V Beltincih bodo izvedli celovito prenovo Gregorčičeve ulice z namenom zagotoviti večjo varnost. V okviru prenove bodo razširili cestišče, uredili pločnike in zgradili nov most čez potok Črnec.

Občina Beltinci bo z današnjim podpisom pogodbe s podjetjem SGP POMGRAD d.d., ki je bil izbran na javnem razpisu, pričela z izvajanjem projekta Rekonstrukcije Gregorčičeve ulice v Beltincih ter odstranitev obstoječega objekta in novogradnja mostu čez potok Črnec na Gregorčičevi ulici.

Dela, ki se bodo pričela v ponedeljek, 11. avgusta, bodo zaključena predvidoma v začetku oktobra letos. V času izvajanja del bo veljala popolna zapora Gregorčičeve ulice za ves promet. Obvoz bo urejen po vzporednih ulicah.

 

V okviru investicije se bo izvedla rekonstrukcija obstoječe dotrajane ceste v celotni dolžini 660 metrov in širini 5 metrov. Ob cestišču se bo zgradil pločnik v širini 2 metra. Vzdolž celotne ulice se bo uredilo odvodnjavanje meteornih voda z izvedbo meteorne kanalizacije. Čez potok Črnec se bo odstranil obstoječi most ter zgradil širši in močnejši most.

Namen investicije je prispevati k čim boljši varnosti v cestnem prometu. Ocenjena vrednost del je 483.385,61 EUR z DDV. Na javnem razpisu je bil kot najugodnejši izvajalec za izvajalska dela izbran SGP POMGRAD d.d. Dela bodo predvidoma trajala 2 meseca.

 

Ob današnjem podpisu pogodbe z izvajalcem del, je župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši povedal: »S prenovo cest želimo izboljšati prometno varnost in kvaliteto življenja v občini Beltinci. Ob tem prosim občanke in občane, ki živijo ob Gregorčičevi ulici, za potrpežljivost in razumevanje, saj je želja vseh, da se izboljša naša prometna infrastruktura in zagotovi ustrezna varnost. Skupaj z izvajalcem del se bomo potrudili, da se projekt izvede v najkrajšem možnem času in v zadovoljstvo vseh občank in občanov«. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
surkoš (nepreverjen)

Se vijdi ka volijtve idu kcoj. Či se že nede trak rezal, bar se naj delati nekaj začne brez rodbine. Samo se pijtan što de pa odgovarjal za prevouski moust v Cankarjevoj ulici, pa sunčno elektrarno na osnovnoj šouli? Kak je čüti je obej zadejvi zamočo eden te isti občinar. Lekar de njemi mogel Gomboši pred iztekom mandata odpouvid dati!

Gost (nepreverjen)

ISto kak gasilski dom na pušči. ŽArnica naj sveti dokler dela.

pika nogavička (nepreverjen)

Herr Flick; vse skup bo to premalo za ponovno izvolitev. Baje vas tudi v lastni stranki lokalno ne podpirajo (bi raje imeli Lebarja za kandidata). Vprašala bi vas pa ali drži, da bo Občina Beltinci morala vračati denar iz naslova preplačanega priklopa na kanalizacijsko omrežje ali bo kot vedno računovodja spet nekaj zmutil, tako kot vedno. Mandat je naokrog in treba si bo naliti čistega vina. Mojega glasu, ki sem vam ga podelila pred štirimi letti, letos žal več ne dobite. Razočarali ste me herr Flick!

rolkar (nepreverjen)

G. Gomboši je bil pred 4 leti izvoljen, ker ga ni nihče poznal. Danes vsi ,znamo, kdo je in s kom se druži. Si pa je uspel v tem mandatu legalizirati hišo z občinskimi penezi, napolniti žepe svojima svakoma Filipa. obljunljal je, da bo dosegljiv vedno, zdaj do njega ne prideš 2 meseca. Ena cesta ne naredi župana. Osebni interesi so pred občino. Žalostno. volitve oktobra bodo volitve proti Gombošiju.

pika nogavička (nepreverjen)

Herr Flick, nigdar več!!!

Starejše novice