Vladne stranke so potrdile svoje ministrske kandidate in tako je znano, da v nastajajoči Šarčevi vladi ne bo nobenega ministra iz Pomurja.

Vlada Marjana Šarca je s ponedeljkovimi potrditvami dobila dokončen ministrski seznam, ki bo v petek tudi uradno vložen v državni zbor. Dan prej naj bi bila podpisana koalicijska pogodba med LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS. Med 16-člansko, za zdaj še neuradno, ministrsko ekipo ni nobenega Pomurca. 

Pomurci brez ministra

Pomurje je v tej sestavi državnega zbora potegnilo kratko.

Ob manjšinskem Ferencu Horvathu, bodo interese regije in njenih prebivalcev zastopali le trije poslanci, Jožef Horvat iz Nove Slovenije, Dejan Židan iz Socialnih demokratov ter Franc Jurša iz Desusa.

Za zdaj pa ne kaže, da bi kdo izmed Pomurcev zasedel kak pomembnejši položaj v vladi. Izgubili smo kmetijskega ministra, dobili pa predsednika Državnega zbora. Vse kaže tudi, da najizkušenejša Jožef Horvat in Franc Jurša posebne vloge v tej sestavi ne bosta imela. Prvi je opozicijski poslanec, slednji pa poslanec najmanjše koalicijske stranke, ki večjih ambicij kot biti poslanec doslej ni imel. V največji koalicijski poslanski skupini LMŠ nimamo predstavnikov iz regije, prav tako ne v koalicijskih SMC in SAB ter Levici. Tudi v največji opozicijski SDS Pomurci že več mandatov nimamo svojih izvoljenih poslancev, saj po volilni kombinatoriki kandidati v volilni enoti Ptuj, katere del je tudi Pomurje tradicionalno dosegajo boljši rezultat poslanci iz Štajerske. 

Kot predsednik Državnega zbora bo Dejan Židan, kot prvi med poslanci sicer imel več pristojnosti, a isto težo pri glasovanjih. Po protokolu bo Židan sicer kot predstavnik zakonodajne veje oblasti drugi najpomembnejši človek v državi. Pomurci smo v preteklosti iz svojih vrst že imeli predsednika državnega zbora, sicer za kratki čas v letu 2004 je to funkcijo opravljal Feri Horvat.

Kaj dela predsednik Državnega zbora?

  • sklicuje in vodi seje,
  • podpisuje zakone in druge akte, ki jih sprejme Državni zbor,
  • skrbi za uresničevanje razmerij z Državnim svetom,
  • skrbi za sodelovanje s predsednikom republike, vlado, drugimi državnimi organi, predstavniškimi organi drugih držav, mednarodnimi parlamentarnimi in drugimi organizacijami,
  • skrbi za izvajanje poslovnika,
  • dodeljuje zadeve v obravnavo delovnim telesom,
  • odloča o sporih glede pristojnosti med delovnimi telesi,
  • odloča o službenih poteh poslancev v tujino, če za takšno odločitev ni pristojno nobeno delovno telo,
  • opravlja druge naloge v skladu z ustavo, z zakonom in poslovnikom Državnega zbora.

Židan je ob prevzemu funkcije kot prvi med enakimi poslance prosil, da kljub kritikam ohranijo spoštljivost. Želi si, da delo v dvorani ne bi bilo predvsem lov za medijsko pozornost, za to, kdo bo imel bolj senzacionalen nastop, ker gre to, kot je opozoril, ponavadi z roko v roki z žaljenjem in nespoštljivo komunikacijo. Židan je še dejal, da bo do svojih poslanskih sodelavcev spoštljiv, upošteval bo njihov glas in vedno bo dostopen.

S spleta

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
werwerw (nepreverjen)

Pomurje je kratko potejgnolo leta 1919 z priklučijtvijof slovenij....

ograchek (nepreverjen)

Avstrije se rejsan nebi brano

In reply to by werwerw (nepreverjen)

kratki (nepreverjen)

Drži, to so si plivanšje nikak nej ščeli, ka de za 100 let eti tuhinec kormanj prek mel. Se se li vse navleče, ka je indri nej valalo, eti cvete. Z Krasa, z Bugarske, z morđa, z Srbije, z Štajera vsi so eti pametni, pa tumačijo kak smo mij ednok Vogri, te Kranjci, te Hrčeki... Za 2 leti mo znankar musliji da de se kakšen doj z zvezde drol alahu akbar....
Praf je mel Klekl, če bi te mij avtonomijo potegnoli bi zdaj lejko ednok kak manjšinca bili ka bi šteli, peneze bi cuzali vsepopvprek, EU sklad te pa of, pa pri Orbane za večno vendsvo, pri literanaj pa židovaj za mrzlo vodo,... Zdaj pa trebj peto kolono gledati v lublani z kučanon na čeli šteri niti po naše več neščejo güčati. Pfuj in pfej...

In reply to by werwerw (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

nič smo nej kratko potegnili. nam je boljše kot pa če bi bili pod vogrami. te bi nam še slabo šlo. ti pa ne spodbujaj madžarizacije, če ti ni všeč idi na madžarsko

In reply to by werwerw (nepreverjen)

naprej (nepreverjen)

Zato pa iz Ljubljane nastavljajo župane po občinah ,ker se potem lažje centralizira Ljubljana¨!

kanžor

Tudi ,če bi imeli koga iz Prekmurja ja zabadav .Mij že kratko vlečemo od razpada Jugoslavije in vedno bomo

ČedenBoj (nepreverjen)

Ja ka smo pa te do zdaj dobroga meli,...Cmokalo de se dale pri kopanji, pa to je tou! Vejpa čedni bojte!

miš maš (nepreverjen)

Židan je prodana duša. Kot predsednik DZ je zase poskrbel - če bi bil v vladi bi Pomurju lejko več pomagal. Tako pa... Egoist, ki gleda le nase! Saj cca 1-2 leti bo opravljal to fukcijo - pote pa nove volitve in adijo Židan. Naj uživa in je židane volje kot predsednik DZ, mij v Pomurju pa se bomo še naprej borili proti centralizaciji, ki jo Židan in podobni dejansko omogočajo.

smrkci (nepreverjen)

Prekmurje so politiki izropali že pred 26 leti,tovarne so zaprli delavce poslali v veliko revščino mislim dobre delavce ki so sedaj doma ali pa na zajebanem zavodu za zaposlovanje,itak je to podružnica politike,ki delavcem kaže mesec v vodi,dan danes v prekmurju so sami privatniki,ki ližejo rit politiki pri teh privatnikah pa delajo sami pijančki,lenuhi in kurbarija kot so v politiki.Iz Prekmurja so se mladi izselili v tujino mislim tiste,ki so dobri delavci itak doma je ostalo sama golazen in idioti,ki liže rit politiki.To je Prekmurje,ki ga je politika takega naredila.

Me je sram (nepreverjen)

Sram me je,da Sem sobočanec.korošec zupan,štajerec vodi občino,o bleferju zidanu pa se ne splača izgubljat besed.

Lol lol (nepreverjen)

PA KA SE VI NORCA DELATE. PA ŽE 25 LEJT Z TEJMI KOMUNISTAMI CEJLA SLOVENIJA POTEGNILA SLABO! KA LIDI ZAVAJETE, TUDI VI MEDIJI STE ODGOVORNI ZA TO KA SMO POTEGNILI NAJSLABŠE, ZATO KA SVOJE MIZERNE NOVINARSKE PLAČE CEJLO SLOVENIJO ZAJEBETE !

Čarni vrag (nepreverjen)

Pomurci smo bedaki. Non stop podpiramo Kučanov klan. In kaj imamo od tega? Da nas Forumaši21 še bole ropajo. Mamo še en problem. Kda se ustanavljajo te instant stranke, kak LDS, Naprej, LMŠ, SMC in podobno levo smetje, do nas niti ne pridejo. Pri nas so aktivni samo davčni organi, ki skrbijo da je ljubljanski žakel vedno pun.

butalec (nepreverjen)

Pa daj, vgasne... vse stranke so instant, samo tvoja nej... meli smo jo na oblasti 5 lejt, pa se je spomnimo po "brezplačnikih" pa po producejranju tajkunov... aja, pa še po kupovanju časopisov, pa po klicanju trojke... ajde, resno vgasne. Fašistoidna, ničvredna združba, štero je nej sram se zlizati z zakletim sovražnikom Prekmurcev: Orbanom! Fuj in fej! Pa ne sračkaj z migranti, sovražnik Prekmurcov!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Butalci so norci. kaj lahko od njih pričakuješ? Pred leti so zvolili Fickoja, ki se ni niti enkrat oglaso. V glavnom je bil v megli. Se ti lejko spomniš, ka sta napravila Bačička pa moj Ati. Čista nula.

In reply to by butalec (nepreverjen)

Domorodec (nepreverjen)

Zato pa je potrebna sprememba volilnega sistema, kjer bo vsako na novo oblikovano okrožje/okraj garantirano imelo svojega poslanca. A je problem v oblikovanju tega.... ena vas ne bo šla z drugo sosedno.. vsi skregani med seboj, vsak bi bil glavni, ali vsaj bolj pomemben od soseda. A bi bilo mnogo bolje za zastopanost vsega prebivalstva. Sedaj pa imamo strankokracijo. Stranke so koncentrirane tudi ali predvsem regionalno: Šarec v Kamniku, SMC za Prekmurje še ni slišala, ZAB v osrednjem in zahodnem delu Slovenije, SD sicer od vsepovsod, najbolj pa uspevajo kadri, ki jih nastavijo močnejši lobiji znotraj stranke( npr. šaleški).....Od tam tudi njihovo"strokovno" osebje, ki potem zaseda ključne položaje. Iz Prekmurja nič, ker teh strankarskih elit Prekmurje ne zanima kaj prida, razen malo pred volitvami. Pa tudi mi ne znamo pritisniti, velja za nas še posebej tisto pravilo o zgornjih vaseh!

zgodovina (nepreverjen)

Ko človek te vaše zaplankane komentarje bere, mu je takoj jasno zakaj nimate več poslancev, pomembnih poslancev in ministrov! Vsi tisti, ki tu pišete resnično spadate k Viktorju. Samo pri njem se vam bodo vaše želje izpolnile kljub temu, da boste lačni.

dol z brega (nepreverjen)

Ni čudno, če sta taki cvetki kot sta Štihec in Jevšek hotela biti ministra.

bb11 (nepreverjen)

smo meli predsednika iz prekmurja. Mamo vodjo stranke iz prekmurja pa neje nika bilau, taka neven kak smo te zaj mij najebale. Al vrejdi lidgej itak sako leto isto volijo.

.... (nepreverjen)

mejne zanijma ka te komentejrali za par lejt ka do nam vladali ovi ka so zaidnok še v azilni domovaj?????

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Tebe je tudi Janša prestrašil s svojimi lažmi??? Ali si plačan kot veliko drugih, da širiš njegove laži in strašiš neuke ljudi???

In reply to by .... (nepreverjen)

?? (nepreverjen)

Pomurje je potegnilo kratko z vsako vlado v kateri je bil Zidan.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Desničarji, če še imate vsaj malo pameti, se resno zamislite nad svojimi komentarji!

Čarni vrag (nepreverjen)

Od leta 1945 do gnes je minilo dugih 73 let. Od tega smo meli nekomunistično vlado samo sedem let, to je menje kak 10%. Še dobro, da nismo končali kak Venezuela, čeprav smo bili konec 80 let preci blizik. Nej je bilo za dobiti sratpapira, banan, damskih vložkov, pralnih praškov, benzin na bone itd. Zdaj smo dobili vlado, ki jo vodi komedijant, brez mednarodnih političnih izkušenj. Izgleda da neve niti enga tujega jezika. Orban je za toga srmaka super doktor. Nemreš jiva primerjati.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Tebe pa demenca resno daje!!! Škoda časa za takšnega bedaka kot si ti!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Daj fuknjenec, napiši konkretno katera moja trditev ne drži. Saj smo pa množično nosili kavo, srat papir, banane iz Avstrije. sam sem stal v Blagovnici vrsti, ka sem ženi lejko kupo damske vložke. Upam da znaš kaj je to.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Že sem se navolil desnim bedakom in lažnivcem odgovarjati na njihove laži in zavajanja. Naj bo še enkrat: Toaletnega papirja je bilo dovolj, saj smo v Sladkem vrhu imeli tovarno Paloma. Pralnih praškov in mila smo imeli dovolj, saj je bila v Mariboru tovarna Zlatorog. Tudi damskih vložkov je bilo dovolj, saj smo v Domžalah imeli tovarno Tosama, ki je te vložke delala in še marsikaj drugega. Je pa res, da si moral v trgovinah dalj časa čakati, ker jih je bilo manj kot danes, ko imaš v mestu trgovino na vsakih 50 metrov. Banan res ni bilo dovolj, a zaradi tega nihče ni krepnil. Da smo vsi hodili v Avstrijo, je bil naš " šport " in turistični dan. Kupili smo več stvari in tudi take, ki jih nismo rabili. TAKRAT JE DELAVEC IMEL DENAR, DA JE ŠEL V AVSTRIJO IN SI KUPIL, KAR JE ŽELEL. DANES IMA TRGOVINE PRED NOSOM, OGROMNO IZBIRE, A MARSIKDO NIMA DENARJA, DA BI SI KUPIL OSNOVNE POTREBŠČINE!!! Štekaš??? Leta 1986 je bilo v Sloveniji manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je 120.000 - pri enakem številu prebivalcev!!! Jugoslavija je obstajala 46 let, imela 24 milijonov prebivalcev, ustvarila vse tisto, kar Slovenija prodaja že 27 let in še ni vsega prodala ter imela 14 milijard evrov dolga. Slovenija obstaja 27 let, ima 2 milijona prebivalcev, prodala je veliko tega, kar smo v Jugi zgradili, a še je veliko ostalo za prodajo, ter ima 35 milijard evrov dolga!!! Zato že enkrat nehaj nabijat z lažmi. Za vse moje pisanje imaš dokaze na Googlu. Bolj vam človek dokaže resnico, bolj boste Janševe ovce in njegovi plačanci lagali!!! Spelji se!!! Idi na Janševo trobilo Reporter in tam laži.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

komunist Janez (nepreverjen)

a si budala mamina pozabil na 492 % inflacijo,, Če nisi zjutraj kupil kruha, si ga popoldne že dražje plačal,

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Po meni dostopnih podatkih je bila inflacija v Jugoslaviji: leta 1960 7 %, leta 1970 10%, leta 1980 31 %, leta 1986 80 %. Pozneje je pa tako šlo samo za to kako bo Jugoslavija razpadla ( z veliko pomočjo tujih sil ) in kdo si bo najbolj napolnil žepe.

In reply to by komunist Janez (nepreverjen)

kanžor

DEBELI FUKNJENEC ............ En novinar iz Nemčije,ki poroča iz Slovenije za en Nemški časopis je napisal,da ne more verjeti ,koliko ljudi je znorelo v Sloveniji in so jih morali odpeljati na psihiatrijo zdravit. Ti bolniki tudi ti spadaš med njih so po mestih videli v vsakem moškem Janšo za to se njim je zmešalo .Res je to hudo,ko nimaš več miru sam pred svojo senco,ker vidiš v njej Janšo .Če se bo to nadaljevalo da vas še v spanju preganja Janša bo se za vas ene zelo slabo končalo .Eni ste že tak blentavi in boste blentavi ostali . Raje si poiščite pomoč ,dokler še ni prepozno .Ti FUKNJENEC pa mislim ,da vse prekašaš tako si blentav

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti blentavec Janšev, cel tvoj komentar je ena sama žalitev drugih, ki niso Janševe ovce, Niti enega dokazljivega podatka nisi sposoben dati, medtem, ko sta moja dva komentarja polna dokazljivih podatkov in številk. Janševci pa drugega kot laži in žaljenja niste sposobni dati od sebe. Se niti ne čudim, ker večina vas je takih z nedokončano osnovno šolo - to so dejstva!!! Kako si pred volitvami močen bil, ko si mi grozil, da bo Janša predsednik vlade IN MI BO KRUH REZAL!!! Kje je zdaj tvoj Janša, v katerega si tako siguren bil??? Nikjer ga ni, nihče v Sloveniji ( razen njegovih vernikov in ovc ) se ne zmeni zanj!!! Če bi imel v glavi kaj pameti in kaj več kot osnovno šolo, bi videl, da so moji podatki resnični!!! Ti samo Orbanovo - Janševo televizijo gledaj, beri Reporter in druga Janševa trobila in bodi srečen s temi lažmi in zavajanji, a nas, pametnejše od tebe, pusti na miru in nas ne žali!!! Siromaki iz poraza v poraz hodite, a še vedno cvilite in ne daste miru!!!

In reply to by kanžor

kanžor

DEBELI FUKNJENEC ......... Ka se tij čejšeš,ki se nisi rodil v Sloveniji ampak na Hrvaškem .V Slovenijo ste drli kak zdaj begunci v Evropo .Si pozabo,da je na volitvah uradno zmago naš in vaš odrešenik ? Tebi je že Janša rezal kruh .Bojiš se Janšo,da bi prišleke poteral nazaj prek Kolpe .Kak se lahko eni pritepenci v Sloveniji gor prosijo ? Vsakem tvojem posranem komentiranju dobiš po papaj in še vedno se glasiš .Da ne pozabim .Kdo pa tu gor z svojimi posranimi čobami največ žali .Ka ti je žal ko ti kdo napiše resnico se ti ne zdi ? Pazi ,da ne padeš v šok in te odšlepajo v Ormož

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

S tem komentarjem resnično dokazuješ vso svojo nežmožnost dojemanja resnice. Ko nam je Janša rezal kruh, je ta kruh bil plesniv. Si pozabil: bančna luknja, tajkuni, prodaja Mercatorja pod mizo Bavčarju in Šrotu, zadolžitev Slovenije v štirih letih za več kot 21 milijard evrov, klicanje trojke, ZUJF, ZPIZ - 2, ...... ??? Verjetno tega niti ne veš, ker na Janševi televiziji tega ne kažejo. Zato je letos večina Slovencev rekla Janši: " Dovolj te imamo. Nikoli več!!! ". Čeprav nima to nobene veze, SEM SE RODIL V SLOVENIJI !!! Na portalu daj mir in idi Janši rit lizat, ker za drugo nisi sposoben.

In reply to by kanžor

nipra (nepreverjen)

Janši je večina rekla DA. Janša oz. SDS je dobila več kak druga in tretja stranka skupaj!
Ne oz. Antijanša so pravle levi, keri so že predugo na oblasti in kar čutimo vsaki den! Počakajmo še malo, pa bou smejha!

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti to resno??? Zakaj potem Janša ni bil sposoben sestaviti vlade??? Ker so mu vsi ostali rekli: Janša ne, odjebi!!! Še en pomemben vidik, ki ga ti mogoče ne bo razumel, je pa resnica: DESNICA je na volitvah dobila 32 sedežev. Če je poslancev 90 in sta dva manjšinska, si sposoben izračunati, koliko sedežev je dobila LEVICA??? Kaj praviš kdo je zmagal na volitvah??? DESNICA ali LEVICA??? Jaz sem zelo zadovoljen s tem, kar v naši mladi državi imamo. Sploh zdaj, ko nam je Cerar vrnil tisto, kar nam je Janša leta 2012 s svojo vlado vzel!!!

In reply to by nipra (nepreverjen)

sedi ena (nepreverjen)

Kakšno čedno šolo si ti napravo? Na Kosovi si se spričevalo kupo? Idi pogledni, kelko je Janša dobo na volitvaj! Četrtina ni večina, razmeš? Dvomim. Pa še neka si zapomni. Janša nikdar nede na oblasti. Če njeme je nej uspelo z dvema milijonoma Orbanovih evrov, kda de njemi? Pa Zoki je pred nekaj leti dobo tretjino - pa ništa.

In reply to by nipra (nepreverjen)

kanžor

DEBELI FUKNJENEC .......... Koliko imen si boš še naredil in se smešil z tvojimi bolanimi levaki pofukanimi ,kot ti ? Jaz naj ,dam mir zagorec gnijli ? Ko pa ti napadaš in pišeš o medicinskih sestrah ,kaj delajo ponoči je pa dobro ? Škoda,da te ni nobena tožila nikoli več ne bi sedo za tipkovnico .Pribežali ste v Slovenijo z konjsko vprego in iz folije narejeno streho na lesenem vozu .Jaz bom lizal rit ampak z tvojim jezikom .

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC. (nepreverjen)

Kanžor, kaj tebe resnično paranoja preganja, pa se tega sploh ne zavedaš??? Jaz sem o medicinskih sestrah vedno lepo pisal, vedno sem zagovarjal njihovo dobro delo, za katero so premalo plačane. Nikoli o njih nisem nič slabega pisal. Če si pa ti koga drugega zamenjal z mano so pa to tvoje težave in problemi!!! Zopet si napisal komentar poln sovraštva, žalitev do levakov, Zagorcev in vsega kar ni SDS. Za kakšne uradne podatke tako nisi sposoben. Glede volitev še uradni podatki: DESNICA ima v parlamentu 32 poslancev, LEVICA jih ima 52!!! KDO JE TOREJ ZMAGOVALEC VOLITEV??? DESNI ALI LEVI??? LEVI!!!

In reply to by kanžor

kanžor

DEBELI ......... Jaz nimam toliko imen ,kot ti .Enkrat si to drugič si ono in ,da ne naštevam ker se ne mislim spuščati na tvoj nivo Q 9 .

In reply to by DEBELI FUKJENEC. (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DOKAZI SO DOKAZI, PA ČE SE VIDVA Z JANŠO RAZČEJŠETA!!! KO BOŠ TI MENI DOKAZAL, DA SEM JAZ KAJ SLABEGA PISAL O MEDICINSKIH SESTRAH, SE LAHKO DALJE POGOVARJAVA. DO TAKRAT PA POZDRAVI SVOJE PRIVIDE.

In reply to by kanžor

izak (nepreverjen)

Ti si seronja nič drugo in brezobrazen človek

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

leon det (nepreverjen)

Ti si seronja nič drugo in brezobrazen človek

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Resnica vas boli. Niti madžarski milijoni niso pomagali, da bi prišli na oblast. Nesposobneži ste!!! Zdaj boste pa iz opozicije lajali in nagajali. Že celo zgodovino ste poraženci!!!!!!

In reply to by leon det (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Če bi ta tvoja super vlada, štera je vladala 7 let, poskrbela za to, ka bi se vsaj začala med pa mleko cediti in če bi ljudstvo vidlo, ka se dejansko neka spreminja na boukše, bi jih še dale volilo. In če bi meli kelko telko normalnoga voditelja. Mogoče je sedanji premier Slovenije bivši komedijant, ampak se ges, kda poslušan Janezekove blodnje, kak so vse krivi komunisti, kak je vse nelegitimno, ka neje v prid SDSi, kak trbej ljudstvo deliti na leve pa desne itd, dosta bole smigen. Kak pravin, če bi Janezek delo v dobrobit navadnoga človeka in nej za elite v teh 7 letih in če nebi delo na delitvi prebivalstva pa in na sovražnosti do drugih, bi vas lidgej volili in bi bilij na oblasti. In to mislin dodatni lidgej, tistih 20% ovc ne šten cuj...Zaj pa bi Janezek dale bil na oblasti pa pri koriti, pa vidi, ka si je vse pokvaro in ka nema enostavno lidij, šteri bi bili pripravleni z njin sodeluvati. In kak de odreagejro na to? S prijazno, normalno, razumno opozicijo ziher nej... Za Orbana pa man dosta besed, ampak so nej primerne za pisati... Že to, ka je proti nekšni liberalni demokraciji, pove zadosta...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Pomurje z novo vlado potegnilo kratko, kaj so mislili da če bo pomurje na vladi da bomo imeli kaj s tega joj. Smo imeli predsednika iz Prekmurja pa kaj je naredil za Prekmurje nič. Sebi si je Križevci hišo obnovil

asok (nepreverjen)

mnogi komentatorji v stilu "zapostavljeno Prekmurje" Večkrat obiščem prijatelja v Zakojci. vsi ki tu pišete o zaostalosti Prekmurja peljite se v ta kraj. Seveda če se boste upali tja gor pripeljati : In vse te tovarne , terme in podobno so nam Ljubljančani odprodali . rafael Dokler bo prevladovalo mišljenje ki ga ti tu zagovarjaš (naš za naše za druge me ne briga ) ne bo v tej državi nič boljše. Se spomnim predsednikov krajevnih skupnosti ,ki so mnogo naredili za vasi. Seveda je poleg ceste zrasel še vikend. In so ljudje rekli znjšel se je mi imamo pa le cesto. in tudi sedaj so se znajšli, le da sedaj niveč partije ki bi skrbela ,da kdo ne bi preveč štrlev iz povprečja. In za konec ,imam ta privilegij , da imam stike z prebivalci iz vseh krajev Slovenije. Največji nergači so Prekmurci imajo pa najidealnejše življenske pogoje. Vsak je svoje sreče kovač .

ljubljanaa (nepreverjen)

To da nimamo nobenega svojega človeka Prekmurca v vladi ali kakšni pomembnejši drugi funkciji je velika škoda za Prekmurje. Še bolj mo oddaljeni od prestolnice in še težje bomo prišli do kakšnih sredstev. Smo pa si tudi sami krivi za to. Dosti kritiziramo in nič ne naredimo....

Burak (nepreverjen)

S tem da Židan ni v vladi Prekmurje pridobi ! Ta človek dela samo škodo kjer koli se postavi !

zgodovina (nepreverjen)

Se spomnim Janševe vlade in njegovih ministrov: Šturm, Rupel, Drobnič, Mate, Zver, Vizjak, Černač,Gorenak, Marija Lukačič, Mazej Kukovič, ... Je potrebno še kaj dodati?

bossman (nepreverjen)

Mij vedno kratko potegnemo, pa če je stara ali nova vlada.

gost123 (nepreverjen)

še krajšo mo potegnoli kda nas madžari okupirajo te te se še jokali

kanžor

Samo vprašam. Ge pa je te Vanek nikjer ga ni slišati ?Mogoče kaj pripravlja,da se bo pa norca delo iz njegovih bivših poslancev,ker to mu je pred par leti dobro šlo iz gezika .

Ne gre vedno ... (nepreverjen)
rile (nepreverjen)

Židan nej niti Prekmurec ampak se je sem priženil,ker je dobro ženo dobil,vendar pa za Prekmurje nigdar in nikoli ne bo nič napravil ,kak tudi drujgi poslanci nej.Prekmurci smo pač naivni in norci,pa nas vsi napizdijo....

Jugobelli (nepreverjen)

pa kak je glih tega dobila,,Pa v prekmurju so krasni dečki a ona uzme pohorca,,,,
Mogoče se je hvalio da so pohorci dobri jebači
pa to bo držalo
pola leta se sa snegom jebejo
pola leta pa z drvami

Za neodvisno Š… (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice