Na nujni seji mandatno volilne-komisije je komisija državnemu zboru predlagala sedem novih programskih svetnikov.

Osmim svetnikom programskega sveta RTV se 16. maja izteka mandat, zato so na včerajšnji 17. nujni seji Mandatno-volilne komisije predlagali državnemu zboru sedem novih programskih svetnikov, za eno mesto pa bodo ponovili razpis. Gre za mesta, ki pripadajo civilni družbi oziroma za svetnike, ki jih državni zbor predlaga na predlog gledalcev in poslušalcev.

Spomnimo, na seznamu predlaganih kandidatov je bilo veliko imen, med drugim tudi kar nekaj znanih v Pomurju. 

Za programski svet so tako kandidirali med drugim: bivša političarka Brigita Bavčar, novinar Marjan Dora, bivša vodja kabineta na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Nastia Flegar, nekdanji župan občine Rogašovci Janko Halb, filozofinja Cvetka Hedžet Toth in nekdanji cankovski župan Drago Vogrinčič.

Kot so obrazložili na seji, je bil kandidat Drago Vogrinčič predlagan prepozno, poleg tega je opozoril komisijo, da ne izpolnjuje pogojev, saj je bil župan Cankove v obdobju pred petimi leti, zato je bil iz glasovanja izločen.

Pomurka v glasovanje državnemu zboru, Dora se poslavlja

V dveh krogih glasovanja 17 članov mandatno-volilne komisije so državnemu zboru predlagali naslednje programske svetnike izmed 60 predlaganih: 

  • Alojz Bogataj
  • Nastia Flegar (dobila 11 glasov)
  • Alenka Gotar
  • Slavko Kmetič
  • Janez Štuhec
  • Rok Hodej
  • Andrej Prebil

Iz kandidature za ponoven mandat je tako izpadel tudi znan pomurski novinar Marjan Dora, ki v programskem svetu opravlja še funkcijo namestnika predsednika. Dora je na glasovanju dobil 7 glasov članov, ostali pomurski kandidati pa so ostali brez glasu. Bo pa tako državnemu zboru predlagana Nastia Flegar, ki je na zaupanje zaposlena v kabinetu šolske ministrice Simone Kustec, za eno mesto pa bo razpis ponovljen, saj so v drugem krogu glasovanja izvolili zgolj sedmega svetnika. Kandidat je sicer moral dobiti večino glasov, torej glasov vsaj desetih članov komisije.

S spleta

Komentarji (2)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
tuncika

Penzionisti...……...pa pa...………………. Prosim dajte mesta mlajšim...……………...

zoro05

tI BOŠ TUDE IDNOK V PENZIJI, ČE SE VČAKAŠ, ALI TE OD REPENČENJA PREJ NE ZGRABE...

In reply to by tuncika

Starejše novice