Na drugi dražbi so prodali skoraj vse premoženje in iztržili okoli 5500 evrov.

Danes je potekala druga dražba premoženja nekdanjega šefa uprave Luke Koper Roberta Časarja. Po neuspeli prvi dražbi, kjer se je prodalo zgolj za 70 evrov premoženja, se je na tokratni dražbi v Časarjevi počitniški hišici prodalo skoraj vse, poroča STA.

Od ograjenega pesjaka do nastavkov za vijačenje

Po besedah izvršitelja Tadeja Poljaka, so v vikendu v Lendavskih goricah ostale samo še malenkosti, iztržili so približno 5500 evrov, dražbe pa se je udeležilo 12 kupcev.

Sodni izvršitelj Tadej Poljak je sicer bil eden od obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik, ki so ga po pritožbi lani višji sodniki oprostili. 

Na današnji dražbi so prvotno ocenjeno vrednost več kot 100 Časarjevih predmetov znižali z 8500 evrov za približno tretjino. Na voljo je bilo vse, od miz in foteljev, do sodov, sesalnikov in nastavkov za vijačenje. Najdražji je bil ograjen pesjak s prvotno ceno 1000 evrov, najcenejši pa umivalnik, radiator in ventilator, vsi ocenjeni na 6 evrov.

Izvršbo nad Časarjevim premoženjem je sprožila Luka Koper, ko je uspela z odškodninsko tožbo proti njemu in novogoriškemu nepremičninarju Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Bivši Časarjev delodajalec od obeh terja 2,4 milijona evrov, predmet izvršb pa so njegove nepremičnine v Portorožu in v Lendavskih Goricah. Medtem, ko v Portorožu še ni bilo dražbe, so polovico počitniške hišice v Lendavskih Goricah že prodajali, a ni bilo zanimanja, še poroča STA.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zjtzjdgr (nepreverjen)
medved jaka (nepreverjen)

kakšna je kaj baba

Kaplar (nepreverjen)

Sodni izvršitelj je poznan iz sodne farse Balkanski bojevnik pod taktirko krivosodja . To je Balkan .

Starejše novice