Junija letos bo tri leta, odkar je Kidričevski Boxmark najel prostore nekdanje Mure.

Lani so ustvarili 155 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je za osem odstotkov več kot leto prej. Kako je z obratom v Murski Soboti?

Številni novi projekti

Z dosežkom glede na razvojne aktivnosti v zadnjem obdobju, ki se bodo v številkah pokazale šele v nekaj letih, so zadovoljni. Leto so zaključili v minusu, a bolje kot leto prej, je za STA povedal prvi mož podjetja Marjan Trobiš

"Zaradi nekaterih zadnjih večjih naložb smo lani ustvarili okoli dva milijona evrov izgube, vendar že v naslednjem letu po zaslugi številnih novih projektov načrtujemo, da bomo pridelani minus pokrili," je dejal Trobiš in dodal, da sicer poslujejo stabilno in se iz avtomobilske branže vse bolj širijo tudi v druge panoge.

Zadovoljni s proizvodnjo v Murski Soboti

Boxmark poleg osrednje lokacije v Kidričevem že tretje leto z 200 zaposlenimi deluje tudi v najetih prostorih v Murski Soboti, kjer so zadovoljni in bodo ostali vse dokler, bodo imeli dovolj naročil. Potem ko so lani zaprli proizvodnjo v Radljah ob Dravi in jo prenesli v Kidričevo, zdaj zaposlujejo okoli 1800 ljudi, kar je tudi številka, ki se v prihodnosti naj ne bi dosti spreminjala.

Sicer pa se v podjetju vsako leto lotijo tudi investicij v posodabljanje tehnološke opreme, saj je njihovo podjetje tudi razvojni center za celotno skupino. Nove širitve v objekte ne načrtujejo, potem ko so predlani odprli novo halo v Kidričevem.

Sodelujejo z večino najbolj prestižnih avtomobilskih proizvajalcev

Predvsem po zaslugi novih poslov za letalsko in pohištveno industrijo se vse bolj ozirajo tudi izven meja Evropske unije, ki sicer ostaja njihov najpomembnejši trg. Zanimiv postaja ameriški trg, svoje izdelke prodajajo tudi na Kitajsko, z vse večjimi koraki pa stopajo tudi v Združene arabske emirate.

Avtomobilski sektor še vedno predstavlja kar 95 odstotkov vseh izdelkov, ki jih ustvarijo v Kidričevem.

Sodelujejo s skoraj vsemi najbolj prestižnimi avtomobilskimi proizvajalci na svetu, kot so BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes, Porsche, Jaguar, McLaren in Bentley.

Veselijo se prihoda Magne v Hoče

Veselijo se tudi prihoda Magne v njihovo neposredno soseščino, a si z njimi na kratek rok ne obetajo več poslov, saj sodelujejo že dolga leta s tovarno v Gradcu. Trenutno za njih med drugim proizvajajo usnje za Mercedesov avtomobil razreda G. "Če pa bo Magna uresničila vse napovedi glede nadaljnjega razvoja v Hočah, bo to za nas zaradi bližine zagotovo zanimivo," je še za STA dejal Trobiš.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kokoskaa (nepreverjen)

Za tako težko delo ,za minimalno plačo ,množično zaposleni odhajajo upam da na boljše.

Starejše novice