Mestni svetnik MOMS Robert Celec bo v prihodnje v mestnem svetu nastopal kot neodvisni svetnik, saj zaradi izsiljevanja in pritiskov odstopa iz stranke SDS.

Dosedanji mestni svetnik v vrstah lokalne SDS ter nekdanji županski kandidat Robert Celec izstopa iz stranke SDS. Kot je na današnji tiskovni konferenci pojasnil predstavnikom sedme sile, se je za ta korak odločil zaradi pritiskov in izsiljevanja s strani predsednika Mestnega odbora SDS Murska Sobota Karla Šoša, v stranki SDS, kjer so z njegovo odločitvijo seznanjeni, pa ne vidi prihodnosti.

Očitki napram županu in predsedniku murskosoboškemu mestnemu odboru SDS

Celec se je pri očitkih uvodoma dotaknil tudi nedavnega razpisa za direktorski stolček RIS Rakičan ter stališča župana do morebitnih postopkovnih nepravilnosti pri samem razpisu. "Ti sodno ovženi pomisleki so prepričali polovico svetnikov, kar je pomenilo, da mi soglasje ni bilo izglasovano kljub soglasni podpori sveta zavoda," je povedal predstavnik lokalnega političnega hrama. Izsiljevanja s strani Karla Šoša so se po besedah Celeca pričela takoj po ponovni prijavi na razpis za direktorja RIS-a, prvi mož murskosoboškega mestnega odbora SDS pa naj bi se dogovoril za t.i. "naravno koalicijo, v kateri bi v zameno za moje soglasje o imenovanju za direktorja RIS Dvorec Rakičan stranka SDS podprla zamenjavo dveh članic KMVVI - kadrovska komisija, obvladovanje sveta zavoda Vrtca s strani Modre Lista in nadaljno usklajeno delovanje stranke z Modro Listo," je v nadalje še povedal Celec in dodal, da je na zahtevo omenjenega akterja odstopil kot svetnik SDS. Pravi, da je sklep o soglasju k imenovanju za direktorja RIS Dvorec Rakičan župan podpisal takoj, ko je izvršil podane zahteve.

Celec, ki bo v prihodnje v mestnem svetu nastopal kot neodvisni kandidat, županu MOMS Antonu Štihcu očita kršitve zakona o lokalni samoupravi in statuta MOMS in sicer pri spremembi odloka o RIS Rakičan, sprejetem v mesecu maju 2012. "Ministrstvo za pravosodje in javno upravo je v uradnem dopisu iz 8. 11.2012 nedvoumno in jasno izrazilo, da je župan Anton Štihec z neobjavo sprejetega odloka kršil Zakon o lokalni samoupravi in Statut MOMS."

Pod vprašajem prihodnost v politiki

Glede ugotovitev je Celec seznanil tudi prvaka Državljanske liste Gregorja Viranta, ki muje odgovoril, da ni pristojen za podajanje odgovorov in se ne opredeljuje do omenjenega ravnanja strankarskega kolega, kar je po besedah Celeca nasprotno od odziva pri ugotovitvah KPK glede nepojasnjenega premoženja Janše in Jankoviča. Meni, da mu merila in interesi MO SDS Murska Sobota za vstop v "naravno koalicijo" niso jasni, domneva pa, da so v ospredju predvsem zasebni interesi. Pod vprašaj je nenazadnje postavil tudi prihodnost na lokalnem ali državnem političnem odru, pri čemer pravi, da če bi bile volitve jutri, zagotovo ne bi nastopil kot kandidat. "Jaz sem bil tu figura in se več tega ne grem," so beseda Celeca, ki pravi, da župan grozi z možnostjo priključitve RIS-a Rakičan v okvir delovanja Zavoda za kulturo, turizem in šport.

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
đorđ

Celec torej trdi, ka se je srmak mogo žrtovati za direktora RIS-a, ker so se tak proti njegovi volji zgučali drugi?

Halo, kelko ma IQ tej človek? Ka misli ka ne vemo šteti do tri?

Vej je pa edini ka v toj zgodbi profitira... Ka ga što rivle, sili na direktorski stolček proti njegovi volji??? Pa vsi znamo kelko se grebe za to funkcijo zadnje leto. In un je zdaj good guy, drugi so pa bad guy.

S tem ka njemi ostane še direktorsko mesto :)

Ãt0s

Celec, tebi direktorsko mesto rihktata Slavinec+Gujt ter po drugi varianti praviš Štihec+Šoš.

Tebi je vseeno što zrikta, samo ka ga dobiš. Nega kaj, načelnost ti je glij nej vrlina.

In zdaj si zmagovalec, direktorsko mesto si doubo, zdaj pa udri po tistih, ki so ti ga po tvoje (kak pravi đorđ zriktali "proti tvoji volji"), ker pač nejso iz prave koalicije. Ti kak zvesti SDS-vec (bar včasih) ne podpiraš "naravne" koalicije ampak po tvojem besednjaku "nenaravno" koalicjo LDS+SD+SDS :) Znamo, ti podpejraš karkoli, samo ka je prote župane, tvoji bolestni obsesiji :)

Ti si več upov polagal v navezo Slavinec+Gujt+Milošević, zdaj sta pa te torej zjebala Štihec+Šoš in te univa "porinila" na direktorsko mesto :) Resjan si srmaček, ka moraš to trpeti.

Tak mimogrede man eno retorično vprašanje: zakoj pa te ne odstopiš z direktorskoga mesta če je po tvoje plod dogovarjanj? Aja, direktorsko mesto bi obdržal, s prstom pa kažeš na druge: glejte jih lopove ka delajo pod mizo (in mi riktajo službo) :)

bajs01

Iz cele te zgodbe mi je pravzaprav edino jasno to , da je bil župan podkupljen. Kako? Lepo enostavno. Odstopi , pa boš potrjen za direktorja.

slivinjo

robi, daj še prosim na sip kakšen hvalospev samemu sebi. saj lahko tiste silne hvale s pomurca prekopiraš.
dokončno si se zblamiral na koncu s to tiskovno konferenco. pa smešni so mediji, ki so jo pokrili.

josko_joras

Oj boži narod ka tej dela.

Še bole je pa to žalostno, ka tej nimak, ka ga cejla sobota pozna po ton, prijde na nekšno direktorsko mesto, kda se pa ges prijavin kamakoli me pa nišče ne rivle dale. Štihec bi tej vse mogo natirati prejk ledave pa mure čimdale ...

Banda lopovska!!!!!!!!!!

Če menej pijtate tou vse raztirati.

bajs01

Što pa je tej Štihec , ka bi lejko kogakoli , kamakoli tiro. Poleg toga pa , što pa si tij , ka o kakšnon tiranji sploj premišlavleš. Je to mogoče demokracija po modeli MODRE LISTE?

skandi

Vam napišem primer kakšen je ta človek,pa me naj demantira če ni res.
Je kupoval preko ene firme vse kar se je dalo za svojo prenovljeno hišo,pobiral vse rabate,ki bi jih lahko tisti podjetnik,sedaj pa ga še za nagrado toži na sodišču...Ja,ja Celec reden si ti......

Daddy_Cool

Za moment postajam Rasputin in napovedujem prihodnost: Celec se je skregal z SDS in izstopil, čez nekaj časa bo ustanovil listo s kero bo kandidiral na volitvah. Na predvolilnem shodu mu bo špilal band Kad bi bio Anton Štihec.

2304

Ges san pa čul ka njemi javni delavci doma travo kosijo, pa nekšno spletno stran delajo za državne peneze.

Čuda......

©en3x

@bajs01
poznamo tvojo obsesijo s Štihecon (isti si kak Celec). Očitno ne razmiš zadev, nej se špotati z izjavami. Normo, ka si piso proti njemi si ispuno, Gujt ti da za pivo in ti boš pa happy. Lejko začaš ponovno s kakšno Facebook akcijo pozivanja na proteste proti Štihece pa spadne še kakšna piva.

@Daddy_Cool
ups, ups, boliiiiiiiii, boli, joj kako boli... Tü si pa Celeca zadel v najbole bolečo točko. "Ko bom velik, bom Anton Štihec"

Še moj komentar oz. kak bi ges povzel njegove izjave s tiskovne konference: "Ne bom se dal izsiljevati in bom mirno, vdano in s "težkim srcem" sprejel direktorsko mesto, ki je sicer plod osebnih interesov Šoša in Štiheca. Sem pa toliko pokvarjen, da kljub javno povedanim besedam na seji mestnega sveta o odstopu, zdaj ko imam direktorsko mesto v žepu, to gladko pozabim in izzigram vse. Stranko SDS, ki me je podprla in župana, ki mi je podpisal.

Če me spomin ne vara so na prejšnji seji večinsko bili proti Celece, zdaj, ka je pravo ka de odstopil kak mestni svetnik, pa je ZA njega na mestnon svete glasovalo 24 svetnikov od 25. Vsi so se ga ščeli rejšiti!!! Nej to fajn človeke pri srce gda vidiš kak te majo radi in glasujejo za tebe (samo ka ideš...) :)

bajs01

en3x , o obsesiji bi lahko govorili o kom drugem. Morda kar o nekom v vrhu občine , ki vidi sovražnike med vsemi , ki mu pokorno ne sledijo in ga neomajno podpirajo v njegovem kraljevanju v "njegovi" občini.Za kaj drugo je škoda besed.

©en3x

@bajs01

Daj mi povej kaj je to, če nešče nemre napisati komentara na bilo katerem forumu ali FB, ka ne bi pisal o predmetu svojega poželenja (z vrha občine seveda). Zakoj takšni kalibri kak ti s prstom kažete na druge kakšni obsesivci so? Tij si tisti, ka maš svojo mantro v liku župana. Zakoj že se tebi svet vrti okoli njega (razen ka ti je tak Gujt pravo)? Vej ti ga pa nej trbej voliti :) Pokaži njemi na volitvah ka si misliš o njem :)

Ali pa tak kak zdaj idi na FB in po forumih naokoli pa organizerjaj še kakšne proteste proti njemi. Napravi kakšno sliko - osmrtnico z njegovo sliko ipd. Samo ka de ti ležej... Nej vrag ka pa kakšno pivo spadne. Pa še kakšno FB stran narcisek Stihek napravite :)

Takšne ka si tij pa Celec de vrag zeu zaradi Štiheca. Ka bi li delali v življenje, če ga ne bi bilo?

Idi zdaj rajši tolažit pajdaša v obsesiji Celeca, ker je razočarane ker "mora biti" direktor v Rakičane zaradi pritiskov in izsiljevanja :)

copicar

©en3x,zelo dobro si napiso in se čista strinjam ka so se ga ščeli rejšiti :-)

Vipko
Truplo

Jaz bi bil zadovoljen, če bi mene nekdo pod "mus" porinila na kakšno navadno delovno mesto in ne celo direktorsko. Malo heca!

Ne vem točno, kaj je vse ozadje tega dogajanja, vendar je Robi požel tisto, kar se sejal. Stalne zdrahe njegove stranke v navezi z "nenormalno" koalicijo v nameri, samo da se zruši, zajeb... župan so pač doprinesle k temu, da so se sedaj celo skregali med sabo.

In to verjetno nekaj mesecev pred volitvami. Ja, res dolgoročno gledano, ni kaj! In potem se človek, stalni, vzroni volilec SDS-a (razen v enem primeru ravno zaradi njih) sprašuje, a naj sploh voli te "bumbarje"!

MuciChico

Ka tu komenterajo samo lokalni politikanti.Raščistite tan ge je mesto za to. Na prižnici

belic34

HAHAHA....CELEC STRAŠILO JE IZSTOPO ZATO KA JE JANŠA SPADNO NA NOS PA NEMANA VEČ PODPORE...ZDAJ PA DE SE NEKA NOT POTEGNO PO MOŽNOSTI V SD...KOJI LABILNEŽ :D

belic34

AJA PA RESNO TI SI GLIH PRAV ZA DIREKTORA TO SI PA POKAZO NEKA CASA NAZAJ KDA SI V SPARTACUSE NA KAUČE SPAL OB TREH VGOJNO SMRTNA PIJAN :D... PRAVI SI STRAŠILCE :D

Vipko
Truplo

Dobro kaj si ti sedaj tako zapel glede že osebnih zadev? Se ti je kje zameril? Daj gor svojo sliko, da vidimo, če si mogoče tudi ti "strašilo"!

Pa vsaj malo kulture pokaži vsaj do ostalih: VELIKE ČRKE v korespondenci pomenijo vpitje, dretje, ukazovanje... Si to hotel oz. tega ne veš?

5450

pa ka zaj če je pijen spal ob 3, legenda ka :D

belic34

NISO OSEBNE ZADEVE AMPAK DEJSTVA, KI JIH JE ŽE VEČKRAT POKAZAL! ZARADI TAKIH DVOLIČNEŽEV SMO TAM KJE SMO! DEREM SE NAJ TISTI KI NE VEJO SLIŠIJO :) ... LEGENDA ITAQ AMPAK SVETNIK...NAJ SE TUDI PRIMERNO OBNAŠA SVOJI FUNKCIJI NO PA NE SAMO ON SAJ JIH JE VEČ TAKIH ;) ... Nisem tako kot on ziher ne ker on je unikat...truplo ti pa si? Mogoče njegov priležnik? ;) :*

Daddy_Cool

Takšno pijančevanje so osebne zadeve, če delaš na strehi, ko pa si enkrat mestni svetnik ali celo direktor javnega zavoda pa to ni več osebna zadeva. Ljudje se majo pravico vprašati če je nekdo tak neodgovoren primeren za takšno funkcijo.

belic34

Hvala, da se strinjaš...moje mnenje je da bi morali te zadeve primerno sankcionirati...če pa se že ne more osebek brzdati pa naj gre privat in dela sramoto sebi in svoji firmi ne pa občini...

zima.bela

odgovor 2304:
Ti pa jaz sva morda prebutasta, da bi to razumela, namreč:
Celec ima doma 2, 3 ali 4 javne delavce, ki dobijo plačo preko Zavoda za zaposlovanje od države. Celec je pa dobil skromno službico direktorja RIS. In tako naša država odpravlja brezposelnost, ne razumeš, bučman! No, jaz tudi ne - tako, da nisi edini!

ZGODOVINAR

KARLO ŠOŠ

Zgodba o propadlem avtomehaniku vse se je začelo v daljni JUGOSLAVIJI seveda KOFEIN OZIROMA ( K A V A ) podomače povedano švercanje kave iz sosednje AVSTRIJE v enormnih količinah s tem se je krepilo bogastvo poštenega KARLA ŠOŠA s tem dejanje je položil izpit za vstop v SDS stranko . Vrnimo se v današnji čas KARLO ŠOŠ odstopa z mestna nadzornika v javnem podjetju KOMUNALA v zameno za plačano zemljišče za kolesarsko stezo akter gremo naprej seveda njegova propadla obrt UTAJA DAVKOV. In še zadnje seveda njegova obrtniška dejavnost na koncu svoje obrtniške poti je imel KARLO ŠOŠ zaposlena dva delavca seveda stvari niso šle naj bolje in potrebno je bilo enega od dveh zaposlenih odpustiti ne bi bilo nič narobe če nebi tega delavca odpustil sam lastni in za mu zahvalil za vsa ta preživela leta ampak je delavca fizično odpustil in mu segel v roko računovodja Karla Šoša da g. Karlo ni zbral tolikšnega poguma in sam stopil do svojega zaposlenega je pa zelo žalostno ... ZGODOVINA IMPERIJA G. KARLA ŠOŠA

bajs01

odgovor belic . Dreti se , to ni kulturno. Lepo pa je , če človek , ko kaj napiše , preden to objavi , to tudi prebere in poskuša zadevo popraviti , da postane pisanje oziroma sporočilo razumljivo povprečnemu bralcu.Privatno življenje pa je privatno življenje . O kulturi tvojega razmišljanja pa si povedal vse s svojim zadnjim stavkom. Doklerpa s svojim obnašanjem ne krši zakonov , pa si ti zadnji , ki boš pozival na sankcioniranje.
Pa še odgovor zima bela.kaj pa je posebnega potrebno razumeti. Pač , če je , kot sem že prej omenil , delo opravljeno , potem ima lahko zaposlenih v svoji firmi ljudi , kolikor jih je kdo pač pripravljen plačati. Poleg tega lahko opravlja še nekaj služb. Trg je svoboden. Zaposli jih še ti. Ti morda kdo brani?

belic34

bajs01...pisal sem v efektu, ko sem videl to nebolozo in se ti opravičujem, da nisem bil razumljiv...nevem kje vidiš tu privat življenje dokler je človek v funkiciji kot on??? Očitno je tebi normalno, da bi se svetniki, politiki... ki na račun davkoplačevalskega denarja smrtna zapijali in delali sramoto že tako ali tako osramočeni inštituciji!? Saj naj se če mu paše ampak ne pred očmi javnosti... Ne da hčerka od sestre v nedeljo pri kosilu prijavi, da je oni, ki je svetnik in je vedno na sobotainfo ležal v mrtvem imenu na sedežni v Spartacusu in so ga varnostniki pomagali do taxija! Kakšen vzor je to? Kot sem že povedal ni edini ampak najbolj se izpostavlja... Ampak ok ti imaš očitno svoje mnenje o tem, in ti je to normalno tak da...Vem pa da on stoji za tem portalom, ki ga omenja ZIMA BELA iz prve roke in kakšen je bil prvotni namen samega portala ampak očitno ni imel jajc, da izpelje ta manever ampak me ne zanima to in daleč od tega še enkrat ponavljam ni osebnih zamer do njega ampak njegov odnos!

belic34

Ja še to sem ti pozabil povedati oz. popraviti...da zdaj, ko je SDS izgubil podporo in pogorel on izstopa iz stranke zaradi KARLA ŠOŠA!? Ja itaq seveda, kot da bi mu kdo to verjel! Ni več nikogar na oblasti, da bi mu lahko kaj pomagal iz ozadja zato bo zdaj probal priti v katero od strank katere imajo trenutno to možnost...nevem kako lahko kdo kupi na te bučke, ki jih prodaja res ne...dobesedno se dela norca iz vseh nas! Še enkrat jih je več takih ampak ne dajejo takih debilnih izjav medijem kot jih on! SRAMOTA! spet se derem :)

bajs01

Sramota kvečjemu za župana , ki je v zameno za položaj direktorja RIS zahteval njegov odstop. Seveda mu je odstop tudi ponudil , pa ga istočasno speljal na na led , ko je odstopil kot svetnik SDS. To pomeni , da tudi župan ni tako vseveden oziroma vsemogočen. V bistvu je izpadel skrajno naivno.Seveda sedaj pričakujem plaz minusov , pa me to niti malo ne moti , kajti , vem oziroma ve se , kako sistemsko deluje tole podeljevanje minusov in plusov. Pač , sistem deluje. Tudi nič nenavadnega ni , da se posti brišejo. Zaradi tega je potrebno pač po vsaki kritični objavi stran arhivirati , da ostane vse skupaj zabeleženo za , upam sicer da ne bo potrebno , pa vseeno shranjena za nepredvidene situacije.
Ne strinjam pa se s tvojim mnenjem, da je popivanje doma za štirimi stenami sprejemljivo , v javnosti pa ni. Se ti ne zdi , da to diši po dvojnih merilih?

copicar

bajs01,ge se pa več briše kak na kopirec.com ?Celeca pa si lejko domov pelaš.

copicar

Aha pa še to bajs01,tudi Celec je probal ustrahovati, vendar mu ni uspelo o tem kaj več v kratkem.

totocotugno

če je ustanovitelj MOMS, to še ne pomeni, da mora direktorski stolček zasesti eden od mestnih svetnikov. Celotna čorba v MOMS je smrdeča. razpisi se delajo za poznane ljudi, ki se dičijo s strokovnostjo, hkrati pa so nesposobni sami dobiti delo v realnem sektorju ali pa narediti podjetniško kariero. Eni in isti ljudje se pojavljajo vsa ta leta, že od 1990. Ena in ista žalost. S strankarskim udejstvovanjem rešujejo svojo eksistenco. Kako bodo ti ljudje skrbeli za javno in skupno dobro, če še zase brez nepotizma in korupcije ne vejo poskrbeti.

bajs01

Odgovor copicar. Pišeš po diktatu ali po naročilu?

bajs01

Pravzaprav pa odgovora ni potrebno napisati. Tukaj debato zaključujem , ker konstruktivno debatirati se ne da. Namreč. Kje se več ali manj briše. Kot da je pomembna količina. Ccccc . Problem je v brisanju, pa čeprav samo en post. Seveda tu izvzemam žaljivke , le-te bi bilo potrebno obrisati takoj.Morda pa se bo nivo debate s časom dvignil. Zatorej , od sedaj naprej ne debatiram več , svoj komentar pa bom takrat , ko se mi bo zdelo smiselno oziroma potrebno vseeno napisal.O smiselnosti ali potrebnosti pa bom vedno , kakor tudi do sedaj , ocenil sam , brez vpliva botrov. Pa da ne bo kdo vlekel naprej mojih poznanstev. Ja , lepo število mestnih svetnikov poznam osebno še iz otroštva in se ne mislim z nobenim zaradi teh forumov in komentarjev izogibati . Če bo pa katerega zanimalo tukaj , kateri vse so to , pa me naj poišče. Moj nick pove dovolj , da se me v Soboti lahko poišče. Pozdravljeni v tem lepem sončnem dnevu , vsi , tako tisti z desne , leve ali pa sredine.

copicar

bajs01,ker si kolega z celecem ga kar vprašaj,kako je z ustrahovanjem,sigurno ti bo vedel kaj na to temo povedati.

BB

Končno so se ga rejšili z občine...

Vipko
Truplo

Je pa tole vse skupaj gledano zelo slabo za stranko SDS.

Ne vem, čemu take zadeve ne uredijo "v slačilnici", kakor se pravi. Kot, da jim je vseeno (vsaj do sedaj jim je bilo), koliko glasov dobijo na volitvah?

Tako pa sta sedaj glede na javno blatenje in pljuvanje ene in druge strani obe izpadli več kakor bedasto!!!

bajs01

Copicar , bolj kot si , nisi mogel ustreliti bmimo. To je podobno , kot v filmu Maratonci , kjer je postavljeno vprašanje , a je že streljal , pa pravi , da je in potem sledi naslednje , kje in v kaj , pa pravi , da na porokah v zrak in potem še zadnje vprašanje , "A si zadel?". Tako približno ti streljaš.

belic34

bajs01 ti si nekaj za kar ne najdem izraza...zdaj boš povedal kaj sem jaz ampak ti si nekaj ne videnega...možno pa da to tvoje gledanje filmov tak vpliva na tebe...malo idi na zrak po možnosti lahko ideta skuper c celecom :D... fak si bolan :)

Mr.kriglen

Tau ka zalokani spij pa ode ponoč nikaj nej, kak pa še nauro vozi po Soboti tak če bi njegova bijla un pa najbaukši voznik. Bojin se dneva nedaj bože, ka koga ta vdari te de tak of srmak pešec kriv ka je pred njega skočo, ker je on pač nezmotljiv in se je že večkrat izkazo pa čeglij je ger samo spal ali pa so ga v teligaj domau pelali.

češki

Pa kda na OBČINSKON TRAVNIKI pred CUBOJON parkejra svoj bejli pedermobil

Vipko
Truplo

Ni mi jasno, čemu ste se toliko pičili in v tem neizmerno uživate, v privat življenje Roberta Celeca. Po svoje tudi drži, da kot mestni svetnik, kandidat na državnozborskih volitvah in kot kandidat za župana MO Murska Sobota, mora malo paziti na svoj "image", vendar vsaj jaz vsakemu dovolim tudi kakšno "greško"! Saj bi morali biti vendar ljudje?

Kar se pa tiče teh kolobocij... ne vem če se stranka SDS zaveda, da so pred durmi verjetno predčasne volitve. Razen po prvih volitvah nismo nikoli imeli predstavnika te stranke v parlamentu in mislim, da tudi po teh ne bo noben niti blizu v sanjah, kaj šele dejansko. Po takih potezah dolgoletnega člana te stranke in odgovora predsednika te "izdajalske" izpostave kar tekmujejo, kako volilce usmeriti k drugim strankam.

Ja, res dolgoročno! Se mislite g. Šooš in ostali že enkrat zbuditi ali vas je treba z neko solidno, nestrohnelo lato po teh "glupih" tikvah???

rija

Ni mi jasno, čemu ste se toliko pičili in v tem neizmerno uživate, v privat življenje Roberta Celeca. by Truplo...

Glej, nisem za nobene, da se razume, ker o vseh mislim enako: nihče ne dela za nas, ampak vsak zase....
Zato...verjetno ljudem ne paše, da se nek "njihov" svetnik obnaša v "njihovem" mestu tako vzvišeno, ignorantsko in živi po sistemu "meni nihče nič ne more, ker sem ta in ta"?

Samo poglej tole parkiranje? A ti parkiraš tako? Parkiram jaz tako?
Ne, dragi moji. Ker očitno mi spoštujemo svet okrog sebe....

copicar

rija,odlično 5 za napisano.

Vipko
Truplo

Rija, če bi bilo parkiranje vse, kar se lahko pove o človeku oz. o njem sodi, potem bi bila marsikatera druščina, katera parkira na pločniku pred Galerijo in obišče Winterja ali Cobo, ožigosana kot taka in taka.

Ne zanikam, mestni svetnik, kandidat za to in to funkcijo ima tudi neko obvezo do občanov v smislu nastopa tudi takrat, ko je v "civilu". Vendar, če se na veliko samo v to spotikate, bi bilo več kakor pošteno, da se podpištete pod svojimi posti. A mu Rija upaš to povedati v obraz. Če da zelo v redu, po drugi strani pa lahko dotični pove, da te to po svoje tudi tako hudo ne briga in kaj boš potem.

Ne, jaz na ta način ne bi parkiral, to pa lahko 100% napišem. Še nikoli nisem plačal kazni za napravilno parkiranje ne v Soboti (kar bi bilo itak čudo glede na to, da hodim peš ali s kolesom), ne v Mariboru ali Ljubljani, kjer pa sem večrat. Tudi ne kje v tujini.

Meni je bolj zanimivo, čemu so se sedaj tako izpostavili: Robert Celec, kateri ima morda vseeno še kakšne politične ambicije in mu tak "izpad" prej škodi, kot koristi, pa tudi vodstvo SDS-a praktično pred volitvami.

Jaz bi rekel za oboje oz. dal nasvet: "Prije stavljanja jezika u pogon, treba ukljućiti mozak!".

rija

Truplo, meni dol visi za vse, vključno s Celecom :)
Parkiranje pa je bilo zgolj in samo ob tem času na tem mestu, če razumeš poanto?

Vipko
Truplo

Rija, jaz poanto razumem tudi v smeri, da se že pretirava glede privat življenja Roberta Celeca. Dobro, napisali ste mnogi, kar vas žuli, vendar je on problem kot politik in ne kot privatni meščan. Če že debatiramo naprej, debatirajmo v to smer. Jaz sem svoje povedal.

In nisem noben fan od Roberta Celeca, še več, velikokrat sem tule zanj in še nekatere člane SDS-a zaradi tiste izdajalske politike napisal, da so v političnem smislu...

Krivično, preostro, žaljivo ali še kaj, mnenje si ustvarite, ne mislim pa o nobenem nič slabega privat. Kot prvo jih kaj prida niti osebno ne poznam in kot drugo, ko bo mene motilo parkiranje Celeca, mu bom to povedal v obraz ali se podpisal (siceer vas itak tule 80%, kateri sodelujete v političnih debatah ve o moji identiteti).

O tem govori moja poanta, če jo sedaj tudi ti razumeš?

okroglazoga

kak san že povedo v eni od prejšnjih tem. meni celec nej všeč, ampak kda ga slikate in vijdete v CUBOJI, zakoj njemi nišče tao ne vupa povedate v obraz, zakoj ste takše pi.čke, ka kričite samo na forumaj??? On je javna oseba in ga v malo stvaraj odobravan, ampak vi se skrivate tu za nikami in ste pametni... Ka vas pa boli kurac za njegovo privat življenje, vsak mislin ka od vas deb.ilnih komentatorov ma rad mir v privat življenji... sran vas boj...

rija

Truplo: žal v primeru politikov ne moreš črno/belo ločiti javnega/privatnega življenja.
Ko so se odločili biti "naš" glas (znova v navednicah, ker moj niso, ker ne volim že nekaj let in se distanciram od teh burlesk, tragikomedij) so se odločili, da bodo javne osebnosti-glas ljudstva.
In človeka moraš vedno gledati kot celoto, njegovo obnašanje je odraz njegovega karakterja. Ne more se človek odklopiti, ko pride iz službe in postati 100 % druga oseba.
Zato je po mojem tak odziv ljudi na obnašanje Celeca.

Si, kar si. Tudi če poješ Snickers....bistvene spremembe ne bo ;)

In zdaj: i rest my case....ne hodim v Cubo, ne hodim na volitve, torej lahko komentiram samo tole, kar preberem na netu.

Vipko
Truplo

Rija, po svoje da, saj ti lahko dam tudi podpis. Ampak, kot sem že prej zapisal, tudi kakšno napako/e je treba tem ljudem oprostiti. Še posebej, ker Celec in podobni pa res niso predsednik vlade, ljubljanski ali če hočeš soboški župan, kar je vseeno veliko višja funkcija.

Tole, da on pride iz službe in je 100% druga oseba (morda samo na podlagi tistega dogodka iz Cubeja?) pa jaz ne morem komentirati, ker ga osebno, razen da se pozdravljava, ne poznam. Zato me moti, da ti tako na veliko komentiraš samo kakšno njegovo slabo lastnost na podlagi neta? Kaj pa, če je drugače privat doma in tudi za okolico čuteč človek, poln razumevanja in še česa??? Jaz ne vem... morda vejo drugi več? Če je ene vrste Dr. Jekyll in Mr. Hyde nas večina ne ve, zato je njega ocenevati samo na podlagi neta in zaradi tega samo negativno najmanj nepošteno.

V glavnem je moja poanta v tem, da na veliko pretiravate v šimfanju in to predvsem skriti za nicki.

rija

Zato me moti, da ti tako na veliko komentiraš samo kakšno njegovo slabo lastnost na podlagi neta?....Truplo.

Kot prvo: se ti zdi, da sem na VELIKO kaj komentirala? Meni se ne. Prej sem se s tabo spustila v eno fajn debato :)
Kot drugo: koliko ljudi ki so protestirali proti Janši, ga pozna osebno? Svoje ocene so pridobili na podlagi njegovega dela, obnašanja v medijih, ker ga pač v Cubu ne srečujejo ;) Torej je medijska in sicer javna podoba nekoga v politiki zelo odločilnega pomena? Se strinjaš?

rija

Zato me moti, da ti tako na veliko komentiraš samo kakšno njegovo slabo lastnost na podlagi neta?....Truplo.

Kot prvo: se ti zdi, da sem na VELIKO kaj komentirala? Meni se ne. Prej sem se s tabo spustila v eno fajn debato :)
Kot drugo: koliko ljudi ki so protestirali proti Janši, ga pozna osebno? Svoje ocene so pridobili na podlagi njegovega dela, obnašanja v medijih, ker ga pač v Cubu ne srečujejo ;) Torej je medijska in sicer javna podoba nekoga v politiki zelo odločilnega pomena? Se strinjaš?

Vipko
Truplo

Da in ne! Janšo vendar ne moreš primerjati s Celecom in kot drugo, tam so ljudje po svoje protestirali javno (kdo neti nemire oz. hoče narediti tihi politični puč v Sloveniji sedaj ne bi). Kot tretje, več ali manj so protestirali in pisali kaj o Janši po mojem samo glede njegove politične dejavnosti in malo ali skoraj nič, kar počenja privatno. In verjemi ima tudi napake, kot vsak človek. Čudno bi bilo, če jih ne bi. Jaz za eno vem, vendar bom bolj tiho, ker je to njegova privatna stvar.

Dobro, beseda "na veliko" bi lahko izostala, ni pa to tako pomembno. Po drugi strani pa je bila najina debata mislim da na nivoju in tako naj ostane tudi v bodoče. Lep dan!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice