Danes se je sestal Svet za nacionalno varnost, ki ga je sklical predsednik vlade Janez Janša. Na njem so razpravljali o razmerah, v katerih je Slovenija zaradi širjenja novega koronavirusa in o nezakonitih migracijah.

Predsednik vlade Janez Janša je po današnji seji sveta Sveta za nacionalno varnost v izjavi za medije povedal, da ocenjujejo, da smo na prelomni točki, ko lahko še z mehkimi ukrepi brez večjega zaustavljanja javnega življenja in gospodarstva zaustavimo širjenje virusa in na ta način preprečimo, da bi za virus plačali enako visoko ceno, kot smo jo plačali spomladi.

Janša poziva k spoštovanju ukrepov

»S tega vidika Svet za nacionalno varnost poziva vse državljanke in državljane Republike Slovenije, da sprejete ukrepe upoštevajo v celoti, kajti od tega bo odvisno, ali bodo ti ukrepi dejansko prijeli,« je povedal predsednik vlade.

Svet za nacionalno varnost ocenjuje, da so ukrepi primerni, uravnoteženi in da so načrti, ki so bili sprejeti za spopad s koronavirusom vnaprej dobro pripravljeni.

Virus lahko premagamo

Po besedah Janeza Janše smo virus sposobni premagati, saj smo to pokazali že spomladi. »Vprašanje pa je, kakšno ceno bomo plačali za to. To ni odvisno od vlade, ampak od tega, ali bomo ukrepe spoštovali,« je poudaril premier. 

Janša je sicer med drugim opozoril, da okoli 5 odstotka prebivalstva vladnih ukrepov, ki so po njegovem mnenju mehki, ne upošteva. »S tem onemogoča učinkovitost teh ukrepov in ogroža odgovorno ravnanje 95 odstotkov ostalega prebivalstva,« je poudaril.

Vnovični predlog za aktivacijo 37.a člena

Janša je nato v nadaljevanju povedal, da je Svet za Nacionalno varnost podprl predlog policije, da se zaradi stanja, ki postaja kritično, ponovno predlaga aktivacijo 37a člena Zakona o obrambi, ki omogoča aktiviranje dodatnih sil Slovenske vojske za varovanje schengenske meje med Slovenijo in Hrvaško. »Vlada ima dolžnost, da zavaruje varnost vseh prebivalcev v državi in za našo vlado je varnost ljudi sredi Ljubljane enako pomembna kot varnost državljanov v Ilirski Bistrici, Črnomlju in kateri drugi občini ob meji,« je povedal.

»Zaradi situacije s covid-19, ki postaja težka, odgovorna in zahtevna, so tu potrebni dodatni resursi slovenske policije in ti resursi so omejeni. Policija ne more biti hkrati na nalogah, ki jih zahteva situacija s covid-19 in hkrati pri zavarovanju naše južne meje. V kolikor bi sklep oziroma odločitev v smislu aktivacije 37. a člena v Državnem zboru ne bila sprejeta, ima slovenska vlada samo še eno možnost, in to je, da zaprosi za pomoč policije partnerskih držav v schengenskem območju in z njihovo pomočjo, kot se je to zgodilo že leta 2015, dosledno zavaruje našo južno mejo in prebivalstvo ob njej,« je zaključil.

S spleta

Komentarji (51)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost736 (nepreverjen)

Haha of bi rad pod pretvezo migrantov aktiveral vojsko ka bi terorizirali narod, pa to te more bujte.

Policijske ojacitve (nepreverjen)

Potrebne so nove Policijske enote, proti-teroristicna Policija, carinska Policija, proti-migrantska Policija ...

In reply to by Gost736 (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Nehat moramo uporabljat izraz "koronavirus" kert to ni!!!
OD ZAJ NAPREJ BOMO OMENJALI IN PISALI DA JE TO WUHANSKI ALI KITAJSKI VIRUS! KER EDINO TO JE LAHKO IN NIKA DRUGO!!!

In reply to by Policijske ojacitve (nepreverjen)

Markod (nepreverjen)

Janša je fašist, prasec ,sramota za Slovenijo

FUJ LEVIČARJ… (nepreverjen)

Pa zakaj se vij komunisti pa levičari tak bojite slovenske vojske ? vojske svojega naroda, če so seveda Slovenci sploh vaš narod po ton cirkusi ka ga zganjate močno dvomim, da ste vi za Slovence in Slovenijo, banda pokvarjena balkanska, marš ta nazaj od kod ste se pritepli v Slovenijo, lahko vam pa Slovenija tudi podari enosmerno letalsko karto za Venezuelo.

In reply to by Markod (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Levičar je pač rajši če so ič-i med nami pa musliče

In reply to by FUJ LEVIČARJ… (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Nišče nešče kupuvali tan ge si cote nemre probati. So še edini v SLO, keri ne dovoliko ka bi se cote probale v slačilnicaj v bauti ampak moreš kupiti pa nesti domov. Lejko menjaš samo ne dobiš pejnez nazaj, tou pa se marišto ne strinja.

In reply to by Gost56435 (nepreverjen)

piki007 (nepreverjen)

Levičarji so največji lenuhi. Kda je Jugoslavija bila so naredili samo dolgove in nikaj drugo. Ye greje mi plačujemo. Levaki bi radi pejneze pa lepo ziveli brez dela. Zapomnite si sto je muro uničil. Levaki

In reply to by FUJ LEVIČARJ… (nepreverjen)

buhuha (nepreverjen)

Ge je zdaj tista ograja s kero bi on gda je še biu v opoziciji naprodušna zapro mejo s hrvako? Ge je ograja mater ti lopovsko? Verjetno si jo fkradno govnar loposki komunjarski! Jeebale te tej tvoje mokre sanje o policijskih pooblastili vojski. Ka ma koji kurac policija s korono? Naj idejo na mejo nej pa ka do narod v glavo drkali. Še sami policijski sindikati so povedali ka so policaji nej usposobleni niti nemajo pravne podlage za podjebavanje in kaznovanje naroda s temi janšovimi gnilimi ukrepi. Naj že ednouk nešče nekan stira toga parazita keri je že celi život priklopleni na proračun in samo sranje dela že od 1991 leta. Takšnoga govna od človeka nega nigi drugje na svejti. Še en korak je nej napravo k boukši zaščiti meje in lidij ob meji, samo napeka s touv vojskov. Naj da policajon redne plače, naj jih cuj zaposli 100 komadov pa je zadeva rešena. Jeebala ga vojska da ga jebala imbecila svetovnoga.

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Še vedno je nej neprodušno zaprl meje??? Samo gobec ga je...

sizif (nepreverjen)

Malo še zdržite s temi ukrepi in molite za sneg. Ko se bo začela sezona smučarska sezona bodo spet vse meje odprte in vse v dokaj najlepšem redu. Med tem časom pa si pridno umivajte roke, možgane imamo že oprane.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Zaj ven zakoj je šarec odstopil od vodenja vlade, dobro so oni bili seznanjeni ka morejo delati zoper svojoga naroda in si je raje premislo ker se je usro, ja usral se je ker se je zavedal da en jeb. komik ne more izdržat take pritiske... Tu ene ovce omenjajo da de boljše ko janša odide in na mesto njega po tej plandemiji ponovno prihajajo nazaj usranci ala sarec, bratuskova, in vsi ostali paraziti...
Ne razmin te ene idiote kak lejko popljuva enoga političnoga izdajalca, drugega pa hvali, tou mi nej jasno ker so vsi isti in so plačani da delajo proti svojem narodi. Mrš idiotizem!

buhuha (nepreverjen)

Ge si tij majmun zasledil ka bi što Šarca hvalo in naza zvao za premijera? Čista se ti je že odpelalo kat ten lopovon na oblasti kerin se od nakradnjeni zneskov že vse mejša.

In reply to by Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

No te pa ti povej steri naj zamenja janso in de delo za nas narod in nej za smrdljive globaliste

In reply to by buhuha (nepreverjen)

Vir.... (nepreverjen)

Mijslin ka bi najbolši za vodrnje vlade bil ELJAVCOV KALEL.
zdaj si je malo odejno, ka de lažje trokejro.

In reply to by Hit.er 🤚 (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Keri koli pa tudi Šarec bi bil stokrat boljši kot IDIOT janez !

In reply to by Hit.er 🤚 (nepreverjen)

buhuha (nepreverjen)

Še ti bi biu boukši od toga lopova, v bistvi bi čista sakši biu boukši od njega. Še ovoga Truploja bi volo prlej kak Janšo. In ti zdaj ščejš povedati ka Janša dela za narod ali kak? Z 200€ te je küjpo? :)

In reply to by Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Baug (nepreverjen)

Prej ka nede delo za globaliste..lol..kak jansa? Tip, ka bi zaudo lastno mati korporacijan v imeni „privatizacije“ :)))

In reply to by Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Šarec se sam hvali. On je z zvito puško pa brez municije šo v vlado. Oni so nej sendviča fkradnole samo so ga nej plačale itd. Takše be vi meli v vladi

In reply to by buhuha (nepreverjen)

MurekIN (nepreverjen)

Kakšo vojsko bi on aktivejro! Za svoje delo so negativno ocenjeni, nej ka bi policijsko delo delali! Saj pa pomagajo policistom na meji že zdaj. Policisti naj delajo svoje delo, nej ka delajo še od zdravstvene inšpekcije posel, pa do brez problema zmogli,...Samo brez panike! Policijska pooblastila, pa čiglij omejena so nej za vsakoga!!! Toga se bojmo!

Onlyfoolsandhorses (nepreverjen)

Ka pa ci bi se policija ukvarjala s svojim osnovnim poslanstvom - preganjanjem kriminala?

debeli rdeči (nepreverjen)

Te bi morala pol vlade v zapor odvleči, na čelu s Čelavim.

In reply to by Onlyfoolsandhorses (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Radar?

In reply to by Onlyfoolsandhorses (nepreverjen)

Daj no (nepreverjen)

Lahko zdravstveni delavci priskočimo na pomoč pri varovanju meje :)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Virusa se lahko znebimo samo tako, da se znebimo VIRUSA IVANA JANUZAJA JASNHE - ORBAN.

Ja , (nepreverjen)

mogoče pa bi se tebe norčeka morali znebiti.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

CAR.. (nepreverjen)

Janša je car, njega itak imamo samo zato gdaj je potrebno reševati državo , ga prosimo za pomoč.

Norček (nepreverjen)

Najbolj sposoben od vseh v parlamenti je sigurno...tej rdeče levičari so samo velki minus, jebem jim kruh!

In reply to by CAR.. (nepreverjen)

Godžiro (nepreverjen)

Ja , ja , en dvorni norček iz Kamnika pa ena "šivilja "bosta prišla pa bosta v trenutku vse rešila , non stop nekaj laprdate pa serete ka so van kršene nekše pravice , drugo tak ne vidite kak samo pravice , do včeraj ste pa še v šumaj živeli , marš .

soletisa (nepreverjen)

"Socialists are basically very lazy people in love with making themselves feel good while doing nothing that actually improves society. It's narcissism".

Baug (nepreverjen)

Kak sto? Komunisti kitajci, ka so napravili 98% stvari, ka si lastis? :))

In reply to by soletisa (nepreverjen)

Norček (nepreverjen)

Hahahaha, ge ti zivis zblojenec? kaksi komunizem na kitajskon? Tan je se vecji kapitalizem kak v ameriki :D

In reply to by Baug (nepreverjen)

Baug (nepreverjen)

Hehe, aja..sarec, fajonova pa bratusek pa so komunisti?

In reply to by Norček (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ka pa ma kojikurac veze policija s koronaviruson?! Ka do ga s pendrskami tirali?

dr (nepreverjen)

Kako pa se policija bori z Covidom? Tako da maltretira ljudi. Zato pa ja rabimo nove sile.

kjfdfr (nepreverjen)

NATEG STOLETJA SE NADALJUJE SAMO DUGO SE VEČ NEDE KA RESNICA PRIHAJA SOOON

. (nepreverjen)

Trebalo bi pred mejo nastaviti maske. Naj evropa da vojsko za evropsko mejo. To ni samo slovenska meja. Njih varejemo. Kdo od teh bi rad delal v sloveniji?

Nesposoben Janša (nepreverjen)

Nej policija, VLADA RS ne obvlada nej korona virusa nej migrante. Bunka na cejli črti. Do zdaj san mislo, ka so te tipčine, ramboji škodljivi, ka so Janez, razni Hojsi pa Gantarji samo nesposobni. Nej, oni so škodljivi in do državo potisnoli v kaos. Oni to vidijo in do konci kak podivjanci probali urejati vse z vojsko in policijo. Njihovnačin razmišljanja je takšen.

Ja , (nepreverjen)

komedijant nsj pride ka de par vicov z gasilski veselic povedo.

In reply to by Nesposoben Janša (nepreverjen)

Nesposoben Janša (nepreverjen)

Nede komedijanta,,,zdaj de te širokoustnik mogo pokazati kak de nepredušno zapro meje pa premaga korona virus. Valda do leteteli francoski Rafalli na d Slovenijo!

In reply to by Ja , (nepreverjen)

car (nepreverjen)

Ne razumem tega vsak dan testirajo po tri štiri tisoc ljudi nas je slabiva dva miljončka.A koliko krat testirajo ene ter iste.Pa toliko nas več ni aja še Orbanove kcoj štejo.Naj več je ukuženih učiteljev , doktorjev , sester a začiteni so z temi maskami kot medvedje. LENUHI SO TO JE TO.

HALO, BANDA … (nepreverjen)

Pa zakaj se vij komunisti pa levičari tak bojite slovenske vojske ? vojske svojega naroda, če so seveda Slovenci sploh vaš narod po ton cirkusi ka ga zganjate močno dvomim, da ste vi za Slovence in Slovenijo, banda pokvarjena balkanska, marš ta nazaj od kod ste se pritepli v Slovenijo, lahko vam pa Slovenija tudi podari enosmerno letalsko karto za Venezuelo.

VELEIZDAJALCI MARŠ (nepreverjen)

VSE EVROPSKE DRŽAVE IMAJO ANGAŽERANO SVOJO VOJSKO, VI BALKANCI PA SERETE V SLOVENIJI, ker slovensko vojsko ne smatrate za svojo, to enkrat trebej vdariti pa vas nagnati v p.... m..... od kod ste prišli, pa de v Sloveniji mir in blaginja prekleti veleizdajalci svoje vojske se bojite.

pastirček konrad (nepreverjen)

Ja, samo v niti eni državi vojska nema policijska pooblastila. Trbelo bi vas 15% zahojenih janšistov nekan nagnati iz Sloveniji. Tak bi vsi fajn živeli, pa korona bi tudi včasik izginila.

In reply to by VELEIZDAJALCI MARŠ (nepreverjen)

Maiki (nepreverjen)

Naj koncno ze zacnejo razmisljati 😒z taksnimi ukrepi samo jezijo cedalje vec ljudi in spravljajo male podjetnike na berasko palico 🦠 pa kak si ti kobajagistrokovnjaki ( mogoce so , samo ozko v svojem poklicu) zamisljajo obisk zdravstvenih ter drugih javnih ustanov pozimi, v sneznem metezu bojo ljudje na prostem cakali? Polna usta so jih o skrbi za starejse, potem pa starcki mukoma stoje cakajo pred vhodi v prazne cakalnice! Visek hinavscine!! Ni pa nobenega problema po tovarnah, kjer je po tisoce ljudi, ter se po sili dela ljudje ne morejo izolirat! Sram me je pred otroci, ko jim moram razlagat te nesmisle ucenih ljudi!

Godžiro (nepreverjen)

Sorry , malo si pozabo kdo je bil 25 let na oblasti in kako je poskrbel za zdravstveni sistem in "starčke" , kot jih ti imenuješ , covid 19 je samo razgalil vso bedo zdravstvenega sistema , ki je pa tak ali tak samo za nas sirotinjo , kajti "tovariši" se zdravijo v tujini , če nisi opazil - mogoče pa deci napačno razlagaš.

In reply to by Maiki (nepreverjen)

Gust (nepreverjen)

To kar se zdaj dogaja nima nobene veze z oblastjo. Ukrepe sprejema stroka, vsaj tako trdijo! Ali pa ni res? Moja kritika leti na le te visoko solane in predvidevam tudi inteligentne strokovnjake ker vidijo edino resitev v omejevanju ljudi zaradi tega virusa, zanemarjajo pa resne tezave ki jih povzrocajo z nedovolj premisljenimi ukrepi. Pa da smo si na jasnem, nismo edina drzava z takimi ukrepi .Pa na koncu- zakaj ni nobenih informacij kaj se dogaja na Svedskem, ena najbolj demokraticnih in razvitih drzav , pa minimalni ukrepi. Pa prosim ne mi naprej nosit 70 plus starce z raznimi pridruzenimi boleznimi .

In reply to by Godžiro (nepreverjen)

esmeralda 3 (nepreverjen)

Kak dolgo de še tej lopov lomasto po naši državi? 30 let ga gledamo kak nan krade pa še vedno se najde ena malenkost vernikov keri ga izvolijo in ga slepo zagovarjajo. Če glih tudi njim krade.

piki007 (nepreverjen)

Levaki so nevoščljivi. Levaki bi radi kradnoli in se nagrajeni bili zato. Jebena ex jugo nan je samo dolgove naredila. Vsi so kradnoli keri so bili komunisti. Tito 1a lopov in vsu drugi so si ga vzeli za zgled. Poštenjake so zapirali ali ba skrivno uničili. V muri so delavci kradnoli in glavni. Zato smo tak dalec prisli.

Bejzbolas (nepreverjen)

Jansa se mascuje vsem slovencom ka biu domobranec... Zdaj pa bi rad ka vsi crknemo po njegovon... Vupan ka cimprej odleti iz oblasti pa ka ga izzenejo na luno... Vred z njegovimi ovcami!

nevenneven (nepreverjen)

ka de policija na meji ??????????? VOJSKO NA MEJO pa stvar rešena.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice