Člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) na današnji seji niso podprli Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn. Zgodba se ponovno zapleta.

Ivan Zajc je na zadnji seji sveta zavoda Pomurskih lekarn dobil soglasno podporo članov, a je za nov mandat na čelu Pomurskih lekarn potreboval še soglasje soboške občine. Glasovanja o Zajcu na naslednji seji mestnega sveta ne bo, saj ni dobil podpore Kviaza.

Trije za, pet proti

Kot nam je v telefonskem pogovoru zaupal Mitja Slavinec, predsednik Kviaza, so za imenovanja Zajca za direktorja Pomurskih lekarn glasovali trije člani, pet jih je bilo proti, ena članica pa je bila odstotna.

Za Zajca so glasovali Andrej Mešič iz vrst SDS ter Anton Štihec in Stanko Prelec, Modra lista Antona Štihca. Proti pa so bili Brigita Perhavec in Goran Miloševič, oba SD, Mitja Slavinec in Marjan Gujt iz SMC-ja ter Lea Friškič iz DeSUS-a.

Zgodba okrog imenovanja direktorja Pomurskih lekarn se tako dodatno zapleta. Spomnimo, da je lani Zajc sicer dobil podporo Kviaza, a njegove kandidature niso podprli v mestnem svetu. 

Kljub temu da Zajc nima podpore na soboški občini, pa ga brezpogojno podpirajo člani sveta zavoda, ki so mu na zadnji izredni seji celo zaploskali. Podpirajo ga tako predstavniki občin ustanoviteljic kot zaposleni v Pomurskih lekarnah.

S spleta

Komentarji (48)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zgagar Jevšek (nepreverjen)

Evo, kot je bilo pričakovano - vse se je zgodilo kot je bilo v članku http://pomurske-novice.si/bo-ivan-zajc-s-strani-kmvi-danes-dobil-zeleno… napovedano! Pa ta Jevšek in njegovi iz SD, SMC in Friškićeva - koalicija povezanih so res prešli vse meje dobrega okusa - režejo glave naprej. Ker pač ni njihov in se ne ukloni diktatu policaja Jevška.

mailman (nepreverjen)
nenormalno (nepreverjen)

Gujt (SMC) se je javno hvalili, da je na prejšnji kadrovski komisiji glasoval za Zajca (na mestnem svetu pa potem proti). Sedaj pa berem, da je tokrat tudi on bil proti na kadrovski. Le kaj se je vmes zgodilo, da je odrekel svojo podporo Zajcu (pa čeprav samo na kadrovski komisiji, na mestnem svetu pa je ubogal Jevška). Mogoče mu je Jevšek objubil, da bo dobil kaj posla pri Lekarnah, ko Zajca več ne bo, kot ga je dobil v zadnjih 3 letih v javnem podjetju Komunala MS (baje preko 153.000 eur in to brez razpisa). Eni ste res pokvarjeni. Za Miloševića in Perhavčevo in Slavinca se to že dolgo ve - pač se obilno napajajo ali iz državnih ali iz občinskih proračunov. Kako pa držijo v šahu Friškićevo, ki je zaposlena pri podžupanu Hoblaj Zoranu (SD) pa ugotovite sami!

nepovezan (nepreverjen)

Jevšek & Gujt naveza + vsi ostali pač ne vedo, da lekarniški program ni kar tako; Haklovo verzijo uporabljajo skoraj vse lekarne v Sloveniji, ker je najbolj razvita in podprta tudi s strani ZZZS in MZZ. Torej? To, da držijo v šahu Friškičevo in še enega člana sveta zavoda, ki sta zaposlena pri Hoblaju pa je nevzdržno in zavrženo dejanje. Pogojevati zaposlitev z odločitvami, ki jih sprejema politika je nedostojno, ampak pri SD + SMC navezi je vse mogoče. Čudno, vztrajajo skupaj tudi na državni ravni, pa se videti ne morejo med seboj....upam, da bo enkrat konec te vladavine.

In reply to by nenormalno (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zajc je car vsi ostali so pizdičeviči to pomeni smrdljivi komunjzerji,,Jaz navijam za desusss pomeni golden shuss

alkimist

Napačna tema

La-la (nepreverjen)

Sramota, kaj se to dogaja in naj bi to bili inteligentni, šolani ljudje. Obnašajo se pa kot živali pri koritu, brez razuma in logičnega razmišljanja - nagonsko.To je Soboška smetana, FUJ, FUJ,.....

afta he (nepreverjen)

Soboška smeta, brez njih Sobota crkne. Na oblasti bodo do svoje prve smrti. Ljudje brez časti in morale. Ka ste zvolili to mate.

In reply to by La-la (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Soboška smeta, brez njih Sobota crkne. Na oblasti bodo do svoje prve smrti. Ljudje brez časti in morale. Ka ste zvolili to mate.

In reply to by La-la (nepreverjen)

jani r (nepreverjen)

V jeseni pa jih opet izvolite ;-) vsaka čast štihecu ka je z temi hijenami tak dugo zdržo še enkrat se je dokazalo ka povezani delajo samo za sebe in svoje. Če duže bole vrvlem ka edino štihec si vupa proti njim škoda ka nede kandidiro za župana ker če bo tak šlo naprej bo moja sobota nažalost privat občina povezanih.

Tonja1 (nepreverjen)

Štihec sploh me bi smel glasovati, ker je firma njegove žene tista, ki je lekarni prodajala brez javnega naročila, se pravi tu je izvirni greh.

jani r (nepreverjen)

ha ha te ostali povezani nebi smeli niti v eni komisiji sedeti ;-) malo si pogledni kak so vse povezani po firmaj in direktorskaj mestaj ;-) kak so eni drugomi nadzorni to te pa ne moti ??

In reply to by Tonja1 (nepreverjen)

Tonja1 (nepreverjen)

seveda je to problem, ker zato na koncu nihče nič ni kriv, nam pa denar iz žepov vlečejo. Samo ne vem, zakaj nihče nič ne reče.

In reply to by jani r (nepreverjen)

nepovezan (nepreverjen)

Ti si pa res TERNA! Firma ni last njegove žene; lekarne so nabavljale zdravila za ljudi brez javnega naročila, ker pač zakonodaja na tem področju ni urejena. Sedaj bo razpis narejen in nikjer ne piše, da ne bo Vitapharm izbran kot najugodnejši dobavitelj in nikjer ne piše, da bodo zdravila potem cenejša, kajti njihovo ceno s proizvajalci in dobavitelji dogovarja ZZZS. Pika.

In reply to by Tonja1 (nepreverjen)

Tonja2 (nepreverjen)

@Tonja1, a to, da svetnik Gujt s SVOJO firmo MINICOM (je v njegovi lasti) dobi, v letih 2015.16. in 17, kar 153.000 eur iz občinskega podjetja Komunala, brez javnega razpisa, pa te ne moti. In potem ta Gujt na mestnem svetu lepo glasuje za vse kar Komunala predlaga - tudi nenormalno povišanje cen. In to, da Miloševićeve (SD svetnik v MS občini) firme prodajajo RIS-u (tam je svetnik Celec - SMC šef), ter ZKTŠ (tam je svetnica Perhavec (SD) šefica) svoje proizvode, hkrati pa je Milošević tudi član sveta javnega zavoda RIS in strankarski kolega od Perhavčke. In še več je takih povezav, ki jih je treba obelodaniti. Tebi je za vse kriv očitno bivši župan, ha ha! Gledamo seje Mestnega sveta soboške občine in vidimo, da je bivši župan edini, ki ima hrbtenico in, ki si upa take malverzacije župana Jevška, Đurova ter SD, SMC in Desus - svetnic in svetnikov obelodanjati.

In reply to by Tonja1 (nepreverjen)

Pornič666 (nepreverjen)

Mislin ka de par teh kvazi občinarof trbelo zbrisati in to dobesedno!!!!!
Lastne sence do se bojali!!!!

Ausländer (nepreverjen)

Če Jevšek dobij letošnje volitve more biti sigurno neka fejst fejst narobe, fejst fejst narobe. Katastrofa od kadrovanja v MOMS. Katastrofa in žalost.

G. Zajc imate našo podporo!

inrop (nepreverjen)

Ka se to dogaja v naši Murski Soboti? Vse podkupljeno in prestrašeno? Dragi strankarski kolegi. Na listi stranke ste kandidirali, da boste zastopali naše interese. Interese prebivalcov! Kelko vidin, je boukše ka je samo en ŠERIF, keroga se vsi bojijo... Ne dajte se gospod ZAJC! Konec diktaturi MOMS!

grinch (nepreverjen)

Neverjetno, ali ni v Sloveniji nobene ustanove (glede na to koliko je javnih uslužbencev), ki bi presekala ta gordijski vozel. Pa ne morejo biti Pomurske Lekarne talec MoMS in njenih prepotentnih posameznikov.
Ne razumem pa zakaj so ostale občine tako tiho. Jih to ne moti? Mogoče jim ustreza takšno stanje? Tudi to bi bilo dobro, da bi tile naši prekmurski novinarji malo raziskali.
Očitno je, da se nam nekaj zelo smrdljivega prikriva.

someone1 (nepreverjen)

V Prekmurju je vse na strani komunistov. Ti pa tak ali tak znajo samo krasti. Pa narod je neumen da tako sranje na volitvah vedno znova podpira.
Mene je zaradi tega sram, ker sem Sobočanec.

In reply to by grinch (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Hitro se v Argentino preseli. Tam boš med svojimi.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

SD pa v jok (nepreverjen)

@desni komunist, ti pa se skrij v rdečo luknjo in trepeči še naprej, da dobiš kakšen piškotek od SD
preprljivca Jevška.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ajta (nepreverjen)

Ne piši nonsenzov. Što kradne, nema pogoja biti komunist, pa naj si tou še tak fejst želej. Biti komunist pomejni dobesedno biti svetnijk - razdajati se za drüjge. Kradnejo vuckovge v birkečoj kouži. Povarjenci se seposedik prerijnejo na vrh. Kak v Cerkvi, tak v Partiji.....

In reply to by someone1 (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

Narobe svet ;-) g.Zajc ispolnjuje vse pogoje,bil edini kandidat,podpirajo ga v 16 občinah in uspešno vodi lekarne že dolga leta a glejga zlomka za povezane iz M.S.ni primeren,le zakaj ?
Kako pa jim odgovarja urednik soboških novin ? Kot je znano ne buzeti in ne baučerova nista oddala popolne vloge zato je bil izbran perš,ki je predal popolno vlogo a tudi ta kandidat ni bil po volji povezanih zato so ga zavrnili in ponovili razpis,verjetno bi ga tako dolgo,dokler buzeti nebi ostal sam in ga nato potrdili za glavnega urednika.kak vas nej sram ? vi rejsan nemate sramu ;-) banda pokvarjena

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

G Zajc je car

Truplo-ass (nepreverjen)

Hinavci! Sralaši občinarski!

prišokpameti (nepreverjen)

Po taki politični odločitvi bomo tudi ljudje politični. Odločil sem se da nobenemu od vas z svojo družino ne dam svoj glas. Pomeni da sploh ne bom šel na volitve, tako da tudi vaše stranke denarja davkoplačevalcev ne bodo dobile.

napaka (nepreverjen)

Napaka, na volitve treba iti, voli nekaj drugega, po svojem prepričanju, kar bo dobro. Ne iti na volitve ne naredi čisto nič!!!

In reply to by prišokpameti (nepreverjen)

Čika-pajo (nepreverjen)

Ja in koga voliti. Nikogar, vsaj si našega davkoplačevalskega denarja ne bodo delili. Poglej si financiranje strank. Če stranka zbere nad 1% glasov dobi za vsak glas denar . In s tem denarjem živijo. Naj se financirajo iz članstva in donacij . Denar nameniti vojski za opremo.

In reply to by napaka (nepreverjen)

volitve (nepreverjen)

dobro da so letos volitve 2x, da bo lahko narod pokazal kaj si misli o tem.

nepovezan (nepreverjen)

KVIAZ - navadna politična farsa - nekateri se bojijo oddati svoj glas, nekateri ne upajo priti, nekateri glasujejo tako kot jim je naročeno...bljak

SD sramota (nepreverjen)

Pa Jevšek, da te ni sram. Javno govoriš, kako je Zajc dober drektor, odzadaj pa delaš vse, da ga rušiš. Vse ostale občine ne nasprotujejo edinemu (že 2x edinemu) prijavljenemu kandidatu, le ti in tvoji vazali, ki jih mastno plačuješ iz proračuna z našim denarjem (Gujt-MS Komunala, Slavinec-ZOTKA-, Perhavec-ZKTŠ, Miloševič-Mensana, Friškićeva-dobila dela pri SD podžupanu Hoblaju) nasprotujete 26 ostalim občinam. Pa to je že nevzdržno. Boste ostale občine to maltretiranje edinega kandidata še naprej mirno gledale. Če boste, župani teh občin niste nič boljši kot je pokvarjeni Jevšek! z vsemi občinami se je že skregal, in to le zaradi tega, ker želi odstavljajti njemu neposlušne direktorje javnih zavodov. Spomnite se samo, kako je naveza SD in SMC rušila direktorico PIŠK in na njeno mesto nastavila ženo od člana nadzornega odbora MS občine (Škafarja-SMC), pa sploh nima pogojev za zasedbo tega delovnega mesta. Jevšek pa ji je celo povišal plačo iz 49 v 53 plačni razred in v proračunu MS občine takoj povišal sredstva za PIŠK (seveda prej ko je bila prejšnja direktorica tega ni naredil). Jevšđek res si pokvarjen - pa tako lepega se delaš. Ljudje smo te skužili. Pojdi nazaj v penzijo in daj MS občini in njenim ljudem, da dihajo - ker jih tii s svojimi potezami dušiš (direktorje javnih zavodov tudi dobesedno)!

? (nepreverjen)

Mediji!
TV SLO, POP TV, lokalne televizije, radii, časopisi....povzemite te zgodbe in jih objavite, ker starejši ljudje, pa tudi ostali vsi ne berejo portalov...
Račun bo prišel jeseni zagotovo!!! Gre za dobro občanov!

mediji (nepreverjen)

racun bo ze pri drzavnih volitvah!

goostt (nepreverjen)

#račun bo že pri drzavnih volitvah! # - ne ne bo , ker ne bo volivcev, pri nas se samo govori, sami pri sebi pa ne naredimo nič !?

In reply to by mediji (nepreverjen)

SD banda (nepreverjen)
grinch (nepreverjen)

Bblasti je uspelo skregati narod s tako imenovani rdečimi, belimi,viola, mavrica. Vi se tukaj prerekate kdo je levi ali desen , beli rdeči, vodilni pa kradejo. Vsi vedo, da kradejo in jih boste ponovno volili.
Potrebno je izbrati nove ali pa druge obraze. Za te kateri so sedaj se ve, da kradejo, to pomeni, da če ostanejo bodo še bolj. Za drug ali pa nov obraz pa bo mogoče kaj boljše, ali pa tudi ne. Vendar pa imamo vseeno več možnosti, da bo bolje.
Če aktualna oblast krade in ni kos svoji nalogi, jo je potrebno zamenjati.

Domačin (nepreverjen)

Lea Friškič v povezavi z Jasmino Opec Vöroš; stere nej bilo na sejo; ze spet... kak sigdar.... in Tiborjem Vörošon ka se dobivajo na kavi po MS in se nafudavajo...zalostno! Rajsi bi naj kaj pozitivnoga za domaci narod naredili nej pa samo ka so v LJ!!

bbraleccc_ (nepreverjen)

Se lepo vidi kako deluje "SD mlin"! Sedaj se je lahko sestalo komisija, ko pa se je imenovalo direktorico knjižnice pa se ta ista komisija ni mogla sestati 60 dni? Lepo lepo se plačujejo predvolilna podora "pojočega penzionista"iz Soboškega proračuna v žepe SDja.

Mojamoja (nepreverjen)

Policaj ostane policaj.....je izjavila gospa Perhavčeva...enkrat...dokler spet ni prišla na svoj račun!

Tujec 2 - pij… (nepreverjen)

Sem si gnes opet meria 22 cmm in nič več ,,ampak to je bez glave,,Najraši vem da mi ga meri kakšna učiteljica,,ali pa učitel , toti so najboljše za merjenje moga tiča,,Veste učitli tak lepo pogladijo moga tiča ko ga merijo

NAFUDANI (nepreverjen)

Rešite že to prekmursko sramoto ! Kje ste župani Prekmurja ? Napravite red v Soboti ! Kje ste tožilci in policisti ?

Tepa (nepreverjen)

Ja

Mojamoja (nepreverjen)

...Naj živi občina, kjer lahko "5 povezanih" ali bolje rečeno "jezdecev Apokalipse" odloči o usodi enega človeka.... vsak s svojim interesom ali iz strahu...brez vesti, brez obraza...

združena desnica (nepreverjen)

Čas je za združeno desnico, ker so nas povezani levičarji pripeljali v kaos. Tako v MS, kot na državni ravni. Jevšek iz SD-ja se je totalno skregal z vsemi župani in solira ter odstavlja neuklonljive (pravi pojoči šerif-exsekutor). Na državni ravni SD ruši Cerarja - predsednika SMC, na soboški občinski ravni pa SMC svetniki (Slavinec, Gujt, Celec, Horvatova, Vertot) igrajo in plešejo kot igra na strune SD Jevšek. Narobe svet. Čas je za združene stranke na desnici!

nepovezan (nepreverjen)

...Slavinec, Gujt Celec ...pod kateri plašč se bodo skrili pri tokratnih volitvah...me pa res zanima!?

gostja 426 (nepreverjen)

Samo politično kadrovanje, strokovnost pa je najmanj pomembna. Tale KVIAZ in takšne oslarije je treba razpustiti. Ne more nekaj ozkogledih nesposobnih politikantov obvladovati vseh podjetij, to je sramota.

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

Je vprašala tovarišica v šoli
< ZAKAJ PARTIZANI NISO IMELI SPOLNIH BOLEZNI>
in Janezek odgovori
< KER SO SE BORILI ZA KURČEVO ZDRAVJE <

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice