Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdrastvo in prehrano so zagnali spletni portal za posredovanje sezonskega dela v kmetijstvu.

V času epidemije z novim koronavirusom Covid-19 se številni kmetje in kmetijska podjetja srečujejo s pomanjkanjem sezonske delovne sile za najrazličnejša opravila v kmetijstvu, ki je običajno prišla iz drugih držav. Žal je zaradi omejitev gibanja in prehajanja blaga ter ljudi med državami trenutno to zelo oteženo, zato so na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že pred časom pozvali k aktivnemu sodelovanju in pomoči, tako iskalce sezonskih del kot na drugi strani iskalce dela, so zapisali na spletnih straneh ministrstva.

"Čeprav je bil MKGP zgolj posrednik med iskalci in ponudniki, smo bili nad obojestranskim odzivom pozitivno presenečeni. Slednje zlasti velja za iskalce del, ki so se nam v tem kritičnem obdobju za kmetijstvo, ko je čas za pobiranje pridelka in mnogih plodov, javili z vseh koncev države in praktično vseh družbenih profilov," še pravijo na ministrstvu.

Ponudniki iz celotne Slovenije na enem mestu

Portal sezonanakmetiji.si je praktična, enostavna in pregledna platforma, ki na enem mestu združuje oziroma povezuje iskalce kot tudi ponudnike sezonskega dela v kmetijstvu, ministrstvo se tako umika iz svoje dosedanje posredniške vloge med ponudniki in iskalci dela. Na portalu tako najdemo ponudnike sezonskih del iz celotne Slovenije tudi iz Pomurja. 

Ponudniki se morajo registrirati z elektronskim naslovom, vpišejo svoje podatke in kontakt, za kakšno vrst del iščejo pomoč, dodajo pa lahko tudi kratek opis. Iskalci del pa lahko pobrskajo po seznamu ponudnikov glede na kriterij vrste dela ali glede na lokacijo prikazano na zemljevidu.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice