Na poti čez Pomurje je Pahorja pozdravil soboški župan Aleksander Jevšek. Nekateri so se spraševali, če ga bo tudi Kreslin.

Predsednik države Borut Pahor se je, kot smo poročali minuli torek, kar peš podal na pot iz Goričkega v Piran.

Svojo dopust, ki ga je očitno odločen preživeti aktivno, je Pahor začel na Hodošu, na poti po državi pa mu družbo delata njegov sin in vodja kabineta.

Glavni cilj popotovanja po Sloveniji naj bi po njihovih besedah bilo podati se med ljudi in se prijetno družiti.

Predsednik države v družbi soboškega župana

Na kratkem sprehodu skozi Mursko Soboto smo se popotnikom pridružili tudi v uredništvu Sobotainfo ter priložnost izkoristili za kratek pogovor in nekaj zanimivih vprašanj.

Ko smo se poslovili, je predsednik nadaljeval pot do svojega prvega cilja v Križevcih pri Ljutomeru, a za družbo se mu ni bilo treba bati, saj se je karavani pridružil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Z Goričkega v Piran, a brez Kreslina

Kar 300 kilometrov dolga pot Pahorja vodi do slovenske obale, kdaj natančno bo s svojim pohodom zaključil, pa zaenkrat še ni znano.

Sprva se je sicer ugibalo, da naj bi predsednika ob prihodu na končni cilj v Piranu s pesmijo Z Goričkega v Piran pozdravil tudi Vlado Kreslin, a je prekmurski pevec tovrstna ugibanja kmalu ovrgel in v izjavi za Slovenske zapisal, da predsednika v nobenem primeru ne bo pozdravil.

V Uradu predsednika države medtem priznavajo, da je zamisel sicer zanimiva, a se od medijskih ugibanj o srečanju s pevcem vendarle odmikajo.

Pahor pa je svoje popotovanje končal, v Piran je namreč prispel ped nekaj urami.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
batina (nepreverjen)

Domov si ga pelajte.

đouži (nepreverjen)

Ja peš je hodil mal po mestih za promocijo, drugače pa auto pa gas.

bono1

Kaj se je zaustavil? Naj samo lepo gre naprej, naprej.

A79 (nepreverjen)

Čestitam za podvig.
Predhodnim komentatorjem pa predlagam, da tudi sami gredo na daljši sprehod, da si malo prezračijo glave, ker vam internetno negodovanje že preveč škodi. V bistvu ste s tem negativizmom bedni.

Landini

Naivni ste vi, veliki oboževalci predsednika. Ta tip je sam izjavil, da s 3000€ ne more preživet. Zdaj pa ga vsi obožujete. Malo se spomnite nazaj. Celo življenje živi na račun majhnega človeka, vi ste pa vsi slinavi kako je super, ker pokaže kako zna opravljat delo majhnega človeka.

In reply to by A79 (nepreverjen)

Starejše novice