Veliko prahu je dvignila Telemachova vključitev dodatnih madžarskih programov na območja pomurskih občin, kjer ni narodnostno mešanih območij.

Telekomunikacijski gigant Telemach je dodal pet madžarskih programov pri naročnikih na področjih občin Lendava, Odranci, Velika Polana in Črenšovci. Po dogovoru z madžarsko televizijo je programe M1, M2, M3, M4 in M5 vključil popolnoma brezplačno, kar je še posebej razveselilo Pomursko Madžarsko Narodno Skupnost, saj jih je, sodeč po zapisu na njihovi spletni strani, za takšno potezo večkrat naprošal poslanec in predsednik Sveta PMSNS Ferenc Horváth. Slednji se na naša poizvedovanja sicer ni odzval, saj naj bi bil na dopustu. 

Poslanec Jožef Horvat svari pred madžarizacijo

Brezplačni dodatni programi za določene naročnike pa so zbodli pomurskega poslanca iz vrst NSi Jožefa Horvata, ki je na to temo poslal celo poslansko vprašanje. Horvata je predvsem zmotilo dejstvo, da se Telemach sklicuje na številčno madžarsko skupnost, ki naj bi na omenjenih področjih živela in je izrazila velik interes za dodatne madžarske programe.

Kot navaja Horvat v poslanskem vprašanju, pripadniki madžarske narodne skupnosti živijo v občinah Hodoš, Moravske Toplice, Šalovci, Lendava in Dobrovnik, v predvideno Telemachovo širitev programske sheme pa je vključena zgolj Lendava. Telemachova utemeljitev pa je nerazumljiva še zaradi tega, da so nove madžarske programe dodali v televizijsko shemo na območjih občin Odranci, Črenšovci in Velika Polana, kjer pripadniki madžarske narodnosti sploh ne živijo. Poslanec obenem Vladi RS zastavlja kopico vprašanj, kjer izraža zaskrbljenost nad širjenjem vpliva Madžarske na Prekmurje.

»Zanima me, kaj bo Vlada Republike Slovenije, storila za zaščito večinskega slovenskega naroda in uradnega slovenskega jezika v Prekmurju? Boste dovolili nadaljevanje tihe madžarizacije slovenskega Prekmurja, kjer že 1000 let živijo Slovenke in Slovenci? Kakšna je vaša vizija razvoja slovenstva in slovenskega jezika v Prekmurju, če ob nezadostnem zanimanju slovenske države za težave Prekmurja tamkajšnje Slovence in Slovenke izpostavljate še okrepljenim vplivom madžarskega jezika in kulture?«

Dvojezična območja. Vir: Oznake po podatkih Urada za narodnosti na zemljevidu Skupnosti občin Slovenije

Telemach naj bi se že opravičil

Kot pravi župan občine Velika Polana Damijan Jaklin, se v programsko shemo privatnega medija nimajo pravice vtikati, ampak se ne morejo strinjati z razlogi za spremembo.

»Moti nas, ko nekdo programsko shemo spreminja in to pojasnjuje s tem, da dela to na zahtevo večinskega dvojezičnega prebivalstva v občini Velika Polana in ostalih. To ni odraz dejanskega stanja, ali želja našega prebivalstva, ker mi nismo dvojezična občina,« pravi župan občine Velika Polana, kjer je bila navedena problematika obravnavana tudi na dnevnem redu izredne seje.

Županja Črenšovcev Vera Markoja nam je zaupala, da so se glede te tematike obrnili neposredno na Telemach, kjer so jim odgovorili, da so vsi programi bili prej že v analogni shemi.

»So pa priznali napako in se opravičili za navedbo, da obstaja na našem območju madžarska skupnost,« razloži županja Črenšovcev. 

Za komentar smo skušali priklicati tudi župana občine Odranci Ivana Markojo, ampak se ta na naše klice ni odzval.

Pri vključitvi programov gre za tehnično vprašanje

Na Telemachu pojasnjujejo, da je dodajanje madžarskih programov v programsko shemo v svoji osnovi namenjeno vsem uporabnikom, ki spremljajo programe preko digitalnega sprejemnika, saj jih je mogoče spremljati preko platforme in aplikacije EON povsod v Sloveniji. 

O tem, da bodo dodali madžarske programe so obvestili prebivalce občin Odranci, Velika Polana in Črenšovci ter Lendava, saj so ti programi od včeraj vključeni v posodobljeno digitalno shemo, ki jo oddajajo na tem področju. Madžarske programe, ki so jih dodali v programsko shemo, je bilo na omenjenih območjih mogoče spremljati že zdaj, vendar preko zemeljskega signala.  Naročniki z lendavskega območja so za vključitev teh programov naprošali že nekaj časa in so se po pomoč obrnili tudi na PMSNS, še razlagajo na Telemachu. 

Na področju Lendave, Odrancev, Velike Polane in Črenšovcev pa imajo en televizijski signal, zato po pojasnilih Telemacha tehnično ni bilo mogoče izvesti diferenciacije programske sheme po posamezni občini ali celo posameznemu uporabniku. »Naš cilj torej nikakor in nikoli ni bil delitev ali 'razglašanje narodnostno mešanih področij', temveč zagotavljanje izbire in kakovostnih vsebin po vsej Sloveniji, vsem uporabnikom.«

S spleta

Komentarji (81)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
liberalaCc (nepreverjen)

Dedi s Trnja je dosegel svoj namen. Na račun travm si nabira politične točke. Saj drugače ni sposoben. Dedijevi plakati pa si bili v madzarscini v casu volitev, hahhahha. Takrat se niste bunili ko so vam bili dobri madzarski glasovi. Kaj pa turski kanali in vse vec serij? Namesto dvolicnega dedija bi raje bil dvojezicen dedi.
Pozdrav v Trnje!

Sobočanec 00000 (nepreverjen)

Dei iz trnja čuvaj rajši žebo ka župnik nebi k njoj prisel

In reply to by liberalaCc (nepreverjen)

Sosed2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Malo razmislite preden pisete bedarije..oprostite ampak madzarska je v prekmurje vlozila ze nekaj milijonov(pro futura) kot pa nasa draga prelepa drzava slovenija zdaj pa se tu nekaj grejo druge obcine kao madzarija hvala bogu nehce vlaga v nas itak smo za celo slovenijo kmeti v prekmurju. Nisem madzar ampak podpiram to zadevo

Gesanproti (nepreverjen)

Zdaj Madžarska "vlaga v nas", če pa bi njej grato njeni velki plan, mo živeli kak v Porabje, se pravi nikak!

In reply to by Sosed2 (nepreverjen)

Domacin (nepreverjen)

Bo mu uspelo brez skrbi

In reply to by Gesanproti (nepreverjen)

mojemnenje (nepreverjen)

Še več takih neumnosti se bo pojavilo, nikoli ne veš, mogoče bodo pa še volitve... :-)

Domacin (nepreverjen)

Sicer se pa strinjam stem da je brez veze fklapljat v polani črenšovci odranci v obcini dobrovnik hodos pa tam ker res bi blo potrebno pa niso tu je telemah baka strelil. Trjanski dedi ti pa rajsi utihni ker si faj ze zepe napunil v parlamentu

DarkoJošar (nepreverjen)

TEHNIČNO VPRAŠANJE my ass. Prekmurski pa slovenski programi so druga liga za Telemach! V Maribori sploh nemren več viditi domačih programov. Tehnično oni lejko delajo programsko shemo za vsako gospodinjstvo po želji, vejpa digital je, neje več analogen program.

Najprej CENTRALIZACIJA ge so ljubljanski pa komercialni programi prišli na viska mesta, te pa še MADŽARIZACIJA.

Vajz (nepreverjen)

Ne bluzi brez veze. Valda ka je tehnično vprašanje. Zakoj mijlsiš, ka ma Telekom miljon programof? Zatou, ka ma PO CEJLOJ SLOVENIJI enoten program Ka mo ge eti s TV Malo Hudo? Telemach nema enotnoga signala/programa po cejloj Sloveniji, kak ma Telekom, liki ma menše enote z različnimi regionalnimi programi. Ka je čista praf. Ali tij bi pa ešče na sakšo gospodinjstvo drobiu poseben signal? Ja bravo, no. Nemo pravo, ka je nej mogouče, ali, ka bi meu Telemach od toga?

In reply to by DarkoJošar (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Politika je kurva.

Boss1 (nepreverjen)

Hortvat naj tou vprasanje naslovi na nouvoga sefa. Samo tan nede haska, ka nouvi sef tudi na velko kasejra od vogrinov.

afta he (nepreverjen)

Oni vam zastonj omogočajo učenje madžarskega jezika vi pa se bunite. Ne glejte ga pa konec.

Kajzrc (nepreverjen)

Ka ne bi rejsan ste vsi blesavi? Cudno ka ne pravite ka nas scejo v srbe spremenite ka man doma 8 programov od pink tv.

bossmann (nepreverjen)

Golazen Telemachova. Namesto ka bi Telekomi dali Šport TV po normalnoj cejni, posiljavlejo Orban-kanale.

Marionetna (nepreverjen)

Kdor noče gledat te programe, pač ne bo. Kaj je tu spornega??? Imamo tudi turške kanale srbske itd.

In reply to by bossmann (nepreverjen)

karl marx (nepreverjen)

Evo, še en keden, pa de Prekmurje palik mađarsko. Janša nas je oudo Orbani pa vougron. Grun naj vdari v janšo pa v sakšoga šteri ga je volo.

karl marx (nepreverjen)

Lidgej, zdaj smo gotovi. Janša de oropo še Slovenijo pa Prekmurje do kosti. Najvejkšomi lopovi v zgodovini Slovenije smo dali oblast v roke. Desus, SMC pa NSI so nej lidgej zatou ka človik nemre iti v španovijo z fašističnov strankov kakšna je SDS.

VRANA (nepreverjen)

Pa ka si tij za teleta? Klasičen "toleranten" levnuhar... Vse ideje sprejemaš, samo ne tistih, katere so drugačne od tvoje. In ti se imaš za "tolerantnega". Zanimivo je pa ravno to, da tisti, ki kričite "fašizem", ste ravno največji fašisti. Vse, kar vam ni všeč, je nekako fašizem, nacizem, XYZfobija,... Dol z levim fašizmom!!!!

In reply to by karl marx (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

marx,
Bodo prišle nove volitve in takrat bo izstavljen račun vsem tem...

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Sobočanc (nepreverjen)

Peokleti madžari. Tu je slovenija. Ite nazaj na madžarsko pa lejko celi den gledate te ciganske programe.

Domacin (nepreverjen)

Veskaj te del.je bil negda magyarska pa nihce nej pljuval po priseljenih pa ne pljuvaj po magj.

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

Univerza (nepreverjen)

Te beszélni magyarül
Hodis v ledva na trznico obnavlate anyanyelve

In reply to by Domacin (nepreverjen)

Domacin (nepreverjen)

Mi a eszt nekem te geny

In reply to by Univerza (nepreverjen)

Domacin (nepreverjen)

Te kisgyerek huje vagy mitn a Törnyei Papa

In reply to by Univerza (nepreverjen)

zvijzda (nepreverjen)

kaj so ti krivi madžari, če te srbska Ljubjana ne šljivi pet posto. Sprijazni se da jih v lj boli patak za prekmurje. Ne bodi hlapec nekomu, ki mu ni mar zate.

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Tu v prekmurji ni slovenije in nikoli je nej bilou, tu za nas prekmurce smo doubili Zlobenijo, Mrš!

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Tej Telemach je kot prostitutka najprej te navlači potem pa kasira, naj programe lepo uravnotežijo tako, da raznovrstne programe vključujejo brezplačno ne pa za eno dvojezično skupino 5 programov brezplačno a ostali pa naj vse to plačujemo višje zneske, da nekateri dobijo bombončke zastonj?

karl marx (nepreverjen)

Telamach dela tak kak njin Janša komandejra. Vse je krijv Janša pa njegova izdajalska partija SDS.

In reply to by per (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Tudi to, da zdaj dež pada.

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

A tij pa sakši program ekstra coj plačaš? Bougi....

In reply to by per (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Ja šteri je nej v paketi se plača ? Vajz bougi....

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

V resnici je tou odlična poteza Telemacha. Na te način de se več Vougrof odloučilo za naročnino pri Telemachi, KA POMEJNI, KA DE VEČ LÜJDI MELO DOSTOP DO SLOVENSKIH PROGRAMOF. Zdaj jih ogromno spoj nema naročnin pri SLO ponüdnikih, liki majo Vogrsko satelitsko naročnino.

Viktor (nepreverjen)

Dedi, samo si drzni udrihati po Madžarih, boš videl kako hitro boš pristal pred vrati novega šefa.
Naj te vprašam, kaj je bilo prej: Tüskeszer ali Trnje?

Sobočanec 00000 (nepreverjen)

Tüskeszer he he he

In reply to by Viktor (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, ka je nekaterim pamet samo v rezervi. Vej pa nikdi ne piše, ka MORATE gledati teh 5 madžarskih programov. Tudi ne vem kakšen smisel bi to melo, če nič ne razmite. A balkanski programi pa vas ne motijo? Napačno je edino obvestilo, da so omenjene občine na dvojezičnom področji. Saj pa tudi v Soboti lejko gledate na Telekom omrežji recimo DUNA TV v madžarščini in to že duga leta.

afta he (nepreverjen)

Imaš popolnoma prav. Imamo tudi Al džaziro in nekdo gleda drugi pa ne. Nekateri iščejo dlako v jajcu in vidijo problem tam kjer ga sploh ni. Vsaj za normalne. Če pa hoče kdo pisati proti določenim pa mu je to kot naročeno. Ne pašejo nam Hrvati, sedaj Madžari najbolje da se skregamo z vsemi sosedi in napravimo kitajski zid?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

vinarium (nepreverjen)

Vsi naredijo nekaj za Prekmurje razen Ljubljane. To je glavno mesto samo za centralni del Slovenije. Ostali so po Cerarjevem mali ljudje , oziroma po Turkovem drugorazredni.

Jevrejci ... (nepreverjen)

Telemahovi Jevrejci se gredo jevreski zlotvor ...

Viktor (nepreverjen)

Ne razumem JJ, da jemlje pod svojo marelo levičarje in tiste, s katerimi je že doslej težko sodeloval. Bolje
bi bilo, da se odpove sestavi vlade in jo prepusti dalje tistim, ki ga bodo tako kot doslej, tudi v prihodnje blokirali
in rušili. Sam pa se jim ležerno smejal iz opozicije. Kot njegov velik podpornik, menim, da je s tem strelom zadel
lastno koleno.

rus vedno ruši (nepreverjen)

… na kateri strani ste

24ur com/novice/slovenija/spopad-med-policijo-in-parlamentarno-komisijo-politiki-panicni-zaradi-vohunjenja.html

In reply to by Viktor (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Viktor,
Jebeš koleno, naj bi meril više!

Vanjek (nepreverjen)

Se strinjan, ce se drzavi neda resno razmisliti kama pa kak davle denarno pomoc nam pac naj drugi pomagajo, preziveti se pac mora, ka zaj vala ka so v Muro zmetali milijone ce se je nikome nej dalo preveriti ka se je z tem denarjem napravilo, Nika!!,

Magyar vagyok (nepreverjen)

Jutri bo pa ta isti Poslanec- težko bi rekel da je gospod- obesil svoje plakate po dvojezičnem območju in prosjačil za glasove , tudi naše ki smo pripadniki manjšine, nesnaga pohlepna

Domacin (nepreverjen)

Nom mu jas osebno skupobral plakate pa mu na dom odpelan

In reply to by Magyar vagyok (nepreverjen)

kanžor

Lani so bile proslave ob 100 letnici osvoboditve jarma .Sedaj se pa jarem vrača .Telemascha ne bi imel zastonj kot operaterja .Da mi vogrščino potiska jok hvala

Đako (nepreverjen)

Telemach nažalost ni kaj prida operater. Sem imal čast probat mobilno in roaming jim deluje tak,tak krneki stroški na računu. Želim jim polno uspeha na mađariji.

juksi (nepreverjen)

dalec najboljsi operater. romaninga sploh ne potrebujes ce imajo najboljše omrezje in se dokazano

In reply to by Đako (nepreverjen)

M1 (nepreverjen)

Zaj sam si malo pogledno te mađar tv, pa sam vidu, ka na zemljevidi med Slovenijo pa Mađarsko nega meje. Poročajo o tom korona virusi kelko je ge okuženij.
Slovenskoogrska država torej.
Pa še dva programa mi falijta po toj posodobitvi SAT1 in PRO7.

tič (nepreverjen)

tij tij ferenc,tij lajkos eden,za falat kruha bi se odal!VERJETNO TI ZDAJ NEDE TRBELO NARUČNIJNE PLACUVATE ZGLEDA!

Domacin (nepreverjen)

Ja ja Törjanski dedi bi se pa dal za cent se nategnit

In reply to by tič (nepreverjen)

Univerza (nepreverjen)

zdej bus leiko magyarske kanale glejdala ka si napravila stovürni tecaj anyanyelva

In reply to by Domacin (nepreverjen)

Don Mafioso (nepreverjen)

Od kdaj pa so Horvatovi iz Trnja? Znan ge so doma v Žižkih. Ali sta stariva mogla spokati od douma pa iti v Šibje/Trnje?
Telemach? Da jim jeb*** vse po vrsti, prok**** golazen smr***, pic** f**** **** **** ****** ******
Benti, ka je zdaj tau? To bo se veselo v prihodnje, zavolo teh multinacionalk. Njim tezko prides do dna. Nasi pa se tudi na konci prilagodijo konkurenci, ci vidijo ka je rentabilno. Eh, tak je.

Viktor (nepreverjen)

Ob volitvah pa namesto ZA - SREDINEC! Madžari poniževanj in manipulacij ne prenesemo. Narodova
zgodovina nas je skovala v pogumne, hrabre in ponosne...

per (nepreverjen)

Orbane na eni strani Soroše na drugoj nikoli pogumni vendar vselej podmukli?

In reply to by Viktor (nepreverjen)

Sobočanec 00000 (nepreverjen)

Trjanski Dedi poskorbi rajsi za prekmurje pa ne delaj zgage,ker do zdaj si samo poskorbel za sfoj pasnik štale pa dvorišče ja pa na župnika ne pozabi

Lolekof (nepreverjen)

Jes gledan al jazeero tak ka vogrskih kanalov nen gledal. Van isto priporoucan

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Prokleti Janša,prokleti Orban in vsi,ki paktirate in sodelujete s temi hudiči.

karl marx (nepreverjen)

Bravo.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Mirko Papirko (nepreverjen)

Tvoja stvar ka ti glediš, Lolek

License to kill (nepreverjen)

Vougri nazaj v Ažijo!
Povzeto iz zgodbice o dogajanju pod okupacijo leta 1941-45 iz Stopinj, letnik 199. (se zal ne spomnim).
Se pa dobro spomnim, ka mi je povedala babica o tistem casu. Njihova soldateska nas neje glih mela rada.
So pa tudi oni samo ljudje...
https://youtu.be/xdr0_kJRETY

Domacin (nepreverjen)

Prekmurje je magjarsko ozemlje

In reply to by License to kill (nepreverjen)

karl marx (nepreverjen)

Vsakdo, ki voli ali podpira stranko SDS s tem podpira tudi Orbana in ponovno madžarizacijo Prekmurja. S tem, ko podpiraš Janšo in SDS, avtomatsko podpiraš tudi njihove pajdaše Orbana in njegovo fašistično stranko Fides. S tem, ko podpiraš SDS in Janšo si pljunil v obraz svojih mrtvih prekmurskih prednikov, svojega pradeda in svoje prababice. Predniki se v grobu obračajo, ob spoznanju da njihov potomec podpira ponovno fašizacijo in madžarizacijo Prekmurja. Nobeden Prekmurec ne bi smel voliti Janša ali SDS-a. Vsi, ki to vendarle delate, ste pa bodisi nevedneži in ne poznate zgodovine, bodisi pokvarjeni koristoljubneži ali zafrustrirani ignoranti. Vaši mrtvi predniki se vas sramujejo. A se vi sploh zavedate, da so madžarski žandarji po Prekmurju izvajali teror nad našimi predniki več kot 100 let ? A se zavedate, da ima JANŠEV PRIJATELJ Orban v svoji pisarni zemljevid velike Madžarske na katerem sta Murska Sobota in Beltinci del Madžarske ? A se zavedate, da je JANŠEV PRIJATELJ Orban pred kratkim v Budimpešti odkril monumentalen spomenik na katerem so napisana vsa madžarska mesta, vključno z Mursko Soboto in Beltinci ?! Dajte, pridite k sebi, da boste na sodni dan lahko pogledali svojim prednikov v oči.

VRANA (nepreverjen)

Shizofrenija? Janšefrenija prav gotovo... Ne seri s svojimi fašističnimi prijemi... Vendarle hočemo imeti demokracijo, ne levnuharskega enoumja ali rdečkarskih idej. Kaj govoriš o "sodnem dnevu", če pa je vera opij za ljudstvo. Fuj, nesnaga. Vse skupaj mešaš, nimaš pojma od pojma...

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Orban (nepreverjen)

Samo idajalci prekmurja podpejrajo Janšo pas njegovoga pajdaša Orbana.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pa o čem ti sploh govoriš? Tebe shizofrenija/Janšefrenija rejdno perej izgleda!!!

Kar se pa tiče "imeti hrbtenico", pa je Orban car!! Nihče mu ne bo govoril, kaj Madžarska mora/ne sme narediti!!! Ima pa težave znotraj stranke, korupcija, škandali,...

In reply to by Orban (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Marx že ma koronavirus.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Orban ti bi pa rad bil Orban, pa ne moreš.

In reply to by afta he (nepreverjen)

Domacin (nepreverjen)

Tfoja mati pa oča sta fašista

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

Kakšna nevola zavolo eno par madžarskih programof, za of blesavi Pop tv, kanal A pa ameriške blesave programe, ka poneumljajo narod pa se nišče ne buni.
Sicer pa očitno van še itak nej jasno ka smo mi prlej Madžari kak Slovenci. 1000>100

SandokanMujcek (nepreverjen)

Karl marx , pa saj sam veš da si bolan ,;idi pa poišči pomoč , ti si resno bolan .

Godžiro (nepreverjen)

Ta je pa res dobra , neki smrkavec pod nickom karl marx nam bo tukaj predaval o nekem domoljublju , čundraš keri si nosa ne ve obrisati nam bo palamudil o življenju .

Feri iz sobote (nepreverjen)

Prekmurje republika, ce smo tisoc let bili pod ogri pa so nas nej mogli spreobrniti, nas nedo niti zaj, po istini povedano pa majo ljudje od pracasov radi brezkompromisne voditelje, ne pa neke cmerase, pa naj mi ze enouk en tu razlozi ka je JJ tak slaboga napravo, ! Ka se ga eni tak bojijo

čarni vrag (nepreverjen)

Vidi se vam, ka ste nej služili vojsko, zato se bojite vsakoga poka. Orban kihne, vi pa se včasi skrijete v klet.

lpoert (nepreverjen)

Rajši pod Orbanom, kot v Islamski šeriatski državi.

Böltinčar (nepreverjen)

V Kleklinovij novinaj iz 19. leta pr. st.. piše: Dva Bratončara in dva Böltinčara so z bagrlinon šli na Goričko, ge je 2000 Vougrof protestejralo proti priključitvi Prekmurja nazaj k Sloveniji. Z bijkovnicami so jij namlatili pa nagnali nazaj na Vogrsko.

Polancar_ (nepreverjen)

Vij vsi skup ste betežni, ka te avstrijski pa hrvaški programi vas ne motijo keri pokrivlejo 50% vseh kanalov. To te isto lejko povejte jorvatizacija ali pa avstrializacija kot pravite mađarizacija!
Se vijdi kak lepo so vas starši nafčili proti določenon narodi, posebej tisti ki ste meli ponosne komunajzerske starše!

🐥 (nepreverjen)

Vsi zavedni Slovenci, pridite v soboto 7. marca v Lendavo na koncert Partizanskega pevskega zbora.
Kako bo lepo sredi Orbanistana slišati partizansko pesem.
Vrana, vabljen tudi ti!

rafi (nepreverjen)

Naj se priključijo k Madžarom pa bojo vsi imeli madžarske programe

Viktor (nepreverjen)

Prisrčno dobrodošli vsi partizani, da pridete ven iz slovenskih gozdov. Vabita SDS in predsednik nove vlade.

Viktor (nepreverjen)

Vabim vas, partizani, da po 75. letih zapustite slovenske gozdove in se nam pridružite. Vabita SDS in
predsednik nove vlade RS.

afta he (nepreverjen)

Kam nas Šarec vabi? Lepše je v gozdu ob tabornem ognju, se mečkat s kakšno partizanko.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice