Kljub temu, da ima podjetje Osem že od januarja 2015 v lasti blagovno znamko Kekec, se sedaj v postopku stečaja Pomurke prodaja še druga znamka Kekec, ki je novejša.

Okrožno sodišče v Murski Soboti je pred časom odobrilo prodajo slovenske in mednarodne blagovne znamke Kekec, ki jo je razpisala stečajna upraviteljica Pomurke Alenka Gril. V tem času se je rok za oddajo prijav že zaključil in kot je Alenka Gril potrdila za Sobotainfo, so prispele tri prijave.

''Za blagovno znamko paštete Kekec so prispele tri prijave, vse iz Slovenije. Trenutno potekajo usklajevanja in pogajanja, ki bodo trajala še vsaj dva tedna," je povedala stečajna upraviteljica Pomurke.

Dve znamki paštete Kekec

Na Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino sta vpisani dve blagovni znamki paštete Kekec. Za to zmedo so poskrbeli stari lastniki Pomurke, ki so leta 2006 registrirali novo blagovno znamko. Staro znamko pa so zastavili in prodali Mipovi družbi DML. Staro znamko je januarja 2015 podjetje Osem kupilo na dražbi za 220 tisoč evrov.

Za prodajo novejše znamke se je stečajna upraviteljica Pomurke odločila potem, ko je sodišče zavrnilo njeno zahtevo za izbris blagovne znamke, ki jo uporablja podjetje Osem Miroslava Flisarja.

Flisar: Pašteta Kekec je ena sama

Miroslav Flisar ne razume poteze Grilove, ki prodaja novejšo blagovno znamko.  

''Koliko paštet Kekec je bilo na slovenskem tržišču? Vedno samo ena. V kakršnikoli obliki. To kar se zdaj dogaja, razumem kot nagajanje," nam je povedal Flisar.

Kot je še povedal za Sobotainfo je blagovna znamka Kekec originalna in oni so njeni lastniki. Znamko so tudi nekoliko preoblikovali in firma Osem že ime določene dodatne registracije blagovne znamke Kekec izven Slovenije.

"Vsi so imeli takrat možnost kupiti blagovno znamko Kekec. Pa smo jo mi. Če bi prišlo do prodaje nove blagovne znamke, bi bila na trgu velika kolobocija. Trgovci ne bodo prodajali dveh paštet Kekec."

Besedo bo imelo tudi sodišče

Glede nove blagovne znamke Kekec trenutno torej potekajo pogajanja in usklajevanja, saj so se nekatere okoliščine spremenile. Tudi, če bi se stečajna upraviteljica Alenka Gril uskladila s katerim od ponudnikov, bo pred dokončno prodajo imelo besedo še sodišče. Da bi se pojavili obe enaki znamki na trgu je težko verjetno, saj bi to povzročilo veliko zmedo med potrošniki.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
skandi

Stečajna upraviteljica bo usklajala in se pogajala!!!Kaj se boš pogajala???Kdo ti bo več podmazal?

jožek. (nepreverjen)

Dolgo,dolgo se masti grilova na stečaju.Ni dovolj,da je uničila z raznimi akterji ostanke Pomurke (koliko je samo uradno zaslužila v teh letih ? -pa ja še premalo ?)
Bog ne daj da bi dovolila,zadnji hvala bogu uspešni del ,da bi mirno delal in se razvijal.

divjejabolko

Neverjetno.

Gost (nepreverjen)

Ne imeli bomo tri kekece in eno mojco.

Tujec 2

Pašteta Kekec ne gre v prodajo, zato je potrebno vsak teden pisati o njej, da se ji s to reklamo poveča prodaja. Bo reklama uspela in povečala prodajo ? Dvomim. Druge paštete so pač cenovno bolj ugodne in, po mojem okusu, tudi bolj kvalitetne.

Gost (nepreverjen)

mi je vseeno,če bo Kekec paštet pet...jaz,ko namažem na kruh pašteto,bo to vedno Argeta...

Starejše novice