Ivana Vogrina so po treh mesecih le spustili v podjetje. Ta se končno umika kot direktor in tudi kot lastnik.

Zgodba okrog Lentherma in njegovega direktorja Ivana Vogrina se odvija že od poletja. Takrat so Vogrinu nezadovoljni delavci, katerim je zmanjšal plače, odpuščal in izvajal mobing, prepovedali vstop v podjetje in zahtevali njegov odstop. Vogrin je od takrat vztrajal na direktorskem položaju, blokiral delovanja podjetja in pretkano potezo, vložitvijo zahteve za prisilno poravnavo, onemogočil svojo razrešitev. Zdaj se bo kot kaže končno umaknil.

Predstavljen potencialni novi lastnik

Delavci so zaradi Vogrinovega vztrajanja na direktorskem položaju in zato, ker niso prejeli julijskih in avgustovskih plač grozili s stavko. To so uresničili z začetkom septembra in od takrat več kot 50 zaposlenih stavka na domu. Včeraj so po treh mesecih spet spustili Vogrina v podjetje in se zbrali na sestanku, na katerem jim je bil predstavljen potencialni novi lastnik družbe Maximilian Slavič.

Milan oziroma Maximilian Slaviča je gradbenik, ki se ukvarja tudi s hotelsko opremo in je lastnik gradu Fala. Grad je obnovil leta 2012, ko je med drugim restavriral vse kleti, 38 sob je opremljenih s pohištvom. Razkošno domovanje si je mogoče ogledati vsak konec tedna, ko se vanj preseli tako imenovani grof Maksimiljan Slavič.

Že konec naslednjega tedna prevzem

Novega lastnika je našel Ivan Vogrin, kot pravi sam čisto po naključju in se pred dvema tednoma z njim dogovoril za sodelovanje. Vogrin je svoj odstop z direktorskega položaja in izstop z lastništva pogojeval s tem, lastništvo proda tudi drugi lastnik Damir Jelenko. Ta je v dobrobit podjetja v to privolil in tako so zaposleni včeraj lahko spoznali novega lastnika Maximiliana Slaviča.

Vogrin in Jelenko čakata še na uradno potrditev dogovora pri notarju. Če bodo stvari potekale po načrtih, bosta Vogrin in Jelenko iz lastništva in ostalih funkcij izstopila že konec naslednjega tedna, takrat pa bi vodenje prevzel novi lastnik.

Delavci z mešanimi občutki

Zaposleni v Lenthermu kljub obljubam ostajajo skeptični, saj jih skrbi ali bo novi lastnik lahko izpolnil vse obljube o izplačilu plač in nadaljnjem delu v proizvodnji. Zaradi teh dvomov s stavko nadaljujejo.

"Delavci bodo stavkali vse dokler ne dobijo vseh potrebnih izplačil, ki so jim bila obljubljena. Naslednji sestanek z vodstvom pa je napovedan za torek, ko bo bolj znano, kaj vse od obljubljenega bo lahko izpolnil novi lastnik."

Zastopnik delavcev Martin Dular

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

to jih je spet Vogrin nategnil vse po vrsti,opet nateg v navezi vse treh omenjenih...Jelenka,Vogrina in Slaviča...dobro si zapomnite kaj sem napisal...

Gost (nepreverjen)

AAAAAAHAHAHAHA,KAJ BO TE SLAVIĆ PREVZEL LENTERM,ČE 1,20€ NIMA ZA KAVO V ŽEPU,3/4 MARIBORU JE DNAR DOLŽN,GOLJUF OD GOLJUFA...KAJ VI NOVINARI NE PREVERITE KDO JE KAJ NASEDATE NAJVEČJEMU GOLJUFU...NOVOMODERNI GRAŠČAK OD KDAJ,KAJ JE NJEGOVO NIČ...HAHAHAHA

vladop (nepreverjen)

Še v drugih podjetjih bi morali narediti isto stvar, ker naše sodstvo je neučinkovito zato morajo delavci prevzeti oblast v svoje roke!In tako TAJKUNE izločiti iz naše družbe.

Gost (nepreverjen)

Gost 22. Oktober 2016 - 13:45
to jih je spet Vogrin nategnil vse po vrsti,opet nateg v navezi vse treh omenjenih...Jelenka,Vogrina in Slaviča...dobro si zapomnite kaj sem napisal...
_____________________________________
zakaj temu nategunu en ne razbije glave...sicer pa sem napisal,da je to nateg...
http://siol.net/novice/gospodarstvo/vogrin-ni-izpolnil-obljube-je-pa-pr…

Starejše novice