Sodnik z ljubljanskega okrožnega sodišča je Stephena Casiraghija, rojenega v Murski Soboti danes oprostil obtožb, da je marca po aretaciji grozil policistom, obsodil pa ga je zaradi nevarne in brezobzirne vožnje.

Danes se je končalo sojenje Casiraghiju, zaradi nevarne vožnje po centru Ljubljane marca letos, sodnik pa je odločil, da ni več razlogov za njegov pripor, poroča Dnevnik.

Casiraghi je bil v priporu sicer od 25. marca, meseci pripora pa se mu bodo šteli v zaporno kazen. Po poročanju Dnevnika sta mu paznika takoj po izreku odklenila lisice in ga odpeljala nazaj na Povšetovo, da vzame v priporu svoje stvari, potem pa bo izpuščen. Tožilka Jerneja Pielick je že napovedala pritožbo.

Spomnimo, da je Casiraghi konec marca brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim avtomobilom in z ukradenimi tablicami objestno vozil po ulicah prestolnice in se ob aretaciji tudi upiral policistom.

Tožilstvo mu je sprva očitalo tudi preprečitev uradnega dejanja, vendar se je tekom obravnav izkazalo, da so policisti zaporo ceste s službenim vozilom, ko so ga skušali fizično ustaviti, izvedli, ne da bi pred tem pridobili dovoljenje operativno-komunikacijskega centra policije. Zato je tožilstvo očitek preprečitve uradnega dejanja umaknilo.

Sicer pa spomnimo, da je Stephen Casiraghi, eden bolj zloglasnih zločincev v Sloveniji rojen v Murski Soboti.  

Casiraghi, rojen kot Hinko Krajačič v Murski Soboti je prevzel ime pokojnega moža monaške princese Stephena Casiragija. Casiraghi, eden najbolj znanih slovenskih zapornikov, znan po muhastem vedenju, na zatožno klop je v preteklosti sedel celo popolnoma gol.

Casiraghi je v zaporu preživel skoraj pol svojega življenja zaradi različnih kaznivih dejanj, med drugim zaradi zaradi posilstva, ropa, poškodovanj tuje stvari in nasilnih dejanj ugrabitve in spolnega nasilja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Lepo.

Starejše novice