FOTO: Mediaspeed
Večinski lastnik komunalnega podjetja Nigrad, Mestna občina Maribor, je na današnji skupščini zamenjala svoje tri predstavnike v nadzornem svetu te družbe. V novi sestavi nadzornega sveta tudi Igor Banič.

Zaenkrat še ni jasno, ali bo odločitev obveljala, saj je predstavnik manjšinskega delničarja napovedal izpodbojno tožbo, je za STA povedal direktor Nigrada Matjaž Krevelj.

Delničarji so se danes seznanili z letnim poročilom Nigrada za leto 2018 ter se strinjali s predlogom uprave in nadzornega sveta, da bilančni dobiček v višini 336.000 evrov ostane nerazporejen. Upravi in nadzornemu svetu so podelili razrešnico za poslovno leto 2018, za pooblaščenega revizorja za nadaljnja tri poslovna leta pa so imenovali družbo Valuta iz Maribora.

Mariborska občina, ki razpolaga s skoraj 57 odstotki Nigrada, je dodatno predlagala, da se na današnjem zasedanju skupščine razreši njene predstavnike v nadzornem svetu in za nadaljnja štiri leta imenuje nove nadzornike. Skupščina je po besedah Krevlja ta predlog večinsko podprla, a je predstavnik občine Lenart, ki ima v lasti 0,05 odstotka Nigrada, v tem delu napovedal izpodbojno tožbo, poroča STA. Za njeno vložitev ima 30 dni časa.

Po predlogu mariborske občine naj bi predsednika nadzornega sveta Matjaža Mihelaka ter člana Mitjo Hasaja in Boštjana Štuheca nadomestili mestni svetnik koalicijske Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer, nekdanji predsednik uprave družbe Pomgrad Igor Banič ter predsednik Mestne četrti Center Sašo Drobnak.

Krevelj upa, da se bo nastala situacija, ko ni jasno, kdo zdaj opravlja naloge treh od skupno šestih nadzornikov, čim prej razrešila. »Za družbo to ni dobro. Naslednji teden imamo predvideno oddajo razpisa, pa se sprašujemo, kdo so nadzorniki, stari ali novi. Pravno bomo to poskušali do ponedeljka razrešiti,« je povedal.

Ostali trije nadzorniki ostajajo na svojih mestih. To so predstavnica Družbe za upravljanje terjatev bank Polona Pergar Guzaj ter predstavnika zaposlenih v Nigradu Vlasta Pavlič Gosak in Mišo Pušnik. »Nadzorni svet je tako še vedno operativen,« je povedal Krevelj.

Na mariborski občini zadeve zaenkrat ne komentirajo. S prihodnjim letom sicer načrtujejo vzpostavitev holdinga javnih podjetij, v katerega naj bi združili Energetiko, Marprom, Mariborski vodovod, Nigrad, Snago in Pogrebno podjetje Maribor. S tem bi ukinili nadzorne svete posameznih družb.

Nigrad je v zadnjem času izboljšal poslovanje. Lansko poslovno leto je po poročanju časnika Večer zaključil z rekordnim prometom 19,6 milijona evrov in najboljšim rezultatom v zadnjih desetih letih.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mörski vuk (nepreverjen)

Poslušo san ga enkrat ob debati, pri sosednji mizi, v gostilni,.... OMG!

butalec (nepreverjen)

Gargamel!!

Risto Kubura (nepreverjen)

Vse najslabše o njem!!!!

Vprasaj? (nepreverjen)

Pa je tej clovik sposoben ali nej? Glede na to ka se nekan vedno potegne te ze neka valda pomni? Ali? Ka pravite?

Damjan Murko (nepreverjen)

Tofsi pojoca travica...

troll1 (nepreverjen)

Kak je pa to naduti clovek, omg! On pa njegva zena. Dva totalniva naduteza.

Risto Kubura (nepreverjen)

Dva najbolj možno pokvarjena človeka!!!!!! Govno od govna!!!! Na sliki pa izgleda kot pravi GARGAMEL!!!!!

In reply to by troll1 (nepreverjen)

Sgpjovec (nepreverjen)

Nič dobrega o tem človeku, nesposobnež in vedno se potegne nekam kjer še lahko pokrade kaj se da..Vglavnem katastrofa

Dummi (nepreverjen)

Banič je skoro na nikoj spravo zavarovalnico Triglav v tujini. Začo pa je s staračkin doumon Počitek-Užitek. Kak je pri Polaniči bilou, ne ven, samo te se je spravo na Blisk-Montažo. Pa zgleda, ka tuj tan neje vredek.

Strinjan se, ka je nej najbole dojemlivi.

Grata pa njeme tak, ka tisti ka ga nastavi, te od njega terja, ka pejnaze s firme vö vliče. Banič nosi kožo naprodaj, za tau dobi plačilo. Firma pa doj.

strupXXX (nepreverjen)

Tej človik je parazit.

Starejše novice