Okrožno sodišče v Kopru je nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja za zlorabo položaja obsodilo na dve leti in pol zapora. Skupaj s prejšnjo obsodbo mu je izreklo enotno kazen sedmih let in petih mesecev zapora.

Nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Miroslava Golubića so obsodili na eno leto in osem mesecev zapora.

Sodba še ni pravnomočna

Sodišče je pri izreku sodbe za Bavčarja, ki ga je spoznalo za krivega očitanih kaznivih dejanj in domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope, sledilo predlogu tožilstva, ki je zahtevalo dve leti in pol zapora. Nekaj manj zaporne kazni so dosodili Golubiću, za katerega je tožilstvo predlagalo dve leti zapora.

Maksimi Holding bo sodišče odvzelo protipravno pridobljeno premoženjsko korist. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Istrabenz je leta 2007 vstopil v terminski posel, ki ga je imela z Banko Celje sklenjenega Maksima Holding ter se je nanašal na obvezen nakup delnic Intereurope po točno določeni ceni in v točno določenem obdobju, tako da je ob zapadlosti terminskega posla vso škodo, ki bi jo sicer iz tega posla utrpela Maksima Holding, nase prevzel Istrabenz. Istrabenz naj bi delnice preplačal za 3,7 milijona evrov, za kolikor naj bi bilo podjetje po prepričanju tožilstva tudi oškodovano.

FOTO: Bobo

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
istrabenz (nepreverjen)

Sto lejt bi bilo premalo.

Zsitaric (nepreverjen)

Izrecno premalo!!!

Bog i batina (nepreverjen)

Levičarji na delu....deja vu

vodka (nepreverjen)

Tak dugo ka je bil Bavčar levičar je nej kradno te je pa stopo v kompanijo z princom teme pa je bilo konec poštenja.

In reply to by Bog i batina (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Bavčar je kot funkcionar LDS postal direktor Istrabenza. Ne širi neresnice! Lagati ni lepo!

In reply to by vodka (nepreverjen)

mmms (nepreverjen)

Človik je pokvarjenec pa eden večjih lopovov pri nas, vi te se pa zdaj pa preseravali okouli toga ali je desni ali lejvi pa iz kere stranke je. Lepou so vas spacali v teh 28 lejtaj samostojnosti. Nika drugo van je več nej pomembno, samo če si lejvi ali desni. Politiki so vas sposvadili med sebov zatou ka van ležej vladajo in vas majo za norca, pa ka van ležej kradnejo. Vi pa namesto ka bi se gor postavili se rajši štukate med sebov ali je boukše biti lejvi ali desni. Buteci.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Po svoje imaš prav! Pokradli so nas tako levi, kakor desni. Slednjih je bilo veliko manj po številu, saj tudi h koritu ravno ne morejo, ker so več al manj na oblasti leve politične stranke. Kako to gre je lahko za primer najbolj sveže dogajanje z Ropom, Zemljaričem in tistim lastnikom zemljišča v Ljubljani ter seveda Jankovičem, kateri je dal žegenj za gradnjo. Prej... se gradbenega dovoljenja ni moglo dobiti, tudi, ker bi se premalo zaslužilo! Tipičen primer mreženja, katero je najbolj uspešno v primeru povezovanja politike in gospodarstva.

Se pa še vedno sprašujem: če tam leta 2007, 2008 ne bi udarila tisti kriza... bi se tem tajkunom izšlo? Ali bi postali še bolj pohlepni, naredili še več prevzemov, dolgov... in bi vsega še manj ostalo? Priznati moramo, da so nekatere firme vseeno preživele brez večjih stresov!

In reply to by mmms (nepreverjen)

Brankoo (nepreverjen)

Sami siromaki tile pomladniki-osamosvojitelji, brez premoženj. Zakonodajo so si pa dobro uredili.

feri11 (nepreverjen)

Kdor ne krade ni slovenc, hej hej hej....

Starejše novice