*Fotografija je simbolična
Štiričlanska družina bo dobila 500 evrov za uporabo v slovenskih turističnih nastanitvah, državni vrh verjame, da pa bomo še dodatno potrošili polovico tega zneska.

Po ocenah ekonomista Mateja Lahovnika, ki vodi posvetovalno skupino vlade, bo ukrep prispeval več kot pet milijonov nočitev v slovenskem turizmu. Kot smo že poročali, je predlog vlada razširila tudi na mladoletne, saj bodo otroci prejeli 50 evrov, odrasli pa 200 evrov za uporabo v Sloveniji.

Vavčer bo po poročanju Televizije Slovenija prenosljiv med družinskimi člani, torej med brati, sestrami in med starši in otroki. Vladni govorec Jelko Kacin sicer včeraj te informacije še ni želel potrditi, ampak je namignil na to možnost. 

Vavčer ne bo v fizični obliki, temveč bo Finančna uprava Republike Slovenije pridobila podatke iz registra nastanitvenih obratov, veljaven pa bo do konca leta. Bon ne bo vplival na regres za letni dopust.

»Vedeti moramo, da bo štiričlanska družina z dvema otrokoma dobila praktično bon v višini 500 evrov, ki ga bo porabila nekje v Sloveniji, v naših turističnih nastanitvenih zmogljivostih. Verjamemo, da bodo dodatno potrošili – vsaj po naših ocenah – polovico toliko, tako da je to izdatna pomoč turizmu. In iz tega naslova pričakujemo tudi do pet milijonov prenočitev,« je za Televizijo Slovenija povedal Lahovnik.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
...... (nepreverjen)

To mo tak vse nazaj davali se dugs lejta.. fajn je ka so si to zmislili ali si nej iz svojega zepa dali ka iz nasega.. liden pa itak nic ne pase.. fi dajo za potovanje, je nej vredi ka so nej dali za jesti, ci bi za jesti dali, pa nebi bilo dobro, zakoj so nej dali za potovanja..

Goricki virus (nepreverjen)

Tij be dau z svojoga zepa ?

In reply to by ...... (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

prodam vavčer
poceni

Mura je večna (nepreverjen)

ti si pa res tele
Sigurno iščeš pare za piče

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice