Sporu okrog imenovanja direktorja Pomurskih lekarn, kar ni videti konca. Merjenje moči se nadaljuje, na občini menijo, da so lekarne ugrabljene.

Na današnji izredni seji sveta zavoda njegovi člani niso našli skupnega jezika. Na seji so se seznanili s sklepom Višjega sodišča v Mariboru, vztrajajo pa pri tem, da naj Mestna občina Murska Sobota v imenu ustanoviteljev imenuje Zajca kot vršilca dolžnosti direktorja. 

Predsednica zavrnila predlog Đurova

Z omenjenim sklepom se Srečko Đurov, predstavnik soboške občinev svetu zavoda ni strinjal, in je za v.d. direktorja za čas do imenovanja direktorja predlagal Polonco Fialo Novak, predsednico sveta zavoda. Omenjena je predlog Đurova zavrnila s pojasnilom, da če bi čutila, da je pravi kandidat in da ima toliko podpore kot Zajc, bi se že sama prijavila. 

Đurov in člani sveta zavoda tako do konca seje niso našli skupnega jezika glede imenovanja v. d. direktorja Pomurskih lekarn.

Delovanje Pomurskih lekarn nezakonito

Za pojasnila kaj konkretno to pomeni, smo se obrnili na pravnega strokovnjaka, ki nam je pojasnil, da je delovanje Pomurskih lekarn v trenutni situaciji nezakonito. 

To pomeni, da ne morejo izdajati računov, naročati zdravil, niti izplačevati plač. Če svet zavoda izmed svojih članov ni sposoben najti kandidata za začasnega vršilca dolžnosti, bi svetniki v izogib odgovornosti morali odstopiti. 

Svet zavoda bi namreč moral na današnji seji predlagati nekoga izmed članov, ki bi prevzel mesto v. d. direktorja za čas do imenovanja direktorja Pomurskih lekarn.

Kot je razvidno iz sporočila za javnost, ki so ga poslali iz soboške občine, Jevšek napoveduje uveljavljanje odškodninske odgovornosti proti vsem odgovornim, prav tako pa tudi kazenske ovadbe

Iz omenjenega sporočila pa je tudi razvidno, da naj bi Pomurske lekarne od 4. januarja 2018, ko je sodišče iz sodnega registra izbrisalo zakonitega zastopnika, te mimo javnega razpisa in brez zakonitega vodstva nabavile že za več kot 3.117.228,81 evrov zdravil.

Pomurske lekarne do nadaljenega tako ostajo eden redkih, če ne edini javni zavod v Sloveniji brez zakonitega zastopnika, merjenje moči med Jevškom in Zajcem pa se nadaljuje. 

Kaj nastalo stanje pomeni za Pomurce, za zaposlene ter kakšne so možnosti za rešitev nastalega položaja, bomo poročali v naslednjih dneh. 

Odziv s strani Pomurskih lekarn še čakamo.

S spleta

Komentarji (45)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
povezani (nepreverjen)

banda rdeča,pa kak dugo mo to še cuj gledali ? vsi so za zajca razen povezanih in zdaj mo trpeli občani in zaposleni ? iz enega samega razloga ker je nej vaš ?

kepa (nepreverjen)

Trpela bo tvoja nora mati

In reply to by povezani (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kdo je tu nor ?

Proti ugrabitv… (nepreverjen)

Soboška občina želi ugrabiti Pomurske lekarne in izigrati ostale pomurske občine, ki so ravno tako ustanoviteljice lekarn. Zajc je dolga leta dobro vodil lekarne. Odpirale so se nove poslovalnice po celem Prekmurju in tudi na drugi strani Mure. Delali so dobro, dobička pa niso vozili ven na zadnja vrata, ampak so ga kopičili. Če si prosil za sponzorska sredstva za kakšno prireditev si vedno dobil vsaj kakšnih 100 ali 200 evrov, brez da bi te kdo vprašal če si "naš ali njihov".

Upam, da bodo pomurske občine uspele ubraniti lekarne pred lakomnostjo soboške občine.

oj-oj (nepreverjen)

se podpijšen pod komentar

In reply to by Proti ugrabitv… (nepreverjen)

nepovezanpoznavalec (nepreverjen)

Upam, da so si župan in njegove oprode s tem obnašanjem naredili dobro reklamo pred volitvami.
Danes je po Murskem valu spet populistično govoril in razpihoval čustva nepoučenih poslušalcev.
Primerjal je javno naročanje v UKC z javnim naročanjem zdravil v lekarnah. Naj se drži rajši javnega naročanja topov za sneg ali drsališča.
V UKC je večina lumparij šla na račun naročanja medicinskih pripomočkov...
Županu se očitno ne sanja kako se določa cene zdravil v naši državi.
Na radiu je omenjal cene Aspirina v Avstriji....
Spet je popolnoma pomešal jaboke in hruške.
Saj govoriti zna zelo lepo in en laik na tem področju , ki ga posluša mu lahko samo pritrjuje,..
koliko krat samo ponovi besedo zakonito,...
Ampak žal smo nekateri malo bližje tej stroki in vidimo, da gre tukaj za popolnoma politično motvirano čistko. Money talks bullshit walks

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

stegozaver (nepreverjen)

Čas bi že bil, da bi Jevšku in SD klienteli malo pogledali pod prste.

politika123 (nepreverjen)

Standard gnesden v vseh občinah: či nejsi naš moreš iti

MasterMind_i (nepreverjen)

S ken se naša občina ukvarja, med ten ka bi se mogla s projekti pa razvojon ... Vse to je posledice mržnje med Štihecon pa Jevšekom. Plačali mo pa vse to mij ka tü živijmo. Za bruhati!!!!!!!

Gospod ZAJC je spoštovanja vreden starejši gospod, keromi so tudi zaposleni lojalni in naklonjeni, poslovanje ma pozitivno, ni delo nobenih velkih napak ... Edina napaka je bila ka ni bil poslušen Jevšek-Židan tandemu.
Resnica je ka Jevšeki iskreno ni naklonjen nihče. Pred volitvami nej nišče znal za njega (pitajte malo bivše sodelavce v MS), po mandati ga nede nišče cejno, isto kak Štiheca nej. Ker prvo moreš biti človek, pa te vse drugo. Tem dečkom pa oblast stopi v glavo.

Tujčić (nepreverjen)

SD trojica, Jevšek Đuro in Židan so gnes dobili po buči. Videti Đuroja gnes po dnevniku-neprecenljivo!!! Za vse ostalo bodo poskrbele volitve.

mrtva reka (nepreverjen)

Kdo bo novi župan?

In reply to by Tujčić (nepreverjen)

šinjek (nepreverjen)

dajte desna sredina.....kakšnoga dr. Maučeca (ale pd) predlagajte....mladi, pameten in najbole pomembno:
NEJ JE POKVARJENE!

In reply to by mrtva reka (nepreverjen)

sunce van japansko (nepreverjen)

...še nej...

In reply to by šinjek (nepreverjen)

aspirin (nepreverjen)

Sama lopovščina s ten Đurovin na čele! Tej si misli ka samo un zna pravo čitate pa nišče drujge. Ka de še prneso naprej, pa ka nede občina njega toužila za pejneze kere do plačale Gutaljčke za izredno odpoved.Čudno ka sposoben pravnik lekarn nej svojome direktore v bran stoupo z pravnimi argumente?! Aja, dečko menjo službo pa dau rep med nogej, glej ga zlomka na Saubermacher! Mali je strašno sposoben kameleon. Pa ena povezana menjava delovnega mesta, najprej nekoga spakivajo ka napravijo plac za rošado. Sobočance, otprite očij za vsem tem je več lidij! Mislin, ka Sobota ne smej pistite ka de politika svinjala še edijnoga sposobnoga direktora javnoga zavoda. Gospod Zajc, z dvignjeno glavo naprej!!

Unknown-butknown (nepreverjen)

Samo ta “kameleon” je svoje ze povedal in je skoda izgubljanja energije v politicnih igricah. Torej se je odlocil edino pravilno in pametno, ocitno proti politiki. Kapo dol za “kameleona”, kot tudi za direktorja kateri ne popusti!

fhnnz (nepreverjen)

Naša družina župana več ne bo volila.Za vse je denar ceste pa so propadle, še malo pa de samo še makedam osto. pa ne vidi se nam ka nastavljajo svoje ljudi.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jaz ga bom volil ! Zakaj ? Zato, ker tistega, katerega bo volil Tujec 2, večina ne bo hotela voliti !

In reply to by fhnnz (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Pa nej ste edini!!
In tudi oni to znajo, zato morajo hitro svoje nastaviti!!

In reply to by fhnnz (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Vaj kakšni ste, apoteke ne nucamo, potem bodo imeli dodatno delo pogrebni zavodi !!

In reply to by fhnnz (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Borba svinj pri kopanji brez milosti.

Tujčić (nepreverjen)
T (nepreverjen)

Do volitev še zdržiite.

34987 (nepreverjen)

zopet vse preostale občine (16) proti Murski Soboti. Boljše bi bilo sodelovanje kot kreganje.

Mojamoja (nepreverjen)

Vse izvira iz tega, ker je Vitapharm, kjer je direktorica žena od nekdanjega župana Štihca, največji dobavitelj zdravil lekarnam. Zakaj pa to ne bi bila firma iz M.Sobote, čeprav je njen večinski lastnik Kemofarmacija? Zato, ker je Đurov povezan z Marifarmom in očitno bi javno naročilo bilo izvedeno tako, da bi bil Marifarm dobavitelj? Načeloma to v pravni državi ni možno, v banana republiki pa. Đurov pa naj si ne misli, da je spil vso pravniško pamet tega sveta...obstajajo še tudi drugi in čeprav pripelje s seboj Tičarja, mu ne pomaga proti ZKP. Sicer pa zakaj takšen pritisk na Zajca ravno sedaj....seveda, ker je odprt razpis za direktorja PL. Bojijo se ga kot vrag križa.

sneg na cesti (nepreverjen)

Zakaj morajo biti pri nabavi zdravil vedno neki posredniki?Da bogato služijo!Zakaj se zdravil ne kupi direktno od proizvajalca?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Točno tak. Pri vsakem izdelku polno posrednikov, ki mastno služijo, na koncu izdelek 2 x ali 3 x dražji kot bi lahko bil. Mislim, da je v ozadju tega " šmorna " bitka za to, kateri posredniki bodo služili. Res smo banana država, da to dopuščamo.

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

kek (nepreverjen)

pa jasno povejmo....namesto domačega bo mariborski dobavitelj....samo za to se ide, money, money

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Mojamoja (nepreverjen)

Takšna je zakonodaja, da proizvajalec zdravil ne more direktno vršiti prodaje. Zanj to in še druga dela opravljajo veledrogerije - tako je po celem svetu in ne samo za zdravila, za vsako blago.

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

A obrtnik in kmet pa lahko direktno prodajata svoje proizvode ?????????????? Tu ni zakonodaje ali kako ??????

In reply to by Mojamoja (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Malo iz radovednosti sem pogledal zgodovino Galexa MS - nekdanjega dobavitelja zdravil Pomurskih lekarn, ki je neslavno propadel in Vitapharma MS - zdajšnjega dobavitelja zdravil Pomurskih lekarn. Verjamem, da je to samo naključje, da je Vitapharm nastal leta 2007 in da je direktorica Štihčeva žena, sicer magistra farmacije in da je Anton Štihec bil župan MS od leta 2005 do leta 2015. Samo naključje, nič drugega.

Mojamoja (nepreverjen)

Pomurci ne bojte se, ne boste ostali brez zdravil, nikoli. To so samo ustraševalne metode, ki ne pijejo vode. Je pa moč župana in Đurova velika, ker imata oba velike veze in poznanstva tako na sodiščih kot drugje. In to nas lahko skrbi. Verjetno je tudi zaradi tega sodba Višjega sodišča v Mariboru taka kot je, precedenčna v Sloveniji, kar pomeni, da so v podobnih ali celo istih zadevah druga Višja sodišča po RS odločila drugače.

povezani (nepreverjen)

Pa te đurov vupa po soboti oditi ??

In reply to by Mojamoja (nepreverjen)

ŽivelStalinJeb… (nepreverjen)

Zaradi Pahora, Židana pa Jevšeka san že pred leti člansko izkaznico SDja razrezal... Ko vas jebe!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kdo bo zmagal ? Za Jevška dajte +, za Štihca -.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ste prepričani, da bo Štihec zmagal ?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Štihec je pravo, ka nede kandidejro. Zakoj se vam enim vseeno non stop prikazuje tudi v sanjah?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

prebivalci (nepreverjen)

Spoštuje se naj zakonodaja. On samo na lepi direktorski plači že tako dolgo, naj dela za minimalno plačo pa bo videl. Seveda, da ne želi iti dol z dobrega stolčka. Naj spoštuje pravila, ki so v veljavi kot vsi ostali. To je nepravično, da se ne spoštuje. Seveda, da v farmaciji lepo kasirajo in si plače izplačujejo. Saj pa babica z 180 evri pokojnine mora plačati zdravila....Če potrebuje kakšno kremo, spet plačati, sirup, plačati... In to tako lepo... Naj Zajc oz. lekarne malo namenijo svojega profita vsem nam občanom.... ne samo za svoje plače, tako bi lahko bil vsak direktor - prihodek zagotovljen. Neka druga podjetja se morajo na trgu boriti. Sramota za g. Zajca, da tako dela. Mimo javnih naročil. In zakaj? Ker dobi v svojo žep. To je dejstvo.
Pa še to, nekateri moramo za svoje službe pisati prošnje.... njegovi otroci pa takoj v službo! Zanimivo takoj po diplomi. Ostali pa čakaj, čakaj... pa si lahko nadarjen, lahko imaš 10-ke... Malo to pokukajte...

iq2345 (nepreverjen)

ti ne guci od dice v mnozine kak ce bi jih in njihovo druzino sploh pozno!!! dva ma in oba poznan! in niti malo sta nej zaposleniva pod njegovim okriljem, TAKA NE ODAVLI BUC!! bucman rdeci polizani ecek od matere zavrzeni kak rajsi idi cecat nazaj tij bi se popluval svojoga oco pa mater bi si zje*o

In reply to by prebivalci (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Saj se je hotel dobiček 4 milijone evrov v Pomurskih lekarnah razdeliti med občine. A MOMS oziroma župan Jevšek je hotel ves dobiček lekarn dati v svoja " lesena " gnila vrata.

In reply to by prebivalci (nepreverjen)

banditenstrasse (nepreverjen)

Glavno ka so mafijski krediti iz Bosne samo en mali spodrsljaj, kvečjemi prekršek...... vse ostalo je pa kriminal pa za doj strliti. Gelibar?

iq2345 (nepreverjen)

jevšek s tem vtikavanjem v dobro uspešno podjetje... da verjetno komi obljubljeno mesto direktorja priskrbis.. si se mi zdaj dokoncno zamero!!! hitro bos gotof!!

JEVSEK GOTOF SI!!

islamističen (nepreverjen)

KOZJA BRADICAAAA... beeeeeeee

Mojamalenkost (nepreverjen)

Prav bi bilo če nas že P. lekarne obirajo da denar ostane javno dobro Prekmurcev, in ne da se prelevle v žepe posameznikov. Od zdaj kupujem ASPIRIN® Express 500 mg - shop-apotheke.at
https://www.shop-apotheke.at › ... › Fiebersenkende Schmerzmittel
Prevedi to stran
4,38 € - ‎Na zalogi
ASPIRIN® Express 500 mg für nur 4,38 € bei Ihrer Online Apotheke für Österreich kaufen und bis zu 34% sparen.
Aspirin Express 500mg Tabletten – Vamida
https://www.vamida.at/aspirin-express-tabletten-500mg.html
Prevedi to stran
Od 4,33 € do 7,48 € - ‎Na zalogi
Aspirin Express 500mg Tabletten bei ihrer Online Apotheke Vamida ab ✓ 4,33 € kaufen und bis zu ✓ 36% sparen.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ubogi vi, ki vam je aspirin najpomembnejša stvar v življenju !

In reply to by Mojamalenkost (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice