V Sloveniji imajo posvetovanja o evropskih temah tradicijo že vse od časa vključevanja v EU. Lani pa je slovenska vlada začela s posvetovanji o prihodnosti EU v slovenskih občinah.

Včeraj je v Ljutomeru na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer potekal posvet o prihodnosti Evropske unije.

Osrednja tema posveta je bila skupna kmetijska politika Evropske unije z vidika priložnosti in izzivov za lokalna okolja in mlade. Predvsem, kakšno prihodnost zagotavlja ali bi morala zagotavljati kmetijska politika mladim, da se po izobraževanju vrnejo, prevzamejo družinsko kmetijo in jo razvijajo z dodatnimi dejavnostmi na področju turizma, obrti ali podjetništva.

Posveta so se poleg ljutomerskih dijakov udeležili tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ljutomerska županja Olga Karba, podžupan občine Ljutomer Niko Miholič ter predstavniki gospodarskega ministrstva, Pisarne Evropskega parlamenta in Slovenske turistične organizacije.

Celoten posvet si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butalec (nepreverjen)

Takšne Evrope, kak je zdaj te "četrti rajh", kjer samo prevajamo "direktive" zagotovo ne!

žarni (nepreverjen)

Zdaj se še direktiv več ne prevaja. Zdaj nam EU piše predpise, keri so že prevedeni. Samo poglej si kakšno EU uredbo, ka v zadnjon členi piše "Ta uredba je v celoti zavezujoča in se neposredno uporablja v vseh državah članicah."...toliko malo, da se še pravno izobrazimo.

In reply to by butalec (nepreverjen)

žarni (nepreverjen)

OK, ka se popravin...nej ka nan EU pijše predpise....mi kot del EU sodelujemo pri pripravi Eu predpisov, kero potem veljajo za vse države članice.

In reply to by butalec (nepreverjen)

..m (nepreverjen)

Vse imamo evropsko samo delavske plače in penzije nej, edino lopovov imamo dosti več kak cela Evropa.

žarni (nepreverjen)

no ja...podatek za leto 2017 (https://www.sviz.si/povprecne-place-v-evropskih-drzavah/):
Pod evropskim povprečjem povprečnih plač so Italija (22,70 evra), Španija (19,80 evra), Slovenija (16,40 evra), Ciper (14,30 evra), Malta (12,80 evra), Portugalska (11,3 evra), Grčija (11,20 evra), Estonija (10,50 evra), Slovaška (10,20 evra) in Češka (10,10 evra). Manj kot deset evrov na uro pa prejmejo zaposleni v Latviji (8,60 evra), na Hrvaškem (8,50 evra v letu 2016), v Litvi (8,40 evra), na Madžarskem (7,60 evra), Poljskem (6,30 evra v letu 2016), v Romuniji (5,50 evra) in Bolgariji (5,10 evra).

In reply to by ..m (nepreverjen)

tuncika

Vedno debatirajo, kaj bi si želeli, kaj je dobro za mlade. Nihče pa jim ne pove : KAJ MORAJO NAREDITI ZA TO ! Ti kvazi predavatelji sledijo le agendam o lagodnem življenju in koristmi z vsemi pravicami. Tako se šola le povprečneže in materine "dušice", ki jim je najbližja socialna varnost, nikakor pa ne trdo delo in inteligenca. Komentiram temo na splošno, kljub temu, da vem, da je Ljutomerska gimnazija vrhunska.

žarni (nepreverjen)

Se strinjam

In reply to by tuncika

Nacionalne Evropske (nepreverjen)

Republike

cuki (nepreverjen)

In kakšni so sklepi toga posveta??
Očitno nikši...samo besedičenje. Če bi prišlo do kakšnih sklepov, bi bilou za pričakovati, ka bi jih anonimni novinar/ka napijso/la.

Starejše novice