Največjemu nakupovalnemu središču avstrijske Štajerske grozi zaprtje. Po poročanju Kleine Zeitung je avstrijsko sodišče razveljavilo obratovalno dovoljenje nakupovalnega središča, ki ga obiskuje tudi veliko Pomurcev. 

Težava je v velikosti 

Nakupovalno središče, ki daje delovna mesta 2200 zaposlenim, ponuja 200 trgovin na 85.000 kvadratnih metrih prodajnih površin. Spor pa naj bi sprožila ravno velikost centra. Na Kleine Zeitung pišejo, da naj bi pri Shopping City Seiersberg uradno šlo za pet objektov, torej pet posameznih nakupovalnih centrov. A ker so med seboj povezani s pokritimi predori, jih sodišče vidi kot en sam center, ta pa uporabnega dovoljenja zaradi preobsežne velikosti ne bi mogel pridobiti.

Za rešitev problema čas le do januarja

Spor se vleče že vse od leta 2013, rešen pa bi lahko bil na način, da bi povezave med posameznimi nakupovalnimi hišami znotraj centra prekinili in tako nakupovalni center razdelili na več nepovezanih objektov. A če do te, ali kakšne druge rešitve ne bo prišlo, se lahko zgodi, da bo nakupovalno središče sredi januarja prihodnje leto zaprlo svoja vrata

Foto: Shopping City Seirsberg 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Pa koga to briga ?

Nekši (nepreverjen)

Pa boli nas k.... Za to

Gost (nepreverjen)

Pa če vaju slučajno ne briga, to ne pomeni še, da ne briga tudi druge.
Ampak vidva se čutita dolžna napisati takšen globok komentar. Verjamem, da sta porabila kar nekaj časa, za sestavo teksta. Cvet prekmurske inteligence.

Gost (nepreverjen)

Kakšen portal je to, da velikokrat plusi ali minusi ne primejo ?

sreckosned (nepreverjen)

Plusi pa minusi izbirajo, kje se bodo pojavili, pa kje ne ;)

bonifacij (nepreverjen)

Glejte,zadosti nakupovalnih centrov je Sloveniji(denar bi ostal doma)narod Slovenski probajte "trošiti"doma v Sloveniji,pa lep pozdrav!

PokemonGo (nepreverjen)

Zakaj naj trošin doma, če je slabša, manjša izbira, pa višje cene?

Starejše novice