Poslanci so z veliko večino potrdili novelo zakona o praznikih. Dan suverenosti (25. oktober) ne bo dela prost dan.

Slovenci smo danes dobili nov praznik. Na predlog poslanca SMC Marjana Dolinška so njegovi kolegi v državnem zboru izglasovali, da bomo odslej 25. oktobra praznovali dan suverenosti, kot dan ponosa, enotnosti in samozavesti na vse, kar je ohranjalo naš narod skozi stoletja. Na ta dan leta 1991 je zapustil slovensko ozemlje zadnji vojak JLA. Dan suverenosti bo letos za marsikoga prost dan, saj je 25. oktober nedelja. Sicer pa dan suverenosti ne bo dela prost dan.

Poslanci so imeli v obravnavi tudi predlog, da bi bil 2. januar znova dela prost dan. Prost dan je bil ukinjen zaradi varčevanja, prvič pa smo morali 2. januarja v službo pred dvema letoma. Večina poslancev je glasovala proti, tako bomo tudi v prihodnje 2. januarja morali v službo.

Državni zbor je danes potrdil tudi novelo zakona o državnem tožilstvu in novelo zakona o brezplačni pravni pomoči. Novela zakona o državnem tožilstvu določa sprejetje kodeksa državnotožilske etike ter oblikovanje komisije za etiko in integriteto, ki bo sprejemala načelna mnenja glede spoštovanja kodeksa.

Znotraj specializiranega tožilstva prinaša vzpostavitev posebnega oddelka za postopke odvzema premoženja nezakonitega izvora, t. i. civilnofinančnega oddelka, hkrati pa odpravlja omejitve pri zaposlitvah tožilcev s specifičnimi znanji na specializiranem tožilstvu.

Novela zakona o brezplačni pravni pomoči pa naj bi prinesla izboljšanje učinkovitosti omenjenega instituta na način, da bo brezplačna pravna pomoč lažje in širše dostopna.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
C (nepreverjen)

ka pa nam pomejni praznik če je nej dela prosti den,nikaj nebi škoudilo če bi gnješnja mladijna še malo šla v obvezno služenje vojske,tak kak včasih,ka bi se reda nafčijli

svetek (nepreverjen)

istina velka pridobitev - ha , ha , . . . . .

Gost (nepreverjen)

Vsaj ime praznika govori o suverenosti, čeprav suvereni, neodvisni in samostojni smo vedno manj.

smrkci (nepreverjen)

Največji praznik bi moral biti 40 mučenikov za nas navadne smrtnike.Glede tega praznika,ki ga sedaj omenja politika pa tako čisto na kratko.če bi JLA hotela bi Slovenijo spremenila v prah.

miklosi (nepreverjen)

"Vsaj ime praznika govori o suverenosti, čeprav suvereni, neodvisni in samostojni smo vedno manj."

Kdaj pa smo bili?

Gost (nepreverjen)

Maš praf.

Gost (nepreverjen)
Gost (nepreverjen)

Joško, ti si naš !

BB

Keri svejtek neje dela prost dan za nemej neje glij pravi svejtek...

Glavno ka do pa znankar koga mogli kcuj zaposliti ka de kakoliteže glede svejtkov :/

dd (nepreverjen)

Bole blesavoga praznika so si nej mogli zmisliti. Slovenski hlapci pa suverenost, v Bruslji se sprdnejo naši pa včasi z nouson gor vličejo.

Starejše novice