Nemški proizvajalec avtodomov Carthago je v svojem slovenskem podjetju v Odrancih v minulem poslovnem obdobju začutil ponovno rast prodaje počitniških vozil. V tem času so beležili skoraj 143,5 milijona evrov prihodkov, kar je 29 odstotkov več kot sezono prej. Njihov dobiček je iz predlanskih petih milijonov skočil na 6,8 milijona evrov.

Zaposlenih več ljudi

Slovenska družba, ki je del istoimenske nemške skupine pod vodstvom Karla-Heinza Schulerja, letne poslovne rezultate objavlja sezonsko, iz poročila na Ajpesu pa je razvidno, da je konec lanskega julija zaposlovala 616 ljudi, kar je celo za 125 več kot v enakem obdobju leto pred tem, piše STA.

"Optimizem je bilo čutiti že na sejmih v Stuttgartu in Düsseldorfu. Sicer pa smo lani predstavili nekatere nove modele avtodomov, ki so v zadnjih letih postali sinonim za prestiž. Lahko se pohvalimo z največjo prodajo med prestižnimi proizvajalci avtodomov," v poročilu ugotavlja vodstvo podjetja.

Nove investicije v Odrancih

Tudi sicer je poslovanje slovenskega podjetja precej odvisno od nemškega gospodarstva, ki je že nekaj časa v razcvetu, večji del proizvodnje pa je namenjen izvozu. Zaradi povečane proizvodnje letos in naslednje leto v podjetju načrtujejo nove investicije, predvsem odkup novih zemljišč, dograditev proizvodne hale in nakup novih strojev.

Dodatno zaposlovanje

Vse to bo po besedah predstavnikov podjetja pripeljalo do dodatnega zaposlovanja, prav iskanje usposobljenega strokovnega kadra pa je eden njihovih letošnjih največjih izzivov. Težave imajo predvsem pri iskanju deficitarnih poklicev kot so na primer lesarski tehnik, mizar, mehatronik in CNC operater.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vladop (nepreverjen)

Rast podjetja je dobra in tudi prihodki firme so dobri,malo več napijšite kakšne so plače delavca in kakšni so odnosi (delavec-vodstvo)!

543678 (nepreverjen)

vladop........ Hja plače so poslovna tajnost 670 €

zaposleni (nepreverjen)

Moja plača prejšnji mesec je bila 793€.
S tem da imamo pet vrst malic, in plačo na datum. Deseti v mesecu.
Prej sem delal v eni izmed trgovin pa ja bila plača 730€ cca, in je bila maluca všteta v plačo.
Tako da ni tako slabo kot želijo eni prikazati.

mun (nepreverjen)

Povečal prodajo,kaj pa plače ?

Tujec 2

zaposleni, kaj pa mesece prej. Moja plača je bila .......... ?! napiši koliko let delovne dobe imaš, koliko ur si delal, koliko raznih dodatkov si imel ( prevozni stroški, popoldansko delo, nočno delo, nedeljsko delo, nadurno delo, ............... ). To so zelo važni podatki za plačo, ti jih pa zamolčiš ! Si zmožen dati te podatke ?

Tujec 2

Tadeja, če že hvališ neko podjetje in delaš brezplačno reklamo zanj, napiši sestavek tako kot sestavek mora biti napisan. Plače delavcev ! To je zame in marsikoga najbolj važen podatek. Ti pa ta podatek enostavno zamolčiš. Zakaj ? Ker so zelo slabe plače ? Pa ne neko povprečje,ker vsi vemo kaj se skriva v povprečjih. Čisto enostavno: direktor toliko, delavec toliko ( brez dodatkov ). Enostavno kot pasulj. Tudi novinarji si morate svojo plačo zaslužiti, zato se v prihodnje bolj potrudi in napiši sestavek tako, kot mora biti napisan. Z vsemi podatki in ne samo s tistimi najbolj všečnimi.

zaposlen55 (nepreverjen)

Glavno da se hvalikajo kak nam gre dobro prodaja pa vejki dobički, kaj pa plača? res da je z vseemi dodatki.. to pomeni izplačevanje nadur predvsem slabih 800 oz, še meje.

pink panter 13 (nepreverjen)

Je pa plača tako rekoč na uro z vsemi dodatki ki jih pripisuje država. Če bi država zvišala minimalno plačo bi pač dal več kot tudi vse trgovine v SLO ki majo delavce na minimalcu. Pa še to, tujec plača bar vse prispevke lastna država pa v svojih podjetjih se to ne!!!!

faflek (nepreverjen)

zaposleni ...... Tebi je lekar glavno ka maš pet vrst malic te se eni tam vsaj na jejte .Še marsi kaj (si hote pozabil ) napisati ka vse je vö tej tvoji plači .

wwww (nepreverjen)

Tudi ta obrat bo kupil Todorovič kot Mercator in te več ne bo ene malice več .

triger (nepreverjen)

Zanima me, kelko bi z vas bila normalna neto plača delavca?
Pod vsako temo o bilo kateri firmi namreč pljuvate po firmah, da dajeo slabe plače, pa me zanima kaj bi vas zadovoljilo in bi rekli, ti pa dobrp plačajo svoje delavce.

ex_carthago_arbeiter (nepreverjen)

Dobički so ogromni, dela je vedno več....delavske plače pa iste oz. manjše kot so bile pred 3 leti...malice so dobre bile to pa res...ostale stvari pa no comment!

Tujec 2

triger, odvisno od dela ! Brez pretiravanja: za najbolj enostavna dela osnovna plača 800 evrov ( neto ).

Jebiveter (nepreverjen)

Ni problem minimalna plača...problem je minimalna urna postavka. Naj se zviša minimalna urna postavka če majo jajca, pa mo te vidli kelko de plača, pa kelko ur de se delalo...

bgnmhjmk (nepreverjen)

CARTAGO SE VSE BOLE PRIBLIŽUJE MURI. MAJO MAJSTRE KA NEMAJO ŠOLE VAŽNO KA MAJO STRUPEN JEZIK PA NAPADAJO DELAVCE KA LE TI MOREJO GARATI PA NIKA NAZAJ GUČATI DELA SE VSAKI DEN DEVET UR TISTO URO KA DELAJO DUŽE SE PA NINDRI NE POZNA RAZEN V HLAČAH GLAVNIH. KELKO JIH PA VSAKI MESEC DA ODPOVED ZARADI NEVDRŽNIH RAZMER PA NINDRI NE PIŠE

VFBGNHTZ (nepreverjen)

NORMALNA PLAČA BI MOGLA BITI 1100€ MINIMALNA KAK V AVSTRIJI KER SO CENE ENAKE KAK V AVSTRIJI (PRINAS JE VČASIH TUDI DRAŽJE) 1100€ plud dodatek za potne stroške

Vipko
Wizeman

Učinkovitost petkrat višiša kak v matičnoj firmi, plača pa na polovici. Nemajo se kaj hvaliti. kda de se delavci poznalo, ka firma dela fejst uspešno, pa tou v prestižnoj klasi, te se naj hvalijo. Či bi küpci znali, kak malo od plačane astronomske cejne ide za delo, bi najbrž malo premislili pred nakupom....

Pačsosmotane (nepreverjen)

Bil na razgovori.. 2x so mi povedali NAROBE DEN!!! In san se za bv vozo ta, po telefone so te priznale napako.. v živo pa me pitajo v 2. kroge kak to ka san nej prišo kda san bil povablene?

Pač 4x san bil tan in so me pohvalile kak kandidata te pa san dobo po pošte ka san nej bil izbrani..

Pa smešno ka ma človek zaključen faks (1-2 leti od zaključka) in se začudijo, ko praviš ka
nemaš DELOVNE DOBE.. (Izkušenj pa san meu več kak preveč)..

920€ bruto je in te kao rastej plača..

Odnos je v p... Plače so slabe.. Delo pa je zahtevno in maš odgovornost.. Če so problemi,
se reši tak ka odpistijo osebo kera je ta menje časa.. Pogodbo ti davlejo začasno pa začasno,
sploj če si sveži iz borze..

V Avstriji maš plačo za 500-700€ VEČJO in je delo prece menje odgovorno pa te nišče ne jebe
v glavo pa ne idejo se nekih for.. Če so problemi, to daš naprej in se reši.. Po 3 mesecih maš na nedoločen čas.

Gost (nepreverjen)

Triger........ Za to pa je tak v državi .Glavno ka se dela bilo kje in če bi dobili plače 400 € bi bili zadovoljni ker nič drugo ne gledate in se bahate mij mamo službe .Nikoli v Sloveniji ne bo delavec dobil plače kot si jo zasluži ker so eni manijaki zadovoljni bilo koliko zaslužijo .

iCare (nepreverjen)

Mah v Prekmurje je zadnje čase očitno glavno ka maš službo... In to zelo paše delodajalcem. V Avstriji dajejo dobro plače pa sploh NIMAJO ZAKONSKO DOLOČENE MINIMALNE PLAČE. Če pri nas nebi imeli zakonsko določene minimalne plače bi menda delali za 300€.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice