*Fotografija je simbolična
Vlada se je odločila za liberalizacijo cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva.

Kot izhaja iz sporočila za javnost po včerajšnji seji vlade, je vlada sprejela Informacijo o stanju na trgu naftnih derivatov in ugotovila, da ukrep kontrole cen na področju naftnih derivatov ni več potreben.

Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo nalaga, da na podlagi kotacij naftnih derivatov na svetovnem trgu spremlja in analizira oblikovanje cen za 95-oktanski neosvinčeni motorni bencin in dizelsko gorivo in za 14-dnevno obdobje sporoča podatke Ministrstvu za finance.

Ukrep kontrole cen so sicer izredne narave in naj bi trajali največ eno leto, ponovijo pa se lahko v utemeljenih primerih, vendar morajo državni organi storiti vse, da se ukrep odpravi. 

Vstop novih ponudnikov in konkurenca

Že leta 2016 je prišlo pri nas do postopne liberalizacije reguliranih cen naftnih derivatov,  najvišje maloprodajne cene neosvinčenega motornega bencina 98 ali več oktanskega in kurilnega olja se od 9. 4. 2016 oblikujejo prosto na trgu, od 9. 11. 2016  pa se na avtocestah in hitrih cestah prosto oblikujejo cene vseh naftnih derivatov.

Na podlagi trenutno veljavne uredbe so v Republiki Sloveniji določene le še najvišje maloprodajne cene NMB-95 in dizla izven avtocest in hitrih cest.

Kot so ocenili v vladi, bi lahko v obdobju desetih let po deregulaciji vseh naftnih derivatov prišlo do vstopa novih ponudnikov na trg.

"Ob vstopu novih ponudnikov zaradi večje konkurence tako ne bi prišlo do dodatnega dviga marž, in s tem dviga cen naftnih derivatov, saj bi marže v petih letih po deregulaciji cen vseh naftnih derivatov dosegle raven marž, ki je primerljiva z višino marž v ostalih državah članicah Evropske Unije. Menimo, da bo v desetih letih po popolni deregulaciji najverjetneje prišlo do heterogenosti cen; predvidevamo, da bi bile cene naftnih derivatov na avtocestah še naprej višje, medtem ko bi bile v mestih in ob mejah zaradi konkurence cene nižje," so zapisali. 

Dražje gorivo tudi ob državni regulaciji?

Obenem v vladi poudarjajo, da bo zaradi prehoda na zelene tehnologije in znižanja porabe naftnih derivatov v naslednjih desetih letih prišlo do povišanja stroškov poslovanja distributerjev, kar bo po njihovih ocenah povzročilo dvig marže s strani naftnih distributerjev.

"To pomeni, da morebiten dvig marž ne bo izključna posledica deregulacije cen, ampak predvsem povišanja stroškov poslovanja distributerjev. Dodatnega dviga marže s strani distributerjev torej ni možno izključiti, vendar morebiten dvig marž ne bo posledica deregulacije cen vseh naftnih derivatov, ampak povišanja stroškov poslovanja distributerjev, kar pomeni, da bi vlada tudi ob nadaljnji regulaciji cen naftnih derivatov morala uskladiti marže s spremenjenimi razmerami na trgu naftnih derivatov," so še pojasnili. 

Za deregulacijo cen se je sicer večkrat potegoval minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ukrep pa bodo pozdravili predvsem trgovci z naftnimi derivati, ki bodo sedaj lahko sami določali svojo prodajno maržo, podobno kot v sosednji Avstriji. 

Trg pogonskih goriv obvladujeta dva igralca

Najvišji tržni delež na področju trgovanja z naftnimi derivati ima pri nas državni Petrol, ki obvladuje več kot polovico trga in ima 318 bencinskih servisov v državi, sledi mu pa še avstrijski OMV z okoli 20-odstotnim tržnim deležem.

Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence je leta 2017 v Raziskavi trga pogonskih goriv izpostavila ravno visoke vstopne ovire na že visoko koncentriranem trgu pogonskih goriv.

"Takšna tržna struktura je že sama po sebi problematična z vidika obstoja konkurence med podjetji, saj omogoča udeležencem tudi ob odsotnosti sklepanja raznih omejevalnih ravnanj usklajeno delovanje, in sicer 'tiho dogovarjanje', kjer manjši ponudniki le sledijo večjim," so opozorili v raziskavi.

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GostDD (nepreverjen)

Kje ste pa zdaj janšistične ovčke?

Boste mirno požrli da cena bencina skoci do 1,5€? Zahvaljujoč vaši veliki vodji

Važno da minister Vizjak bogati na račun Petrolovih delnic

Vipko
Truplo

Po čem sklepaš, da bo bencin poskočil do take višine v kratkem? A mogoče misliš, da bomo potem "janšisti" tankali po evro, vi ostali pa po evro in pol? Ker bo vse dražje se neizmerno veselim povišanju cen... tudi osnovnih življenskih potreb. Si pa res...?
A misliš, da lahko država dvigne trošarine do nebes. Kolikor vem, je predpisan razpon v Evropski uniji in tega se morajo države držati? Pa še bi se dalo naštevati!
Verjetno pa bencin ne bo dolgo ravno en evro. Cena se bo dvignila, ker bo nafta dražja. Pa ne samo pri nas, ampak tudi npr. v Avstriji, Madžarski... Franciji če hočeš!

In reply to by GostDD (nepreverjen)

GostDD (nepreverjen)

Opranoglavi janšist, res mi je škoda izgubljati čas za tvoje brezpredmetne monologe, ki so na ravni ostarelega vsevednega senilneža.

Za vse ostale pa - preverite kaj se je zgodilo po Cerarjevi liberalizaciji cen goriv na AC - danes so tam cene za 23% višje!

In reply to by Truplo

ZA gost DD (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KAJ TI TELKO JANŠO SEREŠ, PEJNEZI KA SI JI PA DOBIL TI PA PAŠEJO. NOBENEGA OD VAS RDČEGLAVCEV NISEM VIDEL, DA DENARJA NE BI VZEL ALI BI PA DENAR DALI V DOBRODELNE NAMENE, KAKŠI GNOJI STE, PEJNEZE V ŽEP TE GA PA SERETE PO NJEM BANDA POKVARJENA. PA ŠE TO MI POVEJ KDA SI V 70 LETIH KAJ DOBIL OD KOMUNISTOV - NULA, ONI SO PA KRADLI NA PUNO, SI TI TUDI MED NJIMI ?? DA SE BOJIŠ OBRČUNA.

In reply to by GostDD (nepreverjen)

Sprancieverywhere (nepreverjen)

Tablete pojeb, tablete

In reply to by ZA gost DD (nepreverjen)

Vin dizel (nepreverjen)

Nepismeni bebec. Janša ni dal nič svojega ne boj se... Bomo lepo preko davkov vrnili. No ti ne... Na socialno podporo ni davka

In reply to by ZA gost DD (nepreverjen)

Hupokol (nepreverjen)

Ajde spizdi,pa ne poneumljaj se druge!!!

In reply to by GostDD (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Odgovor vsekakor na nivoju zablojenega levičarja. Le kaj boš porekel, če pade vlada (od dosedanjih sto poizkusov za vsako ceno ni nemogoče, da stoprvič ne pade) in se bo cena dvignila?

In reply to by GostDD (nepreverjen)

GostDD (nepreverjen)

A me zdaj že trollaš ali si resnično zaostal?
Kakšno vezo ima gibanje cene na naftnih trgih z obravnavano liberalizacijo cen v SLO?
A slučajno petroli na AC dobavljajo nafto iz avstralije?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Sicer ima... dražja osnovna surovina, tudi verjetno višje cene. To je osnova, pa seveda še drugo... Drugače pa si sam nakazal, da bo ravno pod sedanjo vlado narasla cena... Čim bodo tvoji na oblasti, bodo sigurno deliberalizirali cene in spet bomo vsi srečni. Pa je zavil svizec...
Ne da se mi iskati... ampak, da bi bila cena bencina na avtocestah za skoraj četrtino višja? Kdo od naših državljanov bo to kupil? Kranjčan, kateri se vsak dan vozi v Ljubljano bo tankal nekje doma, enako Dolenjčan, kateri se verjetno prav tako vozi v Ljubljano. Mi iz Sobote, pa iz Kukeča se bomo peljali na avtocesto, tam taknkali in nato nadaljevali... na morje? Saj se šališ, če je res za 23% dražje tam? Kaj pa črpalke v Soboti, Martjancih...? Koga ti zavajaš? Če pa je res, pa močno dvomim, naša država več ali manj oskubi tranzitne potnike, kar verjetno počenjajo tudi ostale države.
Kje mi nabavljamo nafto? Ne vem, verjetno pa na nekem trgu, kjer stremimo za tem, da jo dobimo kar najceneje? Ne tako, kakor v Yugi, ko smo jo kupovali od neuvrščenih, predvsem Iraka, kjer je bila tudi najdražja. Če me spomin ravno ni zapustil.

In reply to by GostDD (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Bog ima veliki štalo, samo vas je še vedno preveč zunaj.

In reply to by GostDD (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Imamo zraven avstrijo kjer bo bencin znatno cenejši !

dato (nepreverjen)

ti se samo vozi v avstrijo, pa kda se domov pripelaš boš na iston. Vi pa te vaše cene goriva v avstriji? tak če bi cela slovenija živela ob meji.

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

ti si tele mamino

In reply to by dato (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Teleban evro na evro dva evra ! Kak misliš ka so židje obogateli !

In reply to by dato (nepreverjen)

GrandeHungaria (nepreverjen)

Koji debil si ti

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

dato (nepreverjen)

debil bi bil če ne bi bil sposoben razmiti kak se določa cena goriva. iti ti samo po jodlarsko gorivo, pa te na v gostilno in se hvali kak se 5€ prišparo in skrati zaprovo 20€ za pive

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

Statistik (nepreverjen)

Če sta trg obvladujeta 2 igralca potem je pa res nujno da se vse deregulira... Bomo vsi profitirali...

GrandeHungaria (nepreverjen)

Vstop ostalin je že zdaj dovoljen, majster

In reply to by Statistik (nepreverjen)

Statistik (nepreverjen)

"Toda iz dokumenta je razvidno, da ima ministrstvo zadržke do novih bencinskih servisov. "
Ja to sigurno potrjuje tvojo domnevo ali pač?

In reply to by GrandeHungaria (nepreverjen)

GrandeHungaria (nepreverjen)

Ja, in sicer:
-s tem ko ti "dereguliraš" cene na trgu, s tem ne odpraviš trenutnih vstopnih ovir, ki so na slovenskem trgu prodaje goriv. Z drugimi besedami, deregulacija ne bo spremenila ničesar glede števila novih vstopnikov (mogoče zaradi višjih marž tekom let, vendar zagotovo ne v srednje dolgem roku) saj bodo potencialni konkurenti - tako kot so zdaj - sočeni z istimi vstopnimi ovirami (eno si sam omenil: administracijsko vstopno oviro, ko te država (ironično za nekoga, ki skoz tuli "globoka država, globoko draža!!) ovira, druge so ekonomoja obsega, first mover advantange etc.).

Torej vse kar bo ta "deregulacija" naredila, je omogočila trenutnima playerjema (Petrol in OMV), da brez strahu pred novimi vstopniki dvigneta cene. Nič več, nič manj.

In reply to by Statistik (nepreverjen)

starisad (nepreverjen)

mol ma daleč najbaukšo nafto taka jebeš petrol

Hupokol (nepreverjen)

Hahaha...pripelajo njin pa iste,kak je te lejko boksa?

In reply to by starisad (nepreverjen)

starisad (nepreverjen)

si že kda čul za tau ka ma saka pumpa svoje filtracijske sisteme? Vendar nejsi, ker si itak en zahojeni blokaš eni pa v tun delamo.

In reply to by Hupokol (nepreverjen)

GrandeHungaria (nepreverjen)

Zakoj deregulacija in zakoj Gejž Vizjak kupuvle delnice petrola?

Mescpodvodo (nepreverjen)

zakaj Petrol sploh v državni lasti?

In reply to by GrandeHungaria (nepreverjen)

Rupniktheasseater (nepreverjen)

1. kljucna industrija
2. Petrol dela profit->korist drzavi in njenin prebivalcen
3. drzavna podjetja se izakezjo v krizaj kak bole odporna
4. verjetno se 100 drugih razlogov

In reply to by Mescpodvodo (nepreverjen)

Chicagokao (nepreverjen)

Si ti se eden tistih fosilov tatcherjeve dobe, ka vrvle v pravljice ala drzava in njena regulacij plus sindikati fuj fuj, saj naj bi bilo edina prepreka do prostih trgov in popolne konkurnece?

In reply to by Mescpodvodo (nepreverjen)

Desanka69 (nepreverjen)

Pitaj Adrio Airways...ajaaa, oops, pozabio san..nega je vec, ka jo je financni sklad zaguto v 5min.

In reply to by Mescpodvodo (nepreverjen)

Desanka69 (nepreverjen)

Aja, pitaj se Letalisce Ljubljana, kero je v lasti Fraporta, keri je v lasti Nemske vlade. Hmmmmmm

In reply to by Mescpodvodo (nepreverjen)

Sprancieverywhere (nepreverjen)

U fo real boi?

sobočanec123 (nepreverjen)

Sicer v redu ukrep, vendar imamo na naftnemu trgu v Sloveniji problem, ker je zelo malo ponudnikov in ni konkurence. Popolnoma drugačno stanje kot v Nemčiji kjer imaš veliko velikih in majhnih prodajalcev. V Nemčiji imaš v skoraj vsaki večji vasi malega prodajalca bencina, kurilnega olja. Tu pa imamo v bistvu oligopol. Cene med Petrolom in Omv-jem ter drugimi manjšimi ponudniki se bistveno ne bodo razlikovale zaradi kartelnega dogovarjanja, ki je že tradicija v Sloveniji. Bodo pa vsekakor šle navzgor. Kar pa se tiče kvalitete bencina lahko govorim samo za svoj avto. Če tankam na OMV-ju ali MOL-u mi avto na isti relaciji ob enaki hitrosti vožnje skuri četrt tanka več bencina kot pri Petrolu, isto je na Mercator črpalkah.

Šanji69 (nepreverjen)

Torej zakaj v redu ukrep?

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

Realni janez jansa (nepreverjen)

Ojoj ce bi tito videl kaj jaz delam z mojimi ovcami na pasniku(slovenija) ojoj ojoj,priznam sam,nicvreden sem,kradem,pijem,lazem

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice