Za včeraj je bila sklicana seja sveta javnega zavoda Pomurskih lekarn, na kateri so med drugim glasovali tudi o novem direktorju.

Prijavo poslal le en kandidat

Na razpis za direktorja Pomurskih lekarn se je prijavil le en kandidat, in sicer dosedanji direktor Ivan Zajc, ki Pomurske lekarne vodi že zadnjih dvajset let.

Po naših informacijah je za Zajca glasovalo devetnajst članov sveta zavoda in eden proti, proti naj bi glasoval predstavnik soboške občine.

Zajc mora zdaj dobiti še soglasje članov mestnega sveta, ki bodo odločali v imenu vseh ustanoviteljic.

Spor zaradi delitve dobička

Spomnimo, da je zadnji Zajcev mandat zaznamovala predvsem zahteva soboške občine po delitvi dobička Pomurskih lekarn med občine ustanoviteljice. Spor zaradi delitve dobička se je vlekel dobro leto, nazadnje so člani sveta zavoda sklenili, da si bodo 1,8 milijona evrov glede na število prebivalcev razdelile občine ustanoviteljice in tudi tiste, ki so iz njih nastale, 200 tisoč evrov pa občine, ki so same prispevale za prostore lekarn.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
strašilo (nepreverjen)

"Po naših informacijah je za Zajca glasovalo devetnajst članov sveta zavoda in eden proti, proti naj bi glasoval predstavnik soboške občine."

g.Plantarič in Đurov, nej ste vi nikome ništa. Težko te svoje nastavlali na takšna mesta. To ni javni zavod v lasti občine, kjer si nastavite povezanoga te pa začate cecati javni denar.

Skratka, fail. Nič novega bi rekli.

povezani (nepreverjen)

če bi bil naš bi te potrdili ;-)

Mirika (nepreverjen)

In ta eden in edini branik pravne države je lahko ponosen nase! Svaka čast!

Mirika (nepreverjen)

...mislim tega, ki je bil PROTI, da ne bo pomote....

cdcd (nepreverjen)

A Marko Virag pa ni kandidiral?

Mirika (nepreverjen)

Če bodo člani mestnega sveta MOMS odločali v imenu vseh ustanoviteljic, kot pravi članek, bi moral biti direktor potrjen, saj so ga na SZ potrdili vsi prisotni predstavniki občin ustanoviteljic, razen predstavnika MOMS - 19 ZA in 1 proti. Dejstvo pa je, da soglasje podaja sedeža občina, to je MOMS neodvisno od ostalih občin ustanoviteljic, kar je seveda vprašanje, če je to dobro.

Starejše novice