Na območju Krajinskega parka Goričko se išče investitor za pozidavo zemljišča v velikosti 130.000 kvadratnih metrov.

V kraju Grad na Goričkem, na območju Krajinskega parka Goričko, se prodaja zemljišče namenjeno investiciji v velikosti kar okoli 130.000 kvadratnih metrov, ki v dolžini 1.750 metrov poteka v pasu po vulkanskem grebenu, ob vaškem potoku in zajema okoli 30 parcel. Posredništvo pri prodaji opravlja nepremičninska agencija Dual nepremičnine, cena pa znaša 700.000 evrov.

Kot so nam povedali pri Dualu, je predvidena pozidava s turističnimi nastanitvami, trenutni idejni načrt je pozidava večjega hotelskega kompleksa s športno dvorano v delu zemljišča v velikosti 7.000 kvadratnih metrov.

Vir: Dual

Potrebni bodo milijoni

Območje v velikosti 500 kvadratnih metrov je namenjeno izgradnji športnega hostla, še dodatnih 10.00 kvadratnih metrov pa je namenjenih infrastrukturnim objektom in parkiriščem.

Pridobljeno je tudi že gradbeno dovoljenje za tri nogometne stadione, predvidena pa je še izgradnja parka, sprehajalnih poti, trim steze, tenis igrišč, odbojkarskega igrišča na mivki ter motoričnega in adrenalinskega parka.

Idej in možnosti je torej veliko, sedaj pa je potrebno najti primernega investitorja, saj uresničitev takšnih načrtov terja kar precej kapitala, ali bolje rečeno nekaj milijonov evrov kapitala.  

Vir: Dual
Vir: Dual

Projekt podpirata država in lokalna skupnost

V nepremičninski agenciji, kjer za lastnika, fizično osebo, opravljajo posredniško storitev, še pojasnjujejo, da je seveda od samega investitorja odvisno, za kakšen namen bo uporabil zemljišče, investicijski projekt poimenovan Olivinea Volcano Sport Resort, je zgolj ena izmed možnosti.

Je pa urejena sprememba namembnosti in tako zemljišče ni namenjeno stanovanjski gradnji, projekt pa naj bi imel tudi podporo Direkcije za turizem Republike Slovenije in Občine Grad.

Občina bi naj ponudila roko pri uresničitvi projekta in iskanju potencialnega investitorja. Glede navedenega smo kontaktirali tudi županjo Cvetko Ficko, ampak je slednja trenutno na dopustu. 

Spomnimo, v Gradu stoji tudi nekdanji marof v lasti Panvite, kjer so bili idejni načrti za preureditev konjeniški center, ampak je vse skupaj zastalo.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Ko enkrat imaš take zadeve zgrajene, lahko prinašajo veliko denarja. Smo v osrčju Evrope in ob primerni reklami lahko tak objekt pritegne veliko nogometnih moštev, katere bi opravile priprave.
Problem so zimske priprave, ko več ali manj vsa moštva grejo proti jugu. Vendar, ob milih zimah, ogrevanju travnate površine...

olo (nepreverjen)

ne vem kaj čakaš, začni graditi.
Krajniski park in takšna uzurpacija okolja. Počasi bo to ne bo več imelo veze s parkom.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Čemu protestiraš? A naj ljudje živijo od korenja? Vsepovsod se gradi, tudi Krajinski park Goričko vsaj z individualnimi gradnjami in še čim. To je dejstvo, to je realnost. Ne morete se v parku obnašati, kot da ste edini na svetu, vsaj mislim tako? Če je zadeva solidno vpeta v okolje ne vidim problema! Bi rajši, da tu zgradijo kakšno tovarno z umazano industrijo?

In reply to by olo (nepreverjen)

Moderno (nepreverjen)

Truplo, škoda sekiranja, eni so proti vsemu še sami sebi.
Lep dan.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Pozabil sem še tole: zgradila bi se naj tudi dvorana. Zdaj kaj pomeni kvadratura ne vem, ampak če je to malce večja dvorana z možnostjo pregraditve na dve, tri košarkarska igrišča, s premičnimi tribunami za kakšni dvesto, petsto gledalcev... lahko priprave opravijo tudi drugi športi in ne samo nogomet.
Je pa problem in to je iskanje investitorja. Vsak lahko nariše načrte in smelo kuje prihodnost, to ni problem.
In kakor si zapisal, nekateri so že v osnovi proti vsemu. Pričakujejo, da bodo službe letele z neba, prav tako denar, da bo vsa narava ohranjena... pri njih, za drugje pa jim je malo mar.

In reply to by Moderno (nepreverjen)

Grajski park (nepreverjen)

Ni mi jasno, zakaj tam načrtujejo tako velik objekt. Trendi grejo v smer manjših turističnih namestitev, kjer gost doživi pristno izkušnjo. Goričko bi se moralo preusmeriti v ureditev starih domačij, predvsem tistih na idiličnih lokacijah, kjer bi razvijali turizem z višjo dodano vrednostjo. Ljudje danes iščejo pobeg od mestnega vrveža, pobeg od drugih ljudi, kotiček, kjer lahko zjutraj na terasi ali verandi popijejo kavo ob pogledu na gozd ali travnik, kjer lahko otroci tekajo gor in dol brez, da bi starše moralo pretirano skrbeti in podobno. Časi takih hotelov na takih lokacijah so mimo.

——— (nepreverjen)

Dobra ideja, mogoce bi se lejko osredotocili na drujge sporte kak ssmo te jebeni fuzbal....dvomin pa ka de prislo do realizacije

OJ..OJ.. (nepreverjen)

Zelo strokovno... Nogometna igrišča se orientirajo v smeri sever - jug, z max. odmikom 15 stopinj... Dobro je, za koga je?

Sobočanec123 (nepreverjen)

To je že bilo planirano leta nazaj pa je Krajinski park Goričko blokiral te načrte. To zgleda bolj kot reklama, da se Polanič znebi parcele, ki mu je ne dovolijo razviti.

Margejca (nepreverjen)

Sobočanec... Krajinski park ovira več ali menje fse ka je dobroga. Blokirali so noč čarovnic, prireditev po kateri so Grad poznali v celotni slo. Dešnikova zatau lidgej se itak gojimo mržnjo do tejbe... KPG ljudje rejsan nemamo nikše koristi od vas.... Ka je polaničof projekt spadno v vodou, pa je veliko krivde tude pripisati požrešnome kalamare...

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Sobočanec z bakše (nepreverjen)

Ka pravi krajinski park v keron nemreš več niti peskoga boksa delati ka se nebi cuj mejšali na tou?

Kalamarči (nepreverjen)

Zanimivo. Saga o tem projektu sega cca 10 let ali več nazaj. Kdo se skriva pod nakupi parcel osebe Bukovec. Enim je skratka dovoljeno vse, v prostor lahko umestjo vse kar hočejo, eni pa za kurnik rabijo ne vem kakšno dovoljenje. Krajinski park, kaj pa vaše žuželke in ne vem kaj še, tega tukaj ni?
Skratka saga Kalamar se nadaljuje. Zelo žalostno!

Rosenkrantz (nepreverjen)

Sanjala svinja bisere, nekdo nekaj pač piše brez realnega ozadja, brez realnega načrta, brez realne vizije, še najmanj pa realnih osnov. Hotel in the middle of nowhere brez absolutne osnove za preživetje. Mislim, tam so se znebili kure ki je nosila potencialna zlata jajca, to je bila Noč čarovnic in če bi lokalni ljudje imeli kaj pameti bi zahtevali da se Krajinski park Goričko ukine saj samo zavira razvoj v njem pa so se zaposlili ljudje ki živijo v neki liberalni zablodi, da jih morajo ljudje financirati brez tega da delajo.

Tabletax (nepreverjen)

Začetek gradnje bo pred lokalnimi volitvami

Katastrofa (nepreverjen)

Pri kom se lahko oglasim kot investitor...

Bindi (nepreverjen)

Tri nogometne stadione, pa že fazanerijo pacajo že lejta, pa enoga grada pa kuce se ne vej obnoviti. Ogromni betonski kvadri do fejst padali v to okolje, super. Se strinjam, ka morajo biti športni objekti pa tur. namestitve, ali na okolje prijazen način, neka, ka pase v to okolje. Pa brez megalomanstva, kero je krivo že za marsikateri propad tudi najbouksih namenov.

miha2 (nepreverjen)

take hotele se gradi v Albaniji.... mislim, prodajajo parcelo za 700 milijonov, nimajo pa 5 jurjev eur, da bi najeli sposobnega arhitekta, da jim naredi idejni projekt, ki se bo vpel v lokalno okolje, ne pa ga popolnoma uničil. v sloveniji obstaja nekaj birojev oz arhitektov, ki so sposobni naredit to in če se malo pozanimaš, hitro ugotoviš, katerih nekaj birojev je to....vsi ostali delajo samo za to, da pokasirajo....in potem dobiš projekt, ki je primeren le za v Albanijo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice