Regionalna razvojna agencija Mura je v stečaju, pomurski župani pa se ne morejo dogovoriti, kako naprej, a kot kaže se stvari le premikajo.

Spomnimo, na seji Sveta pomurske razvojne regije, ki je potekala konec oktobra, se pomurski župani niso mogli dogovoriti, v kakšni obliki poskrbeti za nadaljevanje dela, ki ga je doslej opravljala Regionalna razvojna agencija Mura. Začasno je situacijo v roke vzela soboška občina in soglasno s stečajnim upraviteljem RRA Mura v stečaju nakazala 31 tisoč evrov, ki zadostuje za dva meseca. Ker se čas, ki ga je RRA Mura v stečaju dobila s tem nakazilom počasi izteka, pod okriljem Sveta pomurske razvojne regije, ki ga sestavljajo pomurski župani, potekajo aktivnosti za vzpostavitev nove potrebne infrastrukture za izvajanje splošnih razvojnih nalog na območju Pomurske regije v prihodnje.

Funkcijo RRA bodo izvajale obstoječe razvojne institucije

Kot smo izvedeli neuradno, bi naj bil v pospešeni pripravi predlog rešitve vzpostavitve tako imenovanje pogodbenega partnerstva, to je, da bodo v prihodnje splošne razvojne naloge, to je, funkcijo RRA, izvajale obstoječe razvojne institucije. Razvojne institucije bodo tako v javnem interesu izvajale vse splošne razvojne naloge na regionalni ravni, pri čemer bo vsaka razvojna institucija koordinirala tudi eno ali več vsebinskih področij.

Predvidena bi naj bila slednja razdelitev območja izvajanja aktivnosti in nalog:

Razvojni center Murska Sobota bo zadolžen za območje Mestne občine Murska Sobota in bo nosilna razvojna institucija, z nazivom RRA. Za celotno območje pomurske regije koordiniral področje gospodarstva.

Razvojna agencija Sinergija bo zadolžena za območje občin Beltinci, Cankova, Hodoš, Kuzma, Grad, Gornji Petrovci, Rogašovci, Moravske Toplice, Puconci, Tišina in Šalovci. Prav tako bo za celotno regijo koordinirala področje kmetijstva in razvoja podeželja.

PRA Prleška razvojna agencija bo zadolžena za območje območje Razkrižje, Veržej, Ljutomer in Križevci pri Ljutomeru, ob tem bo za celotno regijo koordinirala podočje turizma. PORA Gornja Radgona pa bo zadolžena za območje Radenci, Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij, ob tem pa bo za celotno regijo koordinirala področje človeških virov.

Na območju Lendave se ustanavlja JZ Lendava, ki bo zadolžen za območje občin Lendava, Dobrovnik, Turnišče, Velika Polana, Kobilje, Odranci in Črenšovci. JZ Lendava bo za celotno regijo koordiniral področje okolja, prostora in infrastrukture.

Ali bo ta predlog med pomurskimi župani potrjen, ni znano, vendar bi naj po neuradnih informacijah župani imeli do minulega torka čas, da podajo pisno soglasje glede predvidene razdelitve območij izvajanja aktivnosti splošnih razvojnih nalog med navedene razvojne institucije.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
krmblek (nepreverjen)

Ne bi bilo boukše ka se razdeli kak je nekda bilo: Železna županija, Županija Zala in desni breg Mujre. Zdaj toü tak vö vidi ka da Vogri anšlus napravili k Orbani. Ostalo pa je škoda komentara.

Đurov in Jevšek ta prej gospodarstvo prek mejla... dober vic dneva

zdenekbili

Ka pa to pomeni za strokovnjake na RRA MURA? Za dr. Vargo pa dr. Sveteca recimo? Upam, da jim obcina zagotovi vsaj solidno placo in jih prezaposli k dr. Brescak Mojci in to mimo razpisa, ker bi bilo nekulturno objavlat razpis pri tako markatnih personah.

0000

ha,ha dr.Varga

In reply to by zdenekbili

shantiii (nepreverjen)

dr.Varga, dr.Svetec, dr.Breščak??? Ni vsak, ki dela na kakšnem položaju dr!

vizionarček (nepreverjen)

Nej težko napovedavati:
1. Razpisov za nove zaposlitve nede. Če pa že de to tak vö vidlo: Na razpis se lejko prijavijo samo osebeki šteri so rokice na volitvaj vküper držali!

2. Velki probelm je zdaj grato za mđ. skoraj dr. Robi Celeca. On se že troštal, kak de novi direktor nove RRA Mujre. Tuj svojin sosidon šterin je posodobo pejneze za bencin je še prej neka dužen in tak baje ne de mogo prati paneze v korist določenih projektov. Je pa pri Gaji zdaj vse na nuli! Bi pa že bil čas ka toga bivšoga kopfglanzovoga lizača ednok levica odstavi. Tak kak je znala tuj druge petokolonaše ala Andrej Horvat itd..

3. Prvi projekt de seveda Red Bull, če se spomnite je Gönci uspelo 100.000 EUR nakazati kliki letlacof. Tak so si srmačeki duge lejko dol poplačali štere so napravili za volitve. Trbej pa še iz novoga vendskoga zakona za razvoj (časa je malo samo 2 leti) še 500.000 gezero oprati. Nasveti iz lublane idejo v smeri naj se reb bull preimenüvle v green bee! To de prej šlo skoz.

4. Tü je še Krapec. On je vse dokumente od RRA Mure v sef v Lublano odneso. Zdaj pa ga lejko prej tožijo, če ščejo!

5. Babica od doktora iz davčnih utaj pa mirno spi, Samantha!

ing. (nepreverjen)

@vizionarček mag. Celec bo verjetno ostal v Rakičani. Baje bi naj prek zavoda Julius v MS pripelo ZOO. ;-)

Gost (nepreverjen)

vidim, da je Sobotainfo tudi začela brisati poste. Demokracija po Jevškovo v izvedbi Đurova? Vse za zaščito tekovina povezanih v MS...

Še enkrat ponavljam (zbrisano) vprašanje: zakaj občina MS kot največja lastnica RRA Mura proti "povezanim" nadzornikom a la pavlinjek in podlunšek ne vloži kazenske ovadbe za slab nadzor RRA Mura? podlunšek pa je celo "nadzoroval" posle s samim seboj (konflikt interesov). Nadzorniki so dobro plačani, po zakonu pa odgovarjajo s svojim premoženjem! Če so se že dali dobro plačati za nadzor, naj še odgovarjajo zanj. Ali čakate na občini MS spet na to, da zadeve zastarajo, kot pri odgovornosti nadzornikov Komunale in na ta način ponovno rešite vaše povezane?

Kazensko ovadbo lahko vložijo tudi druge občine solastnice RRA Mura, saj so bile tudi one odškodovane zaradi projektov a la Red bull ipd. bedarije.

ing. (nepreverjen)

Starejše novice