Saga med soboško občino in nekdanjo zaposleno Sabino Gutalj dobila končni epilog.

Lani v tem času smo poročali, da je Sabina Gutalj dobila tožbo proti Mestni občini Murska Sobota. A kot kaže, je občina uspela z revizijo.

Gutaljeva zahtevala, da ji občina vrne službo

Spomnimo, da je Gutaljeva po izredni odpovedi leta 2015 z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve iskala pravico na sodišču. Zahtevala je, da ji občina vrne službo

Po tožbi Gutaljeve je prvostopenjsko sodišče odločilo v njeno korist, nato je drugostopenjsko sodišče po pritožbi soboške občine odločilo, da se sojenje mora ponoviti. Na prvi stopnji je potem na ponovnem sojenju prišlo do preobrata, sodišče je namreč odločilo v prid občine. Po pritožbi Gutaljeve je Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani razsodilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz aprila 2015 nezakonita

Po razsodbi Višjega delovnega in socialnega sodišče v Ljubljani so iz soboške občine sporočili, da bodo sodbo sodišča spoštovali, se pa z njo ne strinjajo. Kot vse kaže je občina uresničila lansko napoved, da bodo v predpisanem roku vložili izredno pravno sredstvo.

Preobrat v korist soboške občine

Po zanesljivih informacijah Sobotainfo je namreč Mestna občina Murska Sobota uspela z revizijo sodbe Višjega delovnega in socialnega sodišča V Ljubljani. 

To pomeni, da bo morala Gutaljeva vrniti občini okrog 170 tisoč evrov.

Gre za odškodnino, ki jo je občina morala nakazati Gutaljevi. To je skupek neto plač z obrestmi od aprila 2015 do 15. 1. 2019, davkov in socialnih prispevkov ter še znesk dodatnih sedem plač, v znesku 18.271,33 evra, ki ga je sodišče naložilo občini. 

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

iiiiiii, vse se vraca:)

Peepee (nepreverjen)

Še je pravica na svetu

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Če se bo ta trend nadaljeval, bomo šteli dnevno trimestne številke mrtvih, tudi zaradi covida...
Poletje bo odrešitev, do takrat pa slabe statistike zaradi colapsa zdravstva, sociale in neživljenskega komuniciranja.
Kdor zanika pandemijo je sokriv žrtvam in vsem, ki trpijo zaradi nje.

In reply to by Peepee (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Vau, 2,6 k na mesec neto, oz v povprečju z prispevki 3.2k na mesec če vzamemo cel znesek. Lepa plača, je pa morala res delati in ustvarjati veliko dodano vrednost.

rtzrtz (nepreverjen)

pogledni jo, z takšno postavo vrvle ka dobro vrejdnost ustvarja na mizi od ozadaj.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

989 (nepreverjen)

Proti njim nemres,lovke segajo daleč,politika je vrag.

realnooo (nepreverjen)

cakajte malo.
v kolikor ji je obcina nakazala neto znesek plac za nazaj, potemtakem ce na pamet zaracunas je ona dobrih 3000eur place /mesecno?
bolanoooo

Maiki (nepreverjen)

Lol, pa ka nesterni mislite ka mamo v sloveniji 1.6 tisoc povprecne place zaradi par direktorjev po tovarnah? Delavci na 760eurov, javna uprava pa na okoli 2000 mislim povprecje, saj dosti jih je tudi na minimalcu. Zdaj pa se lepo od doma delo plus dodatki. Zato pa vsi lepo tiho ko se unicuje turizem, gospodarstvo, privatniki. Drzava pa se dodatke deli.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Nakladanje (nepreverjen)

Znas, vecina lijdi ma v javni upravi dokaj nizke place. Ge man 900 € neto place, z kar nekaj delovne dobe, 7.stopnjo izobrazbe, odgovornostjo, ker se moren drzati zakona in rokov.
Pa teh 170k € o kon pisejo, je verjetno placa s prispevki in obrestmi, kere mores po zakone placati.

In reply to by Maiki (nepreverjen)

Maiki (nepreverjen)

Enoug se presti ka sen napisal, znan da spadajo pod javno upravo tudi cistilke, hisniki, etc, ki so vsi na minimalcu, tudi delavci na salterjih. So pa usluzbenci ki imajo 2x, 3x vec, kot je razidno tudi iz njene place, pa koliko jih je. Ti nabijajo povprecje, pa poglej kak enormno velik drzavni aparat imamo. Cudim se kako sploh se to gre! Zdaj drzava in delodajalci vidijo zopet resitev v zamrznitvi minimalnih plac , ce pogledamo da tovarne po njihovo niso zarisca okuzb, kvecjemu zaradi razigranosti neresnih delavcev, malo gospodarstvo pa je, zato ne smejo poslovati. Je pa pomemben vir dohodka v drz. Blagajno

In reply to by Nakladanje (nepreverjen)

87David (nepreverjen)

Lepa je na sliki =)

zorannn (nepreverjen)

ga mora fajn fafat ...mmmm

In reply to by 87David (nepreverjen)

Gostja (nepreverjen)

Zdaj pa ne bo nič več kavic v Renomeju..

Gost. (nepreverjen)

Kaksne veze pa ma renome tu poleg? Ti ne hodiš nikamor na kavo?

In reply to by Gostja (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Ge ne ven či je sodba pravilna ali pa nej, samo kakšne kolobocije izvajajo sodišča, se vijdi ka smo rejsan banana republika.

afta he (nepreverjen)

gnila banana republika. Se pravi tudi na višjem sodišču sodniki ne pomnijo delati po črki zakona kaj šele okrajnih oz. okrožnih. To je naša pravna država. V smislu da imamo zakone ja, da pa bi po njih sodili to pa ne. Iz tega in podobnih primerih izhaja, da sodijo kakor hočejo. Eno sodišče vidi črno, drugi pa belo, tretji pa zeleno. Jaj, jaj, jaj. Bi še rad pojasnilo v čem oz. z kakšnim argumentom jim je uspelo v izrednem pravnem sredstvu, da se je sodba višjega sodišča spremenila. Ta argument jim je verjetno pes na repu prinesel.

In reply to by .. (nepreverjen)

stari prekmurec (nepreverjen)

To je samo dokaz kakšna sodišča imamo. Enkrat tako drugič tako. Kaj bi se zgodilo če bi zdravniki zdravili enkrat tako drugič tako in vsi drugi poklici, SRAMOTA !!

tanja flaškon (nepreverjen)

meni je zdravnik rekel da bolujem za kovit 19
drugo leto pa bom baje za kovit 20
doktori že vedo kaj delajo

In reply to by stari prekmurec (nepreverjen)

gost2 (nepreverjen)

Zdaj ka je šerif s kovčkon prišel na sodišče, kar naenkrat preobrat, in to dokončni, prle pa že xy krat dobila Gutaljeva pa "ni bilo dokončno". Očitno samo s kovčkon uspeš v SLO.

fonzekk (nepreverjen)

S partijsko izkaznico!

In reply to by gost2 (nepreverjen)

berko (nepreverjen)

tak treba blondinki, hihihihihihihihi

bistričan_71c (nepreverjen)

Se ti delavec zasmili, keri de mogo vračati telko pejnez (či jih sploj ma še), pa štokoli je

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

jaz sem lepša od nje

Cato the Censor

Pokazi

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

idnas (nepreverjen)

mislim, da so to bruto zneski

cgnhfmjzui (nepreverjen)

neje pravica če ma nešče tak velko plačo en pa dela dosta več na mrazi celi den pa ma četrt takšnoga zneska

fuhas (nepreverjen)

Zakoj je nej pravica? Če bi vsi radi meli enake plače te je brezveze ka eni lidje po končani šoli odijo še 10,15 ali več lejt v šole in se izobražujejo, ka bi v življenji dosegnoli nekaj več in meli boukše življenje. Sicer je nej pošteno ka določeni delavci za svoje delo dobijo tak malo pejnez, samo nemreš pričakovati ka de nešče z OŠ ali triletno srednjo meo isto plačo kak nekši magister ali doktor. Tak pač je na ton svejti. Sakšo delo more nešče opravljati in ena dela so dobro plačana ena pa pač nej. Te pravli v Nemčiji pa v Avstriji majo delavci višje plače, ja majo.... samo tan majo te magistri pa doktori tudi dosti višje plače kak naši. Pač standard je takšni. In brezveze je sigdar tej na minimalci cuj mejšati gda se guči od dobro plačanih delovnih mest.

In reply to by cgnhfmjzui (nepreverjen)

98ikj (nepreverjen)

V gospodarsko bolj uspesnih drzavah in podjetjih se polozaji ne dolocajo glede na izobrazbo. Polozaj se doseze z trdim delom, znanjem in rezultati! Sola je namenjena pridobivanju znanja, ne pa pridobivanju vstopnice za dober polozaj! Dokler tega ne bomo razumeli se ne bomo mogli konkurirat... Žal

In reply to by fuhas (nepreverjen)

dr. EMIL SABOTIN (nepreverjen)

TO JE SRAMOTA in samo dokaz kakšna sodišča imamo in kakšna država smo, ne glede kdo so stranke, KAKO LAHKO SODIŠČE ODLOČI ENKRAT TAKO DRUGIČ DRUGAČE ZA ENO TE ISTO STVAR. Sami serejo v svojo skledo in dokazujejo DA JE POTEM BILA ENKRAT IZDANA NEPRAVIČNA SODBA in kaj se bo zgodilo temu sodniku ali senatu, ki so izdali napačno sodbo ????? NIČ SE NE BO ZGODILO, SODNIKI SO VEČNI IN NEDOTAKLJIVI. Pazite in to KRIVOSODJE izdaje sodbe V IMENU LJUDSTVA - SRAMOTA. V tem primeru gre za denar, kaj pa v primeru sodbe, da nekdo sedi v zaporu NE KRIV 30 let, mi ki smo ljudstvo in sodbe se izdajajo v našem imenu SE LAHKO ŠE KAKO BOJIMO TAKEGA KRIVOSODJA. Sicer pa kolikor vem bo zadeva šla na Evropsko sodišče, tam pa ni krivosodja in država bo spet doživela sramoto in še pošteno plačala. Ves ta čas pa SO UNIČILI 10 LET ŽIVLJENJA NEKOMU.

afta he (nepreverjen)

Se podpišem pod prispevek. Dokler mora biti sodstvo absolutno neodvisno in sodne zmote brez posledic za tiste, ki sodijo bo tako. Če rečeš samo "A" proti njim pa takoj cvilijo, češ napad na neodvisno sodstvo.

In reply to by dr. EMIL SABOTIN (nepreverjen)

Moravcan (nepreverjen)

Če si dr San ge papez

In reply to by dr. EMIL SABOTIN (nepreverjen)

boreci (nepreverjen)

dokler nam sodijo , taksni kot pijanka tozilka iz kroga ,ki je bila zaprta , ne moremo pricakovati nic dobrega ,v soboto ali nedeljo totalno pijana ona ne more razmisljati v ponedeljek kaj je prav , ona sigurno ni
edina pijanka na sodiscu

In reply to by dr. EMIL SABOTIN (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Sobočka žajfanca gre naprej. Zdaj sledi revizija revizije. In potem po sodbi revizije revizije, sledi revizija revizija revizije. Itd.....
Znesek sodbe visok, vendar je treba vedeti, da je vseboval tudi zamudne obresti, sodne stroške, itd....
Za začasno zmago danes ŽBIR ćasti pijačo.

gremo mi po svoje (nepreverjen)

NE IŠČI PRAVICE NA SODIŠČU

afta he (nepreverjen)

Ampak v kmici.

In reply to by gremo mi po svoje (nepreverjen)

SE7EN (nepreverjen)

Mi lahko en pove koliko ima potem ona mesečno plačo. Kaj ja naziv delovnega mesta in kakšna plača je predpisana za to delovno mesto. To bi moral biti javno dostopen podatek.
Kot drugo po izobrazbi je ona kaj ?
Meni se zdijo to bolane cifre

Izoliran (nepreverjen)

To je javno dostopen podatek. Samo malo poklikaj na pportal gov si. Snađi se sine. Vse je na internetu.

In reply to by SE7EN (nepreverjen)

MurekIN (nepreverjen)

Ko bo vrnjeni zadnji cent poročajte,... Ima ka spremljate do konca novinari!

Slovenski državljan1 (nepreverjen)

Kdo vas je pa to napeljal?! Ta denar nikoli ne bo treba vrniti Ga. Gutalj, saj ga je dobila po izvršbi sodišča. Odgovarja lahko samo sodnik, ki ji je po nalogu in izvršbi sodišča dodelil ta denar, občina pa mora ta denar zahtevat od države nazaj preko delovnega sodišča.

Vaj , (nepreverjen)

kak se smejim , ko bo gospa na sliki , ki je še relativno mlada po enih petih letih na evropskem sodišču dobila pravdo v svojo korist , seveda z vsemi zamudnimi obrestmi , ker tam rdeče knjižice ne štejejo , seveda sedanjih akterjev takrat več ne bo na sceni , pa tudi zdaj se jim prav prisrčno =be , saj ne gre iz njihovega žepa.Sramota.

afta he (nepreverjen)

Seveda ne, saj se igrajo s tujim denarjem, našim, ki jim je zaupan v upravljanje, ampak transparentno ne pa na kavbojski način. Ko je jači.

In reply to by Vaj , (nepreverjen)

SE7EN (nepreverjen)

zdaj če sem pravilno izbrskal je za vodjo splošnih zadev osnovni plačilni razred 44 nekje 2400 bruto brez dodatkov.
Lep položaj. Kako pa je z njeno strokovnostjo in sposobnostjo, je sposobna ali pač nastavljena na podlagi zaslug? just asking

Ka , (nepreverjen)

si tij Slovenski državljan 1 pozabo ka živiš v Sloveniji , " prej sodnik bo odgovarjal" , daj nekši drugi vic povej.

Bindi (nepreverjen)

In na čem temeljijo ugotovitve revizije? Nič o tem? Sabina, sožalje, ali ne daj se pokvarjencon. Ocitno saksi lejko dela, ka sce, službe pa obdržijo nesposobni.

. (nepreverjen)

jebiga, zatopaje kak je.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Sisika (nepreverjen)

Štihcove smetij je Šerif nej čel meti ...preveč je na desni strani bijla miza spucana znucana 🤣🤣🤣🤣🤣🕵🏿‍♂️🕵🏿‍♂️🕵🏿‍♂️🕵🏿‍♂️

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice