V Pomurju so se danes družili vrhunski slovenski podjetniki, ki so se med svojim obiskom ustavili tudi pri dveh pomurskih članih Kluba slovenskih podjetnikov.

Slovenija premore kar nekaj vrhunskih podjetnikov, ki so si svoje ime ustvarili tako v Sloveniji, kot izven naših meja. V želji, da bi Sloveniji povrnili ugled in povečali njeno prepoznavnost, so leta 2014 ustanovili elitni podjetniški klub - Klub slovenskih podjetnikov.

Nekaj njegovih članov se je danes mudilo v Pomurju, tokratno srečanje pa ni bilo poslovno naravnano, ampak je šlo predvsem za druženje.

"Klub slovenskih podjetnikov, ki ga sestavlja 190 članov vrhunskih slovenskih podjetij, se je danes mudili na obisku v Pomurju. V te konce smo prišli zaradi druženja, ki tokrat ni povezano z izmenjavo znanja, delovnih izkušenj in podobno, ampak je namenjeno zgolj in samo druženju v sproščenem ozračju," nam je povedala Jasmina Lampret, vodja slovenskega projekta na Expo v Milanu leta 2013.

Paviljon idealen za Mursko Soboto

Podjetnike je v paviljonu Expano sicer najprej pozdravila Helga Lukač, vodja Expana, ki je predstavila vsebino in okolico paviljona ter predstavila samo delovanje paviljona. Nekaj besed je o samem nastanku paviljona dodal tudi Marko Lukič iz podjetja Lumar, Lampretova pa se je na hitro dotaknila časa, ko je bil paviljon postavljen v Milanu. Zanjo je bil tokratni obisk sicer še nekoliko bolj poseben, saj je tako ponovno obiskala objekt, za katerega je pred leti skrbela v Milanu.

"Vlada me je takrat imenovala za vodjo slovenskega projekta v Milanu in tudi zato, je to zame ena edinstvena izkušnja. Še bolj pomembno pa je, da potem, ko se vrneš v objekt, začutiš to dobro energijo. Prav tako se čuti, da ekipa, ki dela tukaj, dela s srcem in pravo energijo".

Tudi po njenem mnenju, bi za paviljon expano težko našli boljšo destinacijo. 

"Tako kot večkrat pove vaš župan Aleksander Jevšek, je bil ta pavilojn pravzaprav narejen za Mursko Soboto, ampak z vmesno postajo v Milanu. Sedaj sem drugič tukaj in lahko potrdim, da to vsekakor velja".

Obiskali tudi podjetje Roto in Šunkarno Kodila

Paviljon Expano je bil zgolj ena izmed treh lokacij, ki so jih obiskali ob tokratnem obisku v Pomurju. Že pred tem so si ogledali podjetje Roto, med drugim je Štefan Pavlinjek tudi njihov član. Druženje so na drugi strani zaključili pri še enem njihovem članu, in sicer pri Janku Kodili v Šunkarni Kodila.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1928 (nepreverjen)

Gda maš mesarja v "podjetniški eliti", te znaš našo konkurenčnost.

Rajši bi vido elito biznismenov ki delavce plačajo vsaj 1000e in več, tisti največ haska za družbo napravijo

SABOTIN EMIL (nepreverjen)

Evo opet drvarnica. Nekaj sem slišal da naj bi se občina MS in Jevšek tudi preselila v drvarnica - center Sobote.

Kuna (nepreverjen)

Pohvalno , zelo pohvalno
takšna manifestacija
enkratnih ljudi na enkratnem mestu
to je pa res enkratno
To so enkratni ljudje
ki vlečejo voz napredka
našega gospodarstva

bandi55 (nepreverjen)

Ge pa Pipistrel, Akrapovič, .....

zvodnik milan (nepreverjen)

bili sta tudi moji dve odsluženi prostitutki
Pa še to
Ali je Administrator res Peder , sem nekje prebral
mogoče bi mu leiko kje sredil kakšna pederska posla

In reply to by bandi55 (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Šalabajzeri,poštenega podjetnika ni in ga nikoli tudi nebo,to so hijene ali če hočete idioti.

Mun (nepreverjen)

Sobota bo preživela od javnih uslužbencov, drvarnice in NK mura vsi ostali občani pa v Avstrijo in plačevat davke. Kajti ti goro našteti delujejo in živijo na račun proračuna. KAKO DOLGO?

za Stajersko (nepreverjen)

NE pomurje

starecccc (nepreverjen)

No ka se "vse dogaja" v Expanoje!!! Bi lejko objavili novico, ka de Pišta s svojo Treziko iz Bakovec se v Soboto pelo, pa ta se stavila v Expanoji. Pa ena novica o drvarnici!!!

Arum mura (nepreverjen)

Kda do pa Murine delavce povabili pa se slikali

Kuna (nepreverjen)

nobene lepe babe ne vidim

Starejše novice