Delavcem Nafte Petrochem so bili danes vročeni sklepi o odpovedi delovnega razmerja. Lahko se bodo prijavili na Zavod RS za zaposlovanje ter od jamstvenega sklada dobili del neizplačanih plač.

Silvo Zorec, stečajni upravitelj je povedal, da se že pogovarjajo s predstavniki zavoda za blagovne rezerve, ki si želijo, da bi za prevažanje vlakovnih kompozicij po industrijskem tiru z lendavske železniške postaje do rezervoarjev goriva našli trajnejšo rešitev. "Če v kratkem času dolgoročne rešitve ne bo, bomo morali zaplet rešiti tako, da pri prevozu ne bo težav," je povedal Zorec.

Občina je pripravljena na izplačilo izredne denarnih socialnih pomoči, ki pa so vezane na socialne razmere v družini. Odpuščeni delavec bo lahko dobil tudi do 1500 evrov pomoči. Prav tako bodo delavci prejeli prehrambene pakete ter bon za nakup prehrane. Iz jamstvenega sklada bodo delavci lahko prejeli okrog štiri plače, vendar pa bo do izplačil potrebno počakati skoraj tri mesece. Delavci pravijo, da ni enostavno ter da so žalostni, da pa bodo že nekako »pregurali«.

Stečajni upravitelj se bo v petnajstdnevnem roku odločil, koliko delavcev bo potreboval za vzdrževanje oziroma varovanje družbe, upniki pa imajo čas za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic do 9. decembra.

Stavka se je v omenjeni družbi začela 4. avgusta, končala pa 10. septembra. Potem, ko se je ugotovilo, da so izčrpane vse možnosti, da je dolg skoraj 13 milijonski, da dokapitalizacija ni mogoča, kupca pa niso mogli najti, so 5. septembra vložili predlog za stečaj, sodišče pa je s stečajnim postopkom začelo 9. septembra. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bad-boy (nepreverjen)

eh srmačeki bogi, nekak jin trbej pomagati!!!!

surkoš (nepreverjen)

Rejsan so ubogi delavci in njihove družine, ki ne vejo kako se bodo v prihodnje preživljali brez dela in plačila za opravljeno delo. Pri vsem tem pa me najbolj moti, da za nastalo situacijo, ki je bila več ali manj načrtovana ne bo nihče odgovarjal, ne lastnik država, ne uprava in ne člani nadzornega sveta. Celo več, nekateri bodo za svoje nečedno delo nagrajeni tudi na lokalnih volitvah kot kandidati za občinske svete, občinske nadzornike in tak naprej. Eden takšnih je Miran Maučec, ki se ponaša s službo notranjega revizorja v Pomgradu, predsednik NO v občini Beltinci, član NS v Nafti (kjer je sokriv, daje 111 delavcev izgubilo delo in plače), pa še kakšna funkcija bi se mu našla. O kvaliteti njegovega dela in odgovornosti se v stranki SDS sploh ne vprašajo, ampač ga za nagrado dajo za nosilca kandidacijske liste na prihodnjih volitvah. Takši modeli pa res niso primerni, da sedijo v občinskih svetih! Najprej naj odgovarja za povzročeno škodo in posledice zaradi katerih je 111 delavcev izgubilo delo v Nafti in zaradi česa je šlo državno pdjetje Nafta v stečaj kot član nadzornega sveta! Enostavno povedano; NOČEMO TAKŠNIH NEODGOVORNIH SVETNIKOV!!!

pameten (nepreverjen)

nikak v občini Beltinci se rejsan bojij toga Maučeca, sigurno je straj za svoj stolec v občinskon svejti, ka ga že več mandatov tan segrejvle, za občino pa je šče nikaj dobroga nej naprevo. Lidje malo poglednite što v OS najduže sidij, pa ka je napravo.

Starejše novice