Novi javni povabili za delodajalce. Za delovni preizkus povrnjenih 278 evrov, za usposabljanje kandidata pa do 732 evrov mesečno.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je minuli ponedeljek objavil javni povabili delodajalcem za usposabljanje na delovnem mestu in za delovni preizkus, v okviru katerih je na voljo skupno 6,8 milijona evrov, kar omogoča vključitev predvidoma 4.000 brezposelnih.

Za izvedbo programov je zagotovljeno financiranje Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

Za usposabljanje kandidata do 732 evrov

Usposabljanje na delovnem mestu in delovni preizkus potekata pri delodajalcih iz vse Slovenije. V okviru javnega povabila Usposabljam.se 2020 izvajajo tri programe: 

  • Usposabljanje na delovnem mestu
  • Usposabljanje na delovnem mestu – mladi
  • Usposabljamo lokalno

Brezposelni z usposabljanjem na delovnem mestu pridobijo in krepijo svoje znanje, veščine in spretnosti za opravljanje dela ter izboljšajo svoje zaposlitvene možnosti, delodajalci pa lahko usposobijo kader, ki ga iščejo in potrebujejo. Usposabljanje poteka brez delovnega razmerja. Delodajalec vključi brezposelne v delovni proces, kjer pod strokovnim vodstvom mentorja opravljajo naloge, določene v izbranem programu usposabljanja.

Delodajalcem bodo na podlagi ustreznih dokazil povrnili 732 evrov za 3-mesečno usposabljanje, 526 evrov, če usposabljanje traja 2 meseca, oziroma stroške zdravniškega pregleda udeleženca, če so delodajalci iz posebej opredeljenih institucionalnih sektorjev.

Za delovni preizkus udeleženca 278 evrov

V okviru javnega povabila za delovni preizkus 2020 prav tako tako izvajajo tri programe:

  • Delovni preizkus 30plus
  • Delovni preizkus za mlade
  • Delovni preizkus

Delodajalci lahko z delovnim preizkusom spoznajo brezposelne in jih preizkusijo v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja. Program traja najmanj 100 ur do največ 1 meseca in poteka pod strokovnim vodstvom mentorja.

Delodajalcem za izveden delovni preizkus za udeleženca povrnemo upravičene stroške v višini 278 evrov. Delodajalci iz posebej opredeljenih institucionalnih sektorjev so medtem upravičeni do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov. 

Odprte elektronske prijave

Vključijo se lahko vsi prijavljeni v evidenci brezposelnih, ne glede na starost in trajanje brezposelnosti, ponudbe od včeraj pa do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma do konca leta sprejemajo le v elektronski obliki na Portalu za delodajalce.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
car (nepreverjen)

Palik bo nešče zaslužo od vsega .Samo brezposelni ne.Banda tajkunska.

. (nepreverjen)

ti programi so najbolj butasti in nekoristni. da bi vsaj trajalo dačje časa, s plačo in delovno dobo! to pa je jajcanje, kar delajo, pa samo več stroškov imajo. no ja, kaj pa pričakovati od takih piščancev, ki sedijo na ZRSZ? Njim je malomar kdo kako dobi, če dobi službo, važno jim je samo, da opravijo na papirju nek projekt.

EMIL S. (nepreverjen)

Kam smo prišli, kdo jim bo zastonj delal, pa še delovna doba ne teče, PRIHAJAMO V OBDOBJE SUŽNJELASTNIŠČA BRAVO SLOVENIJA.

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

da se jaz jebem z eno budalo za 760 evrov tri mesece
pa kaj mislite da sem budala
Pa takšno tele mi zažge vse burek za prodajo
in mi narede za 10000 evrov škode mahen
nek se jebe zidan z njim

bolano-bolano … (nepreverjen)

Kak je to betežno!!!
Usposabljanje poteka brez delovnega razmerja
........... delodajalec dobi povrnjene stroške za usposabljanje (do 732 eur)
Veliki poslovnež:
če si pameten, vzemi eno 15 delavcov na usposabljanje par mesecov in firmo ti obnovijo in spucajo, ka de se svejtila, pa še peneze za njih dobiš!!! Te pa itak vse v rit zbršeš, nej ka bi koga zaposlo.
Kak je ta država blesava..... toga nikdi nega!

Janez Komunist (nepreverjen)

Jaz pa bi zaposlil enega direktorja
v moji firmi
,, Rdeči tajkun d.o.o
pogoj;
dokončan fakulteta za politične vede
iz Univerze Edvarda Kardelja v Ljubljani
Kandidati iz drugih univerz nimajo možnost

Starejše novice