Ministrstvo za delo bo prestavilo datum rednih izplačil denarne socialne pomoči, ki jih bodo upravičenci od aprila naprej prejemali na začetku, in ne več v drugi polovici meseca.

Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bodo prestavili redna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine.

Te bodo od aprila dalje izplačevali okrog 5. v mesecu, in ne več okrog 21. v mesecu, kot je veljalo doslej. Po drugi strani pa se bodo izredna izplačila premaknila z začetka meseca v drugo polovico meseca.

Namen spremembe datuma rednega izplačila je, da se osebam, ki pridobijo te pravice, omogoči čim hitrejša pridobitev denarnih sredstev, ki jih potrebujejo za zadovoljevanje življenjskih potreb, so na spletni strani zapisali na ministrstvu.

Naslednje izplačilo že 4. aprila

Prejemniki denarne socialne pomoči, ki že imajo priznano pravico in bodo izplačilo prejeli 21. marca, bodo naslednje izplačilo prejeli že 4. aprila.

Če pa bodo vlogo za priznanje pravice do denarne socialne pomoči, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine ali posmrtnine prvič vložili marca, bodo izplačilo prejeli 4. aprila, v primeru, da bo center za socialno delo odločbo o upravičenosti do pravice izdal do 23. marca.

Enako pravilo velja, če bodo v marcu vložili vlogo za podaljšanje pravice do denarne socialne pomoči.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Pametno. Že zdavnaj bi lahko to uredili. Cerarjeva vlada dela.

weeeee (nepreverjen)

ka ma vejze, zaj pač nazačetke mejsca lidgej vse keš bujejo namesto nakonce. Dobijvleš itak al etak na 30 dni.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ima veze, ima. Gnes več ne vejš kak dugo boš migo. Med 5. in 21. v mesecu umre veliko ljudi. Zda si bomo pred smrtjo bar neka privoščili. V 14. dneh bum 660 evrov doba. Ka si ti nori. Ne bom zna zapraviti tolk de pejnez.

In reply to by weeeee (nepreverjen)

Abazagić Velimir (nepreverjen)

evo Tujček opet so ti nagodili....

grobar (nepreverjen)

ge bi pa njin oba datuma pusto,verjetno si zaslužijo.

Starejše novice