Na dnevni red 28. seje Mestnega sveta soboške občine so uvrstili dodatno točko, in sicer seznanitev s problematiko poslovanja javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota.

Na sejo sta v sklopu omenjene točke bila vabljena tudi Ivan Zajc in Polonca Fiala Novak iz Pomurskih lekarn, ki pa sta se za odsotnost opravičila.

Težava, ki se vleče že več let

Kot je uvodoma dejal direktor občinske uprave Srečko Đurov, imajo težavo, ki traja že več let. Spomnil je, da je mestna občina Pomurske lekarne že pred leti opozorila na neizvajanje javnih naročil. Spomnil je na škodo, ki je nastala v Pomurskih lekarnah zaradi neupoštevanja javnih naročil, na težave okrog zaprosil mestnega sveta za imenovanje Zajca kot direktorja in vršilca direktorja Pomurskih lekarn ter odločbah višjega sodišča.

Mestni svet je Zajca že dvakrat zavrnil, tokrat pa svet zavoda niti ni zaporosil za soglasje mestnega sveta, je spomnil Đurov in dodal, da je v času od 4. januarja, ko je bil Zajc izbrisan iz registra opravile že dobrih osem milijonov plačil.

Đurov razbijal mite o Pomurskih lekarnah

Se je pa Đurov lotil tudi razbijanja mitov okrog Pomurskih lekarn.

1. mit: Javnih naročil se ne da izvesti

Ta mit ne drži, pravi Đurov. Sprva se je namreč trdilo, da gre za sistemsko napako, a je po njegovem iz portala javnih naročil razvidno, da jih določene lekarne izvajajo. Spomnil je tudi na to, da Pomurske lekarne javnih naročil ne izvajajo niti na področjih nabave pisarniškega blaga, zavarovanj, telekomunikacij ...

2. mit: Ivan Zajc je uspešen direktor

Po mnenju direktorja soboške občine tudi ta mit ne drži, kar je Đurov nazorno prikazal tudi z nakupom izdelkov v Pomurskih lekarnah in trgovini Drogerie markt. Vsebina vrečke z isto vsebino je pri trgovcu za dobra dva evra cenejša kot v Pomurskih lekarnah.

3. mit: Ivan Zajc ima težave z Mestno občino Murska Sobota

Zajc nima težav s soboško občino, Zajc ima težave z zakoni, sodišči ... pravi Đurov. 

4. mit: Zajca podpirajo vsi razen Jevška.

Ne drži, pravi Đurov. Zajca ne podpira mestna občina, podpira ga pa svet zavoda Pomurskih lekarn. 

5. mit: To se dogaja, ker ima soboška občina svojega kandidata.

Tudi to ne drži, saj soboška občina nikoli ni predlagala svojega kandidata. Đurov pravi, da je edino sam enkrat predlagal predsednico sveta zavoda Pomurskih lekarn, Polonco Fiala Novak, da prevzame vodenje Pomurskih lekarn, ko Zajc ni dobil podpore.

Na koncu je Đurov sklenil, da nobeden od mitov ne drži. 

»Ne moram pa mimo ugotovitve, da so Pomurske lekarne ugrabljene, da dogajanje v Pomurskih lekarnah pa tudi Galexu organom pregona ne more biti v ponos, prej v žalost. Dokler se ne bo ukrepalo, bo Zajc še naprej zdravila naročal mimo javnih naročil,« je sklenil Đurov.

Jevšek se v Pomurskih lekarnah počuti neprijetno

Pri točki o Pomurskih lekarnah se je poleg nekaterih svetnikov oglasil tudi župan Aleksander Jevšek, ki pravi, da se mu zdi arogantno, da se Ivan Zajc ni udeležil seje sveta regije, niti današnje seje, ko bi lahko govoril v obrambo zavoda na čelu, katerega je pa tudi v svojo obrambo. 

Jevšek pravi, da ga kot župana in občana boli, da v času, ko opozarjajo na nepravilnosti, čuti neprijetnost, ko obišče Pomurske lekarne. Opisal je neprijetno situacijo, ki se mu je nedavno pripetila, ko je prišel po zdravila ter dodal, da so podobnih situacij bili deležni tudi njegovi strankarski kolegi. 

»Izgubil sem zaupanje v Pomurske lekarne, naslednjič bo šel v koncesionarsko lekarno.«

Pravi še, da takšnega obnašanja kot župan ne bo prenašal, kot župan pa ne dovolil. 

Sicer pa so svetniki na današnji seji podprli sklep, da na čelu Soboških občin ostaja Tadej Buzeti na čelu Mikka-a pa dosedanja direktorica Aleša Kovač. 

S spleta

Komentarji (48)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
soboškiprevoznik (nepreverjen)

hahahahha... Crkneš od smeha.. tak laže ka sam sebi verjame... hahahahahahah xD xD xD

DRAGI ĐUROV - OB VOLITVAJ SI TUDI TI GOTOF

Štihec komentira (nepreverjen)

Štihec zna, ka ma prste v marmeladi pri teh 120 milijonov evrov brez javnih naročil, zato tak odziv :)

In reply to by soboškiprevoznik (nepreverjen)

zavajanje Jevška (nepreverjen)

Ha ha a spet vam je kriv Štihec. Daj Celec ali Gujt henjajta se pod anonimnežem že preseravati z lažmi v škodo Štihca. Še vedno ga ne morete prebolete - pa že 4 leta ga ni več na občini!. Pitajta rajši kak Jevšek deli denar svojim pajdašem http://pomurske-novice.si/koliko-denarja-iz-proracuna-obcine-murska-sob…. Ali pa kak Celecu in Gujtu dobrohodno omogoča bogatenje z javnim denarjem (Gujt je dobil v zadnjih 3 letih 153.000 eur iz občinskega javnega podjetja Komunala - mij pa plačujemo visoke cene vodarine in kanalščine!!!!

In reply to by Štihec komentira (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Namen je jasen, razjebati Pomurske lekarne, vse postaviti v privatne roke, ne samo Đurov, tudi dr. policaj brez opravljene mature si reže vejo na kateri sedi !?

In reply to by soboškiprevoznik (nepreverjen)

soboškiprevoznik (nepreverjen)

ĐUROV ti si rejden MIT BUSTER .., vsaaakkka častt.. vidiš lejko maš na ideaTV odajo MIT BUSTER ĐURO

snops1 (nepreverjen)

lol.. v dm je prej dva evra falej, in to je argument, ka je un nej uspešen direktor. pa tou te buje. reden mit buster, ja.

In reply to by soboškiprevoznik (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

Ges pa moji se tudi slabo počutimo kda so okoli nas samo POVEZANI in bi tudi najraje odišli drugam ;-) taka šerif ne bluzi telko ;-) prav tako se slabo počutim od dneva kda je štajerec začo voditi mojo(našo zdaj bole vašo SD) občino :-(

Begunec1 (nepreverjen)

To je pa čista druga zgodba. Kako si Pomurske lekarne kot javni zavod dovolijo nas prekmurce okrog prenaša in iz nas cuzate pejneze, če bi ta zavod mogo delati v korist vseh nas, ki smo lastniki in ka lejko otrokom kupimo ugodna zdravila. ZAJC NAJ TAKOJ ODSTOPI!

Fakenews (nepreverjen)

Mit 6: Prvih 5 mitov, ki jih očitno vidita samo Đurov in Jevšek, vsi ostali pa ne.

Mit 7: Objektivno poročanje Sobotainfo.

mun (nepreverjen)

Občani mislim,ka se ta štajersko,rdeča vladavina v naši občini more končati.Na gesen moremo vkup stopiti in izvoliti normalne lidij,ka do našo opčino pelali po pravi pauti in napravili pa občino dostopno liden!

Čarni vrag (nepreverjen)

Po mnenju direktorja soboške občine tudi ta mit ne drži, kar je Đurov nazorno prikazal tudi z nakupom izdelkov v Pomurskih lekarnah in trgovini Drogerie markt. Vsebina vrečke z isto vsebino je pri trgovcu za dobra dva evra dražja kot v Pomurskih lekarnah.

Lepi je to direktor, če bi bil on direktor Lekarn, bi bila vrečka duplo dragša kot v Drogerie markt. Bogše bi bilo, če bi bil tiho.

Soboške (nepreverjen)

ZAJC NAJ TAKOJ ODSTOPI! ZAHTEVAMO KRIMINALISTIČNO PREISKAVO VSEH POSLOV!

Konj (nepreverjen)

Đurov, ti si samo Đurov... in Jevšek je samo politični figjur neke bolane politike. Zdaj boste vi sr-li po Zajcu, ki je človek ponosa, sposobnosti in zaupanja... ej, bejžite v vašo štajersko - koroško luknjo!

Na pamet (nepreverjen)

Neverjetno kak zaposleni v lekarnah (Konj) vrvlejo nekomi, ki naš skupni pejnez zapravla in je koruptiven. Kaj jim ni jasno? Korupcija je to državo skoraj na kolena spravila, zdaj mo pa dopuščali to pred našim pragom, samo zato ka se nešče že 20 lejt dobro skriva

In reply to by Konj (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Kakšoga ponosa, ka nas obejrajo, kak se lekarne v Sloveniji? Si ste tak čedni pa se znate. Najboukše ka se ide na sodišče pa de konec toga vlačenja mečke za rep. Sodišče naj odlouči.Tisti keri nema praf pa ima ka je kaznjeni.

In reply to by Konj (nepreverjen)

Veselje (nepreverjen)

In ko direktor ne bo več Zajc... bo vrečka Đurova cenovno enaka ali celo cenejša od Đurove. Zapomnimo si to! Hahhhahaa... idioti, ki v to verjamejo. Gre le zato, kako bo razporejen denar... če bi bil jes direktor bi resno do kraja znižal cene vsega in ne bi imel nobenega dobička v tej lekarnaj... tou bi bilo fer do porabnikov pa še občine ne bi sračkale okoli lastništva. Koji zakon sploj dovoljuje javnim družbam ustvarjanje dobička? Kak so napr. te lekarne ali pa CEROP? Pa tou so javna podjetja... če ustvarjate dobiček ZNIŽAJTE cene produktov... nej ka se na vas prisesajo razni povezani vampiri, ki ščejo samo krv. Pa se strinjam: Takše Zajce in Cipote je potrebno enostavno odstreliti... tou so se sesalci mojih pejnez, ki jih prerazporejajo v žepke "nevesekoga!!

Đurov go home (nepreverjen)

Pa obe javni podjetji poleg javne tudi tržno dejavnost. S tem, da je cena zdravil predpisana s strani države, cena odpadkov pa ni. Tu je velika razlika. Cipot je SD simpatizer in ga Jevšek pusti, da pere denar (pri tem mu celo pomaga - z glasovanjem na seja sveta ustanoviteljic). Spomnimo se samo Jevškovo goreče zagovarjanje nakupa Murskega vala s strani Cerop-a. Ker je Cipot "naš" beri SD podpornik ga pustimo lomastiti z našim denarjem. Zajc pa ni "naš" zato udri po njem! Vidiš razliko!

In reply to by Veselje (nepreverjen)

Veselje (nepreverjen)

od Zajčekove..;)

rabim (nepreverjen)

Džure džure upam da si si že našel službo kajti zdajšna gre počasi papa... iz kje za p.z.. najdemo take džurote , Jankoviće itd...ali res ni v slo sposobnih ljudi? Pa tebi džuro še bicikla ne bi dal čuvati.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ko to vse prebereš več res ne veš več komu naj verjameš. Organi pregona kje ste UKREPAJTE ŽE ENKRAT ! To sranje že predolgo traja ! ODEN OD TEH DVEH ALI JEVŠEK ALI ZAJC NIMA VEČ KAJ ISKATI NA VODSTVENEM POLOŽAJU ! Vi ste zato plačani, da to situacijo čimprej rešite ! UKREPAJTE ! Ne smemo občani biti žrtev dveh nadutežev !

Zavedni (nepreverjen)

ORGANI PREGONA! ? ?.
Vej pa Jevšek miljarde nej preganjal, kjer so njegovi KOMONISTIČNI PODMLADKE NOT VPLETENI.- Sami so povedali mij smo baskednica komunističnega apardhaida.

Social -social demokrati -pa smo narodovo spokrali.
Če vkradneš pašteto za lačno delte te prijdajo ORGANI PREGONA ŠTERE SO S TVOJIJ DELAVSKIH ANTIBIROKRATPARAZITSKIH ŽUJLOV PLAČANI, NEJ TAJKUNSKO-POLITIČNE MAFIJE.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

-----

Če se Jevšek in še kdo počuti ne ugodno v Pomurskih lekarnah naj gre v Mariborske nišče ga ne sili iti v Pomurske lekarne

Mojamoja (nepreverjen)

...orgazmična seja...mitoloških razsežnosti...neskončne užaljenosti..
zakaj pa Đurov ni primerjal vrečko iz Mariborskih lekarn z vrečko iz Pomurskih lekarn...sem mislula da je bolj inteligenten da ne bo primerjal jablane z hruško....

sobota77 (nepreverjen)

Ka je isko v lekarni plave tablete za sebe pa slokoga štajerca.

sobočanec2000 (nepreverjen)

Skrajni čas je, da postane župan pravi Sobočanec.

hijene (nepreverjen)

Dejstvo je, da Jevšek in Đurov lažeta ko navajata, da občina dvakrat ni dala pozitivnega soglasja Zajcu. Drugič, ko je Zajc bil skoraj soglasno potrjen na Svetu zavoda Pomurskih lekarn za direktorja (bil je edini kandidat), je kadrovska komisija soboške občine (pod vodstvom multipraktika Slavinca) odločala in sprejela sklep (baje le z enim glasom večine), da se Zajcu ne da pozitivno soglasje - o tem sklepu kadrovske komisije bi moral odločati Mestni svet a ga Jevšek ni dal na sejo kot točko dnevnega reda (pa bi moral). Zato laže ko govori, da občina ni 2x dala pozitivnega soglasja. Občinski svet drugič sploh ni glasoval o soglasju (ker Jevšek ni hotel, da glasujejo). O tem, zakaj ni dal sklepa kadrovske komisije na sejo v odločanje mestnim svetnikom se lahko samo vprašamo - verjetno, da lahko še naprej udriha po Zajcu.! Pomagajo pa mu poleg SD še SMC svetniki, Desusova Lea Friščić in cigan Rudaš. Sami izbranci - je to so "povezani"

grinch (nepreverjen)

No že dolgo časa vemo, da je glede lekarn prava tragikomedija. Vendar pa me moti, zakaj se ostali župani ne oglašajo, najbolj je bil glasen župan g. Petrovič, vsi drugi pa so tiho in dopuščajo te tragikomične monologe Soboški občini

štajerskapijzda (nepreverjen)

tej đurov pa te hoblaj dva dreka največjiva,tau podpiramo prekmurci????sram nas je lahko,spremeniti je to treba,skup podržati

Mejđor (nepreverjen)

Pa dobro se hecate ali ja? Tip keri je primerjo dvej vrečki in položo izdelke na pult in se čudi ka je pač ena dražja od druge, je direktor MOMS? Is this a bad dream? :O Takše lidij mamo mij postavlene na tak viske položaje, ka ne razmijo osnovne ekonomije? Pa koji k ej? In mi to toleriramo?

Pa ka je to sploj za seje, 13 minutni monolog in razbijanje ''mitov''? Totalno nesprejemljivo in neprimerno za osebo na takšon položaji. Oprostite, ampak retorika toga človeka je tu za minus 1. Pod nivojon. Žalostno na kakšen način se morejo braniti.

Tončka22 (nepreverjen)

Edini, ki bojo naredili red v tej kopurtivni državi. Upajmo da bo tak na vseh področjih in na vseh nivojih.

T (nepreverjen)

Depeša je prišla z višjih inštanc, oni samo to izvajajo, zato so jih nastavili. Če bi bilo kaj narobe z lekarno bi miličari že ukrepali.

barcelona (nepreverjen)

Saga o soboški občini in lekarnah je vse bolj smešna. Da je gospod v Avstriji našel vrečko zdravil, ki je tam cenejša, kot v MS je možno. Odvisno kaj je kupoval. Dober Jevškov detektiv je ta gospod. A to dela v službenem času?

Koe (nepreverjen)

Linčanje Zajca z vsemi mogočimi sredstvi! Kak vas ni sram! Gospod župan, dokazal si, da si dvoličnež. Samo POVEZANI so dobri, ker Zajc ni med temi, ga je potrebno odstraniti. Đurov je pa očitno plačan, da blati Zajca. Naj že pridejo volitve, ka vidimo, če anketa štima!

alterr (nepreverjen)

Srečko Đ. si je pač vzel vzorec obnašanja po ZDA, VB in Franciji, kot so npr. napadli Sirijo prejšnji teden. Če vztrajno ponavljaš neke domneve in tudi neresnico, laična javnost sprejme to kot dejstvo, ker se pač pojavlja vedno eno in isto natolcevanje v medijih. Brez logične razlage. Vidi se totalna ofenziva v medijih (Vestnik, Večer, Sobotainfo,..)
Skoz ponavljajo eno in isto: Javni razpis, milijonska škoda....

Ceno zdravil oblikuje država. To je dejstvo! Z javnim razpisom se cena zdravil ne spremeni! Spremeni se lahko samo dobavitelj (veledrogerije ala Kemofarmacija, Salus, Vitapharm, Farmadent,...).
Zakaj torej vztrajno ponavljajo, da se dela milijonska škoda? V vsakem primeru bi promet z zdravili potekal v istih cifrah, milijonih torej. V nobenem primeru se ne bi spremenila cena za stranko, pacienta. V nobenem primeru se nikomur ne dela nobena "milijonska škoda".
Po vzoru ljubljanskih lekarn in Jankoviča bi pač radi v MS razpolagali z dobičkom od lekarn, ker so jim lekarne zlata jama. To je vir vsega.
Ampak obstaja razlika med Ljubljano in pomurskimi občinami, ki so tudi ustanoviteljice, mar ne?

ertz (nepreverjen)

Kdo je tu nor? Vse ostale občine ustanoviteljice ali kar MOMS? Več kot očitno je, da ima z gospodom probleme samo občina MS. Kako je mogoče, da te vsi ostali hvalijo, za ene si pa najslabši na svetu? Več kot očitno POLITIČNO KUPČKANJE. Lidje ne nasedajte, ka je vse samo politično s**nje.

Budilka (nepreverjen)

O Bog , kakšen primitivizem , dogajanje , kot da bi bilo postavljeno v nek drugi čas , kjer te najprej obsodijo, in potem likvidirajo , pa ne nujno fizično ,v čas kjer se non stop ponavljajo laži, v čas kjer za govornico poslušamo travmatična doživetja in osebne izkušnje o doživetjih v lekarni za kar se meni osebno prav prisrčno j....Tako nekako bi lahko opisali prenos seje mestnega sveta M.Sobote.Skratka dno od dna .Kako dolgo še?

povezani (nepreverjen)

te je betežen,majke mi ;-) nekšne čaje pa kremo je primerjo :-) ka je pa nej tablete ? vejpa lekarna nej čajnica ali drogerija.Verjetno so še to komaj najšli po vseh drogerijah ka obstajajo ;-) ovak bi tudi od drugih te izdelke naprej prineso.To je več nej smejšno ampak žalostno ka nam štajerec pa korošec delata

Kučanfddddd (nepreverjen)

Celec Puščo pozabi (lažov najvejčji) meliso prav Štihcovi sam lopovčina te je ....žmekno si enoga bivšega policijskega BOSSA...da de on zvedo ka si napravo brez plana si stari oplel.

čemaž (nepreverjen)

...ali svetniki res vse verjamete Đurovu in županu? Boste vprašali kaj so ugotovitve že 3. revizije (mimogrede 2.nikoli ni bila zaključena oz. ni bilo poročila- zakaj? ve samo Đurov.) 3.revizija še poteka, ni res, da se v lekarnah ne dela nobeno naročilo - dela se jih vsaj toliko in tako kot na občini - žal pa občani nimamo pravice opravljati tam revizije, čeprav župana in svetnike volimo občani! Pomurske lekarne bodo dober material za pisanje mitoloških pravljic, tako ali drugače. Vsi bomo enkrat šli v zgodovino, dela za nami bodo ostala, dobra ali slaba; vprašati se samo moramo kakšen vtis bomo pustili tukaj in kako se nas bodo spominjali...

Drogerija (nepreverjen)

Primerjava prodajnih artiklov na trgu nima nobene podlage! Lekarna pač prosto na trgu prodaja izdelke kot druge drogerije, cena pa je lahko ista, manjša ali večja. Primerjani izdelki, so izdelki za katere ni potrebno izdajati recepta, občani ali koristniki teh storitev pa lahko te izdelke kupujejo tam kjer so cenejši.
Se mi pa ta primerjava in ta predstava na seji MOMS zdi neprimerna, saj soustanovitelj svoj Zavod prikazuje kot požrešnega in to v njegovem tržnem delu poslovanja. Zakaj se že ukvarja tržno?!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

tukaj je res teba nekoga jebat ampak ne Zajca

volitve 2018 (nepreverjen)

volitve do pokazale kdo ima tu prav. Najprej že državne, novembra pa še županske.

ajajajajajajaj (nepreverjen)

Odstraniti edinega zdraharja - Jevška - in bo vse vredu. Dobiček od lekarn pa samo MO MS. Jevšek pa timaš vse papirje zložene v glavi kot bi jih moral imeti. Aja, policaj. Seveda.

jajajajaja (nepreverjen)

Ne pozabiti ovoga na Đ !

In reply to by ajajajajajajaj (nepreverjen)

lekakale (nepreverjen)

BANDA LOPOVSKA, da bom naslednjič na ceste srečo keroga od občinarov njemi en šamar pritisnen.

Goričkeeklantuš (nepreverjen)

Sobočanci če mate jajca te novembra volile proti jevške in zvolile kateregakoli drugega kandidata razen jevšeka, če seveda imate jajca novembra...

T (nepreverjen)

Ovega ka zna prekmurski gučati?

čemaž (nepreverjen)

.....pravniški stručko Srečko ne pozna Zakona o lekarniški dejavnosti in ne razume, da so lastniki lekarn v M.Soboti tudi druge občine, ker delitvene bilance med občinami še ni bilo....ko se bodo o tem dogovorili, potem pa bo po Zakonu moral upoštevati določila za novo lekarno, kar je 400 m od obstoječe....zdaj pa tisti, ki veste računati in izmeriti določite prostore nove lekarne - morda v Expanu.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice