Danes je na Trgu kulture v Murski Soboti svoje ideje predstavila kandidatka za evropsko poslanko Združene levice Petra Rezar.

Petra poučuje gluhe in naglušne učence likovno umetnost in slovenski znakovni jezik. Deluje v Društvu učiteljev gluhih, zavzema se za prijazen in socialni družbeni sistem, podpira ekološko pridelovanje hrane brez zlorabe narave ter živali.

Ludwig van Beethoven je svojo deveto simfonijo napisal popolnoma gluh, v Palermu v Italiji živi upokojeni primarij Sebastiano Montalto, ki je uglošel v drugem letu starosti, pacienti pa velikokrat niso niti opazili, da je gluh, namesto s stetoskopom je poslušal s svojimi rokami. Kakšno povezavo pa ima to s Petro?

Rezarjeva je edina gluha kandidatka za evropsko poslanko v Sloveniji, morda celo v Evropi, a kljub temu sliši in posluša bolj kot marsikateri drugi ljudje. Njen volilni slogan se namreč glasi: »Bodi sprememba«. In slednjo poskuša tudi sama uvesti, ne glede na morebitne ovire, ki se ji postavljajo na pot.

»Vsak človek je motiviran za boljše življenje, manj pa za spremembe, ki jih je za to potrebno storiti. Naj nam bo mar – tu je naša skupna priložnost!« 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice