Branko Kurbus se po 34 letih vodenja podjetja Arcont poslavlja.

Dosedanji predsednik uprave Arconta, Branko Kurbus, z današnjim dnem predaja vodstvo podjetja svojemu nasledniku, članu uprave Miranu Fujsu. Kurbus je v podjetju Arcont delal več kot 38 let, od tega je 34 let vodil podjetje. 

»Po zaključku študija na fakulteti za strojništvo v Mariboru leta 1978 je začel svojo poslovno pot v tedanji Avtoradgoni, predhodnici Arconta, kot tehnolog, odgovoren za montaže bivalnih objektov na terenu.

Leta 1985 je še pred dopolnjenim 29. letom starosti postal direktor TOZD Proizvodnje bivalnih enot. Pod njegovim vodstvom je program bivalnih enot začel intenzivneje prodirati na trge zunaj tedanje države. V tem zanimivem in dinamičnem obdobju je skupaj s sodelavci postavil temelje družbe ARCONT d. d., ki je edina preživela turbulentno obdobje po osamosvojitvi in stečaj matičnega podjetja Avtoradgona in vseh ostalih podrejenih družb. 

Njen potencial je prepoznal poslovni partner Containex iz Avstrije, ki je leta 2000 postal večinski lastnik, vodenje pa še naprej zaupal Kurbusu. Ta je s svojo ekipo je dosegel, da podjetje velja za vodilnega evropskega proizvajalca bivalnih enotin montažnih objektov. Obenem pa ohranja strateški položaj znotraj koncerna Walter Group kot kompetenčni center za razvoj izdelka in proizvodnih procesov,« so zapisali v radgonskem podjetju.

V podjetju zaposlen že več kot 24 let

Nadzorni svet Arconta je Kurbusu izrekel priznanje in zahvalo za predanost in dolgoletno uspešno vodenje družbe. Fujs, ki ga bo na položaju zamenjal, je v podjetju zaposlen že več kot 24 let. Leta 1994 je zaključil študij na Fakulteti za strojništvo v Mariboru in svojo poslovno pot v Arcontu začel kot tehnolog, nadaljeval kot vodja prodaje in kasneje montaže, nato pa večino izkušenj pridobil z vodenjem proizvodnje. Leta 2013 je postal član uprave odgovoren za proizvodnjo. 

»Imenovanje na mesto predsednika uprave Arconta sprejemam kot nov pomemben izziv na moji poslovni poti in kot zaupanje v moje dosedanje delo. Verjamem, da bom z dosedanjimi izkušnjami in znanjem skupaj z sodelavci nadaljeval uspešno delo g. Kurbusa in upravičil izkazano zaupanje, « je ob imenovanju povedal Miran Fujs. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
camoj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Joj koga pa briga kdo bo novi direktor saj bo imel bog bogovo plačo

? (nepreverjen)

camoj, še en tvoj vrhunski izdelek-odgovor... blestiš ni kaj

In reply to by camoj (nepreverjen)

novi (nepreverjen)

@camoj: 700 düjš pa še ostalih 3300 kerih je odvisnih od arconta

In reply to by camoj (nepreverjen)

Johman (nepreverjen)

800 duš

In reply to by novi (nepreverjen)

stariatari (nepreverjen)

odvisno na keri strani ceste stojiš :D

In reply to by Johman (nepreverjen)

odp91322
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Od moje prve plače sem prejel 32546 EUR za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga enkrat poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in je popolnoma spremenilo moje življenje.

poglej tukaj.........www.WebJob33.Com

Somic (nepreverjen)

Vsaka van čast g. dozedanji direktor g. Kurbus upan ka de dale de tak nslo tude brez vas in tudi Fujsi kw de držo dobro dwle. delavec montaza arcont

JožeCi (nepreverjen)

Če ne bi bilau arkonta bij bijla še stoukrat bole ogromna kriza v ton našon prekmurji skoro saksoj vejsi poznan koga ka dela tan

Pojeze (nepreverjen)

Bi pa sli v avstrijo ali v slovensko policijo, kaksna kriza vsak se znajde na koncu.

In reply to by JožeCi (nepreverjen)

kirsek (nepreverjen)

jebeš ti novega direktora ko pa bo počas ta eden slovenec na firmi.. vse ostalo pa tak bosanci..

Pirsek (nepreverjen)

Ce ne bi bil avstrijec lastnik, bi arcont kontejnerje ze davno zaprli.

In reply to by kirsek (nepreverjen)

olosh (nepreverjen)

Prosim naj njemi nešče povej, ka se tak šürke kravate več ne nosijo :)

dfg (nepreverjen)

Evoga preja je bija slovenec direktor zaj pa de prekmurec.....tepa de si navleka sen tote jegove namarjake......

camoj (nepreverjen)

novi........... To meni dol visi tam ne delam niti bi delal hlapec nisem bil in ne bom . Lahko poljubite rit novemu direktorju

gun30528

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Za prvo plačo sem prejel 32546 € za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in popolnoma je spremenilo moje življenje. Glej tukaj >>>> www.WebJob33.Com

Fujsek (nepreverjen)

Toti novi direktor ima dobre zveze v kadrovski. Že leta ljubkuje z eno frečo, ki tam papirja preklada.

Arbeiter (nepreverjen)

Začetek konca te firme.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)
lmo29265

V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com

Fazilet (nepreverjen)

A je še prost? Vidim, da ne nosi prstana. Imam 2 hčeri godni za ženitev.

Pujsek (nepreverjen)

Zacetek konca Arconta zgodilo se bo isto kot z Muro oz. Arum, delavci na minimalcu se od drzave prejemamo dodatek do minimalca, nocne placane prikazane na koncu se ne pozna, ko so zaceli z nocno izmeno sem delal 6mescev samo nocno ko je Fujs obljubil dodatek k nocni +50% a se na koncu ni poznalo nikjer niti dopusta nisi dobil ker so nam podturili kao neki papir da se odpoves dopustu, se danes nocejo nic slisat o tem.

aafasf

Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ...

Preberite več.........>>>>.www.WebWork3.Com

vsj31607

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem prejel 29736 USD za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden.

------- >> www.Trade46.Com

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice