Nadzorni svet je Štefana Cigana imenoval za direktorja Komunale, javno podjetje d.o.o. Murska Sobota. Funkcijo direktorja bo začel opravljati s prvim novembrom.

Prvotno imenovan za v. d. direktorja

Kot smo že poročali konec minulega meseca, je nadzorni svet zaradi sporazumne odpovedi pogodbe o zaposlitvi s poslovodno osebo Tadejem Ružičem Cigana imenoval za vršilca dolžnosti direktorja za obdobje enega leta.

Sprejeti sklep nadzornega sveta o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja je bil zaradi vpisa spremembe glede poslovodstva v sodni register nato posredovan notarski pisarni.

Ob poskusa vpisa v sodni register se je ugotovilo, da vpisa spremembe glede poslovodstva na podlagi sprejetega sklepa ni možno izvršiti, saj Zakon o gospodarskih družbah več ne predvideva vršilca dolžnosti direktorja, ampak zgolj in edino poslovodjo, ki na lastno odgovornost vodi posle družbe in jo tudi zastopa.

Poln mandat

Zaradi ugotovljenih dejstev je nadzorni svet Cigana v skladu z določbami Zakona o gospodarskih družbah in Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala, javno podjetje d.o.o. imenoval za direktorja podjetja za obdobje štirih let.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunalar (nepreverjen)

Tak se izogneš razpisu ali kaj?

bongo (nepreverjen)

jp,tak je tou,plače pa na minimalci...

šrotar (nepreverjen)

Torej pričakujmo podražitev kurjave in vode ter odvoz smeti .Izgleda ka do ščasoma njihove kurilnice zaklepali ,ker ne bo več zim kje do pa po tem gemali pejneze ka do se bogatili .

šrotar (nepreverjen)

Torej pričakujmo podražitev kurjave in vode ter odvoz smeti .Iz gleda ka do ščasoma njihove kurilnice zaklepali ,ker ne bo več zim kje do pa po tem gemali pejneze ka do se bogatili .

sijo1972 (nepreverjen)

Glede na to, ka se je menjo direktor, bi si v normalni državi lejko zbral tudi svetovalca kateremu zaupa, ampak zaradi povezanosti mora obdržati doktorja zemljepisa.

Vajz (nepreverjen)

Ha ha ha, koje pravniške akrobacije. Zakon o gospodarskih javnih službah se je pa gladko zaobijšo. Direktor GJS se lejko imenuje IZKLJUČNO na podlagi toga zakona, pa te prijdejo fsi drüjgi akti, sklepi ipd. Te zakon pa pravi, ka trbej za izbiro direktora izvesti JAVNI NATEČAJ, ka so uni napijsali v svoj statut pa Odlok o ustanovitvi je tü nepomembno. Na podlagi istoga zakona se lejko imenuje vršilec dolžnosti za največ eno leto. Zaj, či en drüjgi zakon ne predvidejva izraza "vršilec dolžnosti", se tou ne da pač enostavno zaobijti, bi bilou pač logično, ka se imenuje začasnoga direktora za eno leto, v ton časi pa morejo izvesti javni natečaj. Samo tak je v skladi z zakonon, pa nikak načik.

Gost (nepreverjen)

Kdaj in kje je bil objavljen razpis za novega direktorja ?

Gost (nepreverjen)

No Vajz vijde se ka si pravni faks samo malo povoho oziroma si ga nej končo ali pa s težavo, ker če bi vsaj malo vedel čitati zakone in odloke bi videl da Komunala ni javni gospodarski zavod (členi Zakona o gospodarskih javnih službah) ampak Javno podjetje (členi od 25-28) in na podlagi je bil tudi sprejet odlok o ustanovitvi Komunale. Tak ka lepo malo preberi še enkrat oziroma piši tisto kar veš in ne tisto kar si misliš da veš...

mun (nepreverjen)

g.Štihec je zadnjič govoril kako se dela na občini.Župan ga je optožiu da laže ,če je temu tako presodite sami,po gornjem zapisu.Bog nam pomagaj!

Zoly (nepreverjen)

Vupan ka de g. Cigan napravo kaj glede ogrevanja v Murski Soboti. Stroški v blokih so resno nenormalno viski, ampak se mi zdi ka nej zavolo toga, ka bi si nešče kopo pejneze pod sebej, ampak zaradi potratnosti sistemov ogrevanja.

KEPA (nepreverjen)

Cigan je cigan, samo pravi cigani so bolj pošteni od tega občinskega birokrata. Županov kader, ni kaj

Starejše novice