Marjan Maučec, generalni sekretar Državnega sveta, ovaden zaradi poslovne goljufije.

Državni svetnik in generalni sekretar Državnega sveta Marjan Maučec je ponovno kazensko ovaden. Murskosoboški kriminalisti naj bi ga ovadili zaradi poslovne goljufije, poroča časnik Delo.

Dolžen že devet let

Pred skoraj devetimi leti je ljutomersko podjetje Dumanikos od Maučecevega podjetja Sodarstvo in trgovina Marjan Maučec, s.p., kupilo nekdanje skladišče Marlesa v Ljutomeru. Kupnina je znašala skoraj 225 tisoč evrov, davek pa še skoraj 45 tisoč evrov. Davek Dumanikosu ni bil priznan kot vstopni davek, zato se je preplačilo davka poračunalo pri podjetju Marjana Maučeca, ta pa bi preplačan davek moral vrniti Dumanikosu. A tega naj ne bi storil.

Kupnina tudi na račun Jankovićeve Electe

Maučec naj bi direktorja Dumanikosa, Dušana Bota, prosil naj kupnino za skladišče nakaže v dveh delih, in sicer na račun podjetnika Marjana Pišlerja, znanega tudi kot solastnika holdinga Electa, kjer je bil njegov partner Jure Janković, preostali del kupnine pa Hypo Leasingu, še piše časnik Delo. Maučec je bil zaradi davčnih mahinacij v zvezi s temi podjetji leta 2014 tudi obsojen.

Maučec: Vračilo je vprašanje časa

Marjan Maučec je podjetju Dumanikos obljubil vračilo davka do 31. maja 2014, za kar je aprila 2014 tudi podpisal sporazum, a se obljube ni držal. Maučec je Delu sicer zatrdil, da bo dolg vrnil in da gre samo še za vprašanje časa. Za novo ovadbo sicer ni vedel, pravi pa, da je Bot z ovadbo res šel predalec ter napoveduje, da bo tudi sam sprožil postopke. Maučec je povedal tudi, da naj bi mu Bot dolgoval 300.000 evrov iz najemnin, a se slednji sprašuje, če se komu blede, saj sam ne ve o kakšnih najemninah govori Maučec.

V zadnjem, ročno napisanem pismu, Maučec podjetju Dumanikos obljublja pričetek delnega odplačevanja dolga že v začetku leta 2016, dokončno poplačilo pa do jeseni letos. Hkrati naj bi v pismu direktorju Dušanu Botu svetoval, naj preneha

ovajanje na polocijo in grožnje o medijskem linču ter blatenje pri skupnih znancih.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Starostnik

In takšen človek je sekretar Državnega sveta in državni svetnik. Res sam gnoj na kupu. In potem se čudimo, kam pluje Slovenija. Se spomnite bratov PODOBNIK, nepovratnih sredstev na račun Maučeca in zalitja arhiva z vodo, ko so hoteli opraviti kontrolo teh sredstev ? Ne vem, kako so lahko ljudje tako naivni, da volijo take lopove. Kaj jim je res pomembna samo politična pripadnost, kakšen je človek, pa jim ni mar ? Prosto po bedaku OMANU SAMO DA JE NAŠ, ČETUDI NIČ NE ZNA.

Gost (nepreverjen)

HA,HA,HA. Po dolgem času ste me nasmejali.

vladop (nepreverjen)

O tajkunih več ne pijšite ka jih je še dosta na svobodi pa se tak nič ne zgodij z njimi kapital ima svojo moč in tou smo si izvolili!

Stara Mura (nepreverjen)

Ta bi moral biti na Dobu že davno. In ta naj bi se zavzemal za boljši jutri Slovencev??
Zaradi tega in takih je potrebno Državni svet TAKOJ razpustiti in dokončno ukuniti!

Gost (nepreverjen)

Kaj se hudujete. Pa to so novi etični standardi. Pa kaj je to če je en državni svetnik spet v preiskavi v primerjavi s preiskavo našega finančnega ministra, ki za svoje "dobro" delo dobi preiznanje EU oz. po Karlekovem Erjvcu kar OSKARJA.

njefka (nepreverjen)

Pa neje človek krijv, sistem je tak, zakon je tak, to je demokracija- ge se vse da -za ene, za druge pa pač nej...hebiga-tak je, od pluvanja nede nika boukše

0000

Dokeč so starši delali je bilo vsega v izobilji .Po smrti staršev so pa vse po zapravili in živeli kak lordi povrh pa so še začeli kradnoti in čödno nikome nič .Celo pa te ka je bil in je še zdaj najvekši modrijaš

gotohell (nepreverjen)

in takšna Govna sedijo v državnem svetu (zakaj ta še sploh obstaja?!) in se mastijo na davkoplačevalski račun... Sramota!

Skoula (nepreverjen)

Brez institucij državnega sveta in podobnih danes žal ni mogoče več funkcionirati.

Moramo biti potrpežljivi in počistiti takšne funkcionarje, ki DAJEJO VTIS da skrbijo za vse nas, v resnici pa se zagrebejo za funkcijo-službo predvsem zato, da bodo poskrbeli ZASE.
Če funkcije ne bi bile dovolj dobro plačane in če ne bi omogočale "ribarjenja v kalnem" potem njih že ne bi bilo blizu.
Lažje je ogoljufati in ukrasti, kot pa iti do cilja po pošteni poti.

Kdo pa ni že v šoli goljufal-prepisoval, namesto da bi se resnično naučil snovi ?!
Ker torej iz malega raste veliko, to pomeni da iz malega goljufa raste velik goljuf. Z diplomo ali brez. Dokler odraste mu tako ravnanje preide "v meso in kri", da se sploh več ne zaveda, da goljufa, laže, krade, se spreneveda...

Torej začnimo PRI SEBI, tako bomo najhitreje počistili nesnago :)

KEPA (nepreverjen)

LOPOF in LOPOFSKA DRŽAVNI SVET IN DRŽAVI ZBOR,NO PA TUDI VLADA /VLADE V ZADNJIH 25 LET

Starejše novice