Težko pričakovano obvoznico bodo namenu predali čez teden dni.

V Murski Soboti še vedno čakamo odprtje južne obvoznice, in to kljub temu, da so dela že lep čas končana. A kot kaže je čakanja zdaj končno le konec. 

Kot so danes zapisali na Ministrstvu za infrastrukturo, bo promet po južni obvoznici stekel prihodnji petek.

Ministrica Alenka Bratušek bo namreč ob 17. uri v spremstvu predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca in predsednika Državnega zbora Dejana Židana južno obvoznico Murska Sobota namenu uradno predala namenu.

Mesec dni dodatnega čakanja

Spomnimo, da naj bi po prvotnih načrtih promet po južni obvoznici stekel že v drugi polovici avgusta oziroma v začetku septembra, a se to ni zgodilo, odprtje pa je tako bilo prestavljeno na sredo septembra oziroma začetek oktobra.

Medtem ko so se mnogi spraševali, čemu kar enomesečni zamik, so na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pojasnjevali, da je pred odprtjem za promet bil potreben še temeljit pregled prometnice.

»Gradbena dela so res že zaključena, vendar je potrebno pred sprostitvijo prometa po novo zgrajeni obvoznici opraviti še tehnični pregled, na podlagi katerega komisija ugotovi, ali so dela opravljena skladno z dokumentacijo in se pomet lahko preusmeri oziroma sprosti po novo zgrajeni cesti,« so pred časom zapisali v DRSI in dodali, da je pred sprostitvijo prometa bilo potrebno pridobiti tudi uporabno dovoljenje.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Pa se vlečejo na otvoritev Serpentinška ka de delo komedije

Gost 13 (nepreverjen)

Čakali so da vlada prisegne vse ostalo je ......

bigi (nepreverjen)

volitve počakat?, mi pa plačujemo vzdrževanje, ker se ceste v času neuporabe uničuje.

MifkoPifko (nepreverjen)

Ta cesta že tak dugo stoji, ka de jo trbelo pomali že pa flikati, pa še se sploj avtoji nejso pošteno po njej vozili, ker se čaka volitve.

Dr.sd Magister (nepreverjen)

Vrit si to obvoznico porini šerif

Čarni vrag (nepreverjen)

Čakali so da komedijant prevzame vlado. Žalostna Slovenija.

ka si nouri (nepreverjen)

Škoda ka Šarec ne pripela s sebov Črnčeca. Te bi vij desni majmuni glih nej meli več argumentov srati po ton desničarskon klovni Šarci. Itak pa je vse ka je na desno kak v cirkusi. In na žalost mamo ponovno desno vlado, tak kak je bila prejšnja. Janša ten pajacon do kolen ne sejga, zatou pa nigdar več nede predsednik vlade. Vij pa samo lepou dali kričite kak so Šarec, Bratuškova, SD, DESUS pa SMC leve stranke.Pojma od pojmov nemate majmuni eni.

Burak (nepreverjen)

Neverjetno s kakšno hitrostjo se delajo ceste v Murski Soboti ! To bi še brigadiri ročno in s teligami v stari Jugi teško naredili ! Sigurno bi hitreje !

Znebimo se polžev (nepreverjen)

Ka si nouri ,tij si rejsan nouri .

Vipko
Truplo

No, ja... pa kaj se je pričakovalo?

Z deli so začeli lani julija, to drži. Pustimo tisto prej, dokumentacije, pa dovoljenja...

Za mislim da okrog 2 km ceste? Če bi s tako hitrostjo gradili ceste na splošno, bi bil naš planet čist, brez avtomobilov in ekoloških problemov! In verjemite, verjetno bi bili srečnejši... vsaj v tem, da ne bi imeli Sobočanke in Sobočanci tega totalno nesposobnega župana z vsemi priskledniki!

A79 (nepreverjen)

Pričeli so med Februarjem in Aprilom 2017, torej 1,5 let za 2,7km ceste (rok za izgradnjo je bil 16. mesecev), samo za krožišče v smeri Rakičan so potrebovali dobro leto. Predvidena cena 9 milijonov €, to je 3.300.000€/1km ceste. Pa potem pravijo, da ni denarja v Sloveniji. :)

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Lani julija so razkopali kolesarsko stezo proti Rakičanu, tako, da sem se moral voziti v službo s kolesom kar po cesti. Zato sem omenil julij kot začetek del. Kdaj so resnično začeli kje kaj kopati, pa premeščati, pa res nisem bil ravno na tekočem.

Graditev te ceste je čisti kriminal v smislu delanja norcev iz občanov občine oz. kar prebivalcev širše. Verjetno tudi pri stroških, ampak tu bom rajši tiho. Ker jih ni sram, ne domačih politikov, tako ne "uvoženih", se bodo seveda veselo nastavljali ekranom, smehljucali, jedli na naš račun in še se kaj najde.

In mi to podpiramo... ker jih volimo!

In reply to by A79 (nepreverjen)

edenpac

Temeljit pregled so pa opravljali s pomočjo polžev. Maja meseca so začeli z risanjem črt. Verjetno bi jih z rotringi hitreje narisal . Samo in izključno lokalne volitve so v igri. . Moje mnenje!

šerif-soboški (nepreverjen)

jaz bom zmagal v prvem krogi

podportnik-husof (nepreverjen)

90% de volilo Jevška. :) Sobota de doj vdarila po rezultati putina. Jevšek je ipak šef pocajof bül., putin pa samo KGB. Ostalih 10% de šlo po nesreči preostalim, da kakšna babice nede vidla dobro pa X mimo drapne.

In reply to by šerif-soboški (nepreverjen)

Zupan (nepreverjen)

Fantasticen zupan. Obvoznica, expo, kamesnica, fazanerija, center sobote.... pa se marsikaj..

Tak zaj se pa pogejte...

????????

. (nepreverjen)

Otvoritev brejga bo super.

Čarni vrag (nepreverjen)

Čestitamo! Fantastičen uspeh Šarčeve vlade.

Metalec (nepreverjen)

Tota obvoznica je metanje peska v oči. Po Lendavski de se dale stalo v vrsti,takak skoz do zaj. Tota obvoznica pa je bla potrebna te kda se ne blo avtoceste,ka bi se tovornjaki mimo vozli. Se pa poglednite realno keko je prometa iz Tišine do Rakičana? In tu se vidi ka je to zgreseno. Tota obvoznica de prišla v poštev kda de se priklopla na krožnega pri BTCji oziroma Čardi,ka de se folk voza po njej in ne vec skoz MS pa doj po Lendavski. Zaenkrat pa do največ haska naredli ,če do semafore pri hoferi na Lendavski podrli ( mislin ka de nas dosta srečnih) ,ker delajo samo zastoje.

busybeeb (nepreverjen)

ova obvoznica je čudo od gradbene znanosti,,
Ja se tako ponosim sa tom obvoznicom,,
tako da sem išel pešice po njoj od murske pa do Pušče

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice