Predsednik SDS Janez Janša v Murski Soboti predstavil svoji zadnji dve knjigi

V soboški grajski dvorani je v četrtek prvak SDS Janez Janša predstavil svoji dve novi knjigi Noriško kraljestvo - beli panter in Za kulturo življenja. Na javni tribuni pa je komentiral tudi aktualne politične razmere v državi in napovedal, da bodo predčasne volitve prihodnje leto, poroča portal Pomurje.si

Janša kritičen do sodstva

Prvak SDS se je najprej dotaknil sodstva. Kot je poudaril, je sodstvo eden velikih problemov, ki jih imamo v državi. Po njegovih besedah sodstvo še vedno funkcionira  kot  podaljšek  neke oblasti, tako kot je bilo včasih, tudi poimensko. "Iste rodovnike dobite, če greste v te strukture, in zaradi tega tudi številne druge sfere ne funkcionirajo normalno," je dejal. Ob tem je dodal, da gre pri tem tudi za veliko gospodarsko škodo, saj pri nas povprečen gospodarski spor na sodiščih traja več kot 1000 dni, med tem ko je evropsko povprečje več kot štirikrat  manjše.

Janša sicer spopada med  vrhovnim in ustavnim sodiščem ne vidi, je pa žalosten, ker je slednje v zadnjih desetih letih razveljavilo nekaj sto sodb zaradi protiustavnosti, pri čemer je, kot pravi, tudi znano, katerih sodnikov. 

Napovedal nov politični preobrat

Na vprašanje voditelja, ali drži, da nemi poslanci le pritiskajo gumbe, pa je odgovoril, da je pravo vprašanje, v čigavi službi je vlada, ker da pri nas velikokrat ni jasno, kdo je kaj predlagal  in kdo je dejansko zadaj. Dotaknil se je tudi, kot se je izrazil »instant« strank. Ta, ki je zmagala na zadnjih volitvah, bo po mnenju Janše  potrošena prej kot do konca mandata in se bo naredila druga.

Stranke, ki se imenujejo po vodjih, so obsojene na propad

Po njegovem je ustanovitev stranke, ki se imenuje po enem človeku in je edino on na plakatu, absurd. To ni ravno normalno, je povedal in dodal, kako bi bilo, da bi se stranka  SDS preimenovala v stranko Janeza Janše. "Verjetno bi slovenski medijski prostor ponorel od obtožb o totalitarizmu, avtoritarnosti, kultu osebnosti in tako naprej, tukaj pa nič," je med drugim na javni tribuni še povedal Janša in napovedal predčasne parlamentarne volitve za prihodnje leto. 

Tagi

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Realist007 (nepreverjen)

Veseli me ka nega mladih obrazov na sliki. Tolaži dejstvo ka vsaj mlada generacija ma več kak eno koruzno zrno v glavi.

Črtomir iz Patrovec (nepreverjen)

Dobro ka so slike, ka znan kerih lidi se moren izogibati.

krokodil pini (nepreverjen)

Jes san pa mislo, ka so toga debeloga kriminalca Lebarčija iz Gančan že daven den izključili iz stranke. Kelko je te tipson škode napravo našoj stranki vküper z melinčkin oštarijašon se ešče lejta nede dalo popraviti. Što li je teva dva v stranko pripelau - tou je verjetno ešče Bezjančijov (čitaj Gadafijov) kader, zatou pa stranaka tak fejst nazadüvle! Ajme kama smo prišli. Janči daj spucaj že idouk te gnoj!?!?!?

serenada (nepreverjen)

Kaj pa Antolin počne v prvi vrsti? A je on kakšen predsednik SDS-a mogoče? Baba ga je nagnala - klošarja, JJ pa ga postavi za predsednika SDS v Beltincih?! JJ je čisto izgubo orijentacijo. Zdaj sem trdno prepričana, da SDS-a nikdar ne volim več, pa če bo sam papež kandidat za poslanca v naši regiji!

car (nepreverjen)

Hvala bogi da je priso in ne zavoljo knjige teveč zaradi mure ki jo vzame v najem.Živel Janša le vzami muro v najem in Bavčar.

zima.bella

Ta bi meni predaval!
Marš nazaj na Dob!!

Face na tej kejpaj so pa rejsan enkratne!!!!!
Gliha vkup štriha.

lauraas (nepreverjen)

Potem pa popustljivi novi obrazi, ki niti stika z mednarodnimi vodami ne izborijo.

BB

Gda de pa kakša rdeča kapica kaj napijsala razen ponarejenoga podpisa ka do lejko vsi novodbni pionirčki na stadioni mahali za zastavicami? :)

tutu (nepreverjen)

Bi bilou več haska, če bi še enouk gostili Mikija Mustra- pravo slovensko legendo. Nej pa nekšne zapornike in lidij, šteri majo pod sebo ovce...

Gost (nepreverjen)

SDS stranka deluje že od volitev dalje v DZ destruktivno in s svojimi pripombami v delovnih telesih in napisu na klopi tudi v DZ - JJ,politični zapornik (svetovni unikum ?).
- za koruptivno dejanje pravnomočno obsojeni državljan in zapornik na Dobu,ne more biti poslanec in član državnozborskih komisij (vprašanje je tudi,zakaj nista enake "ugodnosti" deležna tudi soobsojena v isti zadevi - Krkovič in Črnkovič ? - ampak ostajata kljub pritožbi nadalje v zaporu,dočim je bil z istimi argumenti JJ izpuščen ?).
- JJ s svojim negativnim dopisovanjem raznim politikom po Evropi tem s blatenje Slovenije in njenih institucij.
- blatenje in nepriznavanje pravosodja - za vse je enako,kot za JJ kot za vsakega od nas "raje" ! Če bi se kdo od "raje" oglasil s takšnimi pripombami do pravosodja kot JJ,bi ga hitro kaznovali. Zakaj potem ne kaznujejo JJ in njegovih podpornikov,ki pljuvajo po sodstvu ? Mar nismo pred zakoni vsi enaki ? Ali pa ne ???
Pravnomočno obsojeni zapornik naj gre nazaj v zapor - premesti se naj v zaprti oddelek,odvzame naj se mu mobitel in internet - in se ga obravnava kot zapornika - ne pa kot "gosta" v hotelu kategorije B.
Zato bi bilo treba stranko SDS,zaradi svojega destruktivnega delovanja znotraj SLO,kot Evrope - izbrisati kot stranko !

Kk (nepreverjen)

janša puši mi kurac

TotiPaJeTele (nepreverjen)

Zdaj pa ga na mrtvo je.be da Slovenijo ne jemlje vrag in nemre razumeti, da so zaj obresti na svetovnem trgi nizke in ka se sistem stabilizira....če še se jegove smrduhe spakiramo, ki so na pozicijah pa mogoče res kdaj splavamo...in zaj bi ta nesnaga že spet izredne razmere propagirala....presneti butci, ki mu slepo sledijo pa mu sveče prižigajo....

Tigar guma (nepreverjen)

Daj napisi se eno knjigo kak bi Mi Avto 50% menje troso ....

Tigar guma (nepreverjen)

Ka tej beli panter je bil prvi belogardist?! Nej San gvusen pa pijtan

Vprašanje (nepreverjen)

A zdaj mu je pa akumulator deloval, ko je moral priti v MS?

Gost (nepreverjen)

Pa še to, a dejstva so dejstva.
Ivan Janez Janša je PRAVNOMOČNO obsojen kriminalec !
In edini komunist na čelu politične stranke, politične stranke,
ki kako ironično,drugim očita komunizem, a ravno pri njih je
prava smetana najbolj zagrizenih komunistov.

pameten (nepreverjen)

Ja lahko so volitve 100-krat na leto, pa ne morem obkrožiti tvojega priimka.

gostgost (nepreverjen)

Tej,ka so na slikaj,so nej med mojimi kolegi,falabougi. Niti nedo.

boro (nepreverjen)

Diktator ,ponarejevalec ,orožje države prodal za svoj račun ,provizije ne samo Patrija,premoženje neznanega izvora in politik v zaporu bivši komunist in voditelj predstavitve belega panterja BC prav tako bivši komunist in sodelavec U--E nasilneža v družini ,ločenca taki zdaj prdavajo kako in kaj se sme ali ne v naši družbi,res smo daleč prišli

323232 (nepreverjen)

Ni prvič, ko je Janša napovedal predčasne volitve, pa jih ni bilo.
Seveda je povsem očitno, da tako skrajno desni kot levi mediji cel čas trobijo o tem, kako bo vlada padla, kako je Cerar nesposoben itd.
Kdor pa je sposoben neobremenjeno pogledati stanje, takoj vidi, da se je stanje politično umirilo, gospodarstvo lažje diha, ni izrednih razmer v Državnem zboru, ker bi vsak dan čakali, kdaj bo vlada padla.
Malo je treba umiriti konje in počakati leto, dve. Zadnji pa je obsojeni Janez Janša, ki bo volivcem solil pamet o poštenosti in o tem, kdaj bodo volitve in kdo je sposoben in kdo ne. Janez Janša ne bo več nikoli predsednik vlade, ker je volilno telo polariziral do skrajnosti. Če ga lahko kot mandatarja voli največ 25%, ostalih 75% ne bodo nikoli pristali na to, da bi šla stranka, ki jo volijo oni, z Janšo v vlado. Čakam, da Janša še sam to dojame. Le kdo bo takrat slamnati vodja SDS?

Svečari (nepreverjen)

so na slikah,.. sami stari nezadovoljneži, ki jim je bilo prav ka so imeli 50 let službe v socializmu zagaranterane, ka si zaj deca niti predstavlati nemrejo,... te pa do se tej paraziti s totim Janšom zaj nezadovolneže šli...glupani

Gost (nepreverjen)

Če bi Janša in še mnogi na čelu te stranke bili vsaj malo tako politično higienski kot to zahtevajo od drugih, bi že zdavnaj sami odšli iz politike po vseh svinjarijah ujetjih na lažeh, falsifikacijah...in še marsičem kar ne sodi v poštenost odgovornih oseb.

krobikar1

Dobro, ka nega dosta mladih,...!

Rufi (nepreverjen)

V toj dvorani de še 3 mejsce smerdelo po jacah pa pološkah janša drek ,driska.

Gost (nepreverjen)

Priporočam branje!!!!

Kirurg Erik Brecelj odgovarja Alešu Primcu:

Spoštovani gospod Aleš Primc !

Veseli me, da ste se name obrnili z imenom in priimkom. Ljudi, ki delujejo v javnosti anonimno ali preko drugih, seveda ne spoštujem. Pri ljudeh cenim tudi iskrenost. Zato vam moram takoj povedati, da vam nisem poslal prijaznega vabila, kot mi pišete. Pošiljati prijazno vabilo ljudem, ki ščitijo in podpirajo tiste, ki so v preteklosti npr. soustvarjali afere in nezakonitosti na Onkološkem inštitutu, pač ni možno.

Dalj časa hote in nehote spremljam vaše aktivnosti v zvezi z, po vašem
mnenju, krivično sodbo Janezu Janši, občasno tudi Krkoviču, nezaslišano pa Črnkoviču ali celo mogoče obsojenim v Avstriji v zadevi Patria. Sodbe ne bom komentiral. Že dobesedno čaščenje kulta človeka, ki ga poveličujete kot najzaslužnejšega za osamosvojitev Slovenije, največjega borca proti komunizmu, udbomafiji, komunističnim sodnikom, poštenjaka brez primere, da ne rečem že skoraj svetnika, pa zahteva nekaj pojasnil. In to ne z moje strani, ampak z vaše. V Odboru 2014 imate posameznika/e, za katere sem 100%, da imajo odgovore in pojasnila na moja vprašanja.
1. Najprej me zanima, zakaj je vlada Janeza Janše podpisala prevzem novogradnje Onkološkega inštituta od SCT-ja, če je bila seznanjena s tem, da so v gradnji hude napake. To sedaj preiskuje policija. Žal prepozno.

2. Zakaj zaradi goljufive gradnje OI vlada Janeza Janše ni ovadila Ivana Zidarja ?

3. Zakaj vlada Janeza Janše ni prijavila gradnje OI KPK, tako kot je kasneje storil minister Gantar? Žal tudi prepozno.

4. Zakaj je svet zavoda OI, v katerem so imeli večino predstavniki vlade Janeza Janše, sprejel sklep, da je selitev bolnikov v nove prostore OI varna, čeprav so bili seznanjeni, da obstaja velika nevarnost okužbe z Legionelo. Zato je bilo kasneje potrebno izvajati ukrepe proti Legioneli, ki so stali OI več kot milijon EUR in katerih posledica je bilo uničenje vodovodnih cevi. Posledično je potrebno sedaj zamenjati celotno vodovodno omrežje, kar bo davkoplačevalce stalo 6 do 7 mil. EUR. Takrat sem zahteval, da to popravi SCT in bil zato kaznovan s strani podpornikov vlade Janeza Janše in kasneje levice, kot vi rečete komunistične udbomafije.
Kaj bi lahko naredili s sedmimi mil EUR, če bi takrat stopili na prste Ivanu Zidarju ?! Vi se menda trudite za izboljšanje položaja družin v Sloveniji. Kaj vse bi lahko naredili z desetinami milijonov EUR, ki so bili in še bodo po nepotrebnem zapravljeni na OI ?! Tudi s pomočjo ljudi, ki jih
ščitite. Škoda. Pomagali bi nešteto družinam. Pomagali bi otrokom. Mogoče bi katerega celo rešili. Bilo bi neprecenljivo in nepozabno.

Lahko mi verjamete, da se je t.i. udbomafiji srce smejalo, ko je vlada Janeza Janše delala usluge SCT-ju in Ivanu Zidarju. Vlada Janeza Janše je samo legalizirala tisto, kar je zastavila gradbena mafija, ki je prav gotovo izhajala iz udbomafije. Zagotavljam vam, da si udbomafija ne bi upala zadeve z "zaključkom gradnje OI" pred volitvami izpeljati tako hitro in brez kančka sramu v javnosti, kot je to storila vlada Janeza Janše.
Zato ne razumem vašega besa proti komunistični udbomafiji, ki je sedaj kriva za vse vaše težave. Imeli ste vpliv na policijo, tožilstvo, SOVO in vse možnosti, da pozaprete glave komunistične udbomafije. Pa jih niste.
Človek, ki naj bi po mnenju številnih vaših podpornikov bil vrh tega, Janez Zemljarič, ni nek "Sicilijanec", ki bi se skrival na kakšni visokogorski slovenski kmetiji v bunkerju pod hlevom. Je človek, ki bi ga zlahka prijeli, če je res počel to, kar javno naznanjajo vaši ljudje. Še telefonske številke mobitela skozi leta ni spreminjal. Pa ga niste. Zakaj ne ? Prepričan sem, da nekateri vaši bližnji sodelavci vedo zakaj. Zato je to moje peto vprašanje Odboru 2014.
5. Bi Hilda Tovšak lahko postala to kar je, če ne bi bilo sodelovanja
požrešne t.i. desnice (ki to nikoli ni bila) s postkomunistično udbomafijo. Hilda Tovšak je dobesedno produkt tega sodelovanja. Po mojem mnenju vrh desnice nikoli ni iskreno želel udariti po komunistični udbomafiji, ampak je želel prevzeti njeno vlogo. Ker mu to ni uspelo, je raje z njo sodeloval, kot npr. na Onkološkem inštitutu. Zato se mi obrača, ko mi te ljudi prikazujete kot poštenjake brez primere, ki so žrtev komunističnega krivosodja. Kar pa je najbolj tragično, ljudje ki jih branite, niso skupaj s poblaznelimi plenilci iz levice samo spravili te države na kolena, ampak naredili to, kar si je komunistična udbomafija od leta 1941 želela. Ponovno so uničili desnico v Sloveniji. Že drugič po letu 1945. Zato ker so ljudje, ki imajo polna usta udbomafije, sami prevzeli njene navade in v svojih dejanjih praktično postali udbomafija.

Pošiljam vam še dopis enega od vaših očitnih podpornikov. Ni najbolj bedno to, kar piše. Ampak to, da se ni sposoben predstaviti s svojim imenom in priimkom, temveč uporablja ime tujega glasbenika. Revež. On mi ne more pljuniti v obraz, ker ne ve, kaj je to obraz, ker ga sam očitno nima. Samo za primerjavo vam lahko povem, da sem s strani ljudi post komunistične udbomafije prejemal tudi grožnje zaradi mojih zahtev do SCT-ja. Cenim pa, da so imeli toliko jajc, da so prišli do mene ljudje z obrazi in imeni, in to kljub temu, da so mi grozili.
Veliko let bo preteklo, preden bodo sanirane napake v gradnji OI. Samo za popravilo vodovoda bo potrebnih vsaj dve do tri leta, nato za klimo, pa fasado. Za vse te napake se je vedelo že v času primopredaje, ki jo je izvedla vlada Janeza Janše od SCT-ja. Zato nima smisla, da Onkološki inštitut obiščete samo enkrat zaradi pojasnila bolnikom, zakaj morajo to trpeti. Lahko boste prihajali mesece in leta. Nimam niti časa, niti potrebe, da bi sodeloval pri vaših obiskih. Se boste pa zlahka dogovorili za srečanje na OI, ker so na položajih še vedno ljudje, ki so delali usluge SCT-ju in so zato nagrajeni, tako s strani desnice (ki to nikoli ni bila), kot - po vaše - komunistične udbomafijske levice. Po drugi strani prav tako ne boste imeli težav, ker so ljudje, ki so nasprotovali udbomafijksim poslom SCT-ja, na tak ali drugačen način umaknjeni s položajev. S pomočjo t.i. desnice in levice.

Kje vi vidite tu kaj poštenega?
Lep pozdrav!
Erik Brecelj, kirurg.

boro (nepreverjen)

Gost hvala za objavljeno pismo,že dolgo časa nisem bral bolj iskrenega in do ljudi čutečega pisma zato Gospodu doktorju najlepša hvala za razkritje enega dela svinjarij,ki so ga izvajale vse vlade do zdaj,največ zaslug ima seveda vlada J.Janše in njegovi priskledniki in on je tisti ,ki bo učil druge kako je treba delati in se boriti proti korupciji sam pa je sodeloval v vseh nečednostih ,ki so se dogajale v tem času.

mladilevičar (nepreverjen)

hehe če pogledneš jih polovica starčkov na sliki spi!To so jin obečali sendvič pa deset evrov če idejo poslušat zapornika!Če nej bi san sedo:)

gost1 (nepreverjen)

ka tej janša še tu ode pa soli pamet ljuden. Svoje je mel šanso napravete. Kak ma obraz se še tu slinete pa pameten delate ka do volitve 2016. Naj se pobere nekan s tej države pa naj henja polena metate drugen kere še mogoče sprobavlejo rejšete ka se še da v toj drževe.

toten kopf (nepreverjen)

J.I.Janša se spet moti ,
volitve bodo že to leto !

zima.bella

Že nekaj let gonim isto mantro in danes jo spet ponavljam:
dokler ne bo Erik Brecelj minister za zdravje (zdravstvo),
dotlej NE VERJAMEM, da katera koli slovenska vlada želi v zdravstvu narediti red!
Amen!!!

antijani (nepreverjen)

Naša patekarca Joža tak lagojo gleda. Njenoga so tudi v markastoj občini v rit brsnoli. Bog pomagaj, on je tudi tu.

sodstvo (nepreverjen)

Janša kritičen do sodstva
prinas je tak kak bi SS-ovcem sodili sodniki trečega rajha , kaznjeni bi bili le zato ka so jih premalo poklali ?
s sloveniji pa režimski sodniki in nekdanji udbovci sodijo dale , pa sigdar so delali v imenu ljudstva , tudi v rajhi za zaščito rase !
bravooo !!!

Gost (nepreverjen)
ivan (nepreverjen)

Celec je več nej v SDS, nega ga v prvi vrsti?

Blondoljubac (nepreverjen)

Štera je pa ta blontna ka sedi v vrsti poleg Mešiča?

Gost (nepreverjen)

Po 2016 pa ne bo več kaj, ker bojo že vse "porihtali", kak jim bo pasalo. Kak je bil KPK glasen, da so se imeli možnost izjasniti, od kod jim premoženje, pa očitno ni bilo tako. To kar so mu očitali je verjetno 0,1% tistega, kar obračajo, ko so ga izrinili.

zima.bella

Ste videli, kako je kralju Norika zrasel greben po najnovejši "procesni napaki".
O 200.000 eurih , sestrični, volvoju......... pa NIČ!!!

Gost (nepreverjen)
gfgghh (nepreverjen)

Čuda ka so ga na dobe še nej razfukale,ma železno rit kak patria!
Očitno smo slovence rejdno zaostale narod ka volimo ene pa iste če glij vijdimo ka nan lujknjo koplejo!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice