Številne priložnosti za sezonsko delo – v naši bližini so na področju kmetijstva ponujali 270 delovnih mest.

Vsako leto se pojavi priložnost za sezonska dela, ki so precej aktualna tudi v naši okolici. Spomladi je aktualna sezona obiranja jagod, v septembru in oktobru pa se iščejo predvsem delavci za obiranje grozdja in jabolk. Še pred kratkim je bilo v naši bližini prostih 270 delovnih mest za sezonsko delo na področju kmetijstva.

Kot so za Sobotainfo povedali pri ZRSZ, so v začetku meseca iskali 50 delavcev za obiranje sadja, ki bo trajalo dva meseca, a so vsa prosta mesta že zapolnjena. Obenem so iz Zavoda že spomladi napotili 150 delavcev za potrebe obiranja jagod.

Radgonske Gorice iskale 120, Jeruzalem 100 sezonskih delavcev

Za obiranje grozdja v jesenskem času (september, oktober) so sezonske delavce v naši bližini iskali tudi pri Radgonskih Goricah in P&F Jeruzalem Ormož. Prvi so delo nudili 120, drugi pa 100 sezonskim delavcem.

Plačilo glede na kilograme pobranega grozdja ali urna postavka

V Radgonskih Goricah za vsak kilogram pobranega grozdja plačajo 0,055 evra neto zneska. Poleg tega vsem delavcem zagotovijo toplo malico, delo pa poteka 9 ur dnevno in občasno tudi ob sobotah. V P&F Jeruzalem pa plačujejo 6 evrov bruto na uro dela, ampak pod pogojem, da je dosežena 100% norma. Tudi pri njih se grozdje obira 9 ur dnevno in občasno ob sobotah.

Pogoj fizična kondicija in ustrezna oprema

Kot pogoj za opravljanje dela delodajalca navajata, da morajo biti delavci ustrezno fizično pripravljeni, saj delo poteka na prostem in se občasno dviguje bremena do 15 kilogramov. Radgonske Gorice tudi zahtevajo, da ima vsak delavec zagotovljeno potrebno opremo, to pa so škarje, vedro in primerno oblačilo ter obutev 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
FGHJI (nepreverjen)

POBIRANJE KROMPIRJA 1.5€ NA URO. ZA GROZDJE PA DOBIŠ NA MESEC 300€ PA DELAŠ CELI DAN. NORČEVANJE IZ DELAVCEV. V AVSTRIJI DOBIŠ 6.25€ NA URO.

Gost (nepreverjen)

Idite jih iskat v Avstrijo. Tam jih najdete. Premaktite riti iz pisarn, pa začnite take kaznovati, kateri so na socialni. V Avstriji pa delajo.

Gost2 (nepreverjen)

Na žalost prinas delajo za 1.5eur ka se drugi bogatijo in ščijo na delavce. Prinas je delavec nej vreden nič, navadna smet. V avstriji je vsaj pošteno plačilo in cenijo pridnoga delavca. Prinas več znaš več delaš za isto plačo.

Vsa čast ovin, keri so na socialnaj in vsaj malo migajo, ka dobijo priložnost v sezonskon deli. Itak te penez zapravijo prinas in ne sidijo doma, pa tarnajo okoli kak nan je težko. Samo enin primitivcon je to težko dojemljivo.

Gost ti si ziher en socialec, ka cele dneve visis gor. Po komentaraj te je nej težko izslediti. Se vidimo v kratkem :)

Gost (nepreverjen)

Obstajajo zudi prenosni računalniki.lol

Rolko (nepreverjen)

In kdo je kriv, da je plačilo tako nizko? Delavci sami! Pač na takšne službe odgovoriš z NE in konec. Oni ne dobijo kadra in si lahko sami pobirajo. Ampak slovenci itak, glavno da zasluži. Pri tem zaslužijo samo delodajalci. Poznam osebno lastnika ene izmed teh podjetij, ki se ukvarja z temi stvarmi in delavce plačuje dokaj slabo in... Denarja ma kolikor hoče, avto za več kot 50.000€, hišo tudi moderno, kaj mu manjka, če mu pa drugi delajo za male pare :) SLOVENIJA ZBUDI SE; NE BODIMO ROMUNIJA!

Gost (nepreverjen)

Ha,ha raj süji krüj gen in vodo pigen nej ka bi se klal po bregačaj devet ur za drobiž .Ne dobim nič iz CSD in jin ne prosim man šušmarije vrh glave .Delat iden gda čem

Hans Christian… (nepreverjen)

Evo delo za tiste ki hočejo davke od tako imenovanih migrenskih delavcev.PRIMITE SE KRUHA .

Gost (nepreverjen)

Tej v radgonskih goricaj majo točne vage, ka do za sakoga obiralca vagali. Malo jih sigurno znorijo. Čudo, da so se nej odločili, da bi plačevali po številu nabranih bubik (grozdnih jagod)

Starejše novice