Na začetku novembra je poslanec NSi Jožef Horvat vlado pozval, naj se odpove delu kupnine od prodaje nepremičnin in premičnin Aha Mure. Vlada je predlog pomurskega poslanca zavrnila.

Spomnimo, po več poskusih prodaje nepremičnin in premičnin, je stečajni upravitelj julija letos sklenil pogodbo o prodaji dela nepremičnin in premičnin s podjetjem Inpos iz Celja. Znesek kupnine je znašal dobra dva milijona evrov, znesek, ki naj bi se mu vlada odpovedala na pobudo Horvata pa je bil slabih 295 tisoč evrov

Za ta pobudo se je odločil, ker je bilo iz delitvene mase, ki jo je predlagal upravitelj dolžnika Aha Mura, razvidno, da nekdanji delavci Mure ne bodo poplačani niti z enim samim evrom.

»Z veliko verjetnostjo lahko sklepam, da delavci ne bodo dobili nič tudi od nadaljnje prodaje nepremičnin in premičnin, pa čeprav so prav ti delavci dolga desetletja gradili nekdanjo Muro, ob stečaju pa so bili brutalno vrženi na cesto in osramočeni. Za mnoge usode družin in posameznikov vemo, za večino ne vemo,« je takrat povedal Horvat.

Pred dnevi so z vlade Horvatu odgovorili, da Republika Slovenija nima pravne podlage, da bi se lahko odpovedala nakazilom sredstev, ki ji pripadajo na podlagi ločitvene pravice na nepremičnem in premičnem premoženju, ki se je v stečajnem postopku prodalo. Glede na to, da se Republika Slovenija na podlagi zakonodaje ne more prosto odpovedati svojim pravicam, obravnavane poslanske pobude ni mogoče uresničiti.

So pa z vlade sporočili, da so sredstva iz posebne stečajne mase v višini dobrih 55.500 evrov, ki jih bo prejel FURS, namenjena za delno plačilo terjatve iz naslova prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter za zdravstveno zavarovanje, ki so pravice delavcev.

Horvat je razočaran nad odločitvijo vlade, na svojem Facebook profilu je namreč zapisal, da je vlada s tem, ko je zavrnila njegovo pobudo, obrnila hrbet nekdanjim delavcem AHA Mure.

S spleta

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ablabla (nepreverjen)

Vej si pa tij tuj v Mure delo, drekaš eden. Ka si pa te tij napravo??? Razen to ka si gezik brujseš.

bumbu (nepreverjen)

Joužeka za presednika....edijni ka se borij za nas delavce pa za domači kraj. Ge so zaj ove lapaši ka smo jih zvolile, nega niti enoga; prijdejo volijtvi v kratkon, draga moja Bačička, pa Radić, pa Jurša pa še keri...mo pozabili na vas, kak ste vij na nas pozabili!

Čuk (nepreverjen)

Tvoj Joužek samo lapa! S podobnimi pobudami si samo nabira poceni politične točke pri ovcah kot si ti in tebi podobni.
Njegova pobuda je legitimna, ni pa zakonita. Razumeš? Ma k....c razumeš.

In reply to by bumbu (nepreverjen)

kanžor

bumbu ...... Na čem si ka za zdravil jemlješ da pišeš takšne bedarije ?

In reply to by bumbu (nepreverjen)

gorila (nepreverjen)

Če bi ga ostali kolegi poslanci podprli bi bilo drugače. Kak ponavadi raje rep med noge ali pa nekomi v ta zadnjo, samo ka ne bi delavci neka doubili. Res je ka je g. Horvat delo v Muri, če bi bil tak kak drugi poslanci bi se njemi nej trbelo niti oglasiti. Tak ka spoštovanje g. Horvat. So še ljudje, ki cenijo vaše delo.

Kapucinar (nepreverjen)

A se zavedaš kakšne bedarije pišeš?

In reply to by gorila (nepreverjen)

pijancek

Populist plešasti je že cela desetletja na državnih jaslih, napravil pa ni nič pametnega v življenju ! Predlaga nekaj, kar po zakonu ni mogoče, za svoje politične točke. Ovce, kakšna si ti, mu pa nasedejo in ga volijo. On se pa debeli kot poslanec, lapa in lapa, pove pa nič pametnega. Kaj , če bi Jožek ti dal nekaj svojih plač nekdanjim delavcem in delavkam ???????' A, to pa ne ! Ti svojega ne bi dal, ti bi samo tuje razmetaval ! Raje povej, kje je 19 milijonov evrov, ki so iz Ljubljane prišli v Pomurje za razvoj Pomurja !!!!!!!!!!!!! Sicer je zadnje čase ta Jožek postal inventar Sobotainfo kot NIKA, nekdaj Danica Lovenjak, Peter Podlunšek, .................

In reply to by gorila (nepreverjen)

prekmurec1 (nepreverjen)

Pa ka ga lomi te Horvat. Isti je, kak je bil nekoč Jelinčič Zmago, motau je motau, san pa je znal, ka je tou nej izvedljivo v praksi. Tüdi on pa njegov Nsi so bilij na oblasti, gda bi lejko Muri pomagali, pa so nej, zdaj je pa pameten.
Ja jasno, za pou leta so volitve, trbej njegove ovce začati pripravlati na tou, pa zdaj de aktivejro še škofa pa župnike.
Tak se tou dela. Nastavla se na vsej prireditvaj, samo ka ga lidje vijdijo. Modrijaš velki, sebe ma rajši, kak vse na svejti. Bog nas obvari če slučajno takši, pa njemi podobni prijdejo na oblast. Zdaj, ka se je stanje v Sloveniji pod touf vladof bistveno popravilo, do pa meli možnost, ka pripravijo pogoje, ka do pa lejko grozijli z Evropskof trojkof, kak je pred leti želo Janša, pa njegovi ...o lizniki.
Skratka, Prekmurci, bojmo se Horvata, pa podobnih vsevedof, nikaj dobroga se nan ne pijše.

kanžor

Horvat naj bo tiho ker samo mlati prazno slamo .Blebeta in blebeta ampak vse v prazno naj se nič ne lepotiči ,ker so Prekmurski poslanci tam samo zaradi svojih plač nič drugo

kanžor

Kriv je Pahor kateremu Pomurci ližejo rit samo zato ka bežij po goričkem .

Zavedni (nepreverjen)

Ne mlatite prazno slamo.
Je edini,ki se bori za ljudi, ATI MOJ, BAČIČKA , JURŠA kod lipicanci z pokritimi očmi, ki jih vodi CMERASTI.
Muro so zapravili preveliko število REŽIJCEV.

Zakoj v Petrovcih tovarna ide?

Je edini, ki je po mojem obvestilu nastopil v bran Prekmurju ko so madžaronski izdajalci na svoje plakate natisnili Prekmurje veliki madžarski.
Horvath ln Vugrinčka iz Središča.

Policijski kužeki in tožilstvo mrrdnilo nej, niti vlada in ministrstva nej, dokler on nej paniko pri močvirnikih zagno.

Jas se z njim vse ne strinjam kod z enimi nej lejvimi desnimi a kaj je dobro za narod podprem. Vsak ma slabo pa tude dobro.

Sen proti razprodaji narodovoga, da bi večji hlapci bilij. Narodno bogastvo ne more biti nej popovo, nej kraljevo, nej tajkunsko pa PIKA.

gorički-c (nepreverjen)

Točno maš napisano v naslovi Zavedeni bori se on za svoj žep.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Če bi zgoraj omenjeni poslanec delal za dobrobit svojih takratnih sodelavcev in se ne bi lastnil bi imeli ti delavci še danes delo in službo lepo se je nastavljati pred kamerami in soliti pamet z praznimi obljubami naj si vzame v zakup, da je krivec ali sokrivec za potop Mure in dela po tisti YU noti Kadija te tuži Kadija ti sudi?

Zavedni (nepreverjen)

In kaj je on bil v muri

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Pitaj ga ali pa na spleti pogledni pa ne delaj s sebe budalo

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Bil je direktor za informatiko v tovarni Mura ka ti pomagan če ne veš za pajdaša ka je delo?

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

pijancek

Ni čudno, da v Muri ni kaj pametnega napravil. Za direktorja moraš imeti še druge sposobnosti zraven GOBCANJA !

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Midva nisva pajdaša,, osebno se nejsva vidla,, ocenjujen kaj po moje vredi napravo kok poslanec,, kritiziran za napake, sploj razprodajo narodovoga.
Ne podpiran,da cerkav razpolada z narodovim bogastvom kar on zagovarja.

Povem pa van, ka pri močvirnikih nemreš nič dosegnet posamično.
Kod so meni pravli,, NI POLITIČNE VOLJE, Ypa jebi ga.

Politična mafija dela kak tajkuni dirigejrajo.

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

krobikar1

Sramota za državo, ki podpira nedelo, dokapitalizira banke, rešuje tajkunske posle,....za poštenega delavca pa ji ni mar. Je pa ta ista država (in njeni organi) vedela in ve, da delavcem niso plačani prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter za zdravstveno zavarovanje, ki so njihova pravica,...in kaj je naredila?! NIČ!

pijancek

Kdo je hotel kapitalizem po vzoru ZDA ?

In reply to by krobikar1

pijancek

Nekaj zelo pomembnega gre v tem prispevku. Gre za to, da si pokvarjen politik, ki bi še štiri leta rad sedel v parlamentu in dobival zelo dobro plačo, na račun ubogih delavk in delavcev ( nekdanjih ) Mure nabira politične točke ! Nekatere ovce mu celo nasedejo in ga bodo drugo leto volile ! Žalostno !

In reply to by krobikar1

Zavedni (nepreverjen)

Poslanci so sebi nakazali 1000€ dodatka brez plačila davka, naz male pa izčrpavajo.

Autor dacar Simšic podjetje na cipru.

Poslanci ni vas sram.

Koga briga mali človek.

In reply to by krobikar1

Zavedni (nepreverjen)

Poslanci so sebi nakazali 1000€ dodatka brez plačila davka, naz male pa izčrpavajo.

Autor dacar Simšic podjetje na cipru.

Poslanci ni vas sram.

Koga briga mali človek.

In reply to by krobikar1

MHH (nepreverjen)

Huh, očitno bo drugo leto zelooooo veliko novih kandidatov za poslance. Vsi čedni, vsi sposobni, vsi vsegazmožni, še vraga bi znorili... Dragi moji Prekmurci, kar vam gre najbolj od rok, je pljuvanje. Nikoli se ne bo prav nič popravilo na bolje, dokler se tudi sami ne boste za to pobrigali. Zastrupljeni ste od zlobe, nevoščljivosti in škodoželjnosti! Da o lažeh niti ne govorim, dragi bodoči poslanci!!! Pa lepe praznike vsem verujočim!

pijancek

S svojim zadnjim stavkom si vse povedal !!!!!!!!!!!!! Ti, ki vse druge kritiziraš, zamisli se nad sabo !

In reply to by MHH (nepreverjen)

gorički degustator (nepreverjen)

pa pojma nemate, kakša AHA Mura, vse sranje se je začnulo že v Muri kda so napravili hčerinske firme, pa Muro d.d. Sram jih naj bo vse po vrsti šteri so v tom sodelovali direktori, pa nešterni ostali šteri se majo za rešitele ka še nekaj sto delavcov lejko gara. Zavajajo vsi po vrsti. Poslanec Horvat, pa je prekesen skoro žre deset lejt, ka de zdaj nekaj srao.......

gorički-c (nepreverjen)

Ka je on prekesen gda so se olastninili oz po domače direktori so vzeli svoje -kraja delavce pustili na cedili zdaj pa naj država da tisto ka so oni odnesli da nazaj moreš rejsan biti malo naori ka ne razmiš za koj se ide in tao dela poslanec šteri je bil neposredno udeležen pri toj zgodbi tao je isto da gasilec kaj gor vužge ka te lejko ide gasit?

In reply to by gorički degustator (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zna mogoče što, kje je slavni prokurist Mure nekakšen Leonardo Peklar. Nihče ga je nej vprašo kama so izginoli milijoni. Menda je zdaj v Dubaji. Tam zapravla vkradnjene milijone.

gorički degustator (nepreverjen)

ruski buldožer pa vse zravnati ka je ostalo, notri pa zaklenoti menedžere pa direktore, pa še koga.

stečajnik (nepreverjen)

Gospod direktor informatike, zdaj poslanec Horvat,
tudi jaz sem Murin stečajnik. Vi imate delo, jaz ga nimam. Od stečaja več ne vem, kaj je to plača.
In v smislu vašega predloga državi (naj da delavcem denar) jaz predlagam vam, da vi meni date eno plačo, da si malo minus pokrijem. Vi ste ipak že drugi mandat poslanec, eno plačo bi menda lahko pogrešali ......

Ne, kako se to drugače sliši, kot ko vi terate populizem na glavah siromakov!

T (nepreverjen)

Jebeš to.

Gee (nepreverjen)

Jožek si nabira politične glasove vemo za kaj. In če je telko čeden bi lejko znal tudi malo prava, ker je odgovor z draže jasen. In če bi bil še bole čeden bi LUBEJRO za kakšno drugo možnost kako se tej penezi nazaj prekanalizirajo ten delavcon upnikon. Če malo razmisli de tude san prišo do rešitve ki bi šla samo malo več dela bi mogo vložiti kak pa samo nabirati točke. Un je tipičen politik ki vedno orinira v smer stranke in njenih povezanih strank. Pred časom, leti je pravo ka un ne noca nekih služb v Ms ka lejko prek twitera pozovej pomoč če se njemi kaj zgodi. J.. ga politik.

Mama mia (nepreverjen)

Edina rešitev za slovenski delavski narod je da se razpisti državni zbor potem ukiniti občine zmanjšati administracijo.Vsen tem pa ka tan drejmajo pa dati lopate pa ajd grabe kopat ka so že od osamosvojitve nej vzdrževane.

Zavedni (nepreverjen)

Delal sem kod kuhar v eni znani gostilni in vem kako so FEŠTALI MURINI VELJAKI- CELE DRUŽINE RAČUN JE VSE GOR ZEL.

spoštovani vsak četrti je javni delavec, v evropi vsak 7-8 smi. Vse to na plečih delavca, in dolgovi potomc'em.
Drugje poslance na 200 tisič do miljon prinas na 20 tisoč en poslanec.

Bodimo pošteni Jožek je se za vse ostale pomurske skupaj.ostali čista megla.

pijancek

Pri Murinih feštah je Jožek tudi zraven bil ! Res me zanima kaj je Jožek napravil v teh osmih letih, ko je poslanec. Lahko napišeš ?

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

pijancek

Niso butli taki politiki, butli so tisti, ki take politike izvolijo !

Victory (nepreverjen)

Gda si poslanec je najboukse ka si tiho, kot vanek alias Radic. Ko nisi poslanec pa nonstop faflo vrtis.

Čika-pajo (nepreverjen)

Komentarji od komentatorjev so popolnoma enaki tem ki nam vladajo in razpravljajo
v vseh mogočih ustanovah. 99% medsebojnega obmetavanja in 1 % pameti .

pijancek

Kot pameten možakar nam ti povej, kaj misliš o poslancu Jožefu. Ga je sam gobec ali je v osmih letih tudi kaj napravil za malega človeka ? To, da je glasoval za tiste ukrepe in zakone, ki so najbolj škodili malemu človeku, že vemo !

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

pijancek

Kaj bo ta Jožek vsak mesec na Sobotainfu ? Komu je tako priljubljen ? Ali plača za svojo reklamo ?

Zavedni (nepreverjen)

Za maučeca sem napiso komentar pa so mi ga zbrisale.

Fantje in dekline nič nam nede da tuj mlatimo, skup staupete pa akcijo.

Ko ste šlij štrajkat v Ljubljano, sen Semoliča pauzvo pa ga pijto če se spaumne kelko miljon miljonov je mura dala za senacijo bančnoga sistema po 91 lete in kelko druge pomočij, pa mi začo mutete ka je tau pozabo itd.

Poglejte tovarno v žireh ka so jo delavce, upokojence občani prejg zejle.
Znajo zakoj delajo pa majo volau, Jože in drugi bi pa somo odavali pa narod lapce delale.
Sindikalistom sem predlagal naj za božjo voljo delajo na tem da bodo delavci pravzeli tovarne.
Što koli prevzame delavec jo doj plačje z minimalcom.
Vse banda.

T (nepreverjen)

Joško se edini zavzema za prekmurje, vsi ostali so tiho.

pijancek

Z gobcem, z dejanji že ne ! Leto dni pred volitvami se spomni na njih, potem pa tri leta pozabi !!!!!!!! Glasoval je za zakone, ki so najbolj " udarili " po malem človeku ! ZUJF, ZPIZ - 2, da dalje ne naštevam !

In reply to by T (nepreverjen)

pijancek

Gobec ni merilo uspešnosti !!!!!!!!!!!!!!!!!

pijancek

Kaj pri Novi Sloveniji nimate mladih, pametnih ljudi, da bo drugo leto zopet ta mudronja na volilni listi ? Se vam ne zdi, da je njegov rok uporabe potekel ?

pijancek

Iz leta v leto slabše rezultate imate. Zamenjajte te stare " prdce " z mladimi, pametnimi ljudmi !

pijancek

Če ne boste dali priložnost mladim, s temi starimi prdci drugo leto izpadete iz parlamenta ! Kaj bo potem Jožek delal ?

In reply to by pijancek

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice