Po internetu je zaokrožila fotografija plakatov, ki so jih delavci migranti razobešene opazili po Lipnici, Gradcu in celo pri avstrijsko-nemški meji. Na plakatu je podoba Kekca, ki ga je igral Velemir Gjurin. Na levi rami ima slovenski državni grb, na plakatu pa piše:

»Videti je prijazen, a je gospodarski migrant in bo:

– uničil našo kulturo

– izkoristil naš socialni sistem

– odvzel naše službe

– nadlegoval naše ženske. Obranimo se jih!!!«

Posredovali avstrijskemu veleposlaništvu

Pri časniku Večer so fotografijo posredovali avstrijskemu veleposlaništvu, kjer so odgovorili.

»V povezavi s posredovano fotografijo plakata, ki ga je, kot navajate, bralec Večera opazil na avstrijskem Štajerskem, sporočamo, da smo zelo presenečeni in da tovrstne akcije najodločneje obsojamo.«

Veleposlaništvo je na podlagi tega sporočila nemudoma obvestilo pristojne organe v Avstriji. Zadeva pa toliko bolj preseneča, ker je prav minuli petek v Gradcu potekalo tretje zasedanje skupnega odbora Slovenija-Štajerska. Tam je bilo še enkrat poudarjeno izvrstno čezmejno sodelovanje. Plakat tako nima popolnoma nič opraviti z realnostjo, še poudarjajo na veleposlaništvu.

S spleta

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Me zanima ka te zdaj komentejrali razni laurass pa podobni loleki.

ewew (nepreverjen)

1. Uničil kulturo? Idemo prek delat pa nazaj domov.
2. Izkoristil socialni sistem? Dobro to je rejsan, otroške pa višje plače nan vsen pašejo.
3. Odvzel naše službe? Plačani smo isto kak če bi avstrijec delo, avstrijec ma prednost kda je razpis, zaj či so uni pre dobri ka bi bilij čistilke,zidari,peki,malari, še tau ne pomejni ka njin mij slujžbe kradnemo. Prinas tuj ne bi bilau bosanskih delavcov če bi naši lidgej bilij za tovrstno delo.
4. Nadlegovali naše ženske? So nas mogauče zamenjali s sirijci ali pa našimi bolj južnimi sosedi? Mislen ka slovenci nejsmo narod ka idemo nekan pa tan lidij gnjavimo.

Na kratko povejdano čijsta norost.

Infector

Kao, da se mi Slovenci nikoli ne pritužejemo in ne žalimo pripadnike delovne sile iz bivše Titojove Jugoslavije.. Pa čeprav nam v gradbeništvu manjka sposobna delovna sila.
Za to so krivi pripadniki desnice, isto tirajo kot naši "Jelinčići". Ampak Avstrijci so vsaj, takšna dejanja javno obsodili...

jodlar (nepreverjen)

Kakšo kulturo? Vej pa avstrijci so niti narod nej, tak se jin pravi samo zaradi imena države. Tou so navadni nemški jugoviči. Naše babe so pa itak 100x boukše pa čednejše od njihovih tak ka se naj nika ne bojijo glede toga. Če našoh delavcov nede pri njih jin itak država crkne, tak ka naj so samo srečni ka bar nešče tan pri njih neka dela, ka sami so redni manjaki. Ka se pa tiče sociale smo pa v določenih primeraj mij 100 lejt pred njimi.

Gost (nepreverjen)

To je par bedakov naredilo plakat.Vi pa delate takoj s tega cirkus. Pišite nekaj pozitivnega, ne pa take bedarije.

majster marjan (nepreverjen)

Unseres JOBS? Unseres? Ne bi pravo ka to ne prihaja s slovenskih desnih koncov...

mun (nepreverjen)

Ta plakat je prišel iz Slovenije ,to si upam trditi!Me pa sploh ne preseneča tako dejanje,saj je določena politična garnitura to počela že večkrat v preteklosti.

test (nepreverjen)

Dragi Slovenci, dobrodošli na drugi strani žice.

A (nepreverjen)

Avstrijci nimajo pojma kdo je Kekec. Ne nasedajte poceni provokacijam.

Gost Gost (nepreverjen)

Najbole v luft skačete tisti, ka ste glij takšni pečeni vuneki kak tej, ka so ta plakat napravili. Prenapetežov pa idiotov sveti rejsan ne falij.

hahaha (nepreverjen)

Vij stvarno mijslite ka so to Avstrijci napijsali? :)

druzbenopolitiicni (nepreverjen)

...rejsan ste gratali "domen savič" - ene navadne "p....ice" - od daleč se vidi AVTORE tej plakatov....
1. Kekca na plakat lejko dene samo nešče šteri NEMA POJMA o to ka je naš "simbol" v tan abolutno neznani. Avstrijski "nestrpnež" bi naj poznal Kekca :))) "Kekec" je tisti ka te plakate tisko!
2. Deca udbaške klike - štera je znana po ton ka rada straši z bombami v celovci, si je privoščilo "dobrososedsko" nabijanja na "k....c" (tak pravi Domen Savič), vi soboškoinfoške b....le pa ste šle NALAŠČ to objaviti, če glij znate ka so to napravili slovenski levičari.

Gost (nepreverjen)

prejšnja komunistična oblast je zatirala političare in druge ... sedanja demokracicija,tiranija,kapitlicija pa delavski narod!!!!!!

štajerec

naše ženske so itak dosti lepše od avstrijk,taka se glede tega nimajo kej bojati

A79 (nepreverjen)

Citiram: "Luka meni, da bi Avstrija lahko gradila prav na svoji večkulturnosti, saj je pravzaprav skupek etničnih skupin in kultur – zlasti Germanov in Slovanov. Če bi razčistili svoje identitetno vprašanje, ne bi prihajalo do takih ali drugačnih nestrpnosti, meni naš sogovornik.

Nemčija je zadeve razčistila do te mere, da se družba zaveda, kaj se je zgodilo, kdo je to zakrivil, zakaj se je zgodilo. Pokesali so se za to in tega nočejo ponoviti. V Nemčiji bi nestrpnost, če bi se začela ponavljati, hitro opazili, sledilo bi ukrepanje, je prepričan. "Nemcem je jasno, da je to narobe. V Avstriji pa nikoli ne vem, kaj se lahko zgodi."
VIR: http://siol.net/novice/slovenci-v-tujini/luka-z-dunaja-avstrija-veliko-…

portil

Vrgli so nam čünto, ka bi pozabili na krejganje med koalicijo, dvig plač FIDES-i, na prihajajočo splošno stavko,... Zdaj de se PV takoj oglaso, pri doktoraj pa si je vzel premislek.

plakat (nepreverjen)

Zdaj mate hinavske jodlare, ka nas majo tak radi. Nekda ste pa vsi drli v njihove baute pa se tan smešili, pa spokupili se živo,ovi so se pa iz vas smijali. Zdaj bar vidite, ka si mislijo od nas, majo nas za navadne barbare, čeprav že stoletja živimo dejansko skuper. Se je splačalo se njin v rit vlejčti? Se prijde nazaj pametnin Slovenceljnon.

cccc (nepreverjen)

druzbenopolitiicni, pri nas ma ekskluzivne pravice za ponarejevanje dokumentov določena stranka na desnici tak ka ne rivlite zdaj pa na druge.

Landini

To je samo dokaz, da se nacionalsocializem in desni ekstremizem krepi. To ne prinaša nič dobrega. Vedno se je začelo s plakati, upajmo, da se ne bo nadaljevalo.

kasparov

Nacionalizem je zadnje zatosčišče propalic. Vsi nacionalisti doj glejdajo tiste južno od sebe. Angleži Nemce, Nemci Avstrijce, Avstrijci Slovence, Slovenci Hrvate, Hrvati Srbe, Srbi Albance, Albanci Grke, Grki Turke, Turki Sirijce, Sirijci.......Bednik je sakši nacionalist ne glede na to s kere države prihaja.

hahaha (nepreverjen)

Tou so samo slovenski levičarji lahko podtaknili, češ-tudi ti si lahko tisti, do katerega se lahko izvaja nestrpnost....

S tem hočejo nekako "izenačiti" ekonomske migrante in nas (ker zelo verjetno bo porast le-teh)... Kar je pa povsem zgrešena akcija.

1. naša kultura ni nekaj dosti drugačna kot njihova- za razliko od pripadnikov "religije miru", katerih drugačnost je dejansko velika. Se tudi nočejo prilagoditi, ampak dejansko uničiti obstoječo kulturo... Mi nimamo nobenih kulturnih sporov

2. socialni sistem izigrati- s tem se seveda strinjam !! Noben ne sme izigravati tega!! Slovenci hodijo v Avstrijo delat, medtem kot ekonomski migranti pridejo NEZAKONITO in imajo za cilj države, ki imajo najugodnejši socialni sistem, katerega brezobrazno izkoriščajo, vmes pa se še cel čas pritožujejo

3. njihovih služb ne odvzemamo, ampak delamo v deficitarnih poklicih. Pri le-teh pa še vedno ima prednost do zaposlitve Avstrijski državljan!!! Ni spora!! Moderni ekonomski migranti (multikulti) v veliki meri sploh ne iščejo služb

4. njihovih žensk ne nadlegujemo, zakaj? Ni nam v krvi tole in Slovenke so itak boljše... Dočim je s prihodom "obogatitve kulture" prišlo do množičnih spolnih napadov, procentualno je rast zaskrbljujoča !!!

V glavnem butli, katerim je bila to dobra ideja. Levičarji pač... Vsakemu povprečno inteligentnemu človeku je to takoj jasno....

kasparov

hahaha, tvoj prispevek je anvaden nacionalistično rasistični pamflet. s taknimi umotvori kak je tvoj, gnes den lapajo raznorazni orbani, pa janše, pa trampi pa podobni. Za tou ka eden narod ščej istrebiti drügoga nej trbej, ka so med njima ne ven kak vekle "kulturne razlike". Što nema kratek spomin se spomni, ka je Hitler tüj büo Avstrijec, pa je o Slovencaj nej glij möo dobroga mnenja, še več, kar preci nas je zvozo v Aušvic pa v Dahau. Tak ka ge ne bi bil glij gvüšen, ka se kaj takšoga nemre ponoviti. ka se pa tijče Sirijcof, Afganistancof pa ostalih ka prihajajo v Evropo je pa tak; najprlej smo jin zbombardejrali pa vničili njuve kuče pa njuve države, zdaj se pa čüdimo, ka prihajajo k nan ?!

hahaha (nepreverjen)

Spomni me, kdaj točno smo jih MI zbombardirali ?? Z našo silno vojsko?? Ne uporabljaj populističnih izjav ala "mi", "vsi vemo, da", neko kolektivno krivdo zganjaš... Sploh veš, koliko vojske ima Slovenija??? Za zjokat !! Pa še tej peščici so neki kreteni preprečevali, da zakonsko sploh kao da nimajo podlage, da delajo mir!

Sploh pa azilne pomoči NE ODREKAM NOBENEMU!! Sem pa proti NELEGALNIM, NEZAKONITIM prehodom, brez kakršnekoli kontrole, kdo prihaja! Sem proti takim, KI KRADEJO AZILNO POMOČ, ki je namenjena res potrebnim pomoči !! Sem proti takim, ki lažejo o identiteti, starosti, poreklu,.... samo da izkoristijo dejansko stisko ubogih beguncev!!! Zdaj pa prihaja svega in svašta, koliko problemov je v Nemčiji, Franciji,... Sploh spremljate kaj, koliko racij in s tem preprečenih terorističnih napadov je zadnje čase??? Kolikšen porast posilstev, napadov,.... Saj pa je že cela Evropa PRIZNALA, da je to bila zgrešena politika, ti pa tukaj nekaj pišeš, da je to nacionalistično rasistični pamflet!!! Pa zbudi se, vsaj za pol leta si zopet prepozen!!! To so dejstva, ki jih ne moreš zanemariti, pa še lahko ne vem kako vpiješ rasiste, ksenofobe,... To počnejo ljudje BREZ ARGUMENTOV!!! V Nemčiji taki že veljajo za primitivce, preprosto zato, ker so izkušnje pokazale drugače !!!

ajajajaja (nepreverjen)

Lep pozdrav bimbojan sobotainfo.com. Zdaj pa lepo povejte od koga ta info za tej plakate?? Edino vi mate to "fake novico". Halo??? Unseren jobs?? Halo?? Unseren... Da ste glupi ka take izjavlate na vasi strani.... Sami sebe se norca delate....

kasparov

Hahaha, posamezni državljan Slovenije je za bombardejranje Afganistana, Iraka, Sirije pa Libije glij telko krijv kak posamezni državljan Amerike, Francije ali Velke Britanije. Slovenija je podpijsala Vileniško izjavo s šterof je podprla napad na Afganistan, Slovenija je v okviri Nato pakta glasovala za bombardiranje Iraka in Libije in Sirije. V Afganistani pa v Irali ima Slovenija nekaj svojih vojakov, pač sorazmerno s številom prebivalcev. Torej smo sodelovali pri vsej tej zamazanih rabotaj štere tan spodaj trajajo že dobrih 15 lejt. In prebi alci tej držav so še tak dugo zdržali, saj so prvih 13 lejt bombarderanja (od leta 2001) niti nej preveč z države bejžali, zdaj kda se je pa začalo mlatiti po Siriji, Libiji, zdaj pa pač idejo, ka do pa tan čakali ?

busybee (nepreverjen)

Poceni provokacija. Se ne sekeran niti malo, posebej zato nej ker je bacil keri je tej plakat napravo napol pismeni in si privoščo osnovne slovnične napake. Avstrijec je sigurno nej, bole bi pravo kak kaši nepismeni "naš" slovenceljn saj pa mamo tu na sobotainfo puno takšnih kak so tujec2 in podobni. Skratka who cares

hahaha (nepreverjen)

Tou ges dobro znan, ka smo VAZALI velikim playerjem. Dobro si ugotovo, kak tou špila. Čüdi me samo tou, ka ne vstanemo, pa tej politike, pa banksterje, pa gnoje,... ne razturamo. Z glavo skozi zapreta vrata jih vrečt!! Ki nam kradejo miljarde, ki podpirajo zamazane rabote (v imenu nas vseh sigurno NE in ODLOČEN NE!!)

In najpomembnejše, kar si ugotovo: "saj so prvih 13 lejt bombarderanja (od leta 2001) niti nej preveč z države bejžali" ETO VIDIŠ, ZATO JE BILA WILLKOMMEN POLITIKA NAPAKA STOLETJA !!!! Za življenje so bežali že takrat, bežijo danes in v vsaki vojni v prihodnosti bodo ljudje nekje bežali za življenje! Zdaj pa so to gužvo izkoristili tudi , NA ŽALOST, raznorazni kriminalci iz XY držav, dogajajo se nam pred očmi teroristične migracije, džihadistično politična selitev,.... Vsi so Willkommen, samo izjaviti mora, da je iz Sirije. Nimajo papirjev- pa ne reci mi, da čisto vsi izgubijo papirje!!! Jaz imam v denarnici najpomembnejše papirje in bančne kartice!! Če bi v moji državi vojna divjala že nekaj let, me ne more presenetiti nič. Ko bi hipotetično bežal za življenje, bi imel denarnico z dokumenti sigurno s sabo !!!! Tile pa velika večina nimajo nobenih papirjev, telefone pa majo, pa vse informacije!!! Ne, to pa niso izgubili v "tisti naglici, ko so morali bežati" !!! Pa daj no, nobenemu ni to niti malo sumljivo??

kasparov

Če bi recimo prišlo do vojne po celi južni Evropi vključno z Slovenijo, pa bi miljoni ljudi bejžali z juga na sever Evrope, te bi pa severne države pravle, ka ne zemejomveč niti enoga begunca z držav južne evrope, pa bi začale bodečo žico vlejčti na mejaj. Ka bi te tudi maho z svojin slovenskin pašošon ali bi ga pamrajši skril pa se zlago ka si recimo z Ukrajine? Kak Ukrajinca bi te sprejeli, kak Slovenca bi te pa deportejrali nazaj? Ges mislin, ka bi fsi mi pašoše glij tak skrili kak tou delajo gnes Afhanistanci.

Praksa (nepreverjen)

Ka bi vi znali, resnicen problem at so turki nej jugovice. Plus toga so to nej napisale avstrijce. Ajde veseli dec. vsf :)

hahaha (nepreverjen)

kasparov, samo opravičuješ nezakonito dogajanje

Tou se je dogajalo ŽE PRED POSTAVLJANJEM ŽICE, tej argument nema teže. Ne vem, če sploj razmiš zadevo!? Ustavili so prehode mej brez vsakršne kontrole, nič drugega! Vej pa tou, ka je Merklova napravila je bil kriminal! Omogočila je NEZAKONIT, NELEGALEN prehod ! Orban je edini pravo- naše zakone je treba spoštovat. Vsaka država MORA ščitit svoje interese, svojo mejo!

Če bi hipotetično bežali mi, bi to potekalo po nekih pravilih... Azil se zaprosi po nekih pravilih... Če bi tudi ti nekaj naredil z goljufijo, to še ne pomeni, da je prav!!! Zato tudi to ni argument!

kasparov

Kda ti za petami gorij, te je nej važno kak vujdeš, če zakonito ali nezakonito. Ne ven za tebej, ges ne bi bil glij vesejli, če bi z decof pa ženof bejžo iz Slovenije v šteroj bi mi bomba podrla kučo pa bujla par sorodnikof, avstrijci bi pa na meji potejgnoli žico z žiletkami na šterih bi si moja deca zrezali rokej pa nogej.

hahaha (nepreverjen)

kasparov

se strinjam, bejžo bi v prvo državo brez vojne, nej desejto! Zdaj si ti za dramatičen učinek zraven dodal ženo pa deco! Ges bi najprej ženo pa deco poslal v varno državo, mlad moški bi pa se šel borit!! Tukaj je pa zdaj prehajala velika večina ljudi iz XY držav, t.im. varnih držav. Pa še to večina moških!!! Večina itak KRADLJIVCI AZILNE POMOČI, ostalo pa dezerterji- ampak to bi se dalo debatirat!

Ka je tou za fore z žico?? Ges bi vido, tü je žica, tü je nej mejni prehod!! Tij bi tvojo deco pošilo prek žiletke, nezakonito?? Ka za človeka si tij?? Ges bi šel 500m višje ali pa 5km višje/nižje na mejni prehod, dal papirje, ali če san vse "zgübo", bi pač razložil kdo sem, za kaj se gre,... Ka bluziš z žico??

Lolakokiica (nepreverjen)

Ge san delala 7let v avstriji pa san marsikaj cula, slocenci smo bli kak sluge tan vse smo delali,duplo delo pa še so šuškali. Po 3 4 avstrijk skuper pa samo so kazale z očami p v šifraj gučale, ka van poven NITI EN AVSTRIJEC NE TRPI SLOVENCA

Gost (nepreverjen)

@kasparov,ti si malo knjige v roke vzami pa preštudiraj zakone, ki se dotikajo begunske krize, ka ne boš oslarije pisal.

akekec (nepreverjen)

Tou ma Pomurka reklamo za Kekec pašteto v Afstriji.

Gost (nepreverjen)

Heh, zdaj se je izkazalo ka je avtor toga plakata iz Slovenije in zato takšne bedne slovnične napake v teksti. Ta plakat se je pojavo v Maribori že več tednov nazaj in bi v bistvi naj bila samo fora.

Lolakokiica, isto kak se pri nas šuška glede bosancov, hrvatov, srbov, mađarov, romunov... mi tudi ne trpimo nikoga drugoga. Gda mi šuškamo je vse OK, gda pa drugi šuškajo o nas pa smo užaljeni pa v đoč kak nas nišče nema rad.

TITO yug (nepreverjen)

DEUTSCHLAND DEUTSCHLAND UBERALLES ... OSTEREIECH KLEINE PUSSY VON DEN GROSSEN DEUTSCHLAND

slobodan izetbegovič (nepreverjen)

DEUTSCHLAND DEUTSCHLAND UBERALLES ... OSTEREIECH KLEINE PUSSY VON DEN GROSSEN DEUTSCHLAND

Gost (nepreverjen)

busybee 7. December 2016 - 19:49
Nekaj je zasmrdelo in evo ga: Smrdljiva čebela!
Najbolj pismen človek se je oglasil! Hahahahaha.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice