Zaradi naraščanja števila okužb s koronavirusom je Madžarska danes ponovno zaprla svoje meje, vendar pa vseeno dopušča nekatere izjeme.

Meja naj bi bila zaprta en mesec, državljani Madžarske pa morajo po vrnitvi iz tujine v 14-dnevno samoizolacijo, ki jo smejo predčasno zapustiti le po dveh negativnih testih na koronavirus. 
 

Utemeljeni razlogi, ki omogočajo izjemo od splošne prepovedi vstopa na Madžarsko, so po poročanju STA sodelovanje v sodnih postopkih, poslovni obiski, zdravljenje, študijske obveznosti, izvajanje storitev v potniškem prometu, udeležba na pomembnih družinskih dogodkih, skrb za ožjega družinskega člana ter udeležba na uradnih športnih, kulturnih ali verskih dogodkih mednarodnega pomena.

Dnevni migranti iz sosednjih držav lahko vstopijo na Madžarsko, vendar jo morajo zapustiti najkasneje v 24 urah in se ne smejo gibati več kot 30 kilometrov od meje. Podobna ureditev velja tudi za madžarske dnevne migrante, ki živijo v 30-kilometrskem pasu na madžarski strani meje, še piše STA. 

Iz Slovenije na Madžarsko in obratno pa bo po novem možno vstopati preko mejnih prehodov Pince, Dolga vas in Hodoš.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Včeraj san glejdo Orbana na Bledi. Čaren je kak krt, jebeno dobro ga je spržilo dalmatinsko sunce na jahti. Naivne vougre je zapro na blatno jezero, on pa njegova svita so ga pa vrezali na svoje velke jahte v Dalmacijo. Zglejda ka ga vougri majo tem rajši, ćim bole jih zajebava. On jih jebe a oni ga vole.

Vipko
Truplo

Oprosti, ampak ti s temi razburjenji proti npr. tokrat Orbanu jebeš sam sebe! Madžari so ga na volitvah podprli s 65% in to pove več, kakor dovolj. Sicer pa ni nikogar zaprl v meje do 1. septembra, torej do danes. Vsaka Madžarica in Madžar... je lahko dopustoval tudi na Havajih, če je imel sredstva. Enako pri nas. In vedno bomo različni... tako v pogledih, kakor tudi po debelini denarnice. Ti je to tako težko razumeti?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

TEBI NEGA POMOCI. JANSA TI JE SVETINJA!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Nekaterim kot si ti... ni pomoči! Kaj pa sem takega zapisal, kar ni res? In Janše sploh nisem omenjal! Izgleda, da je vam levakom non-stop pred očmi, kot nočna mora, a?

In reply to by inokss (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

Iz tvojega bluzenja se vcasih vidi ka ti je JJ svetinja!
Ti pa priznan ka san biu podoben pacient kak ti. Biu san celau v stranki SDS in placuvo clanarino. Ampak, pred nekaj lejt nazaj san izstaupo, ker nejsan vec zdrzo gledati in poslusati te norosti.
Pa prosim nej mi talati LEVAKE, KER SAN DEMOKRAT IN ODIN V CERKEV.

SDS PA JE OBICNO SRANJE ZA STRANKE KER DELA PO NACELIH DIKTATURE IN NE UPOSTEVA KRSCANSKEGA NAUKA!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Razčisti si nekaj pojmov:
1. Če hodiš v Cerkev še ne pomeni, da si demokrat. Tudi Al Capone je bil veren... in večina njegovih pajdašev, pa vemo, kakšni so bili.
2. Če misliš, da si demokrat moraš tudi vedeti, kaj to pomeni. Po vsem napisanem... bi temu težko verjel. Demokrat tudi pomeni, da si strpen. Kdor napada bi mu težko rekli, da je strpen, kdor se brani...? In vi levičarji (drugam te ne morem na žalost umestiti) v nekaj zadnjih mesecih pospešeno delate vse, samo da zrušite vlado. Vaši postopki so zelo nedemokratični, seveda pa v ovoj svojih "poštenih" dejanj spravite izmiošljene zgodbe o pogronu nad mediji, omejevanju svobode, prej stalno o sovražnem govoru. Zelo nedemokratično je tudi, da se stalno mešate v politiko sosednje države. Madžarom paše kar dela Orban, mi pa vemo vse več od njih. In od Italijanov, Avstrijcev, seveda tudi Hrvatov. Zato pa smo bili pod prejšnjo vlado skregani z vsemi. Mi spadamo v Srednjo Evropo in mislim, da vlada pod Janšo (tokrat ga prvič omenjam sam in ne v povezavi s tabo) pelje zunanjo politiko čisto v redu. Države Srednje Evrope, države Višegrajske skupine morajo imeti neko povezavo z morjem, da trgujejo in kje je boljša možnost, kot Koper? Če bomo veliko cencali... se mogoče usmerijo proti Trstu ali Reki, kar bi bila velika zamujena priložnost. Samo tole ubogo železnico moramo nekako spraviti v red...
3. Jaz nisem bil NIKOLI v nobeni stranki in se tudi ne mislim priključiti nobeni nikoli. To me ne zanima. Janše v svojem pisanju na tej temi sploh nisem omenjal, ti pa kot "velik demokrat" hočeš takoj napisati nekaj pametnega, pa ti ravno ne uspeva.

V glavnem, temu se pravi, ustavi konje!

In reply to by inokss (nepreverjen)

Sunka69 (nepreverjen)

Al capone pa njegove pajdaši prej...hehe, dobra-dobra!

Truplo, ka te v tvojon sveti pomeni biti demokrat, če ti vidiš fašističnoga avtokrata Orbana kak velkoga demokrata?

In reply to by Truplo

dr. ekefekt (nepreverjen)

Kak pa je z zeleno mejo? A majo vseposedi ograjo?

ole-ole (nepreverjen)

Uni nemajo zaprete meje ka nebi što notri prišeu. Što bi pa šau v tau vukojebino prostovolno. Mejo majo ka nebi što vö vujšeu. Tak kak v Severnoj Koreji.

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Edino pravilno. Na balatoni je sezone konec. Turisti pejnez nemajo vec. Zaprejti mejo. Pravilno. Edini politik ka ima jajca

Starejše novice