FOTO: Jure Banfi
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vam v okviru kampanje »EU varujemo skupaj« na sejmu Agra med 24. in 29. avgustom 2019 predstavlja evropske junake vsakdana.

»Kampanja EU varujemo skupaj« poudarja vlogo posameznikov - junakov, ki skrbijo za temeljno varnost Evropske unije.

Junaki pritegnili pozornost javnosti

Junaki so že na prvi dan odmevnega mednarodnega sejma pritegnili pozornost javnosti. Čez dan so se na razstavnem prostoru zadržali tudi številni znani obrazi. Med drugim je razstavni prostor EU zaznamoval visok obisk iz kroga slovenske in evropske politike. 

Otvoritev 57. Mednarodnega sejma Agra je torej potekala v znamenju obiska Evropskega komisarja za kmetijstvo in razvoj podeželja Phila Hogana in slovenske ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandre Pivec. Omenjena sta se zaustavila tudi na našem razstavnem prostoru in si ogledala razstavo vseevropske kampanje »EU varujemo skupaj.

Sejem Agra si je z navdušenjem ogledal tudi Evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan, ki je v nagovoru izpostavil pomen tovrstnih dogodkov.

 »Zelo sem zadovoljen, da sem znova v Sloveniji, na sejmu Agre in da lahko sodelujem pri odprtju naše kampanje "EU varujemo skupaj", ki je izrednega pomena. Kot lahko vidimo, pri tem ne gre le za varnost hrane, temveč obsega več področij življenja, med drugim varnost okolja, varnost družbe ter humanitarno pomoč ljudem v stiski v Evropi in po svetu,« je dejal Hogan.

Skozi razstavo do spoznanja pomena enotne in opolnomočene Evrope 

Evropska unija se dandanes sooča z različnimi izzivi, med drugim migracijami, brezposelnostjo, podnebnimi spremembami in terorizmom. Slednje vpliva na varnost Evrope. Skozi sprehod po razstavi EU in dogodke, ki sledijo, bodo imeli obiskovalci možnost spoznati pomen enotne Evrope na področju zagotavljanja varnosti in zagotavljanja le-te, vse do  29. avgusta.  

Razstavne stene so obiskovalce vodile skozi zgodbe posameznikov, ki so se junaško kosali z vsakodnevnimi izzivi in v interesu varnosti slehernega prebivalca Evropske unije kljubovali še tako zahtevnim situacijam. 

Na razstavnem prostoru so si obiskovalci lahko ogledali tudi dokumentarne filme, ki povzemajo resnične dogodke junakov, spoznali ozadja mehanizmov Evropske unije, ki so zaslužni za koordiniranje in povezovanje naših junakov in resnične ljudi, ki so bili deležni tveganja na področju varnosti. 
 

Priključitev k »junaški misiji« uspešna

Največ navdušenja med obiskovalci sta požela virtualna tehnologija in foto kotiček. Med drugim so udeleženci lahko podoživeli resnično vlogo naših junakov, skozi tehnologijo navidezne resničnosti, ki jih je popeljala na pravo reševalno misijo. Tako so bili deležni evforičnih občutkov in dražljajev, ki jih prinaša resnična mednarodna aktivacija sil. Tisti manj avanturistični pa so se razveselili ovekovečenja na fotografiji z ogroženim evropskim risom. 

FOTO: Jure Banfi

Starejše novice