Slovenija d.o.o.

Nakup CNC laserskega rezalnika (TPM d.o.o.)

Namen projekta je nakup rabljenega CNC laserskega rezalnega stroja, ki bo omogočil uvedbo novega programa v proizvodnjo in optimizacijo dosedanjih proizvodnih procesov. Z investicijo se bo razširila ponudba podjetja, saj se k obstoječi proizvodnji dodajata nova proizvodna programa stroj za mešanje sladkorja in sanitarna celica nove generacije. V okviru projekta je predvidena ena nova zaposlitev. Investicija v vrednosti 325.000 evrov bo izvedena v letu 2018. 146.250 evrov bo financirano s strani državnega proračuna, ostalo pa s strani vlagatelja TPM d.o.o.

Tovarna prihodnosti za zelo zahtevne VAR-KON (Mobitex d.o.o.)

Namen projekta je nakup nove sodobne tehnološke opreme: rezalne robotske celice, opreme za EPP varjenje, opreme za neporušno preiskavo zvarov z magnetnimi delci in opreme za neporušno preiskavo zvarov z ultrazvokom. Investicija bo omogočila diverzifikacijo tehnološko zelo zahtevne proizvodnje za nove, v podjetju razvite izdelke kot npr. varjene konstrukcije za gradbene žerjave, stroje v papirni industriji in tlačne posode. V okviru projekta so predvidene štiri nove zaposlitve. Investicija v vrednosti 581.626,70 evrov bo izvedena v letu 2018. 200.000 evrov bo financirano s strani državnega proračuna, ostalo pa s strani vlagatelja Mobitex d.o.o.

Proizvodna linija za izdelavo novih izdelkov (VAR d.o.o.)

Namen projekta je nakup nove proizvodne linije za izdelavo novih izdelkov, ki obsega: mehansko ekscentrično dvostebrno stiskalnico, periferno linijo za pločevino v traku, mostno dvigalo, robotsko varilno celico za točkovno varjenje in robotsko varilno celico za varjenje po postopku SRM. Investicija bo omogočila izdelavo kompleksnih končnih izdelkov - strukturnih elementov terenskega vozila. V okviru projekta je predvidena ena nova zaposlitev. Investicija v vrednosti 729.795,53 evrov bo izvedena v letih 2018 in 2019. 200.000 evrov bo financirano s strani državnega proračuna, ostalo pa s strani vlagatelja VAR d.o.o.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

VRANA, Olosh in podobni tiči - dobro si preberite članek! Dvakrat da država za eno novo delovno mesto privatniku 146.000 evrov! Če stane delavec približno 15.000 evrov (zelo dobra plača! ) letno privatniku je to privatniku 10 let brezplačen delavec! Tudi 200.000 evrov za štiri nove delavce je super! Da vas nikoli več ne slišim jokati kako gre privatniku slabo v Sloveniji. V LETU 2017 SO IMELI DELODAJALCI 3,2 MILIJARDI EVROV DOBIČKA!!!

Jankoinmetek (nepreverjen)

Pijanček, 15.000 evrov ni "zelo dobra plača". To je minimalec. brez potnih stroškov in malice. Zelo dobre plače za slovenske razmere se začnejo od 2000 bruto navzgor. Tak ka ne sračkaj. Je pa tvoj zadnji stavek točen. Dobiček pa premoženje sta v toj državi nej obdavčena. Tou bogatunin paše. Pa še do joukali, kak jin slabo ide.

VRANA (nepreverjen)

Se zavedaš, ka tisti, ki več ustvari, plača več davka državi???!!! Nepremičnine plačajo davek v obliki NUSZ, bogati vlečejo gospodarstvo naprej..... Zakaj ste nevoščljivi bogatim, ki so si premoženje ustvarili s poštenim delom in iznajdljivostjo??? Brez bogatejših ljudi, ki vlagajo denar in ustvarijo nov denar, delovna mesta, ni gospodarstva!! Komunizem je propadel, daj se že sprijaznite enkrat....

In reply to by Jankoinmetek (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti BIMBO imaš končano osnovno šolo? V svoji glavi si resnično ubogi, ubogi. Se vidi kako bogati ustvarjajo nova delovna mesta. Z NAŠIM DENARJEM, KI GA DRŽAVA DELI BOGATIM - dokaz za to je glih ta članek!!! TAJKUNI SO SI PREMOŽENJE USTVARILI S POŠTENIM DELOM??? Tebi je res cigel na glavo pado. Kdo je že bil takrat predsednik vlade, ko so nastali tajkuni in bančna luknja, dolg Slovenije pa se je v štirih letih povečal za več kot 20 milijard evrov? Tvoj tako priljubljeni Janez Janša! Z vsakim komentarjem se samo smešiš in kažeš svoj nizki IQ. Revše!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

IQ? (nepreverjen)

O tvojon IQ-ji pa niti nema smisla debatejrati..... tij se niti več ne smešiš, ka tou ka tij pišeš je nej smejšno ampak rejdno žalostno. Idi rajši fuzbal gledat, v tisto se mogouče razmiš. Pusti resne stvari , naj se rajši čedni lidje s ten ukvarjajo.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Prekleti butec zarukani, vsi podatki, ki sem jih naštel, so dosegljivi na internetu!! tAKI KOT SI TI NISTE ZA DRUGO KOT, DA POSLUŠATE KAK KRAKE MUKAJO IN OVCE BLEEEEEEEEEEEEJEJO! MARŠ!!!

In reply to by IQ? (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

ojojoj tij pa ekonomija sta pa dva povsem različna pojma:

1) ddv predstavla najpomembnejši vir prihodka za državni proračun (nusz je drobiž) in v ton primere lejko brez težav od sleherne razvite države odšteješ potrošnjo top 1% lidij (po prihodkeh) in bistvenih razlik nega.

2) največja laž keroj nasedate revni in neizobražene seljake (tij si eden izmed njih) je ka premožni "ustvarjajo" kakole...resnica je glij kontra. premožni svoje premoženje skrivajo v raznih davčnih oazaj in kljub temu ka z raznimi davčnimi reformami plačuvlejo menje davkov (davčno breme države vse bole nosita middle in low income segmenta populacije) se potrošnja ne poveča.

to dokazuje tude dejstvo ka države kere povečajo minimalno plačo beležijo višjo potrošnjo v gospodarstve...in te maš zgodbe kak npr. iz kalifornije ge se minimalna plača podvaja iz 7usd/h na 15usd/h - razmeš to seljak, podvaja se minimalna plača in glej ga glej, kalifornija je 5. najmočnejše gospodarstvo na svejte:

"When California increased the state minimum wage from $8 to $9 an hour in July 2014, our same-store sales doubled in the next two weeks and stayed that way for six months. When the minimum increased again in January of this year to $10, the same thing happened; our same-store growth rate more than doubled. In fact, I recently received an email from a multi-unit Wetzel’s Pretzels franchisee who said his business has never been better and he’s convinced the minimum wage increase has a lot to do with it."

https://www.forbes.com/sites/groupthink/2016/08/03/the-minimum-wage-hik…

taka ne bluze ka nemaš pojma ka gučijš seljak.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Klasičen levnuhar, hahahaha
Prerekaš se sam s sabo, sploj si nej razmo poante, pa še misliš ka si pameten, hahahaha
Sam podaš neke trditve (ki sploh niso moje!!!!), jih ovržeš, na koncu pa mene vpleteš, hahahahaha, kao da nimam pojma o tem, hahahaha

Glej, do zdaj že vemo vsi, kak si dober, pa pravičen, pa svetnik, pa pameten,.... pa vse kar je možnih superlativov.... Vau, kak si kreposten, hahahaha.... In mimogrede, tou je ena izmed glavnih lastnosti SJW-ja, točno tou, ka delaš tij....
Samo te jebejo medčloveški odnosi, si 30+, brez ženske, modrijaš na kubik,....... Pa še en čas de tak ostalo, dokler se ne strezniš... Malo se prizemlji...

In reply to by müjra (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

ne razmeš ka pišen pa niti neje tebi namenjeno. kda nešče bluzi o ton ka "bogate vlečejo gospodarstvo naprej" trbej predstaviti dejstva. ostali pa te naj sami pri sebi odločijo ali do vrvale patološkome lažnivce kak si tij (keri se na toj strani oglaša pod različnimi imeni) ali pa dejstvon.

in ja o ekonomiji, še najmenje pa o podjetništve nemaš pojma-to se takoj vide kda se pogledne ka postaš...ponavlaš samo floskule kere čuješ ali prešteš.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

müjra___
Patološkega lažnivca, mojstra zavajanja, ki predstavljanja "dejstva" na izkrivljen način,.... zagledaš vsako jutro v ogledalo... Že nekajkrat sem te dobil na namerni laži in ti to tudi neizpodbitno dokazal !!!
Moj nick je VRANA in nič drugo!!!!!! Imamo pa psihopata na Sobotainfo, ki se oglaša vsaj pod 20-imi nicki!!! Malo si tou zamenjo zadeve, seveda namerno, kar dobro veš tudi ti sam!!! O ekonomiji vem čisto dovolj, da presodim, da si navaden preserator, nič več in nič manj!!! Za vsak stavek je možno napisati ZA ali PROTI argument!!! Če si pa še zraven zmisliš trditve, ki jih baje zagovarja "nasprotnik", pa imaš celi zmazek, celi doktorat "pametnih" lahko napišeš.... Zato mi je brez veze s tabo debatirat, ker nimaš niti posebnih znanj, poleg tega pa polovico odgovora pišem: "tega nisem trdil jaz, od kod to tebi??" In to je čisto SJW-jevsko!! Samo lažna obtoževanja, teh ne zmanjka nikoli. Pa seveda obvezno kazanje tvoje "kreposti" !!!

In reply to by müjra (nepreverjen)

Dummi (nepreverjen)

Torej, to bom napisal za vse vas. Na tak razpis, kot je bil ta, smo se nekoč prijavljali tudi mi. In smo celo nekaj denarja dobili (ne take vsote).

Izšlo se je v redu, čeprav osnovna sredstva, ki mo jih kupili, nismo smeli odtujiti (odprodati) mislim da 5 let. In smo obljubili 2 zaposlitvi (in ne zmanjševati obstoječih). Dobivali smo inšpekcije z ministrstva,pa če smo vse prisčpevke plačali še naslednjih 7 let.

Vendar se ne prijavljamo več. Videli smo primer nepovratnih sredstev, kjer je firma kupila stroj, ki je bil *nov*, vendar je imel lansko letnico izdelave. Firma ni dobila subvencije, čeprav so vzeli kredit in kupili tisti usrani dragi stroj. Zajebali so se neskončno.

Drug primer je bil, da je firma kupila avtodvigalo. Z zadnjimi močmi so kupili stroj, vreden 300.000 €. Na žalost ga niso registrirali (in postavili na cesto). Ministrstvo jim ni hotelo dati denarja,češ, da bi morali predložiti prometno, ki pa je niso.

Take subvencije so neskončna teganja. Za male denarje se ne splača prositi, itak te preganjajo za zaposlitve. Za velike denarje pa si jemlješ kredit (za katerega upaš, da ga boš dal v 6 mesecih nazaj), ki lahko uniči firmo.

Tak da to, kar piše članek, imajo te firme *pogodbe*, kar se lahko pozitivno obrne, so pa velika tveganja, da tega denarja ne vidijo ali pa ga bodo morali dati nazaj.

Ta trenutek za firmo, katere direktor sem, menim, da se ne izplača jemati tega denarja, kakorkoli se to tak čudno sliši.

VRANA (nepreverjen)

Poznam nekatere zgoraj omenjene firme, z eno celo sodelujem. Pri tisti firmi je ta subvencija prišla na pravi naslov, 100%. Ni nobenih mahinacij, firma raste, zaposluje vedno več delavcev, posluje pošteno,...

Zadeva je taka: subvencija mora biti samo manjši delež pri vlaganju, samo majhna podpora pri tem. Samo v tem primeru ima to smisel. Tudi, če te subvencije firma ne dobi, ne sme priti v težave!! Ker firma, ki se zanaša na subvencije, sigurno propade oz. bolje da ne deluje!!! Ali pa še preprosto ni čas, da se gre "večje posle". Tak da, subvencija ne sme biti nobena "rešilna" zadeva za firmo.

Varovalka, da se ne sme prodati stroja, da preverjajo zaposlitve, inšpekcije še par let,.... so PRAVILNE in POTREBNE !! Kako bi pa bilo, če bi lahko dobil npr. 150.000€, 2 mesca "zaposlil" 2 delavca, potem pa stroj prodal, delavce odpustil,..... Takoj bi se našli "asi", ki bi profesionalno delali ravno samo to!!!

In reply to by Dummi (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice