Slovenska demokratska stranka je na včerajšnji volilni konvenciji v Murski Soboti predstavila ekipo kandidatov in kandidatk za poslanska mesta iz osme volilne enote, ki zajema pretežni del severovzhodne Slovenije.

Slavnostni govornik tokratne prireditve je bil evropski poslanec SDS, Milan Zver, ki je pred številnimi zbranimi podporniki spregovoril o trenutnih družbeno - političnih ovirah, s katerimi se v Sloveniji soočamo, ter o prihajajočih izzivih. "Mnogi me sprašujejo, zakaj sem se podal v kandidaturo, glede na to, da sem evropski poslanec. Jaz menim, da so te volitve vsaj tako pomebne, kot tiste leta 90, ko je Slovenija potrebovala močno, novo ter zanesljivo ekipo, ki bo spremenila marsikaj v državi," je povedal evropski poslanec, v nagovoru pa izpostavil, da je za odločno in trdno koalicijo potrebno voliti močne politične opcije. »Danes je politično prizorišče drugačno, danes je kandidature vložilo 21 strank, sto manj kot leta 1990, kar apeliram pa je, da naj ljudje izbirajo močne politične stranke, saj Slovenija potrebuje močno vlado, z jasnimi cilji in prioritetami, kot jih predstavlja naš program.«

"Prekmurje lahko predstavlja vrata v Slovenijo"

Poleg enajstih kandidatov v osmi volilni enoti, ki so se navzočim predstavili ter podrobneje pojasnili o svojih programskih vsebinah, sta spregovorila tudi župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač ter župan občine Beltinci Matej Gomboši, ki sta ekipi izrekla podporo. "Prekmurje s svojo lego lahko predstavlja vrata v Slovenijo, Evropo in svet, zato je za nadaljni razvoj trdna povezava z državno politiko nujna," je povedal beltinški župan. Po besedah govorcev, je pokrajini ob Muri s strokovim delom kandidatov in programom Slovenske demokratske stranke 10 + 100 zagotovljen uspešen razvoj.

Ekipa se je dotaknila številnih družbeno političnih področij

Ekipa kandidatov se je po malem dotaknila vseh področjih, socalnih transferjev, prometne infrastrukture, stanovanjske problematike, zagotavljanja delovnih mest ter predvsem iskanja rešitev za boljše finančno stanje v času gospodarske krize. Navzočim obiskovalcem so se predstavili poslanski kandidati Jurij Borko, Petra Mlinarič Jager, Karel Šoš, Vladimir Kolmanič, Marija Murg, Franc Breznik, Marijan Pojbič, Andrej Čuš, Helena Neudauer, Branko Marinič ter Ivanka Šimonka Režonja.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nirvana12

Brez dvoma je zmagovalka volitev Slovenska Demokratska Stranka pod vodstvom Janeza Janše, kar potrjujejo že prva soočenja, kajti nasprotniki kot sta Jankovič in Virant so nekredibilni s svojimi "programi", skratka so povzpetniki brez vsebine! Me pa moti dejstvo, da imamo neposrečeno izbiro kandiadato SDS v Pomurski regiji in se upravičeno bojim, da bo naša regija ponovno brez SDS-ovega poslanca - ŽALOSTNO. Upam, da se bo po volitvah zaradi neuspeha v regiji naredila čistka in da nekateri posamezniki, ki že dve desetletji kreirajo regijsko politiko SDS izginejo za vse večne čase in prepustijo vodenje stranke sposobnim in pravim regionalnim politikom in gostilniškim zdraharjem!

nirvana12

...in NE gostilniškim zdraharjem!
Se opravičujem, ker hitreje mislim kot pišem. Pa še kakšna slonična napaka se najde.

Swan

nekoč v preteklosti, so s podobnimi zastavicami mahali enemu drugemu vodji. Ah saj je tudi sedanji bil njegov "sledbenik"... Vsi idemo tvojim putem.

Vipko
Truplo

Nikjer ne vidim, dejstvo pa je, da zaradi let vseeno slabše vidim... Celeca in Martinuzzija... A so jima prepovedali vstop?

Swan

truplo, verjetno sta v backstage-u in vlečeta niti iz ozadja.

itak

...ja kaj več kak podpornja stranke je vse, ka do doubili tej kandidati... nikaj %glasouf nedo doubili na svoje ime...zatou, ka jih nišče ne pozna eli so pa nesposobni...Janči kama si gledau da se preberau imena...kadrovsko smo zgleda v regiji podhranjeni...!!!...???...

BBC

Zame osebno SDS politično truplo za vse čase. Na žalost pa velja ... imeli bomo takšno oblast, kakršno si zaslužimo. Bljak.

sarchy21

swan .... se strinjam s tvojim komentarjem... režim znotraj stranke čista diktatura in pranje možganov... nekak se zgodovina ponavlja :)
aja pa če se včlanite v strankin podmladek dobite 50%

loncarm

truplo,danes si me razočaral.Komaj četrti si na forumu in to z uro in devetimi minutami po objavi članka.Članka s tvojo najbolj priljubljeno tematiko-SDS. Imaš prav, leta so tu. Celec in Martinuzzi sta bila na konvenciji, tudi jaz sem bil, tudi ti bi lahko prišel, najboljše da v popolni kolesarski opravi, da te nihče nebi spoznal, ko bi preverjal kdo manjka.Ali pa bi prikolesaril mimo dvorane, da bi videl in bi mi tudi tebe občudovali ( kolo, oprema ), pa čeprav samo do prvega parkirišča, kjer bi kolo pospravil v avto in veselo domov. Sedaj so v modi kratke relacije, mimo "punktov", da te vidijo, potem pa na računalnik. Ajmo ča

sarchy21

50% popusta na Herbalife....

cogito

Ne morem verjeti, kako hitro se pozabljajo dejstva iz preteklosti. Kaj je JJ, ko je bil na oblasti, naredil in kaj še vedno počne v PRAKSI?
Poglejmo:
- ustvarja politiko, ki je diametralno nasprotna univerzalnim človekovim pravicam (zatiranje manjšin, homoseksualcev, absolutno nasprotovanje družinskemu zakoniku)
- tesno sodeluje z RKC, kateri dovoli vmešavanje v politiko in hkrati zatira ostale religije; največ denarja namenja RKC, drobiž si pa razdelijo ostale verske denomminacije; nasprotuje obdavčenju RKC in ostalih registriranih religij
- izvajal je sistematično medijsko čistko; medije je "pojanšil", da bi mediji o njem pisali le najlepše, o drugih pa najslabše, s čimer je povzročil reakcijo slovenskega novinarskega združenja, ki se je izreklo o JJ-jevem zatiranju svobodnega izražanja z več kot 500 podpisi na mednarodni pritožbeni listi
- vse to se da povzeti z avtoritarno politiko nezmotljivega vladarja s pobožno držo, ki opoziciji sistematično podeljuje veto, tudi če je predlog razumen in koristen slovenski družbi
- argument njegovih pristašev, da ga nekateri tuji politiki "podpirajo" ne vzdrži, saj je to zmotna logika; Grčijo podpira celotna EU in se utaplja v bankrotu, za sabo pa vleče nas
- Janša je največji generator ideologizacije in ideološkega razkola Slovencev; z nenehnim črnobelim diskurzom o dveh polih je Slovenijo in politiko razdelil v dva sovražna tabora: na eni strani je Slovence uspel prepričati, da nas je Slovencev 2 vrst, in sicer komunisti/partizan in patrioti/konzervativci/domobranci; volivce je čustveno negativno nabil in jim zameglil racionalni um, zaradi česar volivci več ne zmorejo voliti racionalno in pragmatično, kar bi bilo dobro za celotno Slovenijo, ampak volijo zgolj na podlagi tega, če si "naš" ali "njihov"; zaradi tega Slovenija tone in zaradi tega rabimo NOVE OBRAZE, ki nas v praksi niso uničili.

Vipko
Truplo

Loncarm... he, he... jaz imam od tega gledališča do doma cca. 100 m, torej nikakor ne pride v poštev, da bi dajal kolo v avto. Sicer pa tvoj sarkazem kar dobro dene... se moram malo zbuditi, kajti od jutri iščem in pregledujem te zaposlitvene strani.

loncarm

cogito, včeraj si na nacionalni televiziji videl dva NOVA OBRAZA kot voditelja strank in pretendenta za mandatarski stolček. Kaj misliš koliko prekmurcev, lahko tudi pomurcev,je Viranta poslalo nekam, ko je izjavil, da je vzel celoletno nadomestilo za brezposelnost ( 66 000 eur ) zaradi svoje družine ob tem, da je še z dodatnim delom zaslužil 95 000 eur. Nihče ga ni vzel v službo, samozaposliti pa se tudi ni mogel, ker ni končal tečaja za samozaposlitev na Zavodu za zaposlovanje. Jaz sem Viranta poslal nekam in to večkrat, pa čeprav nimam tako slabe plače. Tudi Jankovića sem.Ajmo ča

igica

"...v nagovoru pa izpostavil, da je za odločno in trdno koalicijo potrebno voliti močne politične opcije."
Več kak očitno se bogijo ka bi se glasovi razpršili in bi jih oni s ten telko menje doubili. Sicer pa...dragi forumaši...novi obrazi??? Pa ka smo nej tou ščeli??? Nikdar je nej dobro...eni ne vejjo ka bi radi.
Pa JJ?? Več kak glasov dobij, več SDSovih poslancov mo mogli glejdati. In tou nej pomurskih, ker tej do tak ali ovak mogli prepustiti zmago kakšomi Žerjavi ali Židani. In glejdali mo stare mačke, no ja...+Matoz, Šoba, še dobro ka nej Popoviča.

igica

SAMO NOVI OBRAZI (NOVA STRANKA)- nišče je nemre obtoževati. Nej novega obraza nej nove stranke.

igica

Aja...Odvetnik Janše, Matoz de pravosodni minister, Janši do pa sodili v zadevi Patria. Ka ste slepi???

just_a_cook

Eni še vedno ne razmite koncepta volitev: volitve v SLO so nej iskanje najboljših kandidatov, ampak med slabimi najmanj slabega iskati.

Zato je nesmiselno pri kandidatih iskati minuse, ker jih mrgoli, ampak v tej bedi izbire pač probati najti nekoga, ki bo kljub temu, da bo verjetno delal napake, malo kradel, kadroval ipd še vseeno suma-sumarum najboljši.

skriti

najbolj lopovska stranka vseh casov....odkar pa jo vodi J.J. pa so se to samo potrdile...

skriti

in vi kekeci te jih volili...sramujte se da ste slovenci...

Ecrad

Za Slovenijo živim... Janša bravo, zmagali bomo!

igica

Trenutno mijslin ka bi najboukši predsednik valde biu Žerjav.

gorgona

hahaha vsi neka bluzijo sen včera gledo soočenja po tv...ma to je smešnica od jankoviča pa od viranta...fantazirata od neven kakem višjem standardu in lečeta po oblakih kak bi neven kaj...ma daj no...javni sektor,gradbeništvo,tajkuni,nezaposlenost,zakon o pomurju...to so pravi razlogi za delo ne pa neki višji standardi...

BBC

Dajte, najdite mi enega poštenega politika v tem trenutku, na katerikoli strani ... Retorično vprašanje (zahteva) :)

Jim Beam

Jelinčič! ker, če drugo ne je vsaj patriot!

BBC

"Jelinčič - če že ni pošten, je vsaj patriot. Ker so drugače vsi drugi politiki nepošteni pa še patrioti niso." Si to želel povedati?! Jim Beam, živi dokaz si, da si Slovenci ne zaslužimo boljših politikov. Katastrofa! Politiki vas vozijo, kje in kdaj si to zaželijo. Dajte končno enkrat razmišljati z lastno glavo.

pink panter

Kot je že rekel cook: Med slabimi bomo izbirali. Včerajšnje soočenje je to potrdilo. Med vsemi predsedniki političnih strank, torej med kandidati za novega mandatarja,torej med ljudmi ki bodo DOLOČILI našo usodo, ni:
1.niti enega strokovnjaka ki bi navrgel jasne in konkretne rešitve(razumem da univerzalne rešitve ni, vseeno pa volilno telo daje vedeti, da bo izbralo tistega, ki bo napravil rez pri smrdeči glavi)
2.niti enega retorika, ki bi pometal na soočenjih
3.niti enega poštenjaka, ki mu niso vsaj iskali kaj nezakonitega(in predvsem zato ni možna 1.točka)

in tako bi lahko našteval v nedogled. Ti ljudje se ne zavedajo, da se lahko čez sto let znajdejo v zgodovinskih učbenikih. Sumim pa, da se to zavedajo, jim je pa vseeno-kar je še mnogo huje.

pozdraf

klotilda

Ker je pa te toti v temi velkimi vühami pa brez vlasi na sliki 0739? Se mi zdi da sen prek študenta delala na Elektro SLO ka je od tan te moga iti kak nesposoben kader, ka so ga odpüstili. Zdaj pa de te on rešava Slovenijo. Bog nam pamagaj, keri vse misli ka je leko politik. G. Janša bi pa resan lejko malo prebiral pa tüdi za cerkev naj malo menje gleda pa de lejko obrambni minister pri Virantu ali Jankoviču. V Prlekiji nobeden SDS ne priti skoz slabi kandidati. Žalost....

Jim Beam

BBC što pa te tebej vozi? ka takše blodnje pišeš. "če že drugo nej" san napiso že vnaprej za tiste ka bi kaj proti njemi gučali. ka pa maš ti za problema oz. verjetno kar problemov me pa sploj ne zanima, zato ti tudi bole konkretno nemren odgovoriti ka niti neven genao ka si ščo. verjetno si fustrejrani bil ka san izpostavo jelinčiča nej pa tvojoga favorita keri te je pripelo, tak daleč ka vrvleš vse.
dejstvo je ka što koli zmaga velke razlike nede, ker naši oz (vsi) politi so marijonete velkih lobijov pa če ščejo ali nej če se toga zavedajo ali nej.
samo BBC ti ka se izobražuješ prek 24ur pa novic toga neboš nikdar opazo. dale do te vozili po makedame!

BBC

Bravo Jim Beam. S tem zadnjim postom si povedal ogromno o sebi. Čestitke! Še en dokaz, kdo nas bo vodil ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice