Dvorec Rakičan dobiva novo podobo. Prenova poteka v več delih.

Evropska unija tudi Raziskovalno izobraževalnemu središču Dvorec Rakičan pomaga z različnimi skladi, tako pri pridobivanju sredstev za človeške vire kot pri novih investicijah.

Po končani prenovi bo dvorec ponudil številne nove zgodbe, med drugim 'dvorano živih gradov'. V ta namen so pridobili evropska sredstva v višini približno 120.000 evrov, Mestna občina Murska Sobota pa bo prispevala 20-30 odstotkov investicije. Zagotovljen delež sofinanciranja je sicer precej pomemben dejavnik pri evropskih projektih.

Več o prenovi in novi dvorani v video posnetku:

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice