Pomurje bo od prejšnjih sedem v državnem zboru imelo le štiri poslance.

V državni zbor se je uvrstilo rekordnih devet strank. Poleg SDS še LMŠ, SD, SMC, Levica, NSi, Stranka Alenke Bratušek, DeSUS, velika povratnica je SNS Zmaga Jelinčiča. 

V državnem zboru bodo sedeli tudi štirje pomurski poslanci, kar je za skoraj polovico manj kot v prejšnjem mandatu. 

Trije izvoljeni poslanci iz pomurskih volilnih okrajev Dejan Židan, Jožef Horvat in Franc Jurša, imajo za sabo že več poslanskih mandatov, Židan tudi ministrskih. Novinec v državnem zboru pa bo Ferenc Horvath, ki si je mesto v državnem zboru zagotovil kot narodnostni poslanec. 

V poslanskih klopeh pa ne bo več Franca Laja, ki niti ni kandidiral, brez mandata pa sta ostala tudi SMCjeva kandidata Dušan Radič in Aleksander Kavčič

Kljub temu da bo Pomurje v državnem zboru zastopalo manj poslancev, pa so si ti enotni, da bodo lahko v Ljubljani uspešno uveljavljali pomurske interese.

Predsednik SD Dejan Židan pravi, da kljub temu da jih je manj, ostajajo pričakovanja Pomurcev še vedno enaka, in to je čisto prav. »Mislim, da bomo koristne stvari, projekte, zakone, ki so pomembni za Pomurje pravilno sprejemali.«

»Ta glas, ki smo ga dobili na volitvah, lahko realiziramo samo tako, da se vsak dan posebej borimo za Pomurje. Jaz lahko obljubim trdo delo, borili se bomo, sodelovali bomo v Klubu pomurskih poslancev, se medsebojno informirali, si pomagali, posvetovali z župani, z regijo, ker hočemo, da regija s katere prihajamo bolje živi.«

Ponovno bo v poslanskih klopeh sedel Jožef Horvat, ki je od vseh kandidatov NSi v svojem volilnem okraju dobil najvišji odstotek glasov, ki pravi, da je manjše število poslancev  za Pomurje slabo.  

»V mandatu, ki se je iztekel, smo se srečevali, ko je šlo za ključna vprašanja, pomembna za Pomurje in potem v svojih poslanskih skupinah tudi vplivali na odločitve. Zdaj bo to težje, ker bomo samo štirje, in za Pomurje to ni dobro. Bojim se, da bo Pomurje še bolj oddaljeno od Ljubljane, kot je bilo doslej.«

A ne glede na to se bo trudil po svojih najboljših močeh.  

Kljub temu da je Desus zabeležil slabši rezultat kot na zadnjih volitvah, je bil kot poslanec ponovno izvoljen Franc Jurša, ki je prepričan, da bodo pomurski poslanci tudi v manjšem številu, v Ljubljani lahko uspešno uveljavljali pomurske interese.

»Menim, da se bomo tudi tokrat poslanci kljub temu, da nas je skoraj polovico manj, organizirali v Klub pomurskih poslancev, in da bomo za tiste interese, ki bodo pomembni za našo pokrajino zavzeli enotna stališča in se poenotili, ne glede na to, kateri stranki pripadamo.«

Glas štirih se lahko sliši tako, kot glas sedmih, če zastopamo interese, ki so povezani z našimi ljudmi, še dodaja Jurša. 

Interese pomursko-madžarske skupnosti bo odslej zastopal Ferenc Horvath, ki bo nasledil László Göncza. Horvath meni, da je manjše število pomurskih poslancev v državnem zboru odraz politikov naše regije, ki so se v preteklosti prevečkrat zavzemali za strankarske interese, namesto za regijo. A je pripravljen sodelovati in pomagati po najboljših močeh. 

Udeležba pod državnim povprečjem

Udeležba na državnozborskih volitvah se praktično z vsakimi volitvami znižuje. Z več kot 86 odstotkov na prvih volitvah po osamosvojitvi Slovenije je zdrsnila na le nekaj več kot polovično na zadnjih volitvah. 

Nedeljskih volitev se je udeležilo 52,01 % odstotka od 1.712.676 volivcev. To pomeni, da je glasovali 890.727 volivcev.

Zaskrbljujoč podatek je, da je volilna udeležba v Pomurju pod državnim povprečjem. Na volišča se je tako odpravilo 51,97 % volivcev.

Najvišja volilna udeležba je bila v volilnem okraju Murska Sobota II, in sicer 51,53 %, sledi Ljutomer s 50,57 %, Gornja Radgona 49,01 %, Murska Sobota I 47,90 %, nanjižja volilna udeležba pa je bila v volilnem okraju Lendava, kjer je svoj glas oddalo le 42,25 %, kar je krepko pod slovenskim povprečjem. 

Kot zanimivost dodajmo še, da bo v državnem zboru sedela tudi Nataša Sukič, slovenska pisateljica, političarka, aktivistka in didžejka, rojena v Murski Soboti, kjer je preživela tudi prvih pet let svojega življenja. V Ljubljana Moste - Polje III in Ljubljana Bežigrad I je bila izvoljena na listi Levice. 

S spleta

Komentarji (58)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
inženir (nepreverjen)

Ni mi jasno. Enostavno mi ni. Imamo prvaka, vodjo plotične skupine in za prekmurje ne naredi nič. Tu pa tam kak projekt, ki je več ali manj potrošnja denarja in ene vrste viden spomenik. Par sklikic z županom nasmeh levo nasmeh desno in fertik.

Zakaj ljudje že 20 let volijo Jožefa Horvata in Juršo mi ni jasno. Prosin naj mi nekdo, ki je volil enega izmed njiju razloži logiko za tem. Za lastno regijo oba ne naredita nič, čisto nič. Ni mi jasno in nikoli mi ne bo kako se to ponavlja sako leto. Pa če človek 20 let nič ne naredi, mu spet daš 4 leta pa upaš da sedaj bo ali kako?

Včasih se čudim, kam premišlujemo slovenci, ko so na vrsti volitve. Tega drugje ni, da osebo, ki nič ne dela nagradiš z 4 jurjami plače.

Zavedni (nepreverjen)

Kaj je naredil , da prekmurci nebi bili diskriminirani od lažnih madžarov.
Dovoljuje, da se nas krade in daje izdajalce slovenstva, za nepovratne kredite, štipendije če zatajiš slovenstvo, požrtije itd.

Nikjer naselitev madžarov le zatajitev slovenstva. Izdajstvo. Itd.
Laslo gonc priznal -opredelili smo se , s čimer he potrdil neautohtonost.
So zato umirali naši predniki -ŠARVAR ITD.

In reply to by inženir (nepreverjen)

werwerw (nepreverjen)

Madžarof neman glij najrajši, ali resnici v očij, nišče je ešče nej tak oroupal Prekmurja kak slovenci. Narod lopovof! Pa telko Prejkmurcof, kak so ji poklali slovenci PO vojni, so nej Madžari poklali za cejle Avstroogrske pa v obej bojnaj fkup!

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

pa nišče ne voli Horvata ali Juršo ampak stranko - tisto ime ob imeni na lisiti stranke je tak bole postranskega pomena če maš srečo si pa pač zvoljen kak poslanec

In reply to by inženir (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Ni res. Marsikdo bo volil človeka, ki je iz njegovega kraja neglede na stranko. Nemoreš mi povedat, da je v Ljutomeru 11% pripadnikov Desusa, največ v Sloveniji. So pripadniki Jurše, ker je iz njihovih krajev, ker nevem kaj čakajo, da bo naredil za njih. Enako Horvat.

In reply to by helmut (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

To je najhujše v našem volilnem sistemu, da se takšni ljudje kot je Jožef Horvat na račun stranke šlepajo, leta in leta, mandate in mandate uživajo , prejemajo veliko plačo, ničesar pa ne naredijo za ljudi, ki so jih izvolili in za pokrajino iz katere prihajajo. Enostavno ne razumem kako lahko volilci izvolijo takšno stranko, ki jo zastopa takšen človek. Vse vedo iz Mure, iz dosedanjega njegovega dela v parlamentu , a ga vseeno izvolijo. Ne verjamem, da so res toliko .........., da ničesar ne vedo o njem. To je hujše kot verska sekta. Ne razumem, to je izven moje pameti. Naj nekaj njegovih volivcev napiše zakaj so ga izvolili, da bom poskušal razumeti.

In reply to by helmut (nepreverjen)

Zavednii (nepreverjen)

In reply to by inženir (nepreverjen)

Zavednii (nepreverjen)

In reply to by inženir (nepreverjen)

Zavednii (nepreverjen)

Pomurje ima samo tri veredostojne poslance!!
Madžaron zastopa ljudi , KI SO ZATAJILI SLOVENSTVO. Izvolili so ga tisti, ki so zatajili svoje slovenstvo pa . ka!
Ne mešat iz 5tih volilnih okrajev!?

In reply to by inženir (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

ha ha ha...
zaradi fijaska na volitvah se je nepreklicno poslovil tudi šef stranke ReSET Martin Ivec...

goostt (nepreverjen)

Ti so samo lajali. karavana gre naprej !!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

kanžor

Oddaljujemo se zaradi Židana,Horvata in Jurše .Vsa leta no ben ni naredil nič sedaj pa Židan palamudri,da lahko obljubi trdo delo .Ta pesm je že zlajnana milijon krat . Židan je v Ljubljani bolj samo glede denarja iz ne povratnih sredstev za Polaniča

Zavedni (nepreverjen)

Še edan ki brodi s svojo glavo.
Delavec si pa hrane ne more kupit za katero daje subvencije.

In reply to by kanžor

vodka (nepreverjen)

Glavno ka nede notri sds-ov fektaš glasov od kuče do kuče.

bb11 (nepreverjen)

Neven ka maš za problemof z tauf osebof očitno te straj ka bi bil več kak tij ale tak se to dela kda maš kampanjo.. Če si velke kak Janša pa Židan maš študente ka letake nosijo od kuče do kuče, če pa si san zasebej pa ideš san na pločnik. Neven zakoj čistak vse teme komentejraš z isten stavkon.

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Zatou ka san srečen, ka takše zgübe nede v parlamenti. Naj se dokaže z delom nej pa fektanjon kak kakšna sirota za krüj.

In reply to by bb11 (nepreverjen)

burleskan (nepreverjen)

edino v MS je zmago SD pred SDS, v RADG, LJUT in LEND pa SDS.
se vidi da so sobočanci še vedno zamegleni hlapci rdečih.....

burleskan (nepreverjen)

samo INFORMATIVNO:

SD je zmago v teh večjih vaseh:
MORAVSKE T.
NEMČAVCI
TEŠANOVCI
ŠALOVCI
ČERNELAVCI
-
v ostalih pa večinoma SDS
še posebno na goričkem in "markovskem"

burleskan (nepreverjen)

zanimivost:
KOBILJE je edina vas v Pomurju kjer je zmago SMC.
------
vse se najde na tem linku:

http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-drzavni-zbor-rs/volitve-v-drzav…

kr nekdo (nepreverjen)

Najverjetneje zato, ka je predstavnik SMC-ja s Kobilja...

In reply to by burleskan (nepreverjen)

burleskan (nepreverjen)

pardon-to je pravi.-najde se od vsakega kraja v Pomurju......

volitve.gov.si/dz2018 Izid glasovanja po voliščih (.xls)

Čarni vrag (nepreverjen)

Volilni sistem, ki ga imamo je skrajno nepošten, prava loterija. Tako je bil izvoljen kandidat, ki je dobil neverjetnih 369 glasov. V Novi Gorici pa je kandidatka prejela 3337 glasov pa ni bila izvoljena. Cela Jelinčičeva stranka je prejela približno 4000 glasov pa ima 4 poslance, tako kot celo Pomurje.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ta volilni sistem je napravila in sprejela stranka, ki si jo volil - dejansko DEMOS ( desničarji ), v katerem je imel Janez Janša zelo pomembno vlogo ! To z SNS in Jelinčičem je pa živa katastrofa !!!!!!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ko bomo poslušali njegovo nakladanje v parlamentu, bo glava bolela. On se bo pa smejal za odlično plača. Ta je še veliko hujši nakladač od nekdanjega SDS poslanca Jerovška. Da ne omenjam njegove strankarske kolegice, ki je tudi prišla v parlament.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Se tebi zdi pošteno, da je izvoljen kandidat, ki je dobil 369 glasov, kandidatka s 3337 glasovi pa ni izvoljena?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

V politiki ni ničesar poštenega. Ali ti mene ali jaz tebe - to je vprašanje. Trenutni zakon je tak in potrebno ga je upoštevati. Točno se ve kdo je ta zakon napisal in sprejel - DEMOS ( desničarji ). Seveda imajo politiki vedno možnost, da ta zakon spremenijo - a ni interesa za spremembo. Mala Slovenija tudi ne potrebuje 90 poslancev in še Državni svet. A NOBENA STRANKA IN NOBEN POSLANEC NE BO SEBI UKINIL DOBRO PLAČANEGA DELOVNEGA MESTA ( 4 leta + leto dni nadomestila )! Morda bi tega bila sposobna edino Levica. Morda. Za svoje vprašanje pa poglej število volilcev v obeh okrajih in primerjaj.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je to pošteno, da je TONIN večkrat pred kamerami izjavil, da bo odstopil, če njegova stranka ne bo dobila 10 poslancev. Zdaj, ko je njegova stranka dobila samo 7 poslancev, in bi moral takoj odstopiti, je požrl svojo besedo in svoji stranki " ponudil " svoj odstop. Desničar pač ! Da ne omenjam, kolikokrat je Janša požrl svojo besedo, ki jo je dal pred kamero ! A OFCE GA BOSTE DALJE VOLILE !!!!!!!!! Zokija smo levi takoj odrezali, ker nismo ofce kot vi. Desni tega pač niste sposobni.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Ti si torej "amigo". Plačan Janezkov človek, da komentiraš na več portalih. Sramuj se!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Čarni vrag, poglej s čim se ukvarja nova poslanka SNS. Zanimiv poklic. Iz radovednosti bom obiskal ta salon.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Zavednii (nepreverjen)

Ne vem čemu toliko poslancev. Drugje 10 x manj na državljane.
Na moje pošto je odgovoril le Horvat in Gocz- noben drugi prekmurski-pomurski.
Vsak volilni okraj mora dobiti svojega odposlanca, karetemu narod najbolj zaupa.
Če gre za izvoljenega katerega stranka ne pride zraven razvrstit med nepovezane.
Ne dovolit, da politična mafija trguje.

O število glasov, ( odposlanca ) je pa odvisno samo od določenega volilnega okraja - skupine volilcev.
Kdor koli krši to ustavno pravico volilcem je naredil prekršek- kaznivo dejanje-pa pika.
Upret se takemu početju.
Takrat bodo tudi manj strank, in bolj bodo zaupali veredostojnemu.

Janez Komunist (nepreverjen)

"Nepreklicno je odstopil predsednik ReSET-a Martin Ivec. Stranka je na volitvah zbrala 3.600 oziroma 0,41 odstotka glasov. Po besedah Ivca je "dolžnost politikov, da prevzamejo odgovornost v primeru slabega rezultata ali slabega vodenja države in prepustijo vodenje tistim, ki znajo bolje". Nad izidom je zelo razočaran."
__________________________________
Pa toliko so hoteli naredit za delavce migrante,ki delajo čez mejo in moraju še tu plačevat razliko v davku.
Sedaj pa to in lepo rep med noge.
Kdaj lahko pričakujemo razpustitev stranke in sindikata,ker itak nista drugo kot luplenje naivnih delavcev,ki so njihovi podporniki in jih vzdržujejo z plačevanjem članarine.
No mi nekateri nad tem rezultatom nismo razočarani,ker smo vedeli,da normalni ljudje ne bodo dali glasu tem populistom,ki so gledali samo na svoje riti,za navadne delavce pa jim je vseeno itak že od začetka,ko so še bili civilna iniciativa,potem sindikat in sedaj stranka ReSET.
Pa kter bedak si je izmislil ime stranke ReSET (Rešimo Slovenijo elite in Tajkunov).
Oni bi se rešili elit in tajkunov,istočasno pa bi to radi postali sami,če b bili izvoljeni slučajno v parlament.
No po obnašanju nekaterih prej v CI,sindikatu in strankarskih veljakov lahko mirno trdimo,da so se nekateri smatrali za elito,nekateri pa so se imeli za tajkune.
Hvala lepa za tako stranko in njihove voditelje,ki gledajo samo za svoje koristi in tiste,ki delajo čez mejo.

smrkci (nepreverjen)

Oddaljenost od Ljubljane že 27 let,od drugih držav pa tisoč svetlobnih let,od katerih se naši politiki radi primerjajo,Prekmurje je v času komunizma bilo eno naj večjih pokrajin v jugoslaviji,po tovarnah in pridnih delavcev.Dan danes smo pa mi pridni delavci sužnji teh politikov,ki so nam vzeli delo in dostojno življenje.

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Tako je. Resnico si zapisal. V Jugoslaviji je v Soboti delalo na deset tisoče delavcev. Koliko jih dela danes?

In reply to by smrkci (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

yugo nije za dugo smrdi, pa kot da bi imel kugo,, Ja sem imel yugota,, hvala bogu, da je imel ogrevano zadnjo šipo, da me pozimi ni zanohtalo, ko smo ga porivali, da je vžgal

werwerw (nepreverjen)

Smo meli Vaneka tan, pa je nikšoga aska nej bil, dali ste njemi pa seeno 10% glasouf... Če ste eni nej somarge, naj me vrag!

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ti pametnjakovič, ki nisi somar, mi povej kaj je dva mandata napravil v parlamentu Jožef Horvat za Prekmurje? Vi ste ga znova izvolili. ZAKAJ? Razloži, prosim!

In reply to by werwerw (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Kak nej, dosta je napravo. Ravno gnes sem vido tisti Vanek semafor pri 2. osemletki, To vam je izum stoletja. Že zato bi ga morali ponovno izvoliti.

In reply to by werwerw (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Takoj spremeniti zakon za nastanek novih strank in malo zabrenzati nastanek toliko strank, ki jih je v tej mali Sloveniji. Kar se je letos dogajalo s temi številnimi strankami na soočenjih in volitvah to nima ne repa ne glave. PAR PIJANCEV SE ZBERE IN USTANOVIJO STRANKO TEJ PA DREK MEJŠAJO. Če majo srečo, še nekaj pijancof za njih voli in iz državnega proračuna dobivajo štiri leta lepe denarce, da lahko vsak dan pijani hodijo. Pa dajte no, spremenite ta zakon!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Nekaj mi ni jasno. Kogar koli vprašam nihče ni volil Janše. Janša je pa močno zmagal po celib Sloveniji - celo na PRIMORSKEM ! Kje se skrivajo tisti volilci, ki so ga volili ? So šli na mejo migrante pošiljati na Hrvaško ? Glej ga zlomka: tudi migrantov nisem nikjer v Sloveniji videl. Je pa res, da Orbanove - Janševe televizije ne gledam - tam bi jih na tisoče videl. Samo ti niso v Sloveniji !

ge san ga tüdi nej (nepreverjen)

Mogouče jih je pa sran priznati ka so drek za vüja počili s ten ka so ga volili.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kaj res ni nikogar, ki bi bil sposoben razložiti zakaj je volil Jožefa Horvata ????????? Ste desničarji sposobni samo žaliti ali ste sposobni tudi normalne debate ??????? Čakam.

Joška (nepreverjen)

Bom jaz, odgovor je preprost. Ker ob pravem času na pravem mestu dobro ceca...

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

... od neumnih ovfc ! Vseeno to ni pravi odgovor. Zakaj so na volilno nedeljo ob nekaterih cerkvah ponujali hrano in pijačo ?

In reply to by Joška (nepreverjen)

roza cvet 7 (nepreverjen)

Na naslednjih volitvah (če bom še živ) volim Stranko Komunista Janeza, da bodo njegovi lažje sestavili koalicijo. Premojidüši!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Evo ti najboljšo koalicijo : Janez Komunist, DESNI KOMUNIST, Tujec 2 - pijancek. V rezervi čaka desna koalicija, če levi ne grata: Čarni vrag, VRANA, Truplo.

In reply to by roza cvet 7 (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Za razliko od tebe jaz poznam novo vlado pod vodstvom Janeza Janše. Za zdaj ti povem samo, da jo bodo sestavljale štiri stranke. Kaj več mogoče v kratkem.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

hepan (nepreverjen)

ti si že tudi zvedel....Janša je bil in je CAR....vlado ma sestavleno, samo malo še mora pacati, ka se levi lahko "pripravijo" na napovedane demonstracije!!!

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ko boš znal razmišljati s svojo glavo, se lahko dalje pogovarjava.

In reply to by hepan (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Kaj je Janša tako dobrega napravil, da je CAR? Lahko našteješ vsaj pet stvari?

In reply to by hepan (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Evo tebi budala mamina pet vzrokov zakaj je Janša CAR
1) Janša je car zato ker je on ustvaril z puško in mečem Slovenijo
2) Janša je CAR ker je njegova prva vlada edina ustvarila presežek
3)Janša je CAR ker je Njegova II vlada z ZUJFOM rešila Slovenijo in smrdljivim komunjzerskim penzičem vzela regres
4) Janša je CAR ker je zmagovalec volitev 2018
5) Janša je CAR ker ima lepo in pametno ženo, in in če imaš llepo ženo moraš imeti velikega tiča

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Zavednii (nepreverjen)

Zako se lažni madžari kopajo v našem denarju. Delavci pa minimalca in lačnega otroka.

Proračun, razpisne specifikacije in donacije
print E-mail
Kategorija: Državljanstvo
Objavljeno: 6. junij 2018 Avtor: Abraham Klaudia
moracmonk2318Na petkovem zasedanju nacionalnega odbora Moravia so bili obravnavani in sprejeti zaključni računi iz proračuna 2017. Lansko leto so financirali okoli 138.000 EUR in leto zaključili z 104.000 EUR. Preostalih skoraj 34.000 EUR je bilo prenesenih v letošnji proračun.

Nadzorni svet je menil, da je uprava v letu 2017 uspešna. Svet je obravnaval prvo obravnavo proračuna za leto 2018, kot tudi - zaradi finančnih perspektiv pozno razpravi je bilo dokončanje uredbo o zamudah financiranja, saj je bila sprejeta 18. maja - le, v kateri je na račun dolgotrajnih pogajanjih končno spet lahko na združenj in ustanov, doping - Vugrinec je dejal Zsuzsi, predsednik Sveta. nacionalni okvir iz vasi, 70 odstotkov v preteklem letu in daje z okoli 140 tisoč evrov, se prenese na razpolago vlade. Prva obravnava osnutka finančnega 38 600 evrov, podpora, sponzorstva, združenja in ustanove za izvajanje načrtovanih programov, ki jih je vlada organizira - poklicno pot, koncerti, prireditve - posvečene 34.000 EUR. Vključeni v proračun, nova serija 8.000 evrov je bilo porabljenih za vzdrževanje podeželsko hišo, v primeru podeželske hiše v lasti, je v občini v letošnjem letu. Člani Sveta so soglasno sprejeli prvo obravnavo finančne perspektive leta 2018.

V nadaljevanju seje je bil na dnevnem redu razpisan razpis za programe madžarskih manjšin, ki delujejo v vasi. Skupni znesek 28.000 evrov zagotavlja lokalna vlada.

moracmonk23182Svet je za preostanek zasedanja razpravljal o zahtevah, vloženih od januarja. Prvič, sprejeta je bila zahteva za lokalno dvojezično vrtce, pri čemer je bilo instituciji odobrenih 1.800 evrov. Sodelovanje skupine New Murcia Citera v aprilu na Nizozemskem je bilo podprto s 300 EUR za spodbujanje letnega dela. Zahtevana nepovratna sredstva v višini 400 EUR so bila prav tako glasovana za dejavnosti občinskega pokojninskega združenja. Sredstva za nove knjige Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota v madžarskem jeziku - knjižnica Prosenjakovci in Szentlászló in knjige mobilnih telefonih. Za 28 knjig je bilo zahtevanih skupno 448 EUR, kar je odobril tudi svet. Za organizacijo vikenda Muravidéki Vágta je svet glasoval za 700 EUR za enega.

Na različnih točkah dnevnega reda je predsednik obvestil člane sveta, da bosta v bližnji prihodnosti uradno podpisali poravnavo z lokalno vlado Zalaszánta.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sem slišal, da se je Desni komunist posral na rdečo zvezdo ki jo je imel doma,,komunist Janez pa je baje vrgel partijsko knjićico že vceraj v Muro

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Ma ne

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ma ja

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Kakšni volilci ste to, da ne veste povedati zakaj ste volili Jožefa Horvata? Ste res župnike poslušali in tako volili? Je zato pred cerkvami bila hrana in pijača?

rdeča zvezda (nepreverjen)

Predlagam, da je vodja prekmurskih poslancev zidan in to zato ker on edini ima kile za to

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice