V javnosti so se začeli kazati prvi obrisi nove vlade, stranke naj bi se dogovorile tudi o razdelitvi ministrskih resorjev. Bo na ministrski stolček sedel tudi Prekmurec?

Po poročanju Dela, naj bi SDS pripadalo pet ministrstev in dva resorja brez listnice, to so ministrstva za finance, zunanje zadeve, za infrastrukturo, za kulturo in za Slovence po svetu. SMC naj bi dobila štiri resorje in sicer gospodarstvo, pravosodje, javno upravo in izobraževanje, NSi ministrstvo za delo, infrastrukturo in za obrambo, DeSUS pa naj bi pripadla kmetijski in zdravstveni resor.

V medijih so se pojavila namigovanja, da naj bi na ministrski stolček sedel tudi Mitja Slavinec, član SMC in dekan mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko. Slavinec naj bi zasedel ministrski stolček na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Za odziv smo poklicali tudi Slavnica, ki pa zadeve ne želi kometirati.

Stranki SMC naj bi po pisanju Dela pripadlo tudi mesto predsednika državnega zbora. Krožijo pa tudi nekatera imena prihodnjih  ministrov oziroma ministric, Počivalšek naj bi ostal na čelu gospodarskega ministrstva, Pivčeva pa na kmetijskem, ministrski stolček naj bi zasedel tudi Matej Tonin, omenja se ga kot ministra za obrambo.

Krivec je sicer povedal, da je kadrovski razrez stvar naslednjih korakov, na Twitterju pa se je oglasil tudi Janša, ki je zanikal navedbe, da naj bi bili ministri že znani.

S spleta

Komentarji (12)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Karčči (nepreverjen)

Bravo Mičo. Samo naj ti dajo zadosti tistega z črno etiketo. Če ne, bodo že videli svojega vraga.
Po drugi strani pa, Mičo, sem mislil, da si človek z hrbtenico. Če je vse to res, si navaden klečeplaznež za funkcijami.

zvijzda (nepreverjen)

neeeeeeeee.....

kasparov

Človik z integriteto nikdar ne bi dal svojega imena za skupino štero vodi Janez Janša, prekupčevalec z orožjon, častilec Madžarske pa Viktora Orbana, človek šteri je v svojon prvon mandati 2004 - 2008 Sloveniji napravo za 5 miljard minusa in dolgov, vbdrugem pa za dodatni dve milijardi. S takšnin kriminalcon, pravnomočno obsojenon prekupčevalci s Patriami se drųjžijo samo njemi podobni. Nej san si mislo, ka de Mitja Slavinec takšen izdajalec, ka de se spetljo z Janšo. Dobro, ka zdaj bar znamo ka, pa što je Mitja Slavinec. Žalostno, ali vsaj so prišli na plano pravi obrazi. Zbogom, Mitja Slavinec.

kanžor

kasparov........Pozabo si Kučana on je tűdi šeftal orožje nej samo eden več njih

In reply to by kasparov

Vipko
Truplo

Ti si pa kar precej skregan s podatki? Ob koncu mandata prve Janševe vlade je bila Slovenija tretja najmanj zadolžena država v EU. To so uradni podatki. Po mojih je v drugi svoji vladavini povečal dolg Slovenije za slabih 800 mio evrov, vendar je v podobnem času njegova naslednica Bratušekova ta dolg povečala za okrog deset krat dodatno, torej za 8 mlrd evrov. Javni dolg z državnim ne mešaj, drži pa, da so v pravi Janševi vladi slabo kontrolirali predvsem bančni sistem... katerega pa so vodili levičarji in se jih ni dalo zamenjati. Vsaj v NLB...NE!
Da bi jaz sedaj napisal, da je kradel Kučan, pa Pahor pa ta in oni, a niso bili obsojeni, je narobe. Enako velja za Janšo. Stalno ga vlačijo po sodiščih (tu in tam si tudi sam kaj nakoplje zaradi dolgega jezika), a pravnomočno ni bil nikoli obsojen zaradi takih zadev. Za dolgi jezik da, za neki šverc ali krajo pa ne. Tako, da bi kar rekel, da ti več veš oz. si bil mogoče zraven, ko se je švercalo... npr. orožje?
Kar se pa tiče nove vlade: pusti jim, da probajo kaj napraviti? Tvoji niso, še več, tako Bratušekova, nato Cerar in sedaj Šarec so se solidno osmešili. Prva za neznanjem, drugi je prevelik strokovnjak, a niti ne ve, na katero sodišče poslati pritožbo, tretjemu je naenkrat vsega prek glave. Pa čemu se je rival na čelo vlade, če mu ne smejo nič povedati kontra?

In reply to by kasparov

kasparov

Sodba postane pravnomočna v trenutku, ko jo potrdi višje sodišče. V primeru Patrie je višje sodišče potrdilo sodbo zoper Janšo, ki jo je izdalo okrajno sodišče v Ljubljani zato je sodba postala pravnomočna, Ja nša pa je moral v zapor. Še več, sodbo je potrdilo tudi Vrhovno sodišče, zato je sodba takrat postala dokončna. Torej so Janšo obsodili kar na treh stoonjah in mu črno na belem dokazali, da je švercal z orožjem. Poznejšo odločbo so spisali Janševi pajdaši na Ustavn3m sodišču, Petič, Deisinger, Zobec, Klampfrjeva in Mozetič ( vseh pet je leta 2008 nastavil sam Janez Janśa), edtem, ko so bili ostali štirje ustavni sodniki proti. Torej je janšo spoznal za krivega tričlanski senat okrajnega sodišča, tričlanski senat višjega in tričlanski senat vrhovnega sodiščaa. Poleg tega so ga za krivega spoznali petčlansko vrhovno državno tożilstvo in deset kriminalistov NPU-ja. Slupno je o krivdi Janeza aJanše odločalo torej 33 ljudi (3+3+3+5+10+9). Za krivega ga je spoznalo kar 28 njih, medtem, ko so ga iz zapora spustili le njegovi pajdaši Petrič, Zobec, Klamferjeva, Mozetič in Deisinger. Več kot jasno je, da bi moral Janša še danes guliti zapor na Dobu, ne pa voditi slovenske vlade.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Velja zadnja odločitev in ta je bila? In velja, da je nedolžen. Je to tako težko razumeti?

In reply to by kasparov

kasparov

Ni nedolžen, le pregon je zastaral.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zadeva je pri Patrii zastarala, torej je nedolžen, pa bilo to nama všeč, ali pa ne. Zaprt je bil torej protizakonito, kar bo državo kar nekaj stalo. Je to tako tažko razumeti?

In reply to by kasparov

kanžor

Čudno ,da ga niste že ustoličili za predsednika vlade

Hatižak
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Končno bolj normalna Vlada. Ti Kasparov pa boš moral bolj preštudirat zadevo Patria, še posebej če modruješ o nastavljanju ...

secufin

Za Božo volo...

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice